Görüş Bildir
Haberler
Kadınlar Buraya: Mastürbasyon Yapmanın Sağlığınıza Faydalarını Duyduğunuzda Kendinize Dokunmak İsteyeceksiniz!

Kadınlar Buraya: Mastürbasyon Yapmanın Sağlığınıza Faydalarını Duyduğunuzda Kendinize Dokunmak İsteyeceksiniz!

esma çetin
04.03.2022 - 11:21

Journal of Sex Rearch'de 2013 yılında yayınlanan araştırmaya göre kadınların büyük çoğunluğu haftada en az bir kere mastürbasyon yapıyormuş. Zevk almanın yanı sıra mastürbasyon yapmanın sağlığınız için faydalı olduğunu biliyor muydunuz? Hadi buyrun detaylara 👇

Kaynak: https://www.shape.com/lifestyle/sex-a...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Doğal bir ağrı kesicidir!

1. Doğal bir ağrı kesicidir!

Mastürbasyonun en büyük faydalarından biri, doğal ağrı kesici olması! Nasıl mı? ABD'nin Rhode Island eyaletinde bulunan cinsellik eğitimi merkezinden Erin Basler-Francis, cinsel uyarılmanın ilk aşamalarında beyninizde sinir ileticisi olan norepinefrin salgılandığını söylüyor. Mastürbasyon yaptığınızda yatıştırıcı reseptörlere bağlanan endorfin salgılanır ve acı eşiğiniz artar. Norepinefrin oranı azaldığında serotonin ve oksitosin düzeyleri artmaya başlar. Nöronlar tarafından salgılanan ve diğer kaslardaki faaliyetleri uyutan ve durduran bu üç nörotransmitter ağrı kesici etki gösterir.

2. Regl ağrılarına iyi gelir.

2. Regl ağrılarına iyi gelir.

Mastürbasyon acıyı giderdiği için regl ağrılarına da iyi gelir. 6 ay süren araştırmalarda, regl ağrısı için ağrı kesici içen kadınlardan ağrı kesici içmek yerine mastürbasyon yapması istenmiş. Araştırmanın sonucunda ise kadınların yüzde 70'i mastürbasyonun regl ağrılarına iyi geldiğini söylemiş. Kadınların yüzde 90'ı da regl ağrılarıyla başa çıkmak için arkadaşlarına da mastürbasyon yapmalarını önereceğini söylemiş.

3. Cinsel hayatınıza kolaylık sağlar.

3. Cinsel hayatınıza kolaylık sağlar.

Mastürbasyon yapmanın en büyük faydalarından biri de neyden hoşlandığınızı bulmanızı sağlaması. Sekselog Emily Morse, 'Biriyle cinsel ilişkiye girmeden önce neyi sevdiğinizi bilmenizin önemini hafife almayın. Mastürbasyon yaparak nelerden hoşlandığınızı öğreneceğiniz için partnerinize de yol gösterebilir ve daha zevkli bir cinsel deneyim yaşayabiliriz' diyor.

4. Pelvik taban kaslarınızı çalıştırır.

4. Pelvik taban kaslarınızı çalıştırır.

Pelvik taban; bağ dokular, kaslar, idrar kesesi, vajina, rahim ve rektuma bağlanan sinirlerden oluşur. Doğum öncesi ve sonrası fitness alanında uzman kişisel antrenör olan Rachel Nicks, pelvik taban kaslarının tuvaletinizi tutmaktan antrenman esnasında karnınızı sıkı tutmaya kadar birçok alanda çok önemli olduğunu söylüyor. Mastürbasyon yapmak da pelvik taban kaslarınızı çalıştırdığı için oldukça önemlidir. Güçlü pelvik kasları da mastürbasyon ve seks sırasında daha sık orgazm olmanızı sağlar.

5. Güzel bir uyku çekmenizi sağlar.

5. Güzel bir uyku çekmenizi sağlar.

Frontiers in Public Health'de yayınlanan makaleye göre insanların yüzde 54'ü mastürbasyon yaptıktan sonra uyku kalitelerinin arttığını, yüzde 47'si ise daha kolay uykuya daldıklarını söylüyor. Boşaldıktan sonra beyninizde prolaktin salgılanır ve üzerinize bir mahmurluk çöker. Buna ek olarak, orgazm olduğunuzda salgılanan oksitosin, stres hormonu olan kortizol oranını düşürür. Bu da güzel bir uyku çekmenizi sağlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Bakterilere karşı savaşır.

srv.onedio.com

Basler-Francis, 'Mastürbasyon yapmak idrar yolu enfeksiyonlarına engel olamasa bile, orgazm olduktan sonra gelen tuvalete çıkma isteği sayesinde idrar yolundaki bakteriler vücuttan atılır' diyor. Orgazm sırasında vajinanın pH değeri değişir ve iyi bakterilerin gelişip vajinal enfeksiyona sebep olan bakterilerin oluşmasını engeller.

7. Stres ve kaygıyı azaltır.

7. Stres ve kaygıyı azaltır.

Dr. Gottfried, orgazm olduğunuzda oksitosin hormonunun arttığını, kan basıncı ve stres hormonu olan kortizolün düştüğünü söylüyor. Bu sayede rahatlamış hissedersiniz. Dolayısıyla da stres ve kaygılardan kurtulursunuz.

8. Enerjinizi yükseltir.

srv.onedio.com

Fiziksel zevk almanın yanı sıra mastürbasyon yapmak mental ve duygusal sağlığınıza da iyi gelecektir. Orgazm olduktan sonra sağlanan oksitosin, 'aşk hormonu' olarak da geçer. Beyniniz oksitosin salgıladığında vücudunuzda anti depresan etkisi yaratır ve daha mutlu hissedersiniz. Oksitosine ek olarak dopamin ve endorfin de salgılandığı için kendinizi daha mutlu hissedeceksiniz.

9. Vücudunuzla barışmanızı sağlar.

9. Vücudunuzla barışmanızı sağlar.

Biliyoruz ki 'Kendini sev, vücudunla barış' gibi beden olumlaması yapmak göründüğü kadar kolay değil. Mastürbasyon yaparak vücudunuzla barışabileceğinizi biliyor muydunuz? Yürütülen bir araştırmaya göre mastürbasyon yapan kadınların özgüveni yapmayanlara kıyasla daha yüksek!

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
13
9
4
3
3
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın