Görüş Bildir
Haberler
Kadınlar Peşini Bırakmadı, Kaçırılan Feride Kurtarıldı

Kadınlar Peşini Bırakmadı, Kaçırılan Feride Kurtarıldı

Ulaş
20.06.2015 - 13:49 Son Güncelleme: 20.06.2015 - 22:43
İçeriğin Devamı Aşağıda

Muğla'da geçen perşembe günü kaçırıldığı ileri sürülen üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Feride B. Adana'da kurtarıldı. Savcıya ifade veren Feride B. zorla kaçırıldığını söyledi. Feride B.'yi kaçırdığı iddia edilen Ahmet A. ise 'Annemin elini öpmek tanışmak için Adana’ya geldik.' dedi. Ahmet A. ile Savaş Ö. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Sendika.Org’un haberine göre, Muğla’da Üniversiteli Kadın Kolektifi’nden bir kadın 18 Haziran Perşembe günü akşam saatlerinde evine giderken kendisini uzun süredir taciz ettiği bilinen Ahmet A. ve onun dört arkadaşı tarafından kaçırıldı. Kaçırılan kadın mesaj atarak yardım talep etti. Ancak kadının arkadaşları polise gidip yardım talebinde bulununca geri çevrildi.

Polise başvuran üniversiteli kadınlar ifade verdi ancak polis, şikayetçiler birinci derece yakın olmadığı için işlem başlatmayı reddetti. Ayrıca saldırgan, genç kadını zorlayarak telefonda “kendi isteğiyle gittiğini” söylettirdi.

Kadınlar Feride için nöbetteydi...

Üniversiteli kadınlar ise, saldırganın yanında rahat konuşması mümkün olmayan arkadaşlarının cep telefonuna “kurtarın beni, polise gidin” vb mesajlar attığını belirterek, olayın zorla kaçırma olduğunda ısrar etti.

Muğla Emniyeti’nin üniversiteli kadının arkadaşlarının beyanını dikkate almaması üzerine CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka ve Muğla milletvekilleri araya girdi.

Saldırganın kimliği bilinmesine, kadının arkadaşları kaçırılma anının görüntülerine ulaşmalarına rağmen polis duruma müdahale etmemekte ısrar etti. Feride’den uzun süre haber alınamaması üzerine kadınlar #FerideNerede etiketiyle sosyal medyada kampanya başlattı.

Olay üzerine açıklama yapan Üniversiteli Kadın Kolektifi, saldırganın kimliğinin, olayın bir kaçırılma olduğunun bilinmesine rağmen duruma müdahale edilmemesini protesto etti. İlerleyen saatlerde de ülke çapında hızla eylem çağrıları yapıldı.

Kadınların başlattığı seferberlik sonuç verdi ve teknik takip sonucu Feride’yi kaçıran şahısların Adana’da gittikleri adres tespit edildi. Jandarma ekiplerinin olay yerine gitmesinin ardından Feride ve Feride’yi kaçıranlara ulaşıldı.

Feride’nin sağlık durumunun iyi olduğu, Ahmet A. ve kaçırma olayına karışan şahıslardan biriyle birlikte ifade için Tufanbeyli Jandarma Karakolu’na götürüldüğü, Feride’nin arkadaşları, ailesi, avukatlar ve kadın örgütlerinin de harekete geçtiği öğrenildi. Feride’nin karakoldaki ilk sözü “Beni zorla kaçırdılar” oldu.

'Annemin elini öpmeye getirdim'

Ahmet A. ile kendisine yardım ettiği ileri sürülen yeğeni Savaş Ö.’nün ifadeleri alındı. Ahmet A., Feride ile 4 yıldır arkadaş olarak konuştuklarını son 2 yıldır da sevgili olduklarını ileri sürdü. DHA muhabirinin telefonla konuştuğu Ahmet A., olayı şöyle anlattı:

'Feride’nin ağabeyi Murat B. de çok samimi arkadaşım. Bu nedenle Feride ile sevgili olduğumuzu kimse bilmiyordu. 15 gün önce büyük ablası Düriye’ye söyledim. Çünkü askerde olan Murat, terhis olup gelecekti, arkasından iş çevirdiğimi düşünmesin istedim. Feride ile evlenmek istiyordum. Ancak ablası ilişkimizi öğrenince baskı yaptı ayrıldık, 15 gün önce. Olaydan bir iki gün önce Feride mesaj attı hatırımı sordu. Ardından da Derya ablası aradı, Feride’nin paraya ihtiyacı olduğunu söyledi. Ben de eski günlerin hatırına 100 TL gönderdim. O sırada Marmaris’te yeğenim Savaş ile tatil yapıyorduk. Muğla’ya geçtiğimizde bir kafede karşılaştık. Sohbet ettik, otomobilde bana ’Ne olacak bu halimiz’ dedi. Ben de ’Ya sevginin arkasında duracaksın evleneceğiz. Ya da bitecek ben ağabeyin Murat’ın arkasından iş çeviren biri olarak bilinmek istemiyorum’ dedim. O da ’Daha senin aileni tanımıyorum’ dedi. Ben de ’gidelim tanış’ dedim. O da kabul edince Adana’ya doğru yola çıktı. Konya civarında arkadaşlarıyla mesajlaştı, sonra onlar kaçırıldığını iddia etmiş. Biz Adana’ya geldik. Bu sırada Murat öğrenmiş ilişkimizi onun baskısıyla kaçırıldığını iddia etti. Aslında annemin elini öpmek tanışmak için Adana’ya geldik. Ne olacak bilmiyorum.'

Ahmet A.’nın Tufanbeyli İlçesi’nin Güzeller Mahallesi muhtarı olan ağabeyi Ömer Aydın, yaşananlara tanıklık ettiğini, kardeşi ile Feride’nin Tufanbeyli’ye gelmesini sağladığını söyledi. Feride’nin kaçırıldığı iddia edildikten sonra ağabeyi Murat ile telefonla konuştuğunu belirten Ömer A., 'O da gelin isteyin, burada nişan düğün ne yapılacaksa yapalım dedi. Sonra Feride’ye şikayetçi olacaksın diye baskı yapmış. Bu yüzden Feride kaçırıldığını iddia etti' dedi.

Tutuklandılar

Ahmet A. ve onunla birlikte Adana’ya gelen arkadaşı gözaltına alınırken, kaçırma olayına katılan diğer üç kişinin Adana’ya gelmeden ayrıldığı öğrenildi. Feride, kendisini kaçıranlardan şikayetçi olurken sanıklar, Savcılık ifadesinin ardından tutuklandı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0