Görüş Bildir
Haberler
Onedio ile Müzik Keşfi 5x5: Buz & Mara

Onedio ile Müzik Keşfi 5x5: Buz & Mara

Doğu Cem Gürcan
30.05.2015 - 15:59 Son Güncelleme: 30.05.2015 - 18:24

Buz & Mara

5x5'de sizler için çok fazla tanınmayan, çok fazla meşhur olmayan, belki sadece bir-iki şarkısını duyduğunuz 2 grup veya şarkıcıyı tanıtıyoruz. İçerikteki her grubun veya şarkıcının 5'er şarkısı ile birlikte kısa bilgiler sunuyoruz. 

Her yeni bir içerikte, yeni 2 şarkıcı veya grubu tanıtmaya devam edeceğiz. Sizler de önerilerinizle katkıda bulunabilirsiniz. 

Tabi ki bu iki grubu/şarkıcıyı karşılaştırma veya kapıştırma gibi bir durum söz konusu değil. Yeni müzikler ve yeni isimler dinlemek isteyenler için 5x5 sizlerle. Bu seferki konuklarımız tarz olarak iki uç noktada olan Türk grupları Buz ve Mara

Daha önceki içerikler;

Midlake & Linda Perry

Buz - Nefretim Kederimden

Yaklaşık 3 sene bir arada çaldıktan sonra daha ciddi projelere imza atmak için adını Buz olarak değişitiren grup 2004 ağustosunda gitarist Özer Kırçak'ı askere uğurladı. Bu dönemde gruba Pentagram’dan Metin Türkcan eşlik etti. Eksik kadroyla geçen 6 ayın ardından grup tam kadro olarak çalışmalarına kaldığı yerden devam etti.

Buz - Bugün Son

Titiz bir çalışmanın ardından 4 şarkılık buz isimli demoda mastering aşamasına gelindi. İmaj stüdyolarında Çağlar Türkmen tarafından masteringi yapılan demo mart ayı itibariyle son şeklini almış oldu.

Buz - Her Şey Bitti

Mine Erkaya Studio da 6 hafta süren kayıtlar ekim ayı sonunda tamamlandı.2005 yılının son günlerinde Pasaj Müzik bünyesinde kurulan Birinci Records ile anlaşan grup ilk klibini Yalnızlık isimli şarkısına çekti..Klibin yönetmenliğini Hakan Utangaç yaptı. 2. klip ise Bilal Eroğlu tarafından 'Nefretim Kederimden' adlı şarkısına çekildi.

Buz - Yalnızlık

Albümleri;

  • Senin Eserin (2006)

1-Bugün Son

2-Herşey Bitti

3-Yalnızlık

4-Kör Yarış

5-Sen De Gitme

6-Nefretim Kaderimden

7-Omzundaki Yük

8-Hep Ayn

9-Vajina

10-Yeni Bir Son

Buz - Vajina

Mara - Son

Birçok dilde “kadın” anlamına gelen Mara, Budizm’de Buda’yı baştan çıkarmaya çalışan, dünyevi güzellikleri simgeleyen kadının adı

Mara - Cuma

'Bu albümü yapmak kolay olmadı diyor Mara. Öyle olmalı çünkü albüm için sekiz yılı geride bırakmış vokal yapıp gitar çalan Doğan Sovuksu ile klavyeci Bülent Şenyürek birlikteliklerinde. Davul, bas ve akordeonla tamamlanan beş kişilik Mara'nın ilk albümünün adı, şarkılarının mazlum ruhu hakkında fikir veriyor: 'Herşey Yolunda Anne'.

Mara - Dünyanın Çalar Saati

Grubun, 100'den fazla Türkçe ve İngilizce sözlü bestesi bulunmaktadır.

Mara - Unutma

Grup Üyeleri;

Doğan Sovuksu (Vokal, Gitar, Ukulele)

Ozan Yağcı (Davul)

Özge Mete (Keman)

Emre Derrinkaya (Bas gitar, Gitar)

Hakan Damyan (Gitar,Klavye)

Mara - Bekle Beni

Peki siz hangi grubu daha çok beğendiniz?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın