Görüş Bildir
Haberler
'Ne İzlesem' Diye Düşünenlere Müjde! 18 Haziran Cumartesi Günü İçin Birbirinden Sağlam Film Önerileri

'Ne İzlesem' Diye Düşünenlere Müjde! 18 Haziran Cumartesi Günü İçin Birbirinden Sağlam Film Önerileri

'Ne izlesem?' diye kara kara düşünüyorsan ve bir türlü izleyecek kaliteli bir film bulamıyorsan doğru yere geldin! Korku filmlerinden bilim kurgu ve fantastik filmlere, komedi filmlerinden suç filmlerine kadar her kategoriden film önerisiyle karşına geldik.

Bu filmlere başlamadan önce sıradan bir film izleyeceğini düşünebilirsin ama film bittikten sonra aslında beklentinin çok üstünde bir etki yarattığını fark edeceksin.

O zaman hazırsan 18 Haziran Cumartesi günü için yüksek puanlı film listemize geçelim...

İçeriğin Devamı Aşağıda

A Bigger Splash (2015)

A Bigger Splash (2015)

IMDb: 6.4

Özet: Ünlü bir rock yıldızı ve onun erkek arkadaşının İtalya'daki sessiz sakin tatili, eski bir arkadaşlarının beklenmedik ziyareti ile alt üst olacaktır.

Oyuncular: Tilda Swinton, Matthias Schoenaerts, Ralph Fiennes

Yönetmen: Luca Guadagnino

Sound of Metal (2019)

Sound of Metal (2019)

IMDb: 7.7

Özet: Hayatında gelgitler yaşayan bir müzisyenin hayatı, işitme duyusunu kaybetmeye başlamasıyla ve kız arkadaşıyla yollarını ayırmasıyla birlikte bambaşka bir noktaya evrilecektir. 

Oyuncular: Riz Ahmed, Olivia Cooke, Paul Raci

Yönetmen: Darius Marder

Picnic at Hanging Rock (1975)

Picnic at Hanging Rock (1975)

IMDb: 7.4

Özet: Bir yaz pikniği sırasında, birkaç öğrenci arkalarında asla iz bırakmadan ortadan kaybolurlar. Ancak onların bu esrarengiz yokluğu geride kalan insanların peşini bırakmayacaktır...

Oyuncular: Rachel Roberts, Anne-Louise Lambert, Vivean Gray

Yönetmen: Peter Weir

Lost in Translation (2003)

Lost in Translation (2003)

IMDb: 7.7

Özet: Artık kimsenin adını bile hatırlamadığı bir film yıldızı ve hayatında yapayalnız olan genç bir kadın... Tokyo'da yolları kesişen ve birbirinden çok farklı olan bu iki insan arasında olağanüstü bir bağ gelişecektir.

Oyuncular: Bill Murray, Scarlett Johansson, Giovanni Ribisi

Yönetmen: Sofia Coppola

İçeriğin Devamı Aşağıda

The Tourist (2010)

The Tourist (2010)

IMDb: 6.0 

Özet: Frank aşk acısı çektiği için teselli bulmak, daha iyi olmak amaçlı İtalya'ya giden bir turisttir. Burada tatilini yapıp kalp kırıklığını gidereceğini düşünürken yolu Elise isimli güzel bir kadınla kesişir. Elise ise İtalya'nın en tehlikeli mafyalarından birisinin eşidir. Eşi bir sürü suçtan dolayı polis tarafından arandığı için Elise'den Frank'e yakın olmasını ve polisin hedefini ona doğrultmasını ister. Bunun üzerine Elise ile Frank'in yolu kesişir ve gerilim dolu bir hikayeye yönelirler. 

Oyuncular: Angelina Jolie, Johnny Depp, Timothy Dalton

Yönetmen: Florian Henckel von Donnersmarck

Nocturnal Animals (2016)

Nocturnal Animals (2016)

IMDb: 7.5 

Özet: Zengin bir sanat galerisi sahibi, eski kocasının sembolik bir intikam hikayesi olarak yorumladığı şiddetli bir gerilim romanı romanına kafayı takar. Susan hikaye ile birlikte ilk evliliğini ve geçmişte yaptığı bazı hataları hatırlamaya ve bunlarla yüzleşmeye başlar.

Oyuncular: Amy Adams, Jake Gyllenhaal, Michael Shannon

Yönetmen: Tom Ford

El Secreto de sus Ojos (2009)

El Secreto de sus Ojos (2009)

IMDb: 8.2 

Özet: Benjamin Esposito, önemli mahkemelerde görev almış ve artık işini bırakmayı düşünen bir sorgu müfettişidir. İşten ayrıldıktan sonra otuz yıl önce gerçekleşen ve kendisini en etkileyen olayın romanını yazmayı planlar. Vahşice işlenen tecavüz ile cinayet olayını yazmayı planlar ancak cinayet dosyasına bakınca üstü kapanmış bu dosyayı çözmeye karar verir. 

Oyuncular: Ricardo Darín, Soledad Villamil, Pablo Rago

Yönetmen: Juan José Campanella

İçeriğin Devamı Aşağıda

Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile (2019)

Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile (2019)

IMDb: 6.7

Özet: Ted Bundy'ye ve onun hayatına, yıllarca onun hakkındaki gerçeğe inanmayı reddeden kız arkadaşı Liz'in gözünden bakıyoruz. 

Oyuncular: Lily Collins, Zac Efron, Angela Sarafyan

Yönetmen: Joe Berlinger

Chung Hing Sam lam (1994)

Chung Hing Sam lam (1994)

IMDb: 8.0

Özet: Wong Kar-Wai'nin iki aşık polis hakkındaki filmi, izlenimci hareket ve renk sıçramalarıyla çekilmesi bakımından dikkatleri üzerine çekmiştir. İlk yarı, beş yıllık kız arkadaşından ayrılan Cop 223 ile ilgilidir. Bir ay boyunca her gün, son kullanma tarihi 1 Mayıs olan bir kutu ananas satın alır ve bu sürenin sonunda ya aşkına kavuşacağını ya da onun da sonsuza kadar dolacağını hisseder. İkinci yarıda ise  Cop 663'ün uçuş görevlisi kız arkadaşından ayrılmasıyla uğraşır Bu iki aşk acısı çeken polisin yolları kesişir ve aralarında bir aşk hikayesi doğar. 

Oyuncular: Brigitte Lin Ching-hsia, Tony Leung Chiu-Wai, Faye Wong

Yönetmen: Wong Kar-Wai

The House With a Clock In Its Walls (2018)

The House With a Clock In Its Walls (2018)

IMDb: 6.0

Özet: Lewis Barnavelt, ailesi öldükten hemen sonra Michigan da yaşayan Jonathan adlı amcasının yanına gönderilir. Süreç içerisinde onu tanımaya çalışan küçük çocuk, kısa süre sonra bu adamın bir büyücü olduğunu fark ederek büyülü bir dünyaya adım atacaktır.

Oyuncular: Owen Vaccaro, Jack Black, Cate Blanchett

Yönetmen: Eli Roth

28 Days Later (2002)

28 Days Later (2002)

IMDb: 7,6

Özet: İngiltere'yi etkisi altına alan ölümcül bir virüs, insanlığın geleceğini tehdit etmektedir. Virüsü yayan şey ise bir araştırma laboratuvarındaki şempanzelerin ta kendisidir. Bu hastalığa yakalanan kişiler, sorunun büyük bir parçası haline gelmeye başlamıştır ve acilen bir çözüm gerekmektedir. Tüm olanlarla mücadele eden insanlar, askerler tarafından yönetilen bir kampa taşınsalar da başka sorunlar kendini gösterecektir.

Oyuncular: Christopher Dunne, Kim McGarrity, Cillian Murphy

Yönetmen: Danny Boyle

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sen Aydınlatırsın Geceyi (2013)

Sen Aydınlatırsın Geceyi (2013)

IMDb: 7.8

Özet: Karakterlerin hepsinin süper güçleri olduğu sıradan bir evrende geçen bir filmdir. Cemal babası ile aynı evde yaşar ve babasıyla birlikte Manisa'da bir berber dükkanında çalışır. Bu kasabadaki insanlardan kimi ölümsüz, kimi duvarın ardını görebilir kimisi ise zamanı durdurabilir. Cemal içinde sıkıntı olduğu ve varoluşsal sıkıntılar yaşadığı için bileklerini kestiği için hastaneye götürülür. Burada hastane çıkışında Yasemin isimli bir kadına aşık olur. Filmde herkesin süper güçleri olmasına rağmen sıradan dertlere sahiptir. Siyah beyaz çekilen bu film ve atmosferi izleyenleri bambaşka duygulara ve varoluş sancılarına sürükler. 

Yönetmen: Onur Ünlü

Oyuncular: Ali Atay, Demet Evgar, Damla Sönmez, Serkan Keskin

The Prestige (2006)

The Prestige (2006)

IMDb: 8,5

Özet: Robert Angier adında bir sihirbaz, eşi Julia ve arkadaşı Alfred Borden ile bir sihirbazın yanında asistanlık yapmaktadır. Günün birinde bir gösteri sırasında Julia'nın ölmesi ile birlikte, tüm hayatları alt üst olur. Robert, Jualia'nın ölümünden Alfred'i sorumlu tutar ve ikili, birbirlerinin baş düşmanı olur. Sihirbazlık konusunda gösterdikleri yetenekleri ile zaman içerisinde ünlenen bu iki adamın rekabeti hiç bitmez. Birbirlerinin sahne performanslarını sabote etmeye çalışırlar. Bir gün Alfred'in bulduğu bir numara, onu çok ilerilere taşır. Bunu hazmedemeyen Robert ise rakibinin sırrını çözmek için elinden gelen her şeyi yapacaktır. 

Oyuncular: Hugh Jackman, Christian Bale, Michael Caine

Yönetmen: Christopher Nolan

Dumbo (2019)

Dumbo (2019)

IMDb: 6.3

Özet: Dumbo kocaman kulakları olan, kulakları sayesinde uçabilen bir yavru fildir. Dumbo sayesinde Max ve Holt ailesinin sirki tekrardan ilgi görmeye başlar. Dumbo'ya gelen büyük ilgilerden bir tanesi de büyük bir eğlence mekanının sahibi olan V.A Vandevere'dir. Vandevere Dumbo'yu Dreamland'a ister ve Dumbo burada Colette ile yol arkadaşı olur. Ancak Dreamland dışarıdan göründüğü kadar masum bir yer değildir. 

Oyuncular: Colin Farrell, Danny DeVito, Michael Keaton

Yönetmen: Tim Burton

Guardians of the Galaxy (2014)

Guardians of the Galaxy (2014)

IMDb: 8.1

Özet: Evreni yönetebilmek adına büyük bir çaba gösterenleri durdurmaya çalışan bir grup suçlunun hikayesini konu alan yapım, izleyenler tarafından oldukça beğenilen yapımlardan biri. Star-Lord, Roket, Groot, Gammora ve Drax adındaki beşli, evren için oldukça büyük bir tehtit oluşturan esrarengiz küre ve peşlerindeki düşmanlar ile başa çıkabilecekler midir?

Oyuncular:  Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista

Yönetmen: James Gunn

Daha fazla film önerisi için:

İçeriğin Devamı Aşağıda

Onedio App'ten kopmamak ve birçok kategoriden bildirim almak için:

Onedio App'ten kopmamak ve birçok kategoriden bildirim almak için:

Mobil uygulamayı bu linkten telefonunuza indirebilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
5
2
2
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Görkem

The tourist aşırı iyi film ya