Görüş Bildir
Haberler
Meteoroloji'den Kuvvetli Yağış ve Buzlanma Uyarısı

Meteoroloji'den Kuvvetli Yağış ve Buzlanma Uyarısı

Onedio Medya
16.03.2016 - 08:28

Yapılan son değerlendirmelere göre Marmara'nın kuzey ve doğusu, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu, Güneydoğu Anadolu'nun güney ve doğusu ile Çanakkale'nin iç kesimleri, Balıkesir'in kuzeyi, Tekirdağ, Afyonkarahisar, Denizli, Antalya'nın iç ve doğu ilçeleri, Osmaniye, Hatay, Ankara'nın kuzey kesimleri, Konya, Çankırı ve Artvin çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

Genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu, Batı Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri, Artvin, Amasya ve Tokat çevrelerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görülecek yağışların Hatay çevrelerinde 'kuvvetli' sağanak yağış, Hakkari çevrelerinde 'yoğun kar' yağışı şeklinde olması bekleniyor. 

Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı tahmin ediliyor. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

HAVA SICAKLIĞI: Ülkemiz genelinde 2 ila 4 derece azalarak, mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Marmara ve Kıyı Ege'de yer yer kuvvetli (30-50 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

UYARILAR

  • KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Hatay çevrelerinde kuvvetli sağanak yağış, Hakkari çevrelerinde yoğun kar yağışı şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

  • BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

BÖLGELERİMİZDE HAVA
İçeriğin Devamı Aşağıda

MARMARA

Çok bulutlu, bölgenin kuzey ve doğu kesimleri ile Çanakkale'nin iç kesimleri, Balıkesir'in kuzeyi ve Tekirdağ çevrelerinin hafif yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur, Bilecik çevreleri ile Sakarya ve Kocaeli'nin iç kesimlerinin yüksekleri, akşam saatlerinden sonra Kırklareli'nin yükseklerinde karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/sa) esmesi tahmin ediliyor. 

BURSA Çok bulutlu 10

ÇANAKKALE Çok bulutlu, zamanla iç kesimleri hafif yağmurlu 9

İSTANBUL Çok bulutlu ve zamanla hafif yağmurlu 11

KIRKLARELİ Çok bulutlu, zamanla hafif yağmurlu, akşam saatlerinden sonra yüksekleri hafif karla karışık yağmurlu 8

EGE 

Parçalı ve çok bulutlu, Denizli ve Afyonkarahisar çevrelerinin hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Kıyı Ege'de kuzeyli yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/sa) esmesi tahmin ediliyor.

A.KARAHİSAR Çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren hafif yağmurlu 7

DENİZLİ Çok bulutlu, hafif yağmurlu 13

İZMİR Parçalı ve çok bulutlu 14

MANİSA Parçalı ve çok bulutlu 12

AKDENİZ 

Parçalı çok bulutlu, Göller yöresi ile zamanla Antalya'nın iç ve doğu ilçeleri, Osmaniye ve Hatay çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Hatay çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

ADANA Parçalı çok bulutlu 19

ANTALYA Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, iç ve doğu ilçeleri hafif sağanak yağışlı 17

BURDUR Çok bulutlu ve yağmurlu 9

HATAY Çok bulutlu, başta güney ilçeleri olmak üzere kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 16

İÇ ANADOLU 

Parçalı ve çok bulutlu, Ankara'nın kuzey kesimleri, Konya ile zamanla Çankırı çevrelerinin hafif yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yağmur, ilk saatlerde hafif kar şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ANKARA Parçalı ve çok bulutlu, kuzey kesimleri hafif karla karışık yağmurlu, zamanla hafif yağmurlu 7

ESKİŞEHİR Parçalı ve çok bulutlu 7

KAYSERİ Parçalı ve çok bulutlu 6

KONYA Parçalı ve çok bulutlu, hafif karla karışık yağmur ve kar yağışlı, zamanla yağmurlu 8

BATI KARADENİZ 

Çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren bölge genelinin hafif yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur, bölgenin iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı tahmin ediliyor.

BOLU Çok bulutlu ve hafif yağmurlu, yüksekleri hafif karlakarışık yağmur ve kar yağışlı 7

DÜZCE Çok bulutlu, öğle saatlerinde hafif yağmurlu 9

KARABÜK Çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren hafif yağmurlu 8

ZONGULDAK Çok bulutlu, öğle saatlerinde hafif yağmurlu 7

ORTA ve DOĞU KARADENİZ 

Çok bulutlu, bölgenin kıyı kesimlerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, Artvin çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

AMASYA Parçalı ve çok bulutlu, zamanla hafif yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı 9

SAMSUN Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu 7

TOKAT Parçalı ve çok bulutlu, zamanla hafif karla karışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı 5

TRABZON Çok bulutlu ve zamanla aralıklı yağmurlu 7

DOĞU ANADOLU 

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin güneydoğu kesimlerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle karla karışık yağmur ve kar, Şırnak çevrelerinde yağmur şeklinde görülecek yağışların Hakkari çevrelerinde yerel olarak yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı tahmin ediliyor.

ELAZIĞ Parçalı ve çok bulutlu 10

ERZURUM Parçalı bulutlu 3

HAKKARİ Parçalı ve çok bulutlu, yerel olarak yoğun olmak üzere kar yağışlı 3

KARS Parçalı bulutlu 1

GÜNEYDOĞU ANADOLU 

Çok bulutlu, bölgenin güney ve doğu kesimlerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ADIYAMAN Parçalı ve çok bulutlu 17

DİYARBAKIR Parçalı ve çok bulutlu 14

GAZİANTEP Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 14

SİİRT Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 11

DENİZLERDE HAVA

Doğu Akdeniz'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, Rüzgar: Batı Karadeniz'de kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), akşam saatlerinden itibaren 2 ila 4(10-30 km/s), doğusu 2 ila 4(10-30 km/s), Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), zamanla 4 ila 6 (30-50km/s), batısı kuzeyden 2 ila 4(10-30 km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, zamanla doğusunda 2,5m Görüş: İyi.yağış anında orta.

MARMARA Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, doğusu aralıklı yağmurlu, Rüzgar: Kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), zamanla 4 ila 6 (30-50km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi.yağış anında orta.

EGE Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Rüzgar: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan 4 ila 6 (30-50km/s), Güney Ege'de kuzey ve kuzeybatıdan 4 ila 6 (30-50km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5m, Görüş: İyi.

AKDENİZ Hava Durumu: Parçalı çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Akdeniz'de kuzeydoğu, ilk saatler kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa ),güneyi kuzeybatıdan 4 ila 6 (30-50km/s), Doğu Akdeniz'de batı ve güneybatıdan 2 ila 4(10-30 km/s), akşam saatlerinden itibaren kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa ), batısı güneybatıdan 4 ila 6 (30-50km/s), zamanla 5 ila 7(40-60 km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5m, doğusu zamanla 2,0 ila 3,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta..

VAN GÖLÜ Hava Durumu: Parçalı çok bulutlu ve yağmurlu, Rüzgâr: Batı ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 0,50 ila 0,75m Görüş: İyi, yağış anında orta.

Kaynak: http://www.mgm.gov.tr/tahmin/gunluk-t...

ÖNÜMÜZDEKİ 4 GÜN TÜRKİYE GENELİNDE HAVA

ÖNÜMÜZDEKİ 4 GÜN TÜRKİYE GENELİNDE HAVA
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın