Görüş Bildir
Haberler
Netflix Duyurdu: İşte Platformun Türkiye Ayağında Geçtiğimiz Hafta En Çok İzlenen Dizi ve Filmler

Netflix Duyurdu: İşte Platformun Türkiye Ayağında Geçtiğimiz Hafta En Çok İzlenen Dizi ve Filmler

claude cahun
18.11.2021 - 01:02 Son Güncelleme: 18.11.2021 - 10:50

Çevrimiçi dizi ve film izleme platformu Netflix, platformdaki yapımların her hafta ne kadar izlendiğini içeren verileri 'Netflix Top 10' listesiyle duyuruyor. 8-14 Kasım'a tarihleri arasında platformun Türkiye ayağında en çok izlenen 10 dizi ve filmi merak ediyorsanız, sizi içeriğimize alalım! 

Not 1: Dizi ve film açıklamalarında Beyazperdeve Netflix'ten faydalanılmıştır.

Not 2: Dizi ve filmlerin sırlamaları, Netflix'in yayımladığı veriler ışığında en az izlenen yapımdan en çok izlenene doğru ilerliyor. 

Kaynak: https://top10.netflix.com/films/2021-...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Önce diziler!

10. You (2. sezon)

10. You (2. sezon)

Dizide, işletmecisi olduğu kitapçıya gelen bir kadının kalbini kazanmak için her şeyi yapmaya hazır olan bir adamın hikâyesi anlatılıyor.

İkinci sezonun ise kendisine yeni bir hayat kurmak için Los Angelas’a taşınan Joe'nun burada eski aşkı Guinevere Beck'in aksine sosyal medya hesabı olmayan Love adlı genç bir şefle tanışması üzerinden ilerliyor.

9. Maid

9. Maid

Alex, şiddet dolu bir ilişkiden kaçan bekar bir annedir. Geçimini sağlamakta zorlanan Alex'in en büyük isteği çocuğuna iyi bir gelecek inşa etmektir. Bu amaçla Alex, hizmetçi olarak çalışmaya başlar.

8. Locke & Key (2. sezon)

8. Locke & Key (2. sezon)

Dizi, babalarının öldürülmesinden sonra Maine'deki eski evlerine dönen 3 kardeşin hikayesini anlatıyor. Kardeşler eve döndükten bir süre sonra, onlara birçok güç ve yetenek veren mucizevi anahtarları olduğunu fark ederler. Fakat bir şeytanın bu anahtarların peşinde olduğunu ve ona ulaşana kadar da durmayacağını henüz bilmiyorlardır.

Dizinin ikinci sezonu ise Gabe'in Eden ile kurduğu ahlaksız ittifak ile başlıyor. Kinsey, Savini Ekibi'nin koru filmi galasına hazırlanırken Duncan'ın evdekilere bir sürprizi vardır.

7. You (1. sezon)

7. You (1. sezon)

Kitabevi müdürü Joe'nun lisanüstü öğrenci Beck'ten aşırı hoşlanmasını takip eden tılsımlı bir ilk karşılaşma, daha kötü niyetli bir şeye dönüşecektir. You'nun ilk sezonu, obsesif bir gencin takıntı hâline getirdiği kişilerin yaşamına girmek için yaptıklarını odağına alıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Aşk 101 (2. sezon)

6. Aşk 101 (2. sezon)

90'lar Türkiye'sinde geçen bir hikâyeye sahip olan Aşk 101, vazgeçmek istemedikleri öğretmenlerinin onlarla birlikte kalıp okulda çalışmaya devam etmesini isteyen dışlanmış bir grup gencin, onun âşık olması için işbirliği yapışını konu alıyor. 

Dizinin ikinci sezonu ise okulda ortalığı birbirine katan Eda, Osman, Sinan ve Kerem'in, okuldan atılmamak için tek umutlarının merhametli Burcu öğretmen olduğu fark etmeleri üzerinden şekilleniyor.

5. Narcos: Mexico (3. sezon)

5. Narcos: Mexico (3. sezon)

Narcos: Mexico, Meksika’da süregelen uyuşturucu savaşlarının kökenlerine iniyor; uyuşturucu kartellerinin yükselişini konu ediniyor. Meksika’daki uyuşturucu savaşının başlangıcına odaklanılan dizide, Félix Gallardo, 1980’lerde Guadalajara kartelinin yükselişine tanık olur ve benzer bir imparatorluğu inşa etmek üzere insan tacirlerini aynı çatı altında toplar. DEA ajanı Kiki Camarena ise yeni görevi gereği ailesiyle birlikte Kaliforniya'dan Guadalajara'ya taşınır. Kiki, Félix ile ilgili istihbarat toplamaya başlayınca, uyuşturucu ticaretine karşı yıllarca sürecek bir savaşı başlatmış olur. 

Dizinin üçüncü sezonunda ise Walt'un gizli görevinde beklenmedik bir gelişme yaşanıyor. Amado, hapishanede geçirdiği 3 ayın ardından serbest kalırken polis memuru Victor kayıp bir kızı arıyor.

4. You (3. sezon)

4. You (3. sezon)

Dizinin üçüncü sezonunda doğumhanede yaşanan sürprizin ardından, yeni doğan bebeğiyle bağ kurmakta zorlanan taze baba Joe'nun yeni birinden hoşlanma konusunda hiç zorluk yaşamaması üzerinden olaylar gelişiyor.

3. Squid Game (1. sezon)

3. Squid Game (1. sezon)

Para sıkıntısı çeken yüzlerce oyuncu, tuhaf bir davet alır. Davette onlara cazip bir ödül karşılığında çocuk oyunlarında yarışmaları teklif edilir. Teklifi kabul eden oyuncular, yarışmayı kazanırlarsa 40 milyon dolarlık büyük ödülün sahibi olacaktır. Ancak ödül cazip olsa da oyunun ölümcül riskleri vardır.

2. Arcane (1. sezon)

2. Arcane (1. sezon)

Ütopik bir bölgede baskı gören bir yeraltı şehri olan Zaun'da geçen Arcane, efsanevi iki League of Legends şampiyonunun ve onların birbirinden ayrılmasına neden olan gücün hikâyesini konu ediyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kulüp (1. sezon)

1. Kulüp (1. sezon)

Eski bir mahkûm olan Matilda, 1955 yılının en önemli gece kulüplerinden birinde çalışır. Matilda'nın kızı Raşel, o hapisten çıkana kadar varlığından bihaberdir. Kızı ile arasında güzel bir ilişki kurmaya çalışan Matilda, Raşel'i Pera'nın belalısı olan Fıstık İsmet'ten uzak tutmak için çabalar. Matilda aynı zamanda patronu olan Orhan, gece kulübü yöneticisi Çelebi ve sanatçı Selim'in egoları ile de mücadele etmeye çalışır. Kulübe ayak basmasıyla ortama farklı bir ruh katan Matilda, çalışanlar için cehennem olan kulübü bir yuva haline getirir.

Şimdi de filmler!

10. Ölümcül Labirent

10. Ölümcül Labirent

Ölümcül Labirent, kaçış odasından kurtulmaya çalışan altı yabancının hikayesini konu ediyor. 6 kişinin hayatı, kendilerine gönderilen bir postadan sonra bambaşka bir hal alır. Birbirini tanımayan altı yabancıya, bir kaçış odasının giriş biletleri gelir. Üstelik büyük bir ödül de vardır. Eğer içlerinden kaçış odasından çıkmayı başaranlar olursa, bir milyon dolar ödülün sahibi olacaktır. Kimsenin, kendilerine sunulan bu fırsatı kaçırmaya niyeti yoktur. 6 kişinin kaçış odasında bir araya gelmesi ile büyük oyun başlar. Grubun ilk işi, odadan kaçmalarını sağlayacak olan ipuçlarını aramak olur. Onlar odanın içerisinde araştırma yapmaya devam ederken, odanın içerisi yavaş yavaş ısınmaya başlar. Onları kavurmak üzere olan sıcaktan kurtulmayı başaran ekip, kendilerini başka bir etapta bulur. Her başarının ardından başka bir etap onları beklemektedir ve etaplar giderek daha zor bir hale gelir. Hayatta kalabilmek için akıllarını kullanmak zorunda olan grup, kaçış odasından kurtulmanın yolunu bulabilecek midir? 

Adam Robitel’ın yönetmen koltuğunda oturduğu korku, gerilim türündeki filmin oyuncu kadrosunda Tyler Labine, Logan Miller, Deborah Ann Woll, Taylor Russell McKenzie, Jay Ellis, Nik Dodani gibi isimler yer alıyor.

9. Ölüler Ordusu

9. Ölüler Ordusu

Army of the Dead, Las Vegas’taki bir zombi salgını sırasında yaşananları konu ediyor. Bir adam salgın sırasında bir grup paralı askeri bir araya getirir ve büyük oynamaya karar verir. Ekip, karantina bölgesine girmeye cesaret ederek gelmiş geçmiş en büyük soygunu gerçekleştirmeye çalışır.

8. Transformers 5 : Son Şövalye

8. Transformers 5 : Son Şövalye

Son Şövalye, Transformers bu sefer serinin özündeki efsaneleri paramparça etme hedefini taşıyor. İnsanlar ve Transformerlar savaşta, Optimus Prime ise gitmiş. Geleceğimizi kurtarmanın yegane çıkar yolu geçmişin sırlarında ve Transformerların dünyadaki gizli geçmişinde yatıyor. Dünyayı kurtarma görevi Cade Yeager Bumblebee; bir İngiliz lordu  ve bir Oxford profesöründen oluşan sıra dışı bir birliğe kalıyor. 

Sevilen fantastik serisi Transformers'ın 5. devam halkası olan Transformers 5: Son Şövalye'nin yönetmen koltuğunda serinin üünlü yönetmeni Michael Bay oturuyor. Filmin başrollerinde bir önceki filmin Cade Yeager'ı Mark Wahlberg, Laura Haddock, Anthony Hopkins, Josh Duhamel ve Santiago Cabrera yer alıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Doktor Uyku

7. Doktor Uyku

Çocukluğunda yaşadıklarının karanlık gölgesi altında yaşayan Danny, travmalarıyla boğuşmaktan yorgun düşmüş ve alkole bağımlı hale gelmiştir. Babasının umutsuzluk, alkolizm ve şiddetli mirasından kurtulmak için çabalayıp duran Danny, New Hampshire kasabasında, onu ayakta tutan bir destek grubuyla yerleşir ve 'parlama' gücü sayesinde ölenlerin son anlarında onlara huzur verebildiği bir bakım evi işine girer. Bu arada Amerika'nın dört bir yanındaki otoyollarda, True Knot adı verilen bir topluluğun üyeleri refah arayışında dolaşıp durmaktadır. Çoğunlukla zararsız ve yaşlı görünen bu grupla ilgili gerçek ise oldukça korkunçtur. Danny, kendisiyle benzer yeteneklere sahip bir kız olan Abra Stone ile psişik bağ kurduğunda, bu grubun yetenekli olanları hedef aldığını fark eder. Bu grup yetenek sahibi çocukların işkence gördükleri sırada çıkan 'parıltılarının buharını' teneffüs ederek yarı ölümsüz hale gelmişlerdir. Gördüğü en yüksek psişik güce sahip olan Abra, Danny'i şeytanlarıyla yüzleştirecek ve kendi ruhu için bir savaşa sürükleyecektir...

6. Sahtekar

6. Sahtekar

Yaşamı boyunca dolandırıcılık yapmış olan yaşlı Roy Courtnay, bir akşam yemeği için zengin dul Betty McLeish ile tanışır. İnternetteki çöpçatanlık siteleri aracılığıyla tanışmış olan ikili, kısa sürede birbirlerine yakınlaşırlar. Betty'nin mali varlığı 3 milyon pound değerindedir ve bu Roy'un şimdiye kadarki yaptığı dolandırıcılıklar arasında en büyük parayı elde edeceği ilişki olacaktır. Betty'nin ayaklarını planlı bir şekilde yerden kesen Roy, incelikli planının arasında yavaş yavaş Betty'e değer vermeye başladığını fark eder. Oldukça büyük bir servete konmak için Betty'i kandırmakla planını iptal etmek arasında bir seçim yapması gerekmektedir. Ancak işler Betty'nin torunu, büyük annesinin en son yoldaşına yönelik açık bir şüphecilik gösterdiğinde daha da karmaşık hale gelir. Roy'a güvenmeyen torunu yüzünden arada kalan Betty'nin de Roy'un planlarını bozabilecek gizli bir geçmişi vardır...

5. Benim Adım Yara

Benim Adım Yara, İtalya'nın küçük bir kasabasında öldürülen Yara Gambirasio'nun gerçek hikayesini konu ediyor. Küçük kızın öldürülmesi, kasabada şok etkisi yaratır. Azimli bir savcı olan Letizia Ruggeri, suçluyu adalete teslim etmek için elinden gelen her şeyi yapar.

4. The Harder They Fall

4. The Harder They Fall

The Harder They Fall, ailesinin öldüren adamın peşine düşen bir adamın hikayesini konu ediyor. Nat Love, ailesinin ölümüne neden olan Rufus Buck’dan intikam almaya karar verir. Bu yüzden eski çetesini yeniden bir araya getiren Nat, Rufus’un hapisten çıkmasının ardından onun peşine düşer.

3. Love Hard

3. Love Hard

Los Angeles'ta yaşayan genç bir kadın olan Natalie'nin aşktan yüzü gülmez. Ancak bir gün bir uygulamada rüya gibi bir adam olan Tag ile eşleştiğinde, işlerin düzelmeye başladığını düşünür. Aşık olduğu adama sürpriz yapmak isteyen Natalie, tatil için onu ziyarete gider. Ancak onu kötü bir sürpriz beklemektedir. Aşık olduğunu sandığı adam, internette başka biri gibi davranan utanmaz bir dolandırıcıdır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Hırsızlar Ordusu

2. Hırsızlar Ordusu

Ölüler Ordusu'nda yaşananların öncesinde geçen Army of Thieves, zombi saldırılarının ilk aşamasında küçük bir kasabada banka memuru olan Ludwig Dieter, bir soygun gerçekleştirmesi için gizemli bir kadın tarafından Interpol'ün en çok aranan suçlularından oluşan bir ekibe dahil edilir.

1. Red Notice

1. Red Notice

Red Notice, dünyanın en çok aranan sanat eseri hırsızının peşine düşen bir Interpol ajanının hikayesini konu ediyor. İnterpol tarafından dünyanın en çok aranan insanlarını yakalamak için kırmızı bülten çıkarıldığında, FBI'ın en iyi profil uzmanı John Hartley harekete geçer. Dünyanın en çok aranan sanat hırsızı The Bishop'un peşine düşen John, bu süreçte dünyanın en iyi sanat hırsızı olan Nolan Booth ile ortak olmak zorunda kalır. Yaşanan bir dizi olayın ardından üçlü kendilerini dünyanın dört bir yanındaki tenha bir hapishanede, bir dans pistinde, ormanda ve hepsinden de kötüsü birbirlerinin çalıştıkları şirketlerde bulur.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
guneslihava

Red Notice; üzülüerek belirtmeyelim ki böylesine sağlam bir kadrodan çizgi film tadında bir film çıkacağı aklıma gelmezdi