Görüş Bildir
Haberler
Kadınların Yalnız Seyahat Edebilecekleri En Güvenli 9 Şehir

Kadınların Yalnız Seyahat Edebilecekleri En Güvenli 9 Şehir

Ayhan
07.08.2014 - 20:05 Son Güncelleme: 08.08.2014 - 01:43

Bir kadın için yalnız seyahat etmek, dünyanın bazı destinasyonlarında zaman zaman tehlikeli olabilir. Her yıl seyahat eden kadınlara yönelik cinsel saldırılarla ilgili haberleri duyuyoruz. Bir kadın için bu yolculuğu tehlikeli yapan şeyler sadece fiziksel saldırılar değil. Bazı yerler tek başına seyahat eden kişiden daha fazla para koparabilmek için daha fazla uğraşırlar ve odasından yada üzerinden bir şeyler çalmak da hırsızlar için daha kolaydır.

Dünya’da kadınların tek başlarına seyahat etmelerinin tehlikeli olduğu birçok yer var. Her türlü şeyi düşünmek gerekiyor. Gece yalnız mı yürüyeceksin? Şehri sana gezdiren bir rehber var mı yoksa tek başına mı olacaksın? İhtiyacın olduğunda sana yardımcı olabilecek bir kimse veya arkadaşın var mı?

Tek başınıza güvenle seyahat edebileceğiniz 9 şehri sizler için araştırdık. Yeni bir şehire adım atan herkes tehlikelerin ve ihtiyaç anında nasıl yardım alınabileceğinin farkında olmalı. Bu şehirleri seçerken kadın hakları detaylarını ve seyahat masraflarını diğer ülkelerle kıyasladık ve kadınlara karşı yapılan şiddet istatistiklerini de göz önünde bulundurduk.

İçeriğin Devamı Aşağıda

9. Marsilya, Fransa

Fransa’nın neresine giderseniz gidin mutlaka güzel bir tatil olacaktır ama eşsiz bir tatil için gösterişli Marsilya iyi bir seçim. Bu tarihi şehir kültür ve mirasla dolup taşıyor. Fransa’nın 3. Büyük şehri ve yaklaşık 3 milyon insan yaşıyor. Şehir Akdeniz kıyısında yer alıyor ve neticesinde harika sahillere ve leziz deniz ürünlerine ev sahipliği yapıyor.

Park etmek hemen hemen imkansız olduğundan bu sahillere gitmek için otobüs yada taksi kullanmanız gerekiyor. Yakınlarda ki adalara botla gidebilir ve su altı kalıntıları olan téléscaphe’yi görebilirsiniz.

8. Malmö, İsveç

İsveç, tüm dünyaca güzel insanları ve kültürleriyle tanınır. Malmö, İsveç’in en büyük 3. şehri ve ülkenin en güneyinde Danimarka sınırında kalıyor. Malmö hareketli bir tatil için çok güzel bir yer. Yürüyüş yaparak veya bot kiralayarak doğal güzelliği keşfedebilir yada golf derslerine katılabilirsiniz.

Eğer şehir içinde kalmak istiyorsanız İsveç’in oldukça hareketli bir alışveriş çılgınlığı olduğu da biliniyor. Malmö’nün oldukça çok sayıda çevreye duyarlı giyim ve restoran seçenekleri bulunuyor.

7. Setubal, Portekiz

Ilıman Portekiz tatil için müthiş bir destinasyon. Eğer size özel ve sakin bir tatil istiyorsanız Setubal’e gitmelisiniz. 800,000’den az nüfusu olan bu küçük şehir nefis şarapları ve taze deniz ürünleriyle meşhur. Eğer herşeyden uzaklaşmak isterseniz de Serra da Arrabida Ulusal Parkı’na gidin ve ormanın denizle bütünleşmesine şahit olun.

Burada ki en güzel plaj ise Portinho da Arrabida, neredeyse çarşaf kadar düzgün bir deniz ve hiç dalga yok.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Perth, Avustralya

Avustralya’nın plajları dünyanın her yerinde ki plajlara meydan okuyabilir.Perth, batı Avustralya’nın merkezi ve 1,800,000 kişilik bir nüfusa sahip. Kings Park, dünyanın en büyük kapalı şehir parkı ve mutlaka görmeniz gereken bir yer. Yılda 6 milyon insan bu parkı ziyaret ediyor.

Tabiki dinlenmek ve rahatlamak kısmını da unutmamak lazım. Muhteşem sahillere sahip. Cottesloe Sahilinde güneşlenebilir yada Scarborough Sahilinde sörf yapabilirsiniz.

5. Hilo, Hawaii

Amerika’da kadınların gidebileceği birçok güvenli yer var fakat bir tatil için hiçbiri Hawai’nin eline su dökemez. Hilo, Hawai’nin bir adası ve “Büyük Ada” olarak da biliniyor. Adalar arasında en fazla yerleşim yerine sahip olan bu ada. Akaka Falls State Park’ına gidip 120 metrelik şelaleyi görmeyi sakın unutmayın. 

Hilo aynı zamanda Mauna Loa Macadamia Fındık işletmesine de ev sahipliği yapıyor, bu da firmanın yaptığı muhteşem çikolata kaplı fındık ürünlerinden mutlaka yemeniz gerektiği anlamına geliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

4. Helsinki, Finlandiya

Helsinki, 1,300,000’lük nüfusu ile Finlandiya’nın hem en geniş hem de başkenti konumunda. Sayısız yeni sanat akımıyla yaratılmış muhteşem mimarisine hayran kalacaksınız. 2012 yılında Dünya Dizayn Başkenti olarak seçilmesinin başka bir açıklaması olamaz.

Yürüyerek yapacağınız bir şehir turu sizlere tam anlamıyla neden bu şehrin bu kadar güzel olduğu konusunda bolca fikir verecektir.

3. Auckland, Yeni Zelanda

Auckland, 1,400,000’luk nüfusuyla Yeni Zelanda’nın en büyük şehri. “Yelkenler Şehri” olarak da bilinmesinin sebebi limanında bulunan çok sayıdaki yatlar. Orewa’nın 3 kilometrelik beyaz kumlu sahillerine gidin ve gemilerin denizde dans edişini izleyin.

Güneşli bir günün ardından Waiwera Termal Kaplıcalarında rahatlayıp günün tadını çıkarın.

2. Ottawa, Kanada

Ottawa, Kanada’nın başkenti ve Quebec ile sınırı paylaşıyor. Bu çok kültürlü bu şehirde dolaşırken sürekli hem İngilizce hem Fransızca konuşulduğunu duyacaksınız. ByWard Market’e uğramayı unutmayın. Bu markette yerli halkın yapmış olduğu harika ekmekler, peynirler ve el yapımı giysi ve mücevherler bulunuyor.

En meşhur restoranların birinde yemek yiyip bu alışveriş macerasını sonlandırın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kopenhag, Danimarka

Kopenhag, 2 milyonluk nüfusuyla hem Danimarka’nın başkenti hem de en büyük şehri. Bu güzel şehir yenilenmiş alışveriş bölgeleri ve güzel mimarisiyle göz dolduruyor. Danimarka’nın nasıl yaratıldığını anlatan Tanrıça Gefjun çeşmesini mutlaka görün. Şehir sular ile çevrili olduğundan kanalda güzel bir gezinti yapılabilir. Şehrin en çok tercih edilen yerlerinden biri de Tivoli Bahçeleri. Bunun dışında gelmişken Hans Christian Anderson heykelini görebilir ve büyülü Rosenborg Slot Kalesini ziyaret edebilirsiniz. Eğer gece gelirseniz de mavi büyülü bir ışık eşliğinde görebilirsiniz.

gezgintech.com
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
4
2
2
2
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın