Görüş Bildir
Haberler
Nefesinizi Keserek Sizi Ekrana Kilitleyecek En İyi 15 Animasyon Filmi

Nefesinizi Keserek Sizi Ekrana Kilitleyecek En İyi 15 Animasyon Filmi

Bu listede sizler için korku ögelerini eğlence ve macera ile birleştiren animasyon filmlerini derledik. Gizemli bir yolculuğa çıkmaya hazır mısınız?

Not: Filmlere ait tanıtım yazıları beyazperde.com'dan alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Noel Kâbusu (1993)

1. Noel Kâbusu (1993)

IMDb: 8,0

Tüm dünyanın en büyük fenomenlerinden; deli-dahi Tim Burton'ın artık efsaneleşmiş sayılagelen yapımlarından biri ile karşı karşıyayız: The Nightmare Before Christmas. Filmde, Balkabağı Kral Jack Skellington'un hanedanlığı ile Halloweentown'da geçen olaylar işlenmektedir. Kabuslardan fırlamış bir kasabayı andıran Halloweentown, cinler, periler, ruhlar, gulyabaniler ve yarasalardan oluşan dinamik bir nüfusa sahiptir. Jack'in yolu, bir gün Christmastown’a düşer. Bu tuhaf memlekete yaptığı bu ziyaret sonucu, bu tuhaf yerden çok etkilenir. Christmastown'da gördüklerine özenerek kendi şehrini de oraya benzetmek için Santa Claus’u kaçırır. Santa’nın yerine geçen Jack, çocuklara kendince alternatif hediyeler dağıtmaya başlar.

2. Scooby-Doo Zombi Adasında (1998)

2. Scooby-Doo Zombi Adasında (1998)

IMDb: 7,8

Televizyon tarihinin en sevilen çizgi film serilerinden biri olan Scooby-Doo'nun beyaz perde uyarlaması olan film bilge köpek Scooby ve arkadaşlarının maceralarına konu alıyor. Scooby ve arkadaşları gizemlerle dolu bir adaya gidiyor ve Moonscar isimli hayalet korsanı aramaya koyuluyor. Adada yalnız olmadıkları gerçeğini fark etmeleri ise uzun zaman almıyor.

3. Koralin ve Gizli Dünya (2009)

3. Koralin ve Gizli Dünya (2009)

IMDb: 7,7

Coraline eski bir eve taşındığında canı çok sıkılır ve ailesi tarafından da ihmal edilir. Bir gün dar bir geçide uzanan gizli bir kapı bulur ve geçitten geçmeye karar verir. Orada paralel bir hayat keşfeder. O hayatta insanların hepsinin gözlerinin yerinde düğmeler vardır, aileleri çocukları ile çok ilgilenirler ve herkesin hayalleri gerçek olur. Oranın annesi Coraline’i kendileri ile birlikte sonsuza dek yaşamak üzere davet edince, Coraline bunu reddeder. Sonra da bu alternatif gerçekliğin sadece bir tuzak olduğunu keşfeder.

4. Bird Boy (2015)

4. Bird Boy (2015)

IMDb: 7,3

Hayatlarından memnun olmayan üç çocuk, yaşamlarını düzene sokup güzelleştirmeyi umarak evlerini ve ailelerini terk ederler. Öyle ki, çocuklar çıktıkları yolculukta oldukça büyük bir deneyim sahibi olacaklardır. Peki ya, bu kadar yaşanandan sonra eski hayatlarına dönmeyi isteyecekler mi?

5. Ölü Gelin (2005)

5. Ölü Gelin (2005)

IMDb: 7,3

1800’lerin sonlarına doğru Victorian kasabasında bir adam ve bir kadın Victor Van Dort ile Victoria Everglot nişanlanırlar. Everglotlar’ın paraya ihtiyacı vardır aksi takdirde sokaklarda uyumak üzeredirler. Van Dortlar ise sosyetede adlarının geçmesini seven insanlardır. Yalnız düğün provası esnasında bir şey yanlış gider. Victor, koruluğa girer ve orada bulduğu bir iskeletin parmağındaki yüzüğü kendi parmağına geçirir. O anda da kendisini ölü gelin Emily ile evlenmiş bulur. Öteki tarafta Victoria onu beklerken, Victoria’nın yerini alacak zengin bir başka kişi vardır. Bu durumda ortada iki gelin ve bir damat varken Victor’u hangisinin elde edeceği bir muammadır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Otel Transilvanya (2012)

6. Otel Transilvanya (2012)

IMDb: 7,1

Drakula'nın beş kazık üstüne oturtulmuş lüks işletmesi Otel Transylvania'sına hoş geldiniz! Burada canavarlar ve yaratıklar aileleriyle rahatça yaşayabilirler; yeter ki insanlar onları rahatsız etmesin. Kızına özel bir hafta sonu yaşatmak isteyen Drakula dünya çapında en ünlü canavarları oteline çağırır: Frankenstein ve karısı, Mumya, Görünmez Adam, Kurt Adam ailesi ve daha pek çoğu... Çünkü kızı Mavis'in 118'inci yaş günüdür ve ona güzel bir gece yaşatmak için her şeyi yapar. Drakula için tüm bu yaratıklara ev sahipliği yapmak sorun değildir, ta ki alelade bir insanoğlu otele gelip Mavis'ten hoşlanana kadar!

7. ParaNorman (2012)

7. ParaNorman (2012)

IMDb: 7,0

Norman ölü insanların ruhlarını görebilen, onlarla konuşup iletişime geçebilen 10 yaşlarında, sevimli bir çocuktur. Bir gün yaşadığı kasabayı zombiler basar ve çok korkmuş olan kasaba halkının ondan başka yardım isteyecek kimsesi yoktur. Üstelik bu her zamanki gibi başa çıkabileceği bir durum değildir; kasabanın üzerine yüzyıllardır süren bir lanet musallat olmuştur ve Norman'ın bu meseleyi çözmesi için sadece zombilerle değil hayaletler, cadılar ve laftan anlamayan yetişkin insanlarla da uğraşması gerekecektir. Hayaletlerle konuşabilme yeteneği, onun paranormal güçlerinin başka diyarlardaki sınırları zorlamasına yol açacak mıdır?

8. Frankenweenie (2012)

8. Frankenweenie (2012)

IMDb: 6,9

Victor, sevgili köpeği Sparky’yi aniden kaybedince, en iyi dostunu tekrar yaşama döndürmek için bilimden yardım alır ve başarır. Fakat, yarattığı Sparky orijinalinden birazcık farklıdır. Victor köpeğini evde saklamaya çalışır ama Sparky ortalığa çıkınca, Victor’un çevresindeki herkes bu yeni yaşama dönme şansını keşfetmek için kapışır.

9. Dante'nin Cehennemi: Destansı Bir Animasyon (2010)

9. Dante'nin Cehennemi: Destansı Bir Animasyon (2010)

IMDb: 6,6

Dante, gerçek aşkı Beatrice'yi aramak için cehennemin sınırı, şehvet, oburluk, açgözlülük, öfke, sapkınlık, şiddet, dolandırıcılık ve ihanet gibi dokuz daireden geçer. Peki her bir dairede neler yaşayacak? Gerçek aşkına kavuşabilecek mi?

10. Canavar Ev (2006)

10. Canavar Ev (2006)

IMDb: 6,6

Yaşlı Nebbercracker’in bahçesinde tuhaf olaylar yaşanmaktadır. Bahçe her şeyi yutarak yok eder. Karşı caddeden o bahçeyi izleyen genç DJ Walters, olan bitene anlam verebilmek için çırpınmaktadır. Bir gün arkadaşı ile beraberken o bahçeye düşen bir basket topunun gözle görünür bir biçimde yok oluşuna şahit olur. Çok geçmeden başka bir arkadaşları Jenny’i de yutmaya kalkışınca gençler hem korkar hem de olanlar konusunda civarda yaşayan kimseyi ikna edemeyince işin sırrını kendi başlarına çözmek için kolları sıvarlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Kara Kazan (1985)

11. Kara Kazan (1985)

IMDb: 6,4

Genç bir çocuk ve bir grup uyumsuz arkadaş, şeytani bir tiranın başlangıcından önce nihai gücün karanlık büyülü bir maddesini bulma arayışına girerler. Peki olaylar bekledikleri gibi gidecek midir?

12. Seul İstasyonu (2016)

12. Seul İstasyonu (2016)

IMDb: 6,1

Seul şehir merkezinde aniden ortaya çıkan bir zombi salgını insanları korkutmaktadır. Peki bu salgınla baş edebilecekler mi yoksa bir zombi tarafından ısırılarak korkunç yaratıklara mı dönüşeceklerdir? Korku, macera, gizem ve nefesinizi kesecek sahneler sizleri bekliyor.

13. Addams Ailesi (2019)

13. Addams Ailesi (2019)

IMDb: 5,8

Kocasına ve çocuklarına kendini adamış bir kadın olan Morticia, ailesini bir arada tutan soluk tutkaldır. Tutkulu bir şekilde karısına aşık olan aile babası Gomez, her zaman girişimci ruhunu korumaktadır. Ailenin diğer üyeleri de aynı şekilde kendine özgü karakterlere sahiptir. Margaux Needler ise sevilen bir reality-show programının kraliçesidir ve banliyö tipi evlerin satışını sağlamaktadır. Bakalım bu iki farklı cephenin karşılaşması nasıl sonuçlanacak?

14. Gyo (2012)

14. Gyo (2012)

IMDb: 5,5

Kaori, Erika ve Aki, yaklaşan mezuniyetlerini kutlamak için tatile gitmek isterler. Ne var ki, kendilerine yaklaşan felaketin farkında bile değillerdir. Kısa sürede gizemli bir balık istilasıyla karşı karşıya kalırlar ve bu durumla nasıl mücadele edeceklerini düşünmeye başlarlar.

15. Küçük Vampir (2017)

15. Küçük Vampir (2017)

IMDb: 5,4

Angela Sommer-Bodenburg'un çok satan roman serisinden uyarlanan film, 13 yaşındaki vampir Rudolph'un maceralarını anlatıyor. Rudolph'un bağlı olduğu vampir birliği, avcılar tarafından tehdit edilmektedir. Endişeli Rudoplh, bir gün kendisiyle aynı yaşta olan fani Tony ile tanışır. Tony başta vampirler olmak üzere tarihi şatolar, mezarlıklar gibi fantastik unsurlara hayran bir çocuktur! Tony'nin yardımıyla Rudolph ailesini avcılardan korur ve ikili arkadaş olurlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Peki siz bu filmlerden hangisini daha çok sevdiniz, yorumlarda buluşalım...

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
103
57
28
26
18
15
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın