Görüş Bildir
Haberler
Meteoroloji'den 3 İle 'Kuvvetli Yağış' Uyarısı

Meteoroloji'den 3 İle 'Kuvvetli Yağış' Uyarısı

FreiGeist
27.08.2015 - 08:41

Yapılan son değerlendirmelere göre Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Tokat çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Ordu il genelinde çok kuvvetli ve yerel olarak şiddetli, öğle saatlerinde Kars ve Ardahan çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

HAVA SICAKLIĞI: Ülkemizin iç ve doğu kesimlerinde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey yönlerden, Akdeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Doğu Karadeniz kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın kuzey ve batısı, Kıyı Ege ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Ordu il genelinde çok kuvvetli ve yerel olarak şiddetli (51-100 kg/metrekare), öğle saatlerinde Kars ve Ardahan çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/metrekare) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, heyelan, yağış anında kuvvetli rüzgar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin kuzey ve batısında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

BURSA Az bulutlu ve açık 32

İSTANBUL  Az bulutlu ve açık 31

KIRKLARELİ Az bulutlu ve açık 32

SAKARYA  Az bulutlu ve açık 30

EGE

Az bulutlu ve açık bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin kıyı kesimlerinde kuzey yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

AFYONKARAHİSAR Az bulutlu ve açık 27

İZMİR Az bulutlu ve açık 34

KÜTAHYA  Az bulutlu ve açık 28

MANİSA Az bulutlu ve açık 35

AKDENİZ

Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin doğu kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

ADANA Parçalı ve az bulutlu 36

ANTALYA Az bulutlu ve açık 36

BURDUR Az bulutlu ve açık 33

HATAY Az bulutlu ve açık 34

İÇ ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

ANKARA Parçalı ve az bulutlu 28

ÇANKIRI Parçalı ve az bulutlu 29

ESKİŞEHİR Parçalı ve az bulutlu 29

SİVAS Parçalı bulutlu 23

BATI KARADENİZ

Az bulutlu, doğu kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

BOLU Az bulutlu ve açık 28

DÜZCE Az bulutlu ve açık 29

SİNOP Parçalı bulutlu 26

ZONGULDAK Az bulutlu ve açık 26

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz ile Tokat çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Ordu il genelinde çok kuvvetli ve yerel olarak şiddetli (51-100 kg/metrekare) olması bekleniyor.

AMASYA Parçalı bulutlu 26

ÇORUM Parçalı bulutlu 26

SAMSUN Parçalı çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 27

TRABZON Parçalı çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 26

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu, kuzey kesimlerinin yer yer çok bulutlu, bölgenin kuzeyinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde Kars, Ardahan ve Erzurum'un kuzeydoğu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 mm ) olması bekleniyor.

ERZURUM  Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde kuzeydoğusunda yer yer kuvvetli olmak yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 23

KARS Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde kuvvetli olmak yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 21

MALATYA Parçalı ve az bulutlu 30

TUNCELİ Parçalı bulutlu 31

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

DİYARBAKIR Az bulutlu ve açık 36

GAZİANTEP Az bulutlu ve açık 32

MARDİN Az bulutlu ve açık 32

SİİRT  Az bulutlu ve açık 35

DENİZLERDE HAVA

Ege'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

  • KARADENİZ Hava Durumu: Parçalı bulutlu, doğusu sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı Karadeniz'de kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/s) , Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m Görüş:İyi, yağış anında orta.

  • MARMARA Hava Durumu: Az bulutlu, Rüzgâr: Kuzey ve kuzeydoğudan 4 ila 6 (30-50 km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5m, Görüş: İyi.

  • EGE Hava Durumu: Az bulutlu ve açık, Rüzgâr: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan 5 ila 7 (40-60km/s), Güney Ege'de kuzey ve kuzeybatıdan 3 ila 5 (saatte 20-40 km/s) açıklarında kuzeyden 4 ila 6 (30-50 km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5m, kuzeyinde 2,0 ila 3,0m Görüş:İyi.

  • AKDENİZ Hava Durumu: Az bulutlu ve açık, Rüzgâr: Batı ve güneybatı, gece saatlerinde kuzeyden 3 ila 5 (20-40 km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi.

  • VAN GÖLÜ Hava Durumu: Parçalı bulutlu; Rüzgâr: Güneybatıdan, gece kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/s) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,50m, Görüş: İyi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0