Görüş Bildir
Haberler
Yeni Yapımlar da Listede: Son Anına Kadar Gizem ve Gerilimi İliklerinizde Hissettirecek Dâhiyane Filmler

Yeni Yapımlar da Listede: Son Anına Kadar Gizem ve Gerilimi İliklerinizde Hissettirecek Dâhiyane Filmler

EC was here.
04.05.2017 - 17:13 Son Güncelleme: 07.04.2022 - 17:40

Gerilim filmleri arıyorsanız hoş geldiniz. Bir sonraki sahnesinde neler olacağı merakla beklenen, gizem ve gerilimi buluşturan sürükleyici filmleri sevmeyen yoktur; o zaman bu başyapıtlar arasında izlemediğiniz pek çok filmden birine başlamak için harika bir gün olmalı!

Filmlerin özetleri beyazperde.com'dan alıntıdır, sıralama ise IMDb puanına göre yapıldı.

İyi seyirler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

55. Derin Sular / Deep Water (2022)

55. Derin Sular / Deep Water (2022)

IMDb: 5.4

Evliliklerinde sıkıntılar yaşayan Vic ve Melinda, gün geçtikçe birbirlerinden uzaklaşırlar. Boşanmak istemeyen çift çareyi başka insanlarla görüşebildikleri bir nevi açık ilişki yaşamakta bulurlar. Fakat Melinda'nın görüştüğü kişiler esrarengiz biçimde ortadan kaybolunca oklar Vic'e çevrilir.

54. Boynuzlar / Antlers (2021)

54. Boynuzlar / Antlers (2021)

IMDb: 5.9

Julia, Oregon'da sakin bir kasabada öğretmendir. Kardeşi de aynı kasabada polis olarak çalışmaktadır. Julia bir gün öğrencilerinden Lucas'ın garip davranışlarına dikkat kesilir ve bu içine kapanık çocukla iletişim kurmaya çalışır. Lucas'ın ise sakladığı bir sırrı vardır. Julia, kardeşiyle birlikte bu olayın peşine düşerken saklanan gerçeğin tehlikesinden habersizdir.

53. Habis / Malignant (2021)

53. Habis / Malignant (2021)

IMDb: 6.3

Madison adlı genç kadın bazı görüntüler görmektedir. Hatta bunların rüya mı gerçek mi olduğunu hayal edemez hâle gelir. Gördüğü sanrıların yaşanmış gerçek cinayetlerle ilgili olduğu öğrenen Madison'ın, travmalarla dolu geçmişiyle de yüzleşmesi gerekecektir.

52. Nil'de Ölüm / Death on the Nile (2022)

52. Nil'de Ölüm / Death on the Nile (2022)

IMDb: 6.4

Agatha Christie'nin aynı adlı eserinden 1978 yılında filme uyarlanan Nil'de Ölüm'ün bu yeniden çevriminde, dedektif Hercule Poirot, yeni eşiyle birlikte çıktığı balayı için bindiği gemide öldürülen Linnet Doyle'un katilini arıyor.

51. Kemik Koleksiyoncusu / The Bone Collector (1999)

51. Kemik Koleksiyoncusu / The Bone Collector (1999)

IMDb: 6.6

Bir dedektif olan Lincoln Rhyme, hayatına New York şehrinde devam eden ve kendi camiası tarafından fazlasıyla saygı gören bir adamdır. Aynı zamanda ülkenin en tecrübeli kriminologlarından bir tanesidir. Bir gün başına gelen bir saldırı sonucunda çok kötü bir şekilde yaralanır ve vücudunun büyük bir kısmı felç olur. Bir kadın polis olan Amelia ise 20'li yaşlarında olmasına rağmen kendini hayata karşı çok yorgun hissetmektedir. Bir gün çözmesi için çağrıldığı karmaşık bir cinayet vakası Rhyme ile tanışmasını sağlar. Hayatın sillesini yemiş olan iki insan, artık beraber çalışacaklardır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

50. Raydan Çıkanlar / Derailed (2005)

50. Raydan Çıkanlar / Derailed (2005)

IMDb: 6.6

Charles, aile ve iş yaşamında adeta tükenmiş bir haldedir. Kızlarının hastalığının beklentilerinden ve işi ile mücadele etmekten yorgun düşmüştür. Bir gün Chicago’ya doğru işe giderken trende evli bir kadın olan Lucinda ile tanışır. Aralarında ani bir kıvılcım olur. Çok geçmeden birlikte yemeğe çıkarlar, içki içerler ve vakit geçirirler. Elbette ki bu buluşmalar bir otel odasında nihayetlenir. Ancak tam birbirlerinin kıyafetlerini adeta yırtarcasına çıkartırlarken odaları aniden bir hırsız tarafından kuşatılır. Charles’a vurur, Lucinda’ya tecavüz eder. Charles, ilişkilerinin uygunsuzluğundan ötürü, polise gitmekten kaçınan Lucinda ile anlaşır. Ancak çok geçmeden hırsızın talepleri karşısında direnme gücünü yitirecektir. Charles’ın elinde kalan tek kurtuluş bir noktadan sonra kiralık katil tutmak olacaktır.

49. Dokuzuncu Kapı / The Ninth Gate (1999)

49. Dokuzuncu Kapı / The Ninth Gate (1999)

IMDb: 6.7

Bir kitap araştırmacısı olan Dean Corso, Boris Balkan için ender bir kitabı bulmakla görevlendirilir. Kitabın geriye kalan iki kopyasının Avrupa'da olduğunu öğrenen ve şehir şehir gezmeye başlayan Dean, kendisini tuhaf ve karanlık olayların içinde bulur.

48. Düşman / Enemy (2013)

48. Düşman / Enemy (2013)

IMDb: 6.8

Üniversitede tarih dersleri veren Adam, okul ve ev arasında gidip gelen monoton hayatına en azından bir kız arkadaş sığdırmayı başarmıştır. Bir gün bir arkadaşının tavsiyesi üzerine bir film izler ve o filmde kendisine çok benzeyen birisini görerek, bu oyuncunun peşine düşer. Adam artık, kendisine ikizi kadar benzeyen Anthony'nin de hayatının bir parçasıdır, tabii Anthony de onunkinin.

47. Tuzak / Breakdown (1997)

47. Tuzak / Breakdown (1997)

IMDb: 6.9

Seyahat eden bir çiftin arabası büyük bir çölün civarında bozulur. Umutsuzca yardım bekleyen ikili yardım bulmak amacıyla birbirlerinden ayrılırlar. Yokluğun ortasında, birbirlerinden dakikalar geçtikçe daha da uzaklara doğru yol alan çift, kendilerini ne gibi sorunların beklediğinden habersizdir. Karısını çölün ortasında yitiren Jeffrey ‘Jeff’ Taylor, onun izinden gitmeye çabalayacaktır.

46. Şeytan Üçgeni / Triangle (2009)

46. Şeytan Üçgeni / Triangle (2009)

IMDb: 6.9

Film, okyanusta yatla gezi yaparken olumsuz hava koşulları nedeniyle gizemli bir gemiye binmek zorunda kalan bir grup insanın öyküsünü anlatıyor. Bu öykü gerçeküstü bir hal alarak izleyiciye neyin ne olduğu üzerin bol bol düşünmesini sağlıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

45. Sınav / Exam (2009)

45. Sınav / Exam (2009)

IMDb: 6.9

Gizemli ve güçlü bir şirket kaliteli bir eleman arar ve en iyisini işe almak için mükemmel bir sınav hazırlar. Katılımcılar bir odaya sokulur ve kendilerine bir kağıt ve kalem verilir. Yönetici, sınav katılımcılarına kuralları anlattıktan sonra tek bir soru olduğunu ve doğru cevabı verenin işe kabul edileceğini söyleyip dışarı çıkar. Ama sorun şudur ki ortada cevap verilecek bir soru yoktur. Asıl soru budur belki de! Filmi izlerken adeta karakterlerle birlikte siz de bir sınava tabi tutuluyorsunuz.

44. Gitme / Stay (2005)

44. Gitme / Stay (2005)

IMDb: 6.9

Başarılı bir psikiyatrist olan Sam Foster’ın hayal gücü ile gerçeklik arasındaki çizginin bulanıklaştığına şahit oluşu, intihar eğilimli hastası Henry Letham’ın üzerine düşmesi ile meydana çıkacaktır. Sanat alanında çalışan Henry, kendisi gibi sanat dünyasındaki bir takım insanların davranışlarından etkilenerek 21 yaşında intihar etmeyi planlamaktadır. Psikiyatristimiz, kendisini hastasına öylesine adamış durumdadır ki bir noktadan sonra o da gerçekle hayal alemi arasındaki çizgiyi göremez hale gelir. Var olmaya çalıştıkları dünyada her ikisi de gizemli bir hale bürünürler.

43. Platform / El hoyo (2019)

43. Platform / El hoyo (2019)

IMDb: 7.0

Goreng, dikey biçimde konumlanan ve her hücresinde iki kişinin kaldığı bir hapishanenin 33. katında gözlerini açar. Mahkûmlar, ger gün bir defa en üst kattan başlayıp en alta doğru inen bir platformda bulunan yemeklerden yemektedir. Üsttekiler en güzel yemeklerden yerken alt katlara inildikçe masada yiyecek azalır ve dolayısıyla alt katlarda kalanlar oldukça vahşileşmeye başlar. Üstelik her şey bununla da sınırlı değildir. Mahkûmlar her gün başka bir katta gözlerini açarlar. Goreng hapishanenin kurallarını öğrendikçe bir ölüm kalım savaşının içinde olduğunu da anlayacaktır.

42. Telefon / Kol (2020)

42. Telefon / Kol (2020)

IMDb: 7.1

Ailesiyle mutlu bir yaşam süren Seo-Yeon, 20 yıl öncesinde yaşayan Young-Sook ile telefondan iletişim kurar. Farklı zamanda olsalar da ikisi de aynı evi paylaşmaktadır. Seo-Yeon için masum görünen bu arkadaşlık hayatını altüst etmek üzeredir. Bir seri katil olan Young-Sook, kendi yaşamını baştan kurgulamak için Seo-Yeon'un hayatı mahvedecektir.

41. Görünmez Adam / The Invisible Man (2020)

41. Görünmez Adam / The Invisible Man (2020)

IMDb: 7.1

H.G. Wells'in aynı adlı romanından uyarlanan film, bir kadının yaşadığı paranoyayı odağına alıyor. Uzun süredir eski sevgilisin kontrolcü dünyasında hapsolan Cecilia, bir gün onun elinden kaçmayı başarır. Ancak onun sürekli kendisini takip ettiğine inanmaktadır. Bu hissi, eski sevgilisinin öldüğü haberinin gelmesinden sonra daha da şiddetlenir. Çünkü Cecilia buna inanmamaktadır. Cecilia, onu sürekli takip ettiğine inandığı ama bir türlü göremediği eski sevgilisini bulabilecek midir? Yoksa tüm bu yaşananlar ona zihninin oyunları mıdır?

İçeriğin Devamı Aşağıda

40. Kafesteki Kadın / Kvinden i buret (2013)

40. Kafesteki Kadın / Kvinden i buret (2013)

IMDb: 7.2

Polis müfettişi Carl Mørck, eski davaların tutulduğu Department Q'nun sorumlusu olarak atanır. Daha önce yine aynı bölüme atanan Esad ise yardımcısı olur. Kaybolan bir kadınla ilgili bir dava dikkatlerini çekecektir.

39. Nefesini Tut / Don't Breathe (2016)

39. Nefesini Tut / Don't Breathe (2016)

IMDb: 7.1

Kör, yaşlı ve çaresiz görünen bir adamı gözlerine kestiren üç genç, onun evini soymak için evine girerler. Ancak kör adamın hiç de göründüğü gibi olmadığı ortaya çıkar. Bu basit soygun gençler için hayatta kalma mücadelesine dönüşür.

38. Paralel Evren / Coherence (2013)

38. Paralel Evren / Coherence (2013)

IMDb: 7.2

Bir grup arkadaş akşam yemeği yemek için bir araya gelir. Yemeğin keyifli olacağı açıktır, çünkü o gece bir kuyruklu yıldız dünyanın epey yakınından geçecektir. Ancak bu olağan durum, geceye olağanüstü bir yön de verecektir. Yemek sırasında elektrik kesilir. Bu aksiliğin üzerine çevrelerine baktıklarında, gizemli bir evde ışıkların hala yandığını fark ederler. Bu fark edişleri tanık olacakları enteresan olayların da habercisidir. başlarının üzerinde süzülen insanları gördüklerinde dünyayı algılayış şekilleri, gerçekle hayal birbirine karışacaktır. Ve bu durum, ilişkilerinde bazı kırılmaları da beraberinde getirecektir.

37. Cinayet Gecesi / Fracture (2007)

37. Cinayet Gecesi / Fracture (2007)

IMDb: 7.2

Los Angeles’ta yaşayan ve son derece akıllı, zengin ve titiz bir mühendis olan Ted Crawford bir gün karısının kendisini aldattığını öğrenir ve onu öldürür. Bu cinayetin hemen ardından da polisi arar ve bildirir. Polis olay yerine geldiğinde şok olur çünkü yerde ölü yatan kadın, polisin sevgilisidir. Willy, Crawford’a avukat olarak atanır. Willy’nin başarılı bir kariyeri vardır. Başta basit gibi görünen bu davanın altında ise farklı sırlar gizlidir. Her şeyden önce cinayetin işlendiği silah Crawford’a ait değildir. Zaman içinde dava ilerledikçe labirent misali gizemli olaylar silsilesi ortaya çıkacaktır.

36. Kimlik / Identity (2003)

36. Kimlik / Identity (2003)

IMDb: 7.3

Issız bir motelde bir araya gelen birbirine yabancı ve sırlarla dolu on kişi teker teker ölmeye başlar. Bu ölümleri durdurmanın tek yolu, kendilerini bir araya getiren sırrı çözmek zorunda olmalarıdır. Çözülmesi gereken sırrı karakterlerle birlikte siz de çözmeye çalışırken sonuç epey şaşırtabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

35. Küp / Cube (1997)

35. Küp / Cube (1997)

IMDb: 7.3

Farklı sosyal gruplardan toplanıp bir küpün içerisine yerleştirilen insanların oraya nasıl geldikleri konusunda fikirleri yoktur. Oradan çıkabilmek için aklını kullanmalarını gerekecektir, yanlış bir tercihleri ölümlerine sebep olacaktır.

34. Kader / Predestination (2014)

34. Kader / Predestination (2014)

IMDb: 7.4

Gizli bir servise bağlı çalışan ajanın son görevi ise; 1975 yılında New York'ta yaptığı bir patlamada 11.000 insanın ölümünden sorumlu olan Fiyasko Bombacısı adlı kişiyi bulup bu patlamanın hiç yaşanmamış olmasını sağlamaktır... Görevi için 1970 yılına New York'ta bir barda, barmen olarak çalışmaya başlayan ajan orada “Evlenmemiş Anne” rumuzlu John isimli bir köşe yazarıyla tanışır. Küçük bir bar sohbetiyle başlayan ikilinin sohbeti, gecenin ilerleyen saatlerinde daha da derinleşir...

33. Çatı Katı / Loft (2008)

33. Çatı Katı / Loft (2008)

IMDb: 7.4

Evli beş erkek arkadaşın lüks bir çatı katında metresleriyle eşlerini aldatma macerasının sonucu ağır biter. Bu çatı katında bir kadının cesedi bulunur ancak onu kimin öldürdüğü bilinmiyordur. Arkadaşlar birbirlerini suçlarken seyirci de gizemi çözmek için epey çaba harcıyor. Bu Belçika yapımı film çok beğenilince iki uyarlaması da yapıldı.

32. Kevin Hakkında Konuşmalıyız / We Need to Talk About Kevin (2011)

32. Kevin Hakkında Konuşmalıyız / We Need to Talk About Kevin (2011)

IMDb: 7.5

Eva, Kevin'a hamile kaldığı gençlik yıllarında bütün kariyer planlarını ve hedeflerini bir kenara koyarak çocuğunu dünyaya getirmeye karar verir. Fakat annenin oğlu için hayatından yaptığı bu fedakarlık maalesef Kevin'in çocukluk yıllarından itibaren başlayarak hayatlarını ters yönde etkilemeye başlar. Kevin 15 yaşına geldiğindeyse lisedeki çete gruplarıyla takılmaya başlar ve hiç kimsenin hoş görmeyeceği olaylara karışır. 

Eva oğlunun hatalarından dolayı derin sorumluluk ve suçluluk duyarak, nerede yanlış yaptığını sorgulamaya başlar. Bu arada Kevin'in ayrıldığı babası ile yeniden iletişime geçmek durumundadır...

31. Ceset / El cuerpo (2012)

31. Ceset / El cuerpo (2012)

IMDb: 7.5

Bir gün bir morgdan iş kadını Mayka'nın cesedi kaybolur. Hayatta her şeyi düzenli ve planlı olan bu kadının ölümünün arkasındaki sır perdesi henüz aralanamamışken, bir de cesedinin ortadan kaybolması olayı daha da karmaşık hale getirir. Dava ile ilgilenmesi için dedektif Jaime Pena görevlendirilir. Jaime de eşini kaybetmiştir ve bu travmanın izlerini henüz tam olarak atlatamamıştır. Bu davayı hem kişisel duygularını çözüme kavuşturmak hem de halen meslekte iyi bir polis olduğunu göstermek için değerlendirecektir. Fakat olayın o kadar çok karanlık noktası vardır ki davaya dahil olan hiç kimse aslında göründüğü kişi değildir. Cinayetin ve kaybolan cesedin arkasını araştırdıkça hem maddi hem manevi farklı sonuçlara doğru yönelecektir...

İçeriğin Devamı Aşağıda

30. Yaşam Şifresi / Source Code (2011)

30. Yaşam Şifresi / Source Code (2011)

IMDb: 7.5

Bulunduğunuz yere nasıl geldiğinize dair fikriniz yok. Etrafınızdaki insanları da tanımıyorsunuz. Aslında siz, siz misiniz ondan bile emin değilsiniz. Bir yandan bunlara cevap bulmaya çalışırken bir yandan da bir saldırıyı gerçekleştirecek olan kişiyi bulmanız gerekiyor. Çözülmesi zor bir bulmaca!

29. Şüphe / Doubt (2008)

29. Şüphe / Doubt (2008)

IMDb: 7.5

Altmışlı yılların siyasal gerilimlerinin tetiklediği nahoş hadiseler en fazla Amerika'nın varoşu olarak nitelendirebileceğimiz Bronx'ta kendini göstermektedir. Bronx'taki St. Nicholas kilisesi Karizmatik Rahip Flynn (Philip Seymour Hoffman), korkunun ve disiplinin gücüne yürekten inanan Rahibe Aloysius Beauvier'in (Meryl Streep) ateşli bir şekilde savunduğu katı gelenekleri yıkmak için çaba göstermektedir. Sene 1964'tür ve ülkenin politik iklimindeki değişim rüzgarlarının kilise camiasını da etki altına alması gecikmez. Beyazların tahakkümündeki bir okula ilk kez Donald Miller adlı siyah bir öğrenci kabul edilmiştir. Geleceğe umutla bakan genç ve masum rahibe James (Amy Adams), Peder Flynn ile ilgili bir şüphesini Rahibe Aloysius ile paylaşarak Peder Flynn'ın Donald'a karşı aşırı bir yakınlık gösterdiğini anlatır. Bu iddia ve suçlama üzerine harekete geçen Rahibe Aloysius, gerçeği ortaya çıkartmak ve Peder Flynn'ı okuldan attırmak için büyük bir mücadele başlatır. Rahibe Aloysius artık Peder Flynn'a karşı müthiş bir irade savaşına kilitlenmiştir. Bu mücadelenin hem kilise hem de okul üzerinde yıkıcı sonuçlar getirmesi tehlikesi vardır.

28. Kimseye Söyleme / Ne le dis à personne (2006)

28. Kimseye Söyleme / Ne le dis à personne (2006)

IMDb: 7.6

Bir seri katil ve korkunç kaderlerinden kaçamamış onlarca kurban... Margot Beck de, sekiz yıl önce gizemli bir cinayete kurban gitmiş ve yapılan araştırmaların hepsi, bu cinayetin de aynı seri katilin elinden çıktığını göstermektedir. İşlediği bütün cinayetleri itiraf etmesine rağmen katilin, Margot’u öldürdüğünü hiçbir şekilde kabul etmemesi, ilk etapta bir soru işareti yaratsa da ceset üzerinde yapılan araştırmalar, tereddütsüz katilin o olduğunu söylemektedir.

Aradan geçen sekiz yıla rağmen karısının yokluğuna bir türlü alışamayan Alexandre Beck ise Margot’nun boşluğunu işi ile doldurmaya çalışarak yavan bir hayat sürmektedir. Ama hayatı, yeni cinayetlerle bir kere daha altüst olacaktır. Margot’nun cesedinin bulunduğu yerin yakınlarında iki ceset daha bulunması ile soruşturma yeniden başlayacak ve Alexandre kendisini gerilim dolu bir kovalamacanın içinde bulacaktır.

27. Sihirbaz / The Illusionist (2006)

27. Sihirbaz / The Illusionist (2006)

IMDb: 7.6

Film farklı dünyalardan gelen insanların arasında doğan bir aşkın, kolaylıkla onaylanmaması ile başlıyor. Sophia aristokrat bir ailenin kızı olarak, marangoz bir ailenin oğlu olan Eisenheim’a aşık olur. Üstelik aşkı karşılıklıdır. Bu ikili, birbirlerine hissettiklerinden ötürü tepki alırlar. Öyle ki aşkına yasak bile getirilen Eisenheim, ülkeyi terk eder. Dünyayı dolaşacaktır. Aradan on beş yıl geçtikten sonra ülkesine bir illüzyonist olarak geri döner. Bu sırada Sophia, nişanlanmak üzeredir. Onca zaman sonra yeniden karşı karşıya gelen aşıkların hisleri yeniden alevlenir. Bu durumu hisseden Sophia’nın nişanlısı Prens Leopold ile Eisenheim hesapta olmayan bir mücadeleye girmek zorunda kalacaklardır.

26. Kızımı Kurtarın / Gone Baby Gone (2007)

26. Kızımı Kurtarın / Gone Baby Gone (2007)

IMDb: 7.7

Dört yaşındaki Amanda, ortadan kaybolmuştur ve polis davayı çözmek için fazla yol alamamıştır. Amanda’nın teyzesi Mc Cready bu iş için Patrick Kenzie ve Angie Gennaro adında iki dedektif tutar. Ancak dedektifler, bu tarz bir konu üzerine fazla deneyimlerinin olmadığını söylemekten kaçınmazlar. Aile özellikle onları iki sebepten ötürü istemektedir. Polis değillerdir ve yaşadıkları muhiti iyi tanımaktadırlar. Dava sürerken Kenzie ve Gennaro uyuşturucu satıcıları ve sübyancılarla karşılaşırlar. Tam davayı çözmek üzerelerken, ikiliyi birbirinden ayıracak bir çelişki ile yüz yüze gelirler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. İlk Korku / Primal Fear (1996)

25. İlk Korku / Primal Fear (1996)

IMDb: 7.7

Tanınmış bir psikoposun öldürülmesi, büyük bir yankı uyandırır. Bu cinayet sırasında olay yerinden kaçmakta olan Aaron, görgü tanıkları tarafından suçlu olarak ilan edilir ve suçu işlediğin neredeyse kesinleşmiştir. Son derece prestijli bir avukat olan Martin Vail, ise olayların bu şekilde geliştiğinden tam olarak değildir ve Aaron'ı savunma görevini üstlenir. Aaron'ın suçluluğu o derece nettir ki Vail'in bu göreve atanması beyhude bir uğraş olarak addedilir. Ancak kısa bir süre sonra davanın seyri tam anlamıyla değişir.

24. Makinist / The Machinist (2004)

24. Makinist / The Machinist (2004)

IMDb: 7.7

Bir yıldır uykusuzluk hastalığı çeken Trevor, bir fabrikada işçi olarak çalışmaktadır. Dinlenememekten ötürü vücudu bitik bir haldedir. Öte yandan işi dikkat gerektirir ve en ufak bir hatanın bedeli ağır olacaktır. Trevor ise her şeye çok zor konsantre olmaktadır. Trevor, kendisine bir takım notlar bırakmaya ve giderek azalan kilosunu sarı kağıtlara yazıp dairesine asmaya çok meraklıdır. Hayatında duygusal olarak bir şeyler yaşadığı fahişe Stevie ile bir yandan da tutku duyduğu Maria vardır. İş arkadaşları kendisine, bu gözle görünür kilo kaybı ve bedensel çöküşün arkasında ne olduğunu bilmemekten ötürü güven duymazlar.

23. Deney / Das Experiment (2001)

23. Deney / Das Experiment (2001)

IMDb: 7.7

1971’de Philip Zimbardo tarafından gerçekleştirilen Stanford hapishane deneyinden ilham alan film, sahte bir hapishanede mahkûm ve gardiyan rollerine bürünen deneklerin yaşadıklarını anlatıyor. Mahkûmların kurallara uymak zorunda olduğu, gardiyanların ise fiziksel şiddet kullanmadan düzeni korumaları gerektiği deneyde işler hiç de beklenildiği gibi gitmiyor.

22. Zodiac (2007)

22. Zodiac (2007)

IMDb: 7.7

San Francisco’da bir seri katil, mektuplar ve şifreli mesajları ile polis ile alay etmektedir. Dedektifler, gazete muhabirleri, bu katili yakalamaya ant içmiş dört kişi filmin esas karakterleridir. Katilin ardında bıraktığı izleri takip eden takıntılı dört adam, ne yazık ki aslında katilin adımlarını izler biçimde şekillenmektedir. Bu katil yıllarca görünmedikten sonra yine ortaya çıktığında sadece öldürdüğü insanlar için değil tüm şehrin kabusu haline gelecektir.

21. Ana / Madeo (2009)

21. Ana / Madeo (2009)

IMDb: 7.8

Uzun zamandır dul olan bir anne tek oğluyla yalnız yaşamaktadır. Oğlan 28 yaşında, çekingen ve sessiz bir genç adamdır. Korkunç bir cinayet sonrasında, kadının yetersiz, aciz oğlu baş şüpheli görülür. Aleyhinde gerçek bir kanıt yoktur, ancak polis onunla ilgili yersiz kuşkuya kapılır. Dosyayı kapamak için sabırsızlanan polis, baştan savma soruşturmalarından memnun bir şekilde çocuğu tutuklar. Savunma avukatı beceriksiz ve güvenilmez çıkar. Başka seçeneği kalmayınca, oğlunun masumiyetini ispatlamaya karar veren anne olaya karışır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Oyun / The Game (1997)

20. Oyun / The Game (1997)

IMDb: 7.8

David Fincher'ın gizem dolu filmlerinden biri daha. Tüm hayatı kontrol altında olan bir adamın doğum gününde bu kontrol tamamen elinden çıkar ve kime, neye inanacağını bilemez duruma düşer. Çözmesi gereken çok soru vardır.

19. Mavi Kadife / Blue Velvet (1986)

19. Mavi Kadife / Blue Velvet (1986)

IMDb: 7.8

Evinden bir süredir uzak olan Jeffrey Beaumont babasının geçirdiği kalp krizi üzerine geri döndüğünde evinin yakınlarında kesilmiş bir kulak bulur. Polisin vakayla yakından ilgilenmemesi üzerine olayı kendisi araştırmaya koyulan Jeffrey kendisini karmaşık bir dizi olayın içinde bulur. 

Uyuşturucu bağımlısı psikopat Frank Booth (Dennis Hopper) şarkıcı Dorothy’nin (Isabella Rossellini) küçük oğlunu Dorothy’e işkence etmek için kaçırmıştır...

18. Gizemli Nehir / Mystic River (2003)

18. Gizemli Nehir / Mystic River (2003)

IMDb: 8.0

Jimmy, Sean ve Dave isimli üç küçük çocuk caddede hokey oynadıkları sırada polis görünümündeki kişiler Dave'e cinsel tacizde bulunurlar. 

Bu olayın üzerinden 25 yıl geçmiştir. Küçük çocuklar artık büyümüş, bu süreçte de görüşmemiştirler. Jimmy'nin esrarengiz bir şekilde hayatını kaybeden kızı, eski dostları tekrardan bir araya getirir. Artık bir polis olan Sean cinayetin ardında yatan gizemleri çözerek çocukluk arkadaşına yardım etmeye karar verir. Ancak bu cinayetteki esrar perdesi, arkadaşlıklarının ilk yıllarına kadar uzanan bir dizi gizemi doğuracaktır.

17. Cinayet Günlüğü / Salinui chueok (2003)

17. Cinayet Günlüğü / Salinui chueok (2003)

IMDb: 8.0

Senaryosu gerçek olaylara dayanan bir polisiye. Başkent yakınlarındaki bir taşra kasabasında yağmurlu günlerde işlenen esrarengiz kadın cinayetlerini çözmeye çalışan iki polisin başından geçenler anlatılıyor.

16. Kapan / Get Out (2017)

16. Kapan / Get Out (2017)

IMDb: 8.1

Chris sıradan bir siyahi gençtir. Sevgilisi Rose ile mutlu bir ilişkisi vardır. Rose bir gün Chris'i ailesinin mülküne davet eder. Avrupalı Amerikalı sevgilisinin ailesinde bir tuhaflık olduğunu sezen Chris bir süre sonra mülkte kalmakta olan siyahi kişilerin bir bir kaybolduğunu öğrenir. Bunun üzerine tuz biber olan şey ise başka bir siyahi adamın kendisine iş işten geçmeden gitmesi yönündeki uyarısı olur. Chris bir şeylerin ters gittiğini sezmeye başladığında kurtulması sandığından çok daha zor olacaktır...

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Kayıp Kız / Gone Girl (2014)

15. Kayıp Kız / Gone Girl (2014)

IMDb: 8.1

Amerika'nın Missouri eyaletlerinden birinde sıcak bir yaz sabahı, Nick ve Amy evliliklerinin beşinci yıl dönümünü kutlamaya hazırlanmaktadırlar. Fakat o gün Amy aniden ortadan kaybolur. Geri dönmeyince, polisin gözünde kocası Nick tüm şüpheleri üzerine çeker. Nick'in ise kafası karışmıştır zira Amy'ye ne olduğuna dair hiçbir fikri yoktur ama bir anda kendisini Amy'nin ailesinin hazılradığı bir yardım operasyonu içerisinde piyon olarak bulur! Nick masum olduğu konusunda ısrar etse de üstündeki şüpheleri tamamen yok edemez. Amy'nin hayatta olup olmadığı ise büyük bir muammadır...

14. Tutsak / Prisoners (2013)

14. Tutsak / Prisoners (2013)

IMDb: 8.1

Maccachusetts eyaletinin Brockton bölgesinde, Şükran Günü'nü kutlamak için bir araya gelen Dovers ve Birches aileleri her şeyin yolunda gittiği bu yemek esnasında korkunç bir haberle altüst olurlar. Gecenin ilerleyen saatlerinde ailelerin iki küçük kızlarının kaybolması sonrasında panik dolu anlar yaşanır. Saatler ilerler, ancak kızlar halen daha ortada yoktur ve durum kaçırılmış oldukları gerçeğini kuvvetlendirir. Polise başvursalar da hızlı ve nitelikli bir sonuç alamazlar. Keller Dover ise bir hayli panik içerisindedir ve polisin çabalarını yetersiz bulup adaleti kendi elleriyle aramaya karar verir. Genç ve başarılı dedektif Loki'den de yardım isteyen genç adam, kendini suçlu ve masumun birbirine karıştığı oldukça şaibeli bir davanın içerisinde bulur.

13. Karanlık Yolculuk / Donnie Darko (2001)

13. Karanlık Yolculuk / Donnie Darko (2001)

IMDb: 8.1

Dünyanın sonuna şu anda 28 gün 6 saat 42 dakika 12 saniye var... Gerçekten gelecek görülmüş müydü, yoksa bütün gizemli olaylar bir şizofrenik durumun sonucu muydu?

12. Zindan Adası / Shutter Island (2010)

12. Zindan Adası / Shutter Island (2010)

IMDb: 8.1

Bir Martin Scorsese ve Leonardo DiCaprio buluşmasının sonucu olarak yeni bir başyapıta imza atılmıştı. Zindan Adası'na çağrılan dedektifimiz kendini arıyorken olmaktan korktuğu yerde midir?

11. Cinayet Var / Dial M for Murder (1954)

11. Cinayet Var / Dial M for Murder (1954)

IMDb: 8.2

Tony Wendice varlıklı karısı Margot'la birlikte Londra'da nezih bir dairede yaşamaktadır. Margot'un hoşnutsuzlukları sebebiyle tenis kariyerini sonlandıran Tony, karısının Mark Halliday isimli bir yazarla gizli bi ilişkisi olduğunu öğrendiği an intikam içgüdüsüyle dolar. Margot'u öldürmeye karar veren Tony, bir cinayet planı tasarlayarak harekete geçmeye başlar. Kusursuz cinayet planını uygulamaya koyduğunda onlarca aksilikle karşılaşan Tony cinayet planını anlatmak için yanlış bir numarayı aradığında ise işler iyice içinden çıkılmaz bir hal alır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Gözlerindeki Sır / El secreto de sus ojos (2009)

10. Gözlerindeki Sır / El secreto de sus ojos (2009)

IMDb: 8.2

Federal ajanlıktan emekli olan Benjamin Esposito, geçmişte tanık olduğu ve içinde yer aldığı gerçek bir öykü üzerine kurulu bir roman yazmaya karar verir. Romanın olay örgüsü 1973'te Buenos Aires'te gerçekleşen vahşi bir tecavüz ve onu takip eden cinayetin failini bulma çabalarını konu almaktadır. Kısa bir sure sonra cinayetin acı dolu hatırası üzerine düşünmek, Esposito'nun güncel yaşamının detaylarını aydınlatmaya başlar ve onu, duygularına ayna tutarak saplantılı bir aşkın ördüğü ağ ile yüzleşmeye zorlar.

9. Şey / The Thing (1982)

9. Şey / The Thing (1982)

IMDb: 8.2

Kuzey kutbunun buz tutmuş topraklarında bir kurdun peşinden koşan Norveçli bilim insanları Amerikan Antartik araştırma üssüne kadar gelmişler fakat burada esrarengiz bir şekilde can vermişlerdir. Neler olduğunu anlayabilmek için dışarı çıkan Amerikan bilim adamları Norveç araştırma üssüne gidip esrarengiz olayı çözmeye karar verirler. Norveç bölgesine yaklaştıklarında buldukları şeyler esrarengiz ve tüyler ürperticidir. Bir cesetle karşılan adamlar, bedeni otopsi için yanlarında getireceklerdir. Ancak bu ‘şey’ tahmin edilemez boyutlarda bir ürkütücülüğe sahiptir.

8. Çifte Tazminat / Double Indemnity (1944)

8. Çifte Tazminat / Double Indemnity (1944)

IMDb: 8.3

İnsanoğlunun para hırsının boyutlarını çizen film, sigortacı Neff’in rutin bir araba sigortalama ziyareti esnasında tehlikeli bir kadın olan Phyllis’le tanışmasından sonra içine düştüğü zorlu durumu ele alıyor. Kocasını öldürme planları yapan Phyliss, sigortadan alacağı parayı bölüşme teklifiyle Neff’i de planına dahil etmeye çalışır. Başta kabul etmese de sonradan kadının çekiciliğine ve paranın cazibesine kapılan sigortacı, planı kabul eder; ancak her plan, hesapta olmayan aksaklıklara maruz kalmaya mahkumdur.

7. Los Angeles Sırları / L.A. Confidential (1997)

7. Los Angeles Sırları / L.A. Confidential (1997)

IMDb: 8.3

50’lerin Los Angeles’ında yer altı dünyasının patronu sayılan Mickey Cohen’in hapse girmesiyle doğan boşluktan dolayı şehirdeki diğer suç örgütleri arasında liderlik savaşı başlar. Bir gece Cohen’in adamlarına bir baskın düzenlenir ve hepsi öldürülür. Öldürülenler arasında eski bir poliste vardır. Bu olayı soruşturmak üzere L.A. Polis Departmanı üç polisi görevlendirir. Görevlendirilen polisler karekter olarak birbirlerinden çok farklıdırlar. Ed Exley, L.A. Polis Departmanının altın çocuğudur. Kurallara bağlı ve her şeyi kanunlara göre yapar. Bud White, çabuk sinirlenen, agresif, gerçeğe ve doğruya ulaşmak için her türlü yola başvuran biridir. Üçüncü ve son polis Jack Vincennes ise; L.A. Polis Departmanını anlatan bir televizyon dizisine danışmanlık yapmakta, tanınmış ve gündemde olmayı seven biridir. Bu üç kişi olayı soruşturmak için bir araya gelirler. Ancak soruşturma çok çabuk sonuca ulaşır. Bu durum üç polisi rahatsız eder. Soruşturmada bu kadar çabuk sonuca ulaşılmasında bir bit yeniği olduğunu düşünürler ve araştırmaya devam ederler. Ve araştırmaları onları çok güzel bir kadına kadar götürür.

6. Akıl Defteri / Memento (2000)

6. Akıl Defteri / Memento (2000)

IMDb: 8.5

Hayatını karısına tecavüz edip öldüren kişiyi bulmaya adayan bir adam. Çözmesi zor bir bulmacayı hafıza kaybınız olmasına rağmen çözebilir miydiniz? Christopher Nolan'ın tam anlamıyla parlamasını sağladığı akıl dolu bir film.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Arka Pencere / Rear Window (1954)

5. Arka Pencere / Rear Window (1954)

IMDb: 8.5

Fotoğrafçı L.B. Jeffries, geçirdiği kaza sonuncunda bacağını kırar. New York’taki apartman dairesinde zorunlu tatili sırasında arka penceresinden komşularını teleskopla seyrederek zaman geçirmektedir. Jeff, yine bir seyri sırasında komşusunun, karısını öldürdüğünden şüphelenir. Olayı araştırmaları için fotomodel sevgilisi Lisa ve hemşiresi Stella’dan yardım ister.

4. Prestij / The Prestige (2006)

4. Prestij / The Prestige (2006)

IMDb: 8.5

Sihirbazların izleyicileri kandırması kolay. Peki, birbirlerini kandırma konusunda ne kadar başarılı olabilirler? Nolan'ın yine akıl dolu bir başka filmi ve yine filmi tam anlamıyla çözmesi o kadar kolay değil.

3. Sapık / Psycho (1960)

3. Sapık / Psycho (1960)

IMDb: 8.5

Bir cuma günü, patronu Marion'a bankaya para yatırması için 40 bin dolar verir. Marion, bu parayla Sam'le hayal ettikleri hayatı kurabileceklerine karar verir ve parayı çalarak Sam'le buluşmaya gider. Yolda Bates Motel'de konaklamak zorunda kalır. Bu motelde hiç hesapta olmayan bir hikayeyle karşı karşıya kalacaktır.

2. Olağan Şüpheliler / The Usual Suspects (1995)

2. Olağan Şüpheliler / The Usual Suspects (1995)

IMDb: 8.6

San Pedro’da patlayan bir tekneyi araştıran polis, teknede 27 ceset ve 91 milyon dolarlık uyuşturucu parası bulur. Olaydan kurtulan iki kişiden biri yanıklarla dolu vücuduyla korkmuş bir Macar terörist ve diğeri de Verbal Kint adında bir tetikçidir.

Polisteki sorgusunda Kint, 6 hafta öncesinden başlayarak tüm olayları anlatır. Beş suçlunun nasıl bir araya geldiğinden, kaçırılan bir kamyondan ve bir suç lordundan polislere bahseder.

1. Yedi / Se7en (1995)

1. Yedi / Se7en (1995)

IMDb: 8.6

Bir seri katil 7 ölümcül günahı işleyenleri kendi yöntemleriyle öldürmektedir. Yedi Ölümcül Günah, Hristiyanlık inançlarına göre Kibir, Açgözlülük, Şehvet Düşkünlüğü,Kıskançlık, Oburluk,Yıkıcılık ve Tembellik'tir. İki polis dedektifi bu seri katilin peşindedir.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1450
460
386
270
242
239
167
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Berkan Bahar

Gerilimle alakası olmayan filmler bile var . Prestige filmini önceden izleyip gerilim olmadığı halde koymaları beni hayrete düşürdü . Alakasız film önerileri

arethnea

Bir film aşığı olarak listene bayıldım ve buyuk cogunlugunu izledim. sıralamanı begenmedim diycektim ki puana gore sıralamışsın. cok cok başarılı! bir kaç e... Devamını Gör

Uygar Güner

tavsiyene uyup şimdi izliycem bakalım lost highway

Ali Kodan

Mulholland Dr. (2001) eklemek lazım bence bu tarz filmleri listelerken eklememek olmaz. Bırak son anına kadar film bitince bile gizem devam ediyor baştan bir... Devamını Gör