Görüş Bildir
Haberler
En Çok Türk Yapımlarına Kitlendik! Türkiye'de Geçen Hafta En Çok İzlenen Netflix Dizi ve Filmleri

En Çok Türk Yapımlarına Kitlendik! Türkiye'de Geçen Hafta En Çok İzlenen Netflix Dizi ve Filmleri

claude cahun
07.04.2022 - 11:40

Her hafta platformdaki yapımların ne kadar izlendiğini duyuran Netflix'in 28 Mart - 3 Nisan tarihli verileri belli oldu. 'Netflix Top 10' listesinde yer alan bilgilere göre, geçtiğimiz hafta en çok Türk yapımları izlendi. Eğer siz de 'Netflix Türkiye en çok izlenen dizi ve filmler neler?' diye merak ediyorsanız, detaylar içeriğimizde;

Not: Dizilerde birden fazla defa listeye girenlerin IMDb puanı ve künye bilgileri tekrara düşmemek adına verilmedi. Sadece konudan bahsedildi.

Kaynak: https://top10.netflix.com/turkey/tv
İçeriğin Devamı Aşağıda

Önce diziler!

10. Kaçak Gelinler (2. sezon)

10. Kaçak Gelinler (2. sezon)

Özet: Üç kaçak gelinin yollarının kesişmesiyle başlayan kader ortaklıklarını anlatan dizinin ikinci sezonunda da Almila, Şebnem ve Kainat'ın maceraları kaldığı yerden devam ediyor. 

Oyuncular: Selin Şekerci, Deniz Baysal, Açelya Topaloğlu

Yönetmen: İnci Balabanoğlu Ahıska

9. Kaçak Gelinler (1. sezon)

9. Kaçak Gelinler (1. sezon)

Özet: Farklı geçmişlere ve karakterlere sahip üç kadın, evlilik arifesindeyken kaçar. Bu üç kaçak gelinin yolları İzmir'de kesişir ve bundan sonraki yaşamlarında da kader ortaklıları devam edecektir.

8. Kardeş Payı (2. sezon)

8. Kardeş Payı (2. sezon)

Özet: Üç kardeşin ikisi olan Metin ile Ali, tesisat işinde uğraşsalar da çok daha büyük hayalleri vardır. Dünyaya barışı getireceklerine inandıkları bir icat yapan kardeşlerin hikâyesini anlatan dizinin ikinci sezonunda, kardeşlerin tüm mahalleyi Divriği'ye götürmeleri sonrası yaşanan komik olaylar anlatılıyor. 

Oyuncular: Ahmet Kural, Murat Cemcir, Seda Bakan

Yaratıcı: Selçuk Aydemir

7. The Last Kingdom (5. sezon)

7. The Last Kingdom (5. sezon)

Özet: Bernard Cornwell'in kaleme aldığı 'Savaş Lordu Yıllıkları' adlı kitap serisinden uyarlanan diziİngiltere'de egemenlik kurmak için sürekli karşı karşıya gelen iki halkın entrikaları, güç savaşları ve iktidar mücadelesini konu ediniyor. Dizinin beşinci sezonu ise Uhtred'in karşı karşıya kaldığı musibetlere karşı sürekli tetikte olması ve kardeşi Rognvaldr'ın kral Sigtryggr'ı ziyaret etmesi gibi olayları takip ediyor.

Oyuncular: Alexander Dreymon, Emily Cox, Millie Brady

Yaratıcı: Stephen Butchard

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Snowpiercer (3. sezon)

6. Snowpiercer (3. sezon)

Özet: Başarısız bir iklim değişikliği deneyi dünyadaki yaşamı yok olma noktasına getirir. Hayatta kalanlar ise dünyayı dolaşan bir trene binmiştir. Fakat bu tren, yeni bir sınıf sistemi ortaya çıkartmıştır. Dizinin üçüncü sezonu ise Ben'in buz örnekleri toplamak için trenden dışarı çıkmasını ve Kevin'ın Big Alice'teki direnişin arkasındaki ismi bulmaya çalışmasını takip ediyor. 

Oyuncular: Daveed Diggs, Mickey Sumner, Iddo Goldberg

Yaratıcılar: Graeme Manson, Josh Friedman

5. Bridgerton (1. sezon)

5. Bridgerton (1. sezon)

Özet: Julia Quinn'in sevilen romanından uyarlanan dizi, birbirine oldukça bağlı sekiz kardeşin mensup olduğu kalabalık Bridgerton ailesinin, Londra'da yüksek sosyeteye girişi ve burada yaşadıklarını anlatıyor. 

Oyuncular: Phoebe Dynevor, Regé-Jean Page, Nicola Coughlan

Yaratıcı: Chris Van Dusen

4. Pera Palas'ta Gece Yarısı (1. sezon)

4. Pera Palas'ta Gece Yarısı (1. sezon)

Özet: Gazeteci Esra, İstanbul'un tarihî Pera Palas Oteli'yle ilgili bir yazı hazırlamaktır. Bunun için oteli ziyarete giden Esra, burada geçmişe gidilebilen gizemli bir kapı keşfeder. Zamanda yolculuk yapan Esra, Türkiye'nin kaderini belirleyecek bir komployu durdurmak zorundadır.

Oyuncular: Hazal Kaya, Selahattin Paşalı, Yasemin Szawlowski

Yaratıcılar: Emre Şahin

3. Kardeş Payı (1. sezon)

3. Kardeş Payı (1. sezon)

Özet: Metin, Ali ve Feyyza (yanlış okumadınız) üç kardeştir. Metin ve Ali tesisatçılık işiyle uğraşsalar da asıl amaçları başkadır. Kimsenin ciddiye almadığı icatlarının çalışması üçünün yaşamını da değiştirecektir.

2. Bridgerton (2. sezon)

2. Bridgerton (2. sezon)

Özet: Bridgerton ailesinden sekiz kardeşi odağına alan, aşk ve entrikanın gırla gittiği dizinin ikinci sezonu ise Anthony'nin kendisine uygun bir eş araması, Eloise'nin sosyeteye tanıtılması ve Leydi Danbury'nin, kraliçenin genç kızlar arasından 'elmas' seçmesine yardım etmesi gibi olaylarla başlıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Uysallar (mini dizi)

1. Uysallar (mini dizi)

Özet: Oktay'ın dışarıdan sıradan bir hayatı var görünmektedir. O bir mimar ve aile babasıdır. Ancak ailesinden gizlice punk hayatı sürmektedir. Ne var ki eşi, çocukları ve babası da tıpkı onun gibi kendi gizli dünyalarında bir yolculuğa çıkarlar. Peki bu durum nereye varacaktır?

Oyuncular: Öner Erkan, Songül Öden, Haluk Bilginer

Yaratıcı: Hakan Günday

Şimdi de filmler!

10. Kripto Para Kralı Öldü mü, Kaldı mı? (Trust No One: The Hunt for the Crypto King)

10. Kripto Para Kralı Öldü mü, Kaldı mı? (Trust No One: The Hunt for the Crypto King)

Özet: Bu belgeselde bir grup yatırımcı, Hindistan'da esrarengiz biçimde hayatını kaybeden kripto para multimilyoneri Gerry Cotten'in başına ne geldiğini araştırıyor ve ortadan kaybolan 250 milyon doların peşine düşüyor.

Oyuncular:

Yönetmen: Luke Sewell

9. Mutlu Aile Defteri

9. Mutlu Aile Defteri

Özet: Emekli albay Yıldırım Taşyumruk'un geçirdiği bir kaza, yıllardır uzak kaldığı çocuklarının tekrar yanına gelmesini sağlar. Ancak ortada sıra dışı bir durum vardır. Albayın çocukları, bugüne kadar kendileri ve hayatlarıyla ilgili türlü yalanlar söylemişlerdir. Şimdi aynı evin içinde dip dibe olunca albay bazı şeylerden kuşkulanacak, çocuklar ise yalanlarını sürdürebilmek için kırk takla atacaktır. 

Oyuncular: Tuncel Kurtiz, İlker Aksum, Binnur Kaya

Yönetmen: Nihat Durak

8. Zamana Karşı (In Time)

8. Zamana Karşı (In Time)

Özet: Distopik bir gelecekte, en önemli gücün zaman olduğu bir dünyadayız. Bu dünya zenginlerin zaman alabilerek gençleştiği, yoksulların ise biraz daha yaşayabilmek için var güçleriyle çalıştıkları bir sistemle işler. Bu sırada Will Salas adlı bir adam, yanlışlıkla cinayetten hüküm giyerek hapse düşer. Salas, tek kurtuluşun bu sistemi alaşağı etmek olduğunu keşfeder ve bir isyan başlatır.

Oyuncular: Amanda Seyfried, Justin Timberlake, Cillian Murphy

Yönetmen: Andrew Niccol

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. 6 Underground

7. 6 Underground

Özet: Yaptıkları işlerde en iyi olan altı kişi, suçlulara karşı amansız bir savaş vermek için seçilmiştir. Ancak onların bu görevlerinde önce geçmişlerini tamamen silmeleri ve kendilerini ölü olarak göstermeleri gerekmektedir.

Oyuncular: Ryan Reynolds , Mélanie Laurent , Manuel Garcia-Rulfo

Yönetmen: Michael Bay

6. Vatansever (The Patriot)

6. Vatansever (The Patriot)

Özet: Dul bir çiftçi olan Benjamin Martin'in en büyük oğlu Gabriel, Amerikan Devrimi'ne katılır. Benjamin, savaşmaya pek meraklı olmasa da var olan durumun değer verdiği her şeyi tehdit ettiğini görünce silah kuşanıp savaşa dâhil olur.

Oyuncular: Mel Gibson, Heath Ledger, Tchéky Karyo

Yönetmen: Roland Emmerich

5. Kara Yengeç (Svart krabba)

5. Kara Yengeç (Svart krabba)

Özet: Kıyamet sonrası bir dünyada gizli bir görevdeki altı asker, aşırı soğuğun ve buz tutmuş bir hiçliğin ortasında bir paketi denizin ötesine geçirmelidir. Ancak bu iş göründüğünden çok daha zordur.

Oyuncular: Noomi Rapace, David Dencik, Aliette Opheim

Yönetmen: Adam Berg

4. The Adam Project

4. The Adam Project

Özet: Savaş pilotu Adam Reed, yaptığı zaman yolculuğunda 12 yaşındaki benliğiyle bir araya gelerek geleceği kurtarmak için kolları sıvar.

Oyuncular: Ryan Reynolds , Mark Ruffalo , Jennifer Garner

Yönetmen: Shawn Levy

3. Siyah Giyen Adamlar: Global Tehdit (Men in Black: International)

3. Siyah Giyen Adamlar: Global Tehdit (Men in Black: International)

Özet: Bugüne kadar evreni her türlü kötülükten koruyan Siyah Giyen Adamlar, bu defa çok tehlikeli bir düşmanla karşı karşıyadır. Ancak ekip genişledikçe içeriye düşmanlar da sızmıştır. Deneyimli bir ajan ve çaylak bir üye, hem uzaylılara karşı dünyayı koruyacak hem de ekibin içindeki köstebeğin peşine düşecektir. 

Oyuncular: Chris Hemsworth, Tessa Thompson, Kumail Nanjiani

Yönetmen: F. Gary Gray

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. 9,75

2. 9,75

Özet: Mehmet Eroğlu’nun Gezi Direnişi’ni konu alan  “9,75 Santimetrekare” romanından uyarlanan film, kırklı yaşların başındaki Ahmet'in toplumsal çalkantıların ayyuka çıktığı bir dönemde beyninde tümör olduğunu öğrenmesini odağına alıyor. Hastalığı sebebiyle gerçek ve hayalin sınırlarının bulanıklaştığı günler geçiren Ahmet, en umulmadık anda aşk duygusunu tadıyor.

Oyuncular: Nejat İşler, Funda Eryiğit, Menderes Samancılar

Yönetmen: Uluç Bayraktar

1. Sen Yaşamaya Bak

1. Sen Yaşamaya Bak

Özet: Oğlu Can'ı tek başına büyüten Melisa, çok hasta olduğunu öğrenir. Hayatı bir anda tepetaklak olan genç kadın, bu sıkıntılı günlerde bir adamla tanışır.  Melisa aşkı yeniden içinde hissederken oğlu için duyduğu kaygısı yerini huzura bırakacak mıdır?

Oyuncular: Aslı EnverKaan Urgancıoğlu, Ezgi Şenler

Yönetmen: Ketche

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın