Görüş Bildir
Haberler
Onedio ile Müzik Keşfi 5x5: Luxus & Tolga Burkay

Onedio ile Müzik Keşfi 5x5: Luxus & Tolga Burkay

Luxus & Tolga Burkay

5x5'de sizler için çok fazla tanınmayan, çok fazla meşhur olmayan, belki sadece bir-iki şarkısını duyduğunuz 2 grup veya şarkıcıyı tanıtıyoruz. İçerikteki her grubun veya şarkıcının 5'er şarkısı ile birlikte kısa bilgiler sunuyoruz. 

Her yeni bir içerikte, yeni 2 şarkıcı veya grubu tanıtmaya devam edeceğiz. Sizler de önerilerinizle katkıda bulunabilirsiniz. 

Tabi ki bu iki grubu/şarkıcıyı karşılaştırma veya kapıştırma gibi bir durum söz konusu değil. Yeni müzikler ve yeni isimler dinlemek isteyenler için 5x5 sizlerle. Bu içeriğimizdeki konuklar Luxus ve Tolga Burkay. Keyifli keşifler.

Tolga Burkay - Penceremde Deniz Vardı

90’lı yıllarda; üniversite öğrencisiyken Ankara’da profesyonelliğe adım atmış, birçok barda çok çeşitli gruplarda gitar çalmış ve solistlik yapmıştır.

Tolga Burkay - Beklediğim Gemiler

Aynı dönemde, çeşitli albümlere şarkı yazarı, gitarist ve vokalist olarak katkı yapmış; aralarında Ankara Sanat Tiyatrosu’nun da bulunduğu bir çok tiyatro için oyun müzikleri yazmıştır.

Tolga Burkay - Ruhunu Özgür Bırak

Ayrıca 2007 yılında, Dersu Yavuz Altun’un “Münferit” isimli uzun metraj filminin de müziklerini Can Alper ve İsmail Sezen ile birlikte yapmıştır.

Tolga Burkay - Kahrolsun Bağzı Şeyler

Albümleri;

  • 2005 - 340 m/sn 

  • 2008 - Renk Körü 

  • 2011 - Rahatsız

Tolga Burkay - Hafifliğin Ağırlığı

Luxus - Neden Saçların Beyazlamış Arkadaş

Tüm bu biçim değişiklikleri içinde Luxus, ne yapmak istediği konusunda hiçbir şekilde sapma yaşamadı. Bunu şöyle özetleyebiliriz: İnsanlara, onlara tanıdık gelen envai çeşit ses malzemesinin kendimize özgü kombinasyonlarını sunmak. Bunlar arasındaki köprüleri olabildiğince sağlam kurarak kesintisiz, “hipnotik” bir eğlence biçimi oluşturmak. 

Luxus - Hür Doğdum

Luxus en başından beri önceliğine ‘sahne’yi koydu; orada olan biteni interaktif bir eylemlilik hâli olarak algıladı ve yaşadı, her zaman için ‘sahne’yi arzuladı. Bu yüzdendir ki geçen yıllar içinde, muadili olan grupların çok üstünde bir konser sayısına ulaştı. İstanbul’daki onlarca mekânın dışında Muğla’dan Artvin’e, Çanakkale’den Diyarbakır’a onlarca şehirde binlerce insanla buluştu. Avusturya, Almanya, Hollanda, Belçika ve Yunanistan’da konserler yaptı. 2011 Berlin Film Festivali’nde Türkiye grubu olarak sahne aldı.

Luxus - Ada Sahilleri

Grubun ikinci albümü “Bi’ Lareya” ise, 2011 Ekim’inde raflardaki yerini aldı. İlkine göre daha ‘konsept’ bir çalışma olan “Bi’ Lareya”da Luxus’un, daha olgunlaşmış bir sound anlayışına eriştiği de görüldü. Özellikle ‘Felek’, ‘Romantizma’ ve ‘Bir kadeh daha ver’, dikkat çeken şarkılar oldular.

Luxus - Acayip Şeyler

Grup Üyeleri;

Alper Bakıner: Violin, Ana Vokal 

Kamucan Yalçın: Klarnet, Vokal

Ozan Akgöz: Akordion, Trompet: 

Cem Kurt: Gitar 

Payam Ghasemi: Bas 

Burak Beyrek: Davul

Luxus - Haydar Haydar

Daha fazla bilgiye ulaşmak için;

Peki siz hangi grubu/şarkıcıyı daha çok beğendiniz?

Daha önceki içeriklerimiz;

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
3
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Onur

HAYDA HAYDAR : Bu şarkı bile, bu kadar azabı hak etmiyordur kanımca. Tecavüzün şarkı versiyonu...

Yiğit Erdiç

Luxus efsanedir bence. Şu anda Türkiye'de tekler. Şu memlekette hak ettiği yerde olmayanlardan.

Onur

Kim hak ettiği yerde ki zaten Demet akalın ülkesi...