Görüş Bildir
Haberler
Meteoroloji Uyarıyor: Kar Yağışı Artacak! Hava Durumu Nasıl? Hangi İllerde Kar Yağacak?

Meteoroloji Uyarıyor: Kar Yağışı Artacak! Hava Durumu Nasıl? Hangi İllerde Kar Yağacak?

GNS
20.01.2022 - 21:44

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan son hava durumu tahminleri doğrultusunda kar yağışı etkisini göstermeye devam edecek. Özellikle Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda şiddetli kar yağışının görülmesi bekleniyor. Ülke genelinde parçalı bulutlu bir gün geçeceği belirtilirken uzmanlar özellikle İstanbul ve Ankara'da kar uyarısında bulunuyor. İşte hava durumu detayları...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Meteoroloji tarafından yapılan son hava durumu tahminleri dğrultusunda İstanbul ve Ankara'yı şiddetli bir kar yağışı bekliyor. Bu akşam gelen son dakika bilgisine göre İstanbul'a İzlanda kışı yarından itibaren etkisini gösterecek. Ülkenin Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun güneydoğu bölgelerinde kar şiddetini artıracak. Ankara Valiliği de kar konusunda vatandaşlara uyarılarda bulundu. İşte Meteoroloji Genel Müdürlüğü tahminleri sonrası hava durumu açıklamaları...

Hava Durumu Nasıl?

Hava Durumu Nasıl?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Sinop, Ağrı ve Iğdır çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı, gece saatlerinden itibaren İzmir, Aydın, Muğla çevreleri ile Manisa'nın güney kesimlerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; gece saatlerinden sonra Aydın'ın kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır. Kuzey, iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve yer yer sis görüleceği tahmin ediliyor. Rüzgar'ın Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun güneydoğusu ile Doğu Anadolu'nun batısında kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/ sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

Uzmanlar Uyarıyor: Kar ve Buzlanmaya Dikkat

Uzmanlar Uyarıyor: Kar ve Buzlanmaya Dikkat

Kuvvetli yağış uyarısı: Yağışların, Gece saatlerinden sonra Aydın'ın kıyı kesimlerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Kuvvetli rüzgar uyarısı: Rüzgârın, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun güneydoğusu ile Doğu Anadolu'nun batısında kuzeyli, yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi beklendiğinden ağaç ve direk devrilmesi ile çatı uçması gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Don uyarısı:  Ege ve Akdeniz bölgelerinde kıyılarda hafif, iç kesimlerinde orta kuvvette, yükseklerinde kuvvetli zirai don olayı beklendiğinden çiftçilerimizin ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

Çığ tehlikesi uyarısı: Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunduğundan vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

Ankara Valiliği'nden Hava Durumu Uyarısı!

Ankara Valiliği'nden Hava Durumu Uyarısı!

Ankara Valiliği tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

'Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre; Balkanlar üzerinden gelmesi beklenen soğuk ve yağışlı havanın, bu hafta sonundan itibaren batı kesimlerden başlayarak ilimiz genelinde etkili olması, 24 Ocak Pazartesi gününden itibaren Karadeniz üzerinden gelecek aşırı soğuk havanın da 27 Ocak Perşembe gününe kadar ilimiz genelinde etkili olması beklenmektedir. Buna göre; 21 Ocak Cuma günü ilimiz genelinde akşam saatlerinden sonra beklenen yağışların kar şeklinde, 22 Ocak Cumartesi günü yağışların ilimiz genelinde yoğun kar yağışı şeklinde olacağı, 23 Ocak Pazar günü de ilimiz genelinin kar yağışlı geçeceği tahmin edilmektedir. Aşırı soğuk hava ve yoğun kar yağışı nedeniyle vatandaşlarımızın trafikte yaşanabilecek aksamalara karşı tedbirli olmaları, toplu ulaşım araçlarını tercih etmeleri; çığ tehlikesi ve zirai don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.'

İstanbul'a İzlanda Kışı Geliyor!

İstanbul'a İzlanda Kışı Geliyor!

AKOM'dan yapılan açıklamada, tüm tedbirlerin alındığı, İstanbulluların soğuk hava ve muhtemel kar yağışı sebebiyle yaşanacak olumsuzluklara karşı hazırlıklı ve tedbirli olması gerektiği ifade edildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İllere Göre Hava Durumu

İllere Göre Hava Durumu

İSTANBUL °C, 9°C Parçalı ve az bulutlu gece saatlerinden sonra çok bulutlu

ANKARA °C, 0°C Parçalı ve az bulutlu

İZMİR °C, 10°C Parçalı ve az bulutlu zamanla çok bulutlu gece saatlerinden itibaren sağanak yağışlı

ANTALYA 1°C, 11°C Parçalı ve az bulutlu

ZONGULDAK °C, 5°C Parçalı ve az bulutlu

TRABZON °C, 5°C Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı

ERZURUM °C, -7°C Parçalı ve çok bulutlu

DİYARBAKIR °C, -1°C Çok bulutlu, doğu kesimleri kar yağışlı

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın