Görüş Bildir
Haberler
Korkmaya Hazır mıyız? IndieWire Gelmiş Geçmiş En İyi 35 Hayalet Filmini Açıkladı

Korkmaya Hazır mıyız? IndieWire Gelmiş Geçmiş En İyi 35 Hayalet Filmini Açıkladı

Hayalet filmleri her zaman ilgimizi çekmiştir. Özellikle de Cadılar Bayramı yaklaşıyorken, en iyi hayalet temalı filmler gerçekten ilaç gibi gelecek bir içerik! Korku dolu geceler vaat eden IndieWire'in seçmiş olduğu en iyi 35 hayaletli filmi sizler için derledik.

Not: Film içerikleri Beyazperde'den alınmıştır. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

35. I Was a Simple Man (2021)

35. I Was a Simple Man (2021)

I Was a Simple Man, evin en yaşlı üyesinin ölümü ile yüzleşmek zorunda kalan Hawaii’de yaşayan bir ailenin hayatına odaklanıyor.

34. Poltergeist (1982)

34. Poltergeist (1982)

Freeling ailesi oturdukları evin eski bir mezarlığın üzerine inşa edildiğinin hiç de farkında değillerdir. Bu bir süreliğine sorun değildir; ancak ne zaman ki hayaletler bu evin sakinlerini rahatsız etmeye başlar, işte o zaman bu mezarlık meselesi büyük bir sorun haline gelir. İşin kötüsü küçük kızları Annie de hayaletler tarafından başka bir boyuta kaçırılmıştır. Anne ve baba kızlarını kurtarmak için elinden geleni yapacaklardır. Bunun için de metafiziksel kimi yöntemlere başvuracaklardır. Hayaletlerin küçük kızı kaçırmaları ise amaçsız bir hareketin tezahürü değildir.

33. His House (2020)

33. His House (2020)

Genç bir mülteci çift, savaşın yerle bir ettiği Güney Sudan’dan kaçar. Küçük bir İngiliz kasabasına yerleşen çift, burada kendilerini yeni bir hayat kurmaya çalışır. Çift, kasabaya alışmakta zorlansa da yeni yaşamlarına uyum sağlamak için çabalar. Ancak aile, çok geçmeden kasabanın düzgün görüntüsünün altındaki korkunç gerçeklerle karşı karşıya kalır.

32. Casper (1995)

32. Casper (1995)

Carrigan Crittenden babasının vasiyetinin okunması sırasında ondan geriye tek kalanın sakin bir eyalette bulunan eski bir malikane olduğunu öğrenir. Bu evde gömülmüş gizli bir hazine olabileceği söylentisini duyan kadın, dava vekilini de yanına alıp evi ziyarete gider. Fakat zengin olma hayalleriyle malikaneye vardıklarında hiç de beklemedikleri bir sürprizle karşılaşırlar. Ev, yalnız ve dost hayalet Casper ve kötücül amcaları tarafından tarafından ele geçirilmiştir.

31. Rebecca (1940)

31. Rebecca (1940)

Rebecca'da, esrarengiz bir şekilde hayata veda eden Rebecca’nın ölümünün altındaki giz de kendisiyle birlikte toprağa gömülmüştür. Kocası Maxim de Winter birkaç ay sonra yeniden evlendiğinde yeni eşi Rebecca’dan bihaberdir. Genç kadın Maxim’e deliler gibi aşıktır ve kocasından da aynı şekilde karşılık bulduğuna inanmaktadır. Ta ki Rebecca’yı ve başına gelenleri öğrenene kadar... Rebecca’nın varlığının, evden ve kocasının zihninden silinmediğini gören kadın evin hizmetçisi tarafından bile kabul edilmeyecek, yabancı muamelesine maruz kalacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

30. The Living Skeleton (1968)

30. The Living Skeleton (1968)

Film, günümüz korsanları tarafından öldürülen bir gemi mürettebatının hayaletlerinin musallat olduğu bir sahil kasabasında yaşayan genç bir kadın hakkında.

29. La Llorona (2020)

29. La Llorona (2020)

Alma ve çocukları, Guatemala’da yaşanan bir silahlı çatışma sırasında öldürülür. Aradan geçen otuz yılın ardından katliamın sorumlusu olan emekli General Enrique hakkında dava açılır. Öfkeli protestocular, generalin evini istila etmeye başlar. Ancak Enrique beraat edince, Alma’nın ruhu yaşananların intikamını almak için harekete geçer. Bu sırada ailenin yanında çalışan insanlar yaşananların ardından evden kaçmaya başlar. Bu durum üzerine eve yeni bir hizmetçi alınır. Hizmetçinin eve gelmesiyle birlikte evde açıklanamayan olaylar yaşanmaya başlar.

28. Heart of Dog (2015)

28. Heart of Dog (2015)

Film sevgi, ölüm ve dil temaları temelinde hayatı yeniden kurar. Çocukluk, ilk gençlik, fanteziler ve geçmişle hesaplaşma üzerinden bizi bir yolculuğa çıkarır. Kişisel bir deneme olan film, köpeği Lolabelle’nin hikâyeleri üzerinden çıkılan yolculuğu, kusursuz müzikler eşliğinde ilerletiyor. Görsel dili sekiz milimetrelik filmler, katmanlı görüntüler ve hızlı akan metin animasyonlarından oluşur. Yönetmenin imzası; sola keman, şarkılar ve dörtlükler…

27. Even the Wind is Afraid (1967)

27. Even the Wind is Afraid (1967)

Bahar Tatili sırasında yatılı okulda oturmakla cezalandırılan kızlar, intikam peşindeki eski bir öğrencinin huzursuz ruhunun okula musallat olduğundan habersizdir.

26. Crimson Peak (2015)

26. Crimson Peak (2015)

Çocukluk travmalarından kaçan genç yazar Edith Cushing, Thomas Sharpe adında gizemli bir yabancıyla evlenir. Yeni bir hayata adım atıp geçmişe sünger çekmeye kararlı olan Edith, kocası ve onun kız kardeşi Lady Lucille Sharpe'ın birlikte yaşadığı eve taşınır ve onlarla birlikte yaşamaya başlar. Ancak Edith zamanla yakışıklı ve çekici kocasının tanıdığından çok daha farklı biri olduğunu keşfedecektir. Geçmişin hayaletlerinden kaçmaya çalışırken ise kan kırmızısı toprağa sahip dağın tepesindeki evin de kendi hayaletleriyle dolu olduğunu fark edecektir...

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. Beetlejuice (1988)

25. Beetlejuice (1988)

Barbara ve Adam yeni evlenmişlerdir ve birbirlerine deliler gibi aşıklardır. Bir gün bir araba kazasında hayatlarını kaybederler. Bir anda kendilerini New England'daki evlerinde hayalet olarak bulurlar. Ölümleri üzerine ev satılır ve bu eve sahip olan yeni aile oldukça sinir bozucu şahsiyetlerden oluşmaktadır. Özellikle bunalımlı bir kişi olan küçük kızları Lydia, hayalet ikilinin sinirlerini epeyce zorlayacaktır. Barbara ve Adam evlerine gelen aileyi korkutup kaçırmaya karar verirler ancak yeterince korkutucu değillerdir. Yardım istedikleri Beetlejuice kendilerine yardımcı olacaktır; ancak ikili yardım istediklerine isteyeceklerine pişman olacaktır.

24. The Ghost and Mrs. Muir (1947)

24. The Ghost and Mrs. Muir (1947)

Lucy Muir, kocası Edwin'ın ölümünün bir yıl ardından kızı Anna ve uzun süredir birlikte yaşadıkları hizmetçileri Martha ile birlikte yeni bir eve taşınmaya karar verir. Denize nazır bir evde karar kılan Lucy, emlakçının evin lanetli olduğuna dair yaptığı uyarılara rağmen vazgeçmez. Söylentilere göre çok uzun bir süre önce burada yaşamış olan evin eski sahibi denizci Daniel Gregg'in hayaleti evde yaşamaktadır. Lucy de taşındıktan kısa bir süre sonra kaptanın hayaletiyle karşılaşmaya rağmen. Hayalet evin yeni sahibini kaçırmak için elinden geleni yapsa da Lucy evden ayrılmayı düşünmez.

23. Uncle Boonmee Who Can Recall His Past Lives (2010)

23. Uncle Boonmee Who Can Recall His Past Lives (2010)

Boonme Amca, böbrek yetmezliğinden ölmek üzeredir; taşradaki evine çekilmiş, son günlerini sevdikleri ve akrabalarıyla geçirmektedir. Bir akşam, yemek sofrasında, rahmetli karısıyla oğlunu görür. Boonme, ölmüş yakınlarıyla sohbetleri sayesinde öbür dünya hakkındaki sorularına yanıt bulabilecek midir? 'Büyüyle örülmüş bir şaheser' sözleriyle övülen Amcam Önceki Hayatlarını Hatırlıyor, metafizik konuların yanı sıra ilkel inançlara ve yeniden doğuşa göndermeler yapsa da aslında şefkat hakkında. Altın Palmiye’yi kazanan bu ilk Tayland filmi, jüri başkanı Tim Burton’a göre 'güzel, tuhaf bir rüya gibi'...

22. Kuroneko (1968)

22. Kuroneko (1968)

İki kadın samuray, askerler tarafından tecavüze uğrar ve öldürülür. Bu iki kadın, yoldan geçen samurayları baştan çıkaran ve vahşice öldüren intikamcı hayaletler olarak yeniden ortaya çıkıyorlar.

21. Pulse (2001)

21. Pulse (2001)

Tokyo kenti bir intihar salgınıyla çalkalanmaktadır. Tüm şehirdeki insanlar kendilerini eve hapsetmektedir, intiharlar artmıştır. Bunun nedenini araştıranlar, buna internet kullanıcılarının karşısına aniden açılan bir web sitesinin neden olduğunu anlarlar.

Web sitesi açılır açılmaz 'Bir hayaletle tanışmak ister misiniz?' sorusuyla karşılaşılmaktadır ve tüm şehir bu sitenin bağımlısı olmaya başlamıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Hausu (1977)

20. Hausu (1977)

Oshare, yaz tatilini teyzesinin evinde geçirmeye karar veren genç bir kızdır. Ancak teyzesinin yanına tek gitmeyecektir. Bu yolculukta ona sınıf arkadaşları Fanta, KunFuu, Gari, Sweet, Mac ve Melody eşlik eder. Hiçliğin ortasında bulunan büyük konağa gelmelerinden bir süre sonra ekip, rahatsız edici, doğaüstü olaylarla karşı karşıya kalır.

19. House on Haunted Hill (1959)

19. House on Haunted Hill (1959)

Eksantrik bir milyarder olan Frederick Loren, karısı ile birlikte ev partisi düzenler. Tanımadığı 5 kişiyi partiye davet eden Frederick, geceyi evde geçirebilen misafirlerine 10.000 dolar ödemeyi teklif eder. Ancak bu ev sıradan bir ev değildir. Frederick, misafirlerine kendilerini korumaları için silah verir. Başlarına geleceklerden habersiz partiye katılan konuklar, gecenin ilerleyen saatlerinde korkunç olaylarla karşı karşıya kalır.

18. ParaNorman (2012)

18. ParaNorman (2012)

Norman ölü insanların ruhlarını görebilen, onlarla konuşup iletişime geçebilen 10 yaşlarında, sevimli bir çocuktur. Bir gün yaşadığı kasabayı zombiler basar ve çok korkmuş olan kasaba halkının ondan başka yardım isteyecek kimsesi yoktur.

Üstelik bu her zamanki gibi başa çıkabileceği bir durum değildir; kasabanın üzerine yüzyıllardır süren bir lanet musallat olmuştur ve Norman'ın bu meseleyi çözmesi için sadece zombilerle değil hayaletler, cadılar ve laftan anlamayan yetişkin insanlarla da uğraşması gerekecektir. Hayaletlerle konuşabilme yeteneği, onun paranormal güçlerinin başka diyarlardaki sınırları zorlamasına yol açacak mıdır?

17. The Sixth Sense (1999)

17. The Sixth Sense (1999)

Uzun yıllardır mesleğinden uzakta yaşayan psikiyatr Crowe geçmişinde yaşadığı korkunç bir tecrübenin canlı anılarını halen daha taşımaktadır. Crowe yıllar önce ağır bir saldırıyı uğramış ve ölüm tehlikesi atlatmıştır. Şimdilerde küçük bir çocuğun, Cole'un doktorluğunu yapan bu adam zamanla Cole ile yakınlaşacak, küçük çocuğun daha önce kimseyle paylaşamadığı bir sırra tanık olacaktır. Küçük çocuğun sahip olduğu bu sır hem kendisinin hem de doktor Crowe'un hayatında fırtınalar koparacak bir kırılma noktasını doğuracaktır.

16. Kwaidan (1964)

16. Kwaidan (1964)

Lafcadio Hearn'ın Kwaidan: Stories and Studies of Strange Things isimli farklı hayalet hikayeleri anlattığı kitabından uyarlanan film içinde 4 farklı öykü barındırıyor:

Black Hair; eski çağlarda Kyoto'da geçen hikaye, zengin olmak isteyen bir Samurai'nin çok sevdiğini karısını zengin bir kadınla evlenmek için terk etmesini anlatıyor. Başarısız evliliğinin ardından eski karısına dönen adam, karısı hakkında bilmediği bir gerçeği de öğrenecektir.

The Woman in the Snow: bir gün kar fırtınasına yakalanan genç bir oduncu, kadın suretinde kendisine gözüken 'Buz Ruhu' tarafından kurtarılır. Karşılığında oduncunun tek yapması gereken bu sırrı kimseyle paylaşmaması gerektiğidir. Fakat yıllar sonra sözünü unutur ve bu sırrını karısına söyler.

Hoichi the Earless: Hoichi bir manastırda yaşayan gözleri görmeyen bir müzisyendir. O kadar başarılıdır ki kendisini dinleyen herkesin göz yaşlarına boğulduğu söylenir. Günün birinde bir Samurai Hoichi'nin kaldığı manastıra gelir ve efendisi için de çalmasını ister. Bu soylu adamın evine gittiğinde ise başına garip şeyler gelecektir.

In a Cup of Tea: Son hikaye ise çay içerken fincanın içinde başka bir yüz gören Samurai'nin eski bir Samurai'nin hayaleti tarafından rahatsız edilmesini anlatıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Candyman (1992)

15. Candyman (1992)

Helen Lyle, Chicago Üniversitesi'nde yerel efsaneler üzerine tez çalışması yapan bir öğrencidir. Son zamanlarda özellikle üzerine eğildiği konu ise Candyman adlı mitolojik karakterdir. Bu hikayede Candyman isimli Afroamerikan köle, beyaz bir kadına şiddet uyguladığı gerekçesiyle öldürülür. Efsaneye göre Candyman, biri ayna karşısına geçip beş kez adını söyledikten sonra o kişiye görünmektedir. Yerli halkın içine karışıp bu eski batıl inancı sorgulamaya kararlı olan Helen, kendisine yapılan uyarıları dikkate almaz ve korkulacak bir şey olmadığını kanıtlamak için ayna karşısında beş kez yasaklı ismi tekrar eder. Bu andan itibaren bir dizi ürkütücü cinayetler yaşanmaya başlar. Helen şimdi bu suçluluk duygusuyla yüzleşmek ve yol açtığı kaosu durdurmak için yardım istemek zorundadır.

14. A Tale of Two Sisters (2003)

14. A Tale of Two Sisters (2003)

Psikolojik gerilim içerikli film üslubu ve oyunculuk performansı ile dikkat çekiyor. İki kız kardeşin anneleri tuhaf bir biçimde ölür ve bunu takiben de kardeşler hastalanırlar. İyileşene dek de hastanede kalırlar. Tedavileri tamamlandıktan sonra eve dönen kardeşler, babalarının yeni eşi olan Eun-joo isimli üvey anneleriyle anlaşamaz. Zaman zaman üvey annelerinin garip davranışları ve kardeşlerin hastalığının tekrarlaması evde huzursuzluk yaratır. Ayrıca babalarının olaylara tepkisiz kalışı ve labirenti andıran yapısıyla yaşadıkları ev, kızları tedirgin etmeye başlar. Tüm bunlar yetmezmiş gibi bir de doğaüstü olayların meydana gelmesi, gerilimi arttıracaktır.

13. The Shining (1980)

13. The Shining (1980)

Jack Torrance’ın, kış sezonunda kapalı olan Overlook Oteli’nin bakımını üstlenerek, ailesiyle birlikte otele taşınması sonrasında gelişen metafiziksel olayları konu alır. Jack’in doğaüstü sezgilere sahip olan küçük oğlu, zamanla otelin içerisinde yalnız olmadıklarını, geçmiş ve gelecekten gelen hayaletlerle birlikte yaşadıklarını görür ve ailesini buna inandırmaya çalışır. Aile bir kar fırtınası sebebiyle dağda konuşlanan bu otelde mahsur kaldığındaysa Jack doğaüstü varlıklar tarafından ele geçirilir ve yavaş yavaş aklını kaybetmeye başlar.

12. Spirited Away (2001)

12. Spirited Away (2001)

Film, küçük Chihiro ve ailesinin yeni bir kasabaya taşınmalarıyla açılır. Yolculuk esnasında yolda gördükleri bir tünele dikkat eden aile, tünelin içerisinden geçtiklerinde karşılaştıkları fantastik dünyanın içerisinde büyülenirler. Ancak bu kasabada yolunda gitmeyen bir şeyler vardır, bu büyü kısa bir zaman sonra bozulacaktır. Ailesini kaybeden küçük Chihiro, babasını kurtarmak için korku dolu bir maceraya atılacaktır.

11. The Fog (1980)

11. The Fog (1980)

Kuzey Kaliforniya'da bir sahil kasabasında yüzyıllar önce kasaba sakinleri tarafından içinde ganimetlerle birlikte sisin içinde kaybedilerek ve kayalıklarda parçalanarak batırılmıştır. Yüzyıllar sonra gemide can veren denizciler intikam için geri gelmişlerdir. Sisin içerisinden gelen hayaletler, haksızlığı cezalandırmak için kasaba sakinlerinin peşine düşerler. Amerikan B-filmlerinin efsane yönetmenlerinden olan John Carpenter'ın yönetmenliğini yaptığı film, korku filmi sevenler tarafından kültleştirilmiştir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. The Devil's Backbone (2001)

10. The Devil's Backbone (2001)

1930'lu yılların son demleri... İspanyol İç Savaşı sona ermek üzeredir. Diktatör Franco'nun ulusalcı partisi, Sol Parti'yi alt etmenin eşiğindedir. Solcu babası tarafından bir yetimhaneye bırakılan 10 yaşındaki Carlos, bir gün babasının geri gelip onu yeniden yanına alacağının hayallerini kurmaktadır. Carlos bu ortamda oldukça zor günler geçirmektedir. Bir gün yine aynı yetimhanede yıllarını geçirmiş olan Jacinto isimli bir hayalet tarafından taciz edilmeye başlayacaktır.

9. Ghostbusters (1984)

9. Ghostbusters (1984)

Paranormal konulara düşkün Dr. Peter Venkman ve 3 kafadar akademisyen arkadaşı bir işe yaramadıkları gerekçesiyle Columbia Üniversitesi’nden atıldıklarında kendi işlerini kurmaya karar verirler ve hayalet avcılığı şirketi Ghostbusters doğar.

TV reklamları sayesinde isimlerini duyurup, New Yorkluları şehrin orasına burasına musallat olmuş hayaletlerden kurtarmaya başlarlar. Bir gün güzel viyolonselist Dana Barrett tarafında kiralandıklarında, genç kadına ait evin, New York’u istila etmeye başlayan kötü ruhlar tarafından dünyaya giriş kapısı olarak kullanıldığını anlarlar. İşler kontrolden çıkar.

8. The Haunting (1963)

8. The Haunting (1963)

Dr. Markway, Hill House isimli malikanede hayaletlerin varlığına dair çeşitli araştırmalar ve deneyler yapmaktadır. Rivayetlere göre bu malikane birçok ölüm ve şiddet olaylarına sahne olmuştur. Bir grup insan üzerinde psikolojik gözlemler yapmak için, uykusuzluk sorunlarını bahane ederek 3 kişiyi malikaneye çağırır.

Hayaletlerin varlığına şüpheci yaklaşan Luke, gizemli Tehodora ve güvensiz, çekingen Eleanor malikaneye geldiklerinde neyle karşılaşacaklarından habersizdirler. Çok geçmeden evin geçmişi gün yüzüne çıkacak, lanetli bu yerde kapana kısıldıklarını anlamaları çok uzun sürmeyecektir.

7. Personal Shopper (2016)

7. Personal Shopper (2016)

20’li yaşlarında, içine kapanık bir kadın olan Maureen, Paris’te ünlü bir modelin özel alışveriş danışmanlığını yapmaktadır. Genç kadın, kısa zaman önce ikiz erkek kardeşini kaybetmiştir ve henüz yas sürecindedir. Bir gün cep telefonuna bir mesaj gelir. Kardeşinin hayaletinden...

6. The Phantom Carriage (1922)

6. The Phantom Carriage (1922)

İsveç halkı arasındaki bir efsaneye göre, yıl biterken en son ölen kişi eğer büyük bir günahkârsa ruhunu Hayalet Sürücü alır. Yeni yılın arifesinden üç ayyaş efsaneyi uyandırır. Ölüm döşeğinde olan genç bir rahibe ayyaşlardan biri olan David Holm’u görmek ister. Rahibenin iki arkadaşı bu isteğe sıcak bakmasalar da David’i mezarlıkta sarhoşken bulurlar fakat bir türlü ikna edemezler. David Holm gece yarısı küçük bir hareketiyle aniden ölür.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. A Ghost Story (2017)

5. A Ghost Story (2017)

Geriye kalanların, aşkın, kaybın ve kötülüğün varlığını keşfe çıkan filmde yakın zamanda ölmüş, beyaz çarşaflı bir hayalet, evine dönerek karısına ulaşmaya çalışır. David Lowery'nin yazıp yönettiği filmde Casey Affleck ve Rooney Mara başrolde yer alıyor.

4. Carnival of Souls (1962)

4. Carnival of Souls (1962)

Mary Henry ve arkadaşları arabalarıyla dolaşırlarken başka bir arabadaki gençlerin kışkırtmasıyla yarış yapmaya kalkışırlar. Köprüden geçerlerken kontrolden çıkması sonucu araba nehre uçar ve kazadan yalnızca Mary kurtulmayı başarır.

Kazanın şokundan kurtulamayan kız, Utah’ta bir kilisede iş bulur ve oraya doğru yola çıkar. Yerleştiği Utah’da da huzuru bulan Mary, giderek kendi içine kapanmaya ve paranoyak bir ruh haline sürüklenmeye başlar.

3. The Others (2001)

3. The Others (2001)

Amerika İkinci Dünya Savaşı'nın yaralarını sarmaya çalışmaktadır. New Jersey'de hayatını devam ettirmekte olan Grave ise savaşta eşini kaybetmiştir. Çocuklarının güneşe karşı alerjisi olduğundan oldukça karanlık bir evde yaşamaktadırlar. Grace, onlardan yardım almak üzere malikanelerine gelen insanlara yardım edip onlara iş vermektedir. Grace'in kızı olan Anne ise, Victor isimli bir hayali arkadaşa sahiptir. Bir gün oluşan sis yüzünden evin dünyanın geriye kalanıyla olan irtibatı tamamen kesilir. Grace ve çocukları, bir türlü güvenemedikleri çalışanlarıyla beraber yalnız kalmışlardır.

2. The Innocents (1961)

2. The Innocents (1961)

Kraliçe Victoria İngilteresi’ndeyiz. Deneyimsiz dadı Bayan Giddens, bir papazın kızı olarak yetişmiş, deneyimsiz bir mürebbiyedir. Annesiz babasız kalmış iki kardeş Flora ve Miles’e bakmak için amcaları tarafından tutulur. Zamanla bu yeni yerleştiği evin sırlarını keşfetmeye başlar.

Çocukların eski dadıları Bayan Jessel, bir yıl önce intihar etmiştir ve ilişkisi olduğu uşağın da bu evde öldüğü ortaya çıkar. Bir süre sonra bu iki kişinin hayaletini görmeye başlayan Giddens, onların çocukları ele geçirip yeniden bir araya gelmeyi planladıklarını anladığında çocukları korumak ister. Fakat çocuklar, hayaletleri görmelerine rağmen bunu itiraf etmedikleri için Giddens’ın işi daha da zorlaşır.

1. Ugetsu (1953)

1. Ugetsu (1953)

Ueda Akinari'nin aynı adlı eserinden beyazperdeye uyarlanan Japon filmi, 16. yüzyılda Japon Sivil Savaşları döneminde geçen bir hikayeyi odağına alıyor. Hikayenin başkarakterleri bir kıyı köyünde yaşayan ve yakın arkadaşlar olan iki çift. Genjurō ve Miyagi, Genjurō'nun yaptığı çömleklerle hayatlarını geçindiren bir ailedir ve Genjurō'nun tek amacı yaptığı çömlekleri şehirde satıp maddi anlamda düzlüğe çıkabilmektir. Tōbei ve Ohama ise, Tōbei'nin samuray olma hayaliyle uğraşan bir çifttir. Genjurō elinde mallarıyla şehrin yolunu tuttuğunda Tōbei de ona eşlik eder. Bu esnada Miyagi, köyün saygı gören bir şahsiyetinden yakın zamanda köye saldırıda bulunacağını öğrenir ve kocasının bu ayaklanmaya karşı hazırlıklı olması öğüdünü duyar. Nitekim beklenen olur ve iki ailenin de hayatını değiştirecek, zorlu bir yolculuğa atılırlar.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?