Görüş Bildir
Haberler
Konusunu Şehir Efsanelerinden Alan İzlerken Tüylerinizi Diken Diken Edecek Korku Filmleri

Konusunu Şehir Efsanelerinden Alan İzlerken Tüylerinizi Diken Diken Edecek Korku Filmleri

Aynanın karşısına geçip 'Şeker Adam' diyenler burada mı? 🤚

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. The Burning (1981)

1. The Burning (1981)

The Burning, kendisine yapılan bir şaka sonucu yanan bir adamın hikayesini konu ediyor. Cropsey, yaz kampında çalışan bir adamdır. Tüm zamanını kampta çocuklara bekçilik yaparak geçirir. Çocuklar kendilerine kötü davranan Cropsey’e ufak bir şaka yapmayı planlar. Fakat bu şaka Cropsey’in hayatının kararmasına neden olur. Genç adam şaka yüzünden alevler içerisinde kalır. Kendisini kampın yanındaki göle atarak ölümden kurtaran Cropsey uzun bir süre tedavi görmek zorunda kalır. Yıllar sonra hastaneden çıkan Cropsey’in aklında tek bir şey vardır, o da kendisini bu hale getirenlerden intikam almak. Cropsey, aralarında yanmasından sorumlu olan gençlerin de bulunduğu kampa doğru yola koyulur. Onun için artık intikam vaktidir. Tony Maylam’ın yönetmen koltuğunda oturduğu filmin oyuncu kadrosunda Brian Matthews, Lou David, Leah Ayres, Brian Backer, Larry Joshua, Holly Hunter gibi isimler bulunuyor.

2. Candyman (1992)

2. Candyman (1992)

Helen Lyle, Chicago Üniversitesi'nde yerel efsaneler üzerine tez çalışması yapan bir öğrencidir. Son zamanlarda özellikle üzerine eğildiği konu ise Candyman adlı mitolojik karakterdir. Bu hikayede Candyman isimli Afroamerikan köle, beyaz bir kadına şiddet uyguladığı gerekçesiyle öldürülür. Efsaneye göre Candyman, biri ayna karşısına geçip beş kez adını söyledikten sonra o kişiye görünmektedir. Yerli halkın içine karışıp bu eski batıl inancı sorgulamaya kararlı olan Helen, kendisine yapılan uyarıları dikkate almaz ve korkulacak bir şey olmadığını kanıtlamak için ayna karşısında beş kez yasaklı ismi tekrar eder. Bu andan itibaren bir dizi ürkütücü cinayetler yaşanmaya başlar. Helen şimdi bu suçluluk duygusuyla yüzleşmek ve yol açtığı kaosu durdurmak için yardım istemek zorundadır.

3. The Blair Witch Project (1999)

3. The Blair Witch Project (1999)

Üç kişilik bir belgesel ekibi Maryland sınırlarındaki Black Hills Ormanlarındaki miti araştırmak üzere yola çıkar. Söylenegelen Blair Cadısı efsanesi hakkında bilgi edinmek ve bu efsanenin nasıl bir anlatıdan günümüze kadar geldiğini öğrenmek tek amaçlarıdır. Ormanda yaptıkları yolculuk araştırmacı bir atılımdan çok daha fazlasına gebedir. Geçen her dakika, bu efsanenin bir yalandan ibaret olmadığını anlayacaklardır. Bunu anladıklarında ise ormanın derinliklerinde çoktan kaybolmuş olacaklardır. Daniel Myrick, Eduardo Sánchez ikisinin kısa sürede kült mertebesine ulaşan filmleri günümüzde epey bir popüler olan 'found footage' filmler furyasının da fitilini ateşlemişti.

4. Willow Creek (2013)

4. Willow Creek (2013)

Jim ve kız arkadaşı Kelly, orijinal Bigfoot efsanesinin ev sahipliğini yapan meşhur Willow Creek’e ziyaret etmek ister. İkili Kuzey Amerika ormanlarında dolaşan dev maymun benzeri yaratıkların gerçek olduğuna inanmaktadır. Bigfoot ile ilgili 50 yılı aşkın süredir şehir efsanesi olarak dolaşan söylentileri yerinde araştırmak isteyen Jim ve Kelly kameralarını da yanlarına alarak yola koyulur. Ormana vardıklarında Jim ve Kelly oldukça heyecanlanır. Onlar bir yandan doğanın tadını çıkarırken bir yandan da keşif için geziye çıkar. Efsanenin gerçek olduğunu kameraları ile kanıtlayacaklarına inanan Jim ve Kelly karanlık ve sessiz ormanda kendilerini bekleyen korkunç sürprize adım adım yaklaşır. Bobcat Goldthwait’in yönetmenliğini ve senaristliğini üstlendiği filmin oyuncu kadrosunda Alexie Gilmore, Bryce Johnson, Laura Montagna, Bucky Sinister, Peter Jason, Timmy Red gibi isimler yer alıyor.

5. I Know What You Did Last Summer (1997)

5. I Know What You Did Last Summer (1997)

Okuldan mezun oldukları günü kutlayan dört arkadaş: Ray, Barry, Helen ve Julie... Bundan sonra başlarına neler geleceklerini bilemiyorlardı. Helen, bir güzellik yarışmasına katılmış ve kazanmıştır. Birkaç aya New York'a giderek filmlerde oynamanın planlarını yapmaktadır. Ray'in hayali ise yine New York'a gidip ünlü bir yazar olmaktır. Barry ve Julie, eğitimlerine ve hayatlarına Boston'da devam edeceklerdir. Ancak bunlar sadece onların insani planlarıdır. Hayatın onlar için hazırladığı sürprizler, her şeyin üstünde olacaklardır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Triangle (2009)

6. Triangle (2009)

Jess arabasıyla giderken bir martıya çarparak büyük bir trafik kazası geçirir ama bu önemsiz gibi görünen kazanın hayatının gidişatını değiştirdiğinin farkında değildir. Arkadaşlarıyla bir yat gezisine çıkar; içten içe yolunda gitmeyen bir şey olduğunu düşünmektedir, ama ne olduğunu bilemez.

Yatları fırtınaya yakalanınca Jess’in içindeki huzursuzluk da artar. Neyse ki, o ve arkadaşları civardan geçen bir gemiye binmeyi başarırlar. Ancak, Jess bu terk edilmiş gemide daha önce de bulunduğuna inanmaktadır. Sırayla tüm arkadaşları öldürülmeye başlar. Ve bu vahşetin sorumlusu asla tahmin edemeyeceği bir kişidir...

7. Dead Man on Campus (1998)

7. Dead Man on Campus (1998)

Dead Man on Campus, ders notlarının yükselmesi için intihara meyilli birisi ile aynı odayı paylaşmayı planlayan iki arkadaşın hikayesini anlatıyor. Burslu üniversite öğrencisi olan Josh’un hayatı oda arkadaşı Cooper sayesinde bambaşka bir hal alır. Cooper, Josh’u gece hayatı ile tanıştırınca ikili tüm zamanlarını partilerde eğlenerek geçirir. Fakat sınav sonuçları açıklandığında acı gerçeklerle yüzleşmek zorunda kalırlar. Josh, bursunu kaybetme tehlikesi ile karşı karşıdır. Cooper’ın babası ise oğlunun notları yükselmediği taktirde okul parasını vermeyeceğini söyler. Tam da bu sırada duydukları bir söylenti onların kafasını oldukça karıştırır. Rivayete göre eğer odada yaşayan bir öğrenci intihar ederse diğerlerinin tüm notları “A” olur. Bu Josh ve Cooper’ın tam da ihtiyaç duydukları şeydir. Söylentinin gerçek olma ihtimali ile harekete geçen ikili intihara meyilli birisi ile odayı paylaşmak eğlenceli bir mücadeleye girişir. Alan Cohn’un yönetmen koltuğunda oturduğu filmin başrollerini Tom Everett Scott ve Mark-Paul Gosselaar paylaşıyor. Michael Traeger ve Mike White’ın senaryosunun kaleme aldığı filmin kadrosunda Mari Morrow, Dave Ruby, Poppy Montgomery, Lochlyn Munro gibi isimler yer alıyor.

8. 2012 (2009)

8. 2012 (2009)

Asırlar önce, Mayalılar bize takvimlerini bıraktılar. Üstelik bu takvimin bir son günü vardı ve bunun anlamı açıktı. O günden beri, astrologlar onu keşfettiler, numeroloji uzmanları kehanet için takvimden şifreler çıkardılar, jeologlar dünyanın o zaman vadesinin dolacağını söylediler ve hatta hükûmet bilimcileri bile dünyayı 2012'de bekleyen devasa çaplı afeti yadsıyamıyorlar. 2012 geldiğinde bileceğiz ki uyarıldık.

Tarihte daha önce hiçbir kültürde, farklı dinde ve bilim insanları ile devletler arasında bir yıl bu kadar belirgin bir şekilde önem taşımamıştır.

9. Urban Legend (1998)

9. Urban Legend (1998)

New England’daki bir kolejde uzun bir süre önce yaşanan tuhaf olaylar yıllardır anlatılmaktadır. Anlatılan bu efsanelerin en ünlüsü ise zamanında okulda eğitim veren hocalardan birinin cinnet geçirip önce öğrencilerini sonra da kendini öldürdüğüdür. Okulda bir hocanın ‘şehir efsanelerini bir ders konusu olarak işlemesinin ardından bu garip cinayetler yeniden baş gösterir. İşlenen her cinayet daha önceden anlatılmış bir şehir efsanesini canlandırıyor gibidir. Öğrenciler gerçek ile hayal arasında gidip gelen bir serüvene doğru sürükleneceklerdir. Avusturyalı yönetmen Jamie Blanks’in kısa sürede bir film serisine dönüşen korku filmi Urban Legend’ın başrollerini üstlenen oyuncular ise Alicia Witt, Jared Leto, Joshua Jackson ve Rebecca Gayheart…

10. The Hitcher (1986)

10. The Hitcher (1986)

John Ryder, yol üstünde bir şekilde kendisini durduran bir sapık otostopçudan zorluklarla kaçtığını ve huzura kavuştuğunu düşünmektedir. Ancak kazın ayağı öyle değildir, zira bu otostopçunun hem geçmişi hem de geleceği kendisinin peşinde olacaktır. John Ryder bu adamdan asla kurtulamayacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. When a Stranger Calls (2006)

11. When a Stranger Calls (2006)

Jill Johnson, büyük bir evde bebek bakıcılığı yapmaktadır ve telefon konuşmaları sınırları aşacak denli çok olur. Bir gün birdenbire bir yabancı arar ve tuhaf işaretler bırakır. Jill, o anda polisi aramaya karar verir ve aramanın izini takip etmelerini ister. Ancak Jill, aramanın evin içinden geldiğini öğrenince aşırı derecede heyecanlanır. Hemen çocukları alarak evden kaçmaya çalışır ancak bunu zamanında başarabilecek midir?

12. The Mothman Prophecies (2002)

12. The Mothman Prophecies (2002)
images.squarespace-cdn.com

Washington Post'ta gazetecilik yapan John Klein'ın hayatı karısıyla yolculuk yaptıkları esnada vuku bulan bir trafik kazasıyla altüst olur. Yolda gördüğünü düşündüğü şeye çarpmamak için çabalayan karısı kazadan bir süre sonra yaşamını yitirir. Mary öldükten sonra karısının çizdiği tuhaf siyah yaratığın resmini gören gören John bu yaratığın kaza gecesi karısının yolda gördüğü şey olduğunu fark eder.

İki yıl sonra bir iş görüşmesi için Virginia eyaletine gitmek için yola çıkan John esrarengiz bir şekilde kaybolur ve kendini rotasına tamamen ters olan ürkütücü bir yerde bulur.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir; 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
23
4
2
2
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
blackhawk35

Triangle (2009) size yemin ederimki bu filmi izlerken anksiyetem tavan yapmıştı ve habire dejavu yaşadığımı sanıyodum zaten filmin sonunu nasıl getirdim onu ... Devamını Gör

Gizem Yenikler

5. I Know What You Did Last Summer (1997)beğenmiştim.