Görüş Bildir
Haberler
Okudukça ''Vay Be'' Diyeceğiniz Efsane Olmuş Rock Gruplarının Kuruluş Hikayesi

etiket Okudukça ''Vay Be'' Diyeceğiniz Efsane Olmuş Rock Gruplarının Kuruluş Hikayesi

İrem Coşkun
26.06.2022 - 19:05

Her biri Rock müzikte birer efsane olmuş o gruplar nasıl ortaya çıkmış gelin birlikte bakalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Queen

1. Queen

Londra'daki Imperial Collage'de öğrenci olan Brian May, arkadaşı Tim Staffel ile yeni bir grup kurmaya karar verdi ve okulun ilan panosuna ''Baterist Aranıyor'' şeklinde bir ilan astılar. Roger Taylor'un da katılmasıyla ''Smile'' kurulmuş oldu. Grubun sahnelerini yakından takip eden isimler arasında daha sonra May ve Taylor ile tanışacak olan Freddie Mercury de bulunuyordu. Grup, üç parçalık bir anlaşma için bir plak şirketiyle çalışmaya başladı. Grubun istediği çıkışı yakalamadığını düşünen Tim Staffel gruptan ayrıldı. Tim'in ayrılığıyla gruba dahil olan Freddie Mercury ile birlikte Queen grubunun temelleri atılmış oldu.

2. Guns N' Roses

2. Guns N' Roses

Guns N' Roses ilk olarak Indiana'dan Los Angeles'a göç eden Axl Rose öncülüğünde Izzy Stradlin ile birlikte Hollywood Rose ismiyle kuruldu. Daha sonda Tracii Guns, Ole Beich ve Rob Gardener de dahil olunca kadroyu tamamlayarak Guns N' Roses'ı kurdular. Fakat Tracii Guns gruptan ayrılarak LA Guns adlı grubu kurdu. Bu ayrılığın ardından Slash, Duff McKagan ve Steven Adler gruba dahil olunca klasik Guns N' Roses kadrosu oluşmuş oldu.

3. Metallica

3. Metallica

Lars Ulrich'in 1981 yılında gazeteye verdiği ''Davulcu Aranıyor'' ilanının ardından Hugh Tanner ve James Hetfield'ın başvurmasıyla kuruldu. Grup, anlaşmaların ardından bir araya gelmelerinden 5 ay sonra resmi olarak kurulmuş oldu.

4. The Beatles

4. The Beatles

İlk olarak 1950'lerde John Lennon öncülüğünde The Quarryman adıyla kurulan grup, sürekli eleman değiştirince bir türlü tutunamadılar. John Lennon'un Paul McCartney ile tanışmasının ardından ona gruba katılması teklifinde bulundu. Hali hazırda John Lennon, Paul McCartney, George Harrison gibi isimlerden oluşan grupta eleman değişiklikleri devam ederken grup, Harrison'un başka bir gruba gitmesiyle 1959 yılında dağıldı. 1960 yılında tekrar bir araya gelen grup, Lennon'nu çocukluk arkadaşı Stuart Sutcliffe'i de yanlarına alarak The Beatles adıyla kuruldu.

5. Black Sabbath

5. Black Sabbath

Heavy Metal'in öncüsü olan grup, Tony Iommi, Ozzy Osbourne, Geezer Butler ve Bill Ward tarafından İngiltere'de kuruldu. Bu dörtlü bir araya gelmeden önce Tony Iommi ve  Bill Ward 1967'de Mythology adlı bir grupta, Ozzy Osbourne ve Geezer Butler ise Rare Breed adında bir grupta çalıyordu. Daha sonra yollarının kesişmesiyle birlikte Black Sabbath da kurulmuş oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Mötley Crüe

6. Mötley Crüe

Rock n Roll'u dibine kadar yaşayan 80'li yılların en popüler Rock gruplarından biri olan Mötley Crüe, 1981 yılında Nikki Sixx öncülüğüne Los Angeles'ta kuruldu. İlk olarak Mick Mars'ın dahil olmasıyla şekillenen grup, Tommy Lee'nin gelmesiyle yavaş yavaş tamamlanıyordu. Tek ve en önemli eksik vokaldi. Henüz yeni bir grup oldukları için ilk başta pek ciddiye alınmasalar da Vince Neil'in vokal olarak dahil olmasıyla 80'lerde fırtınalar estirmeye başladılar.

7. Pink Floyd

7. Pink Floyd

Felsefi ve eleştirel şarkı sözleriyle efsane olmuş Pink Floyd, ilk olarak Roger Waters ve Nick Mason tarafından ''Sigma 6'' adıyla kurulmuştu. Grup asıl şeklini alana kadar ismini T-Set, Meggadeaths, Abdabs olarak birkaç kez isim değiştirdi. Abdabs olarak çalmaya başladıkları sürede müziklerini R&B olarak tanımlıyorlardı. Bir süre sonra grup dağıldı ve Roger Waters, Nick Mason, Rick Wright öncülüğünde tekrar kuruldu. Syd Barett'in de gruba dahil olmasıyla kadro şekillenmeye başlamıştı. Gruba halen isim aranırken Syd Barett, iki caz gitaristi olan Pink Anderson ve Floyd Council isimlerinin bir araya getirilebileceği fikrini ortaya attı ve grup ismi Pink Floyd olarak belirlendi. Bundan dolayı da grubun kurucusu Syd Barett olarak belirlenmiş oldu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
1
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
emin cuhadar

rock n roll baby 🤘