Görüş Bildir
Haberler
İçinizde Bir Çantayla Yollara Düşme İsteği Uyandıracak Tüm Zamanların En İyi 25 Yolculuk Filmi

İçinizde Bir Çantayla Yollara Düşme İsteği Uyandıracak Tüm Zamanların En İyi 25 Yolculuk Filmi

Bir yerden bir yere gitmek, hayatımızda her zaman yeni bir hikayenin başlangıcı olmuştur. Biz de sizler için bu içerikte yolculuk ile birlikte gelen beklenmedik olayları içeren, kimi zaman güldüren kimi zaman da ders veren macera dolu filmleri derledik. İyi seyirler...

Not: Filmlere ait tanıtım yazıları IMDb ve beyazperde.com'dan alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Before Sunrise (1995)

1. Before Sunrise (1995)

IMDb: 8,1

Gün Doğmadan Önce, yolları kesişen bir kadın ve bir erkeğin hikayesini anlatıyor. Sıradan bir Avrupa yolculuğu sırasında trende karşılaşıp tanışan iki farklı insan, Jesse ve Celine bu yolculuğa sıra dışı bir şekilde sürdürürler. Viyana şehrindeyken trenden inmeye ve birlikte bir günlüğüne bu şehirde kalmaya karar veren ikili, Viyana sokaklarının sonsuzluğunda ilginç bir gün yaratma fırsatını yakalarlar. Bu süreçte birbirlerine karşı bir şeyler hissetseler de asla sözlere dökemezler. Çok emin oldukları tek şey ise bu gecenin birlikte geçirecekleri ilk ve son gece olacağıdır.

2. Into the Wild (2007)

2. Into the Wild (2007)

IMDb: 8,1

Into the Wild, bir metropolden vahşi hayata, kirlilikten saflığa ve temizliğe dönüş hikayesidir. Önemli bir üniversiteden dereceyle mezun olan Christopher aynı zaman başarılı bir atlettir de. Mezuniyet sonrası verilen bir davette ailesine istediği hayatın bu olmadığını, bir şeylerin eksik ve yanlış olduğunu söyler. Genç adam tüm mal varlığını hayır kurumuna bağışlayıp sahip olduğu her şeyi evinde bırakarak bambaşka bir hayata doğru uzun bir yolculuğa çıkar. Alaska’nın ıssız ormanlarında sona eren bu yolculuk esnasında ve sonrasında Christopher, hayatını kökünden değiştirecek bazı kişilerle tanışarak, hayatın anlamını ve ölümün kaçınılmazlığını en sert haliyle deneyimleyecektir.

3. Zindagi Na Milegi Dobara (2011)

3. Zindagi Na Milegi Dobara (2011)

IMDb: 8,1

Bekarlığa veda partisi için İspanya'da maceralı bir yolculuk yapan üç arkadaş, kendileri ve birbirleri hakkında onları sonsuza kadar değiştirecek bazı gerçekleri öğrenirler.

4. Lion (2016)

4. Lion (2016)

IMDb: 8,0

5 yaşındaki Hint bir çocuk ağabeyinin geri dönmesini beklerken bir tren vagonunda uyuyakalır. O uyurken trenin yola çıkması sonucu küçük çocuk uyandığında kendini evinden kilometrelerce uzakta bulur. Artık kayıptır ve eve nasıl döneceğine dair bir fikri yoktur. Kendini Calcutta'da bulan küçük çocuk büyük mücadelelerden sonra Avustralyalı bir çift tarafından evlat edinilir ve sevgiyle büyür. Ancak ailesini bulma isteği giderek bir saplantıya dönüşür. Elinde hiçbir şey olmadan ilerlemeye çalışan genç adamın içindeki çaresizlik zamanla hayatını da etkilemeye başlar...

5. Diarios de Motocicleta (2004)

5. Diarios de Motocicleta (2004)

IMDb: 7,8

1950'li yılların başlarında Ernesto ve Alberto adlı iki genç, Arjantin'in başkenti olan Buenos Aires'ten bir motosikletin tepesinde yola çıkarlar. Bir süre sonra araçları arızalanır ve gençlerin otostop çekmesi gerekmektedir. Artık yeniden halka iç içedirler. Bu durum, Latin Amerika'nın düşündüklerinden çok daha farklı bir yer olduğunu onlara fark ettirecektir. Kıtanın yaşadığı acılar, çarpık kentleşme, adaletsizlikler, yolsuzluklar, bu iki genci değiştirecektir. Bu sürprizlerle dolu yolculuk, sadece bu iki genç adamın değil, bir sürü ulusun kaderini değiştirecektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Encounters at the End of the World (2007)

6. Encounters at the End of the World (2007)

IMDb: 7,7

Film yapımcısı Werner Herzog, kıtanın güzelliğini keşfetmek ve orada yaşayan karakterleri araştırmak için Antarktika'daki McMurdo İstasyonu'na gider. Yönetmen, yapımcı ve oyuncu ise Werner Herzog'un ta kendisi.

7. Neelakasham Pachakadal Chuvanna Bhoomi (2013)

7. Neelakasham Pachakadal Chuvanna Bhoomi (2013)

IMDb: 7,7

Kasi ve Suni, Kasi'nin kız arkadaşını bulmak için Kerala'dan Nagaland'a gider. Yolda, hayatlarını sonsuza dek değiştiren farklı insanlarla karşılaşırlar.

8. Bab'Aziz (2005)

8. Bab'Aziz (2005)

IMDb: 7,6

Kör bir derviş olan Bab'Aziz ve onun iyi yürekli torunu Ishtar'ın hikayesi. Birlikte otuz yılda bir gerçekleşen büyük dervişlerin toplantısına yetişmek için çölde yolculuğa çıkarlar. Bakalım tek yolculuk çölde geçen yolculuk mudur?

9. 180° South (2010)

9. 180° South (2010)

IMDb: 7,6

Film, maceraperest Jeff Johnson'ın 1968'deki Patagonya'ya olan yolculuğunu anlatıyor. Kahramanları Yvon Chouinard ve Doug Tompkins olan filmin yönetmenliğini Chris Malloy yapıyor.

10. 303 (2018)

10. 303 (2018)

IMDb: 7,5

İki üniversite öğrencisi olan Jule ve Jan farklı gerekçelerle Berlin'in güneyine bir yolculuğa çıkıyor. Yönetmenliğini Hans Weingartner'ın yaptığı filmin başrollerinde ise  Mala Emde, Anton Spieker ve Arndt Schwering-Sohnrey yer alıyor. Bu iki gencin komedi, dram ve romantizm dolu hikayesine bayılacaksınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Nowhere in Africa (2001)

11. Nowhere in Africa (2001)

IMDb: 7,5

II. Dünya Savaşı’na kısa bir süre kala, Yahudi bir aile Kenya’ya göç etmek zorunda kalır. Yeni yaşamlarının kendilerine nerelere sürükleyeceğini düşünmeden, gözden ırak bir çiftliğe yerleşirler. Walter Redlich, eşini ve 5 yaşındaki kızını yanına almış olmasına rağmen ailenin geri kalanını geride bırakmak zorunda kalmıştır. Yeni yuvalarına alışmadan, eski hayatlarına göri dönmeyi uman aile, öteki dünyadan gelen haberle sarsıldıkça, dönmelerinin imkansız olduğunu fark etmeye başlar.

Ailenin her bireyi, yeni hayatına kendince bağlanmaya çalışır. Yeni işler, dostlar ve aşklar onları Kenya’ya yavaş yavaş bağlayacaktır. Stefanie Zweig’ın romanından uyarlanan Alman Filmi, pek çok ödülün sahibi oldu. En son En İyi Yabancı Film Oscar'ını alarak tekrar tüm dikkatleri üzerine çekti.

12. Thelma & Louise (1991)

12. Thelma & Louise (1991)

IMDb: 7,5

Erkek arkadaşından bıkan Arkansaslı garson kız Louise (Susan Sarandon), ihmalkar ve cinsiyet ayrımcısı kocasıyla birlikte sıkıcı bir hayatı olan arkadaşı Thelma’yı (Geena Davis) ayartır. Birlikte özgürlükle dolu bir hafta sonu araba seyahatine çıkarlar.

İlk uğrak yerleri olan barda gevşeyip dans ederler ve yöre erkekleriyle eğlenip hoş bir akşam geçirirler. Ancak bir adam Thelma’yı park yerine kadar izleyip tecavüze yeltenince Louise yetişip onu öldürmek zorunda kalır. Polisin kendilerine hiç bir zaman inanmayacağı paranoyasına kapılan kadınlar kaçmaya karar verirler ve bir anda kanun kaçağı durumuna düşerler. Son olaylardan kötü etkilenen Thelma kafayı toparlamak için genç bir kovboy olan J.D (Brad Pitt) ile bir gecelik ilişki yaşar ve işler daha da sarpa sarar.

13. The Bucket List (2007)

13. The Bucket List (2007)

IMDb: 7,4

Bir hastalığın pençesinde iki ayrı hayatlardan gelen farklı insan. Her ikisi de hastane odasında kanser ile mücadelede. Önemli bir ortak noktaları var. Gerçeği farkındalar ancak hayatta daha yapmadıkları ve yapmayı istedikleri çok şey var. O halde bir liste çıkartmak gerek. Bu iki kafadar oturup hayat boyu yapmak isteyip de yapamadıklarının listesini çıkartarak yola koyulurlar. Böylelikle bu son evrede kendileri ile barışarak mutlu bir son yazacaklardır. Hastaneyi terk ederler ve omuz omuza çıktıkları bu anlam dolu yolculukta gülmenin tadını çıkartırken hoşgörüyü kucaklarlar.

14. The Way (2010)

14. The Way (2010)

IMDb: 7,4

Fransa’dan İspanya’ya uzanan bir yol olan El Camino de Santiago, Hristiyanların hac yolu olarak adlandırılıyor. Filmde bu yolu tamamlamak isteyen gencin seyahat sırasında ölmesi üzerine babası yolculuğu tamamlamaya karar verir. Bu yolculuk sırasında başına gelenler ve tanıştığı kişiler onu değiştirecektir.

15. The Secret Life of Walter Mitty (2013)

15. The Secret Life of Walter Mitty (2013)

IMDb: 7,3

Walter Mitty’nin Gizli Yaşamı'nda fantezi dünyasında sessiz sedasız bir hayat süren, tirajı yüksek 'Life!' dergisinin fotoğraf arşivinde çalışmakta olan Walter, kendini hiç beklenmedik bir maceranın içinde bulur. Yeni iş arkadaşı Cheryl'la masumca flört etmeye başlamasının sonrasında hayatı, hayalindeki sevgilinin gerçeğe dönüşmesiyle değişir. Cheryl, onun uzun süredir düşlediği aşkın vücut bulduğu insandır. Ancak Walter, büyüsünün bozulacağını düşündüğünden hislerini Cheryl'a açıklamakta tereddüt etmektedir. Bir yandan da derginin artık yalnızca internetten yayın yapacağı haberini alması, onu işini kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya getirecektir. Derginin basılı yayın hayatına veda edeceği son sayısında çıkması planlanan önemli bir fotoğrafın yok olmasıyla işler karışır. Walter'ı ve Cheryl'ı akıl almaz olaylar ve sürpriz gelişmeler beklemektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. The Way Back (2010)

16. The Way Back (2010)

IMDb: 7,3

'1940 yılında Sovyet Rusya’ya bağlı Sibirya çalışma kampından özgürlükleri için kaçtıktan sonra 6000 km yürüyerek Gobi Çölü'nü aşıp Hindistan’a ulaşan bir grup esirin yaşadıkları macerayı ve dramı ustalıkla anlatan gerçek olaylara dayanan bir yol öyküsü. ' olarak özetleyebileceğimiz filmin hikayesi, geniş kadrosuyla daha da ilgi çekici bir hale bürünüyor.

17. The Darjeeling Limited (2007)

17. The Darjeeling Limited (2007)

IMDb: 7,2

Bambaşka yapılarda üç kardeş bir gün uzun bir yolculuğa çıkacak olduklarından habersizdirler. Hayat her insana kendi içsel yolculuğu için sınırsız imkanlar tanır ve bu bazen sevdiklerimizin ölümü de olabilir. Üç farklı karakterde kardeşin babaları ölür. Bu olayın ardından Hindistan’a yolculuğa çıkarlar. İşte o yolculukta fantastik maceralar beklemektedir kardeşleri. Film, Wes Anderson’ın elinden çıkmadır. Ayrıca son derece zengin bir oyuncu kadrosu söz konusu diyebiliriz rahatlıkla. Bol kahkaha vaat eden bir film.

18. Tracks (2013)

18. Tracks (2013)

IMDb: 7,2

1977 yılında Robyn Davidson adında genç bir kadın, Batı Avusturalya’da  Brisbane'den çölün ortasındaki Alice Springs'e gitmek ister. 24 yaşında bir genç kadın olan Robyn Davidson, bu yolu yürüyerek katetmeyi ailesine ve arkadaşlarına rağmen gerçekleştirmeye kararlıdır. Öncelikle yolculuğu için gerekli ekipmanı ve yiyeceği ayarlaması gerekmektedir. Bir köpek ve dört deveyle çıkacağı 2700 km'lik yolculuk için her şeyini tamamlaması 2 yılı bulur. Vahşi hayvanlar ve susuzluk gibi faktörleri de barındıran bu uzun yürüyüşüne ona National Geographic fotoğrafçısı Rick Smolan da eşlik edecektir. Büyük yolculuktan hemen önce tanışan ikilinin uzun bir yolu, doğayla ve birbirleriyle ilgili de keşfedecek pek çok şeyi vardır. Avustralyalı yazar Robyn Davidson’ın kendi anılarını yazdığı otobiyografik kitabından uyarlanan filmin yönetmenliğini  John Curran üstlenirken, başrolde Mia Wasikowska yer alıyor.

19. Hit the Road: India (2013)

19. Hit the Road: India (2013)

IMDb: 7,1

Hit The Road, Hindistan'ın Mumbai şehrinden Chennai'ye olan 12 günlük bir yolculuğu anlatıyor. Hindistan'ın ana ulaşım araçlarından bir olan çekçek mitingine katılan iki arkadaş hakkında. Film, Lonely Planet tarafından 2012'nin en büyük 10 macerasından biri seçilmiş.

20. Wild (2014)

20. Wild (2014)

IMDb: 7,1

Cheryl Strayed çok sevdiği annesinin ölümüyle sarsılmış, uyuşturucu batağına saplanmış ve evliliğin sona ermesiyle kendini adeta kendi kendini yok etmeye adamış bir kadındır. Cheryl annesi Bobbi'nin hatıraları başta olmak üzere geçmişin kabuslarıyla boğuşurken bir anda radikal bir karar alır. Çantasını alıp yollara düşecek ve Amerika'nın en uzun, zorlu ve tehlikeli bölgelerinden biri olan Pasifik Crest Yolu'nda tek başına yürüyecektir. Bu tehlikeli ancak tazeleyici macera süresince yorgunluk, umutsuzluk ve karamsarlığın yanı sıra ona yaşadığını hissettirecek güzel duygularla uzun bir aradan sonra tekrar karşılaşacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Hector and the Search for Happiness (2014)

21. Hector and the Search for Happiness (2014)

IMDb: 7,0

Başrolünde Simon Pegg'i izleyeceğimiz filmde, mutluluğun peşinden koştururken dünyayı köşe bucak arşınlayan bir psikiyatrın öyküsünü izleyeceğiz. Nitekim Hactor'un bu sırra vakıf olabilmesi pek de kolay olmayacaktır.

22. A Good Year (2006)

22. A Good Year (2006)

IMDb: 7,0

Londra’da yatırım danışmanlığı yapan Max Skinner, amcasından miras kalan üzüm bağını satmak için Provence’e gider. Fakat bu satış işlemi, hiç de tahmin ettiği gibi sorunsuz geçmeyecektir. Üzüm bağının kendisine ait olduğunu iddia eden Amerikalı bir kadının varlığı, ilk zamanlarda canını oldukça sıksa da, zamanla hayatının en keyif verici günlerini geçirdiğinin farkına varacaktır.

Peter Mayle’in kitabından uyarlanan filmin yönetim ve oyuncu kadrosu oldukça sağlam. Blade Runner, Thelma ve Louise, Hannibal gibi unutulmaz filmlerin usta yönetmeni Ridley Scott, Gladyatör’den sonra bir kez daha Russell Crowe ile birlikte çalışıyor.

23. A Walk in the Woods (2015)

23. A Walk in the Woods (2015)

IMDb: 6,3

Bill Bryson, İngiltere'de iki yıl geçirdikten sonra, eski arkadaşlarından biriyle irtibata geçer.Bill  30 yıldır hiçbir uzun yürüyüşe çıkmamıştır. Ancak yolculuğa dair araştırma yaptıkça 5 ay sürecek ve binlerce kilometre yürümek zorunda olduğu bu yolculuğun yaşlı bir adam için tek başına cesaret edilemeyecek tehlikeli bir serüven olduğunu farkı varır.Kamp malzemeleri satın aldıktan sonra kendisine bir yol arkadaşı aramaya başlar. Ancak bu hiç de kolay olmayacaktır.Aradığı herkes Bill’in çılgın teklifini geri çevirir. Tam bir yol arkadaşı bulabilmek için ümidini kesmişken uzun yıllardan beri görüşmediği, gençliğinde birlikte birçok macera yaşadığı Stephen kendisini arar ve yol arkadaşı olmak istediğini söyler.

24. On the Road (2012)

24. On the Road (2012)

IMDb: 6,1

Dean ve Sal Beat Kuşağı'nın birer portresi gibidirler. 'Onu' bulmak için sürdürdükleri arayışları, ABD'yi baştan başa geçtikleri, çok yükseldikleri ve bir o kadar da dibe baktıkları uzun ve heyecanlı bir yolculuğa dönüşür. Beat kuşağının babası Jack Kerouac'ın, 1947’de gerçekleştirdiği ve 3 yıl süren uzun yolculuğunun Yolda adıyla romana dönüşmüş halinin sinema uyarlaması olan film, dönemin özgür ruhlu gençliğini beyaz perdeye taşıma hedefinde.

25. Eat Pray Love (2010)

25. Eat Pray Love (2010)

IMDb: 5,8

Efsanevi aktrist Julia Roberts'in Pretty Woman (Özel Bir Kadın) sonrası romantik komedi zincirlerine eklenen bir yapım ile karşı karşıyayız. Elizabeth Gilbert’in filmle aynı ismi taşıyan ve kendi hayat deneyiminden yola çıkarak yazdığı ses getirici kitaptan beyazperdeye uyarlanan filmde, acılı bir boşanmanın ardından kendini bulma ümidiyle İtalya, Hindistan ve Bali’yi kapsayan uzun bir gezi turuna çıkan Elizabeth’in hikayesini anlatılıyor. Tabi ki bu geziyi genç kadın için unutulmaz kılacak olan şey, yakışıklı Latin erkeği Javier Bardem'in canlandırdığı Felipe'nin Elizabeth'in kalbini çalması olacaktır

İçeriğin Devamı Aşağıda

Peki siz bu filmlerden hangilerini izlediniz ya da tavsiye edecekleriniz hangileri? Yorumlarda buluşalım.

Bu içeriklere de göz atabilirsiniz;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
15
5
2
2
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın