Görüş Bildir
Haberler
Üç Üniversitede Nevruz Kavgası: Yaralılar Var

Üç Üniversitede Nevruz Kavgası: Yaralılar Var

Onedio Medya
19.03.2015 - 20:02
İçeriğin Devamı Aşağıda

Marmara Üniversitesi'nde 3 öğrenci yaralı

Nevruz öncesinde üniversitelerde gerginlik hakim. Marmara ve Ankara Üniversitesi, karşıt görüşlü öğrencilerin taşlı sopalı kavgasına sahne olurken, İstanbul Üniversitesi'nde ise güvenlik görevlileri ve öğrenciler arasında gerginlik çıktı. 

Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü'nde iki öğrenci grubu arasında kavga çıktı. Olayda, iki gruptan 3 öğrenci yaralandı. Öğrencilerden birinin bıçakla, diğer 2'sinin de darp sonucu yaralandığı öğrenildi. Yaralılar Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılırken, Çevik Kuvvet ekipleri ve TOMA ile üniversite etrafında geniş güvenlik önlemi alındı.

Kavga hastanede de devam etti

Bu arada, bir grup öğrenci, yaralı arkadaşlarını görmek için hastaneye gidince, bir kez daha karşıt görüşlü grupla karşılaştı. İki grup Acil Servis'in önünde yine birbirine girdi. Olaya polis ekipleri müdahale etti. Acil Servis önünde ve hastane bahçesinde polisler ile öğrenciler arasında kovalamaca yaşandı. Polis, 3 kişiyi gözaltına aldı.

İstanbul Üniversitesi

İstanbul Üniversitesi

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi bahçesinde toplanan yaklaşık 200 öğrenci, ateş yakıp, Nevruz etkinlikleriyle ilgili çevreye pankart ve afiş asmak istedi. Bunun üzerine, öğrenciler ile özel güvenlik görevlileri arasında arbede yaşandı.

Üniversiteye çok sayıda polis ekibi ve TOMA sevk edildi. Polislerin geldiğini gören öğrenciler, giriş kapılarına masa ve sandalyelerle barikat kurdu. Öğrenciler, önce güvenlik kameralarını, ardından da pencere ve panoların camlarını kırdı.

Kampüste kovalamaca

Üniversite bahçesinde slogan atan öğrenciler ile polisler arasında kovalamaca yaşandı. Herhangi bir öğrencinin gözaltına alınmadığı belirtildi.

Kalabalık öğrenci grubu sloganlar atarak üniversiteden ayrılırken, polisin üniversitedeki bekleyişi sürüyor.

Ankara Üniversitesi

Ankara Üniversitesi

Ankara Üniversitesi Cebeci Yerleşkesi’nde yapılan nevruz kutlamalarının ardından Siyasal Bilgiler ve İletişim Fakültesi'nde olaylar çıktı. Polisin yerleşkeye girerek öğrencileri dağıttığı ancak gerilimin devam ettiği bildiriliyor.

Kaynak: DHA, Cihan ve Sendika.org

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
1
1
0
0
0
0