Görüş Bildir
Haberler
Ailecek Sıkılıyoruz Diyenlere Karantina Günlerinde Çocuğunuzla Birlikte İzleyebileceğiniz 15 Animasyon Filmi

Ailecek Sıkılıyoruz Diyenlere Karantina Günlerinde Çocuğunuzla Birlikte İzleyebileceğiniz 15 Animasyon Filmi

Çok uzun bir süredir evlerimizde kaldığımız ve artık canımızın gerçekten çok sıkıldığı bir dönemdeyiz ama aslında bize düşen yalnızca evde kalmak ve krizi fırsata dönüştürmek. Bugünlerde çocuğunuzla birlikte izleyebileceğiniz 15 animasyon filmini derledik. Birbirinden eğlenceli, öğretici ve güzel animasyonlar sizlerle, iyi seyirler dileriz.

Not: Animasyon filmleri ile ilgili tanıtım yazıları ve bilgiler IMDb, beyazperde.com ve sinemalar.com'dan alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Klaus (2019)

1. Klaus (2019)

IMDb: 8,2

Bencil bir postacı ile münzevi bir oyuncakçı arasında kurulan beklenmedik dostluk, soğuk ve karanlık bir kasabaya ihtiyacı olan neşeyi getirir. Postacı akademisinin en kötü öğrencisi Jesper kendini Kuzey Kutup Dairesi'nin kuzeyinde yer alan buzlarla kaplı bir adada görevlendirilmiş olarak bulur. Kavgalı adalılar, bırakın mektuplaşmayı birbirlerine selam bile vermemektedir. Jesper tam pes etmek üzereyken öğretmen Alva ile arkadaşlık kurar. Ayrıca Jesper, el yapımı oyuncaklarla dolu bir kulübede tek başına yaşayan Klaus ile tanışır. Smeerensburg Kasabası'nda bir kez daha kahkahaların çınlamasını sağlayan bu umulmadık arkadaşlıklar; cömert komşuların, sihirli ilimlerin ve bacaya özenle asılan çorapların yer aldığı yeni bir gelenek yaratır.

2. Inside Out (2015)

2. Inside Out (2015)

IMDb: 8,1

Babasının yeni işi nedeniyle Amerika'nın orta kesiminden San Francisco'ya taşınan Riley (seslendiren Kaitlyn Dias), yeni ortamına uyum sağlamakta güçlük çekmektedir. Hepimiz gibi davranışları, duygularından etkilenen Riley'nin beynindeki duygu merkezinde yaşayan Neşe, Öfke, Korku, Tiksinti ve Üzüntü, genç kızın hareketlerinde büyük pay sahibidir. Yeni yaşamındaki çalkantılar duygu merkezinde bir krize neden olmuştur. Neşe, olaylara olumlu yanından bakmaya çalışsa da diğer duygular yeni şehir, okul ve yaşama karşı farklı reaksiyonlar gösterir.

3. Kari-gurashi no Arietti (2010)

3. Kari-gurashi no Arietti (2010)

IMDb: 7,6

Yıl 2010, yer Tokyo. Sadece 10 cm boyunda olan Aşırıcılar adı verilen ve insanların evlerinin yer döşemelerinin altında yaşayan bir grup minik insandan biri olan 12 yaşındaki Sho, annesinin eskiden çocukluğunun geçtiği eve gelir. Fakat burada bir kedinin çalıların arkasındaki bir şeye saldırmasına tanık olur. Daha sonra bir karganın saldırısına uğrayan kedinin peşinden merakla giden Sho, bir Aşırıcı olan Arrietty ile tanışır. O gece, Arrietty’nin babası Pod küçük kızına nasıl şeker aşırdıklarını göstermek için onu döşemenin üstüne çıkarır. O sırada Arrietty, Sho’nun uyanık olduğunu fark edip elindeki küp şekeri düşürür. Sho her ne kadar korkmalarına gerek olmadığını söylese de, Pod yine de taşınmaları gerektiğine karar verir.

4. The Addams Family (2019)

4. The Addams Family (2019)

IMDb Puanı: 5,8

Kocasına ve çocuklarına kendini adamış bir kadın olan Morticia, ailesini bir arada tutan soluk tutkaldır. Güler yüzlü, kötücül ve tutkulu bir şekilde karısına aşık olan aile babası Gomez, her zaman girişimci ruhunu korumaktadır. Ailenin çocukları da oldukça şahsına münhasır bireylerdir. Uzun örgüleri ve iğneleyici mizahı ile zeki genç kız Wednesday ve bulabileceği en büyük tehdit ve tehlikelerin peşinden koşan 10 yaşındaki Pugsley. Ancak evin bireyleri bunlarla sınırlı değildir. Ailenin çılgın amcası Fester iyi huylu, neşeli ve her şekilde kargaşaya yol açabilirken, Büyükanne ise yarasalar ve kafatasları gibi şekiller vererek pişirdiği şekerli kurabiyeleri seven torunlarına tapar. Aile yaklaşan kutlamaları için hazırlıkların ortasındayken, Margaux Needler ortaya çıkar. Margaux Needler sevilen bir reality-show programının kraliçesidir ve banliyö tipi pastel mükemmelliğe kendini adamıştır. Bu iki farklı cephenin karşılaşması nasıl sonuçlanacaktır?

5. Onward (2020)

5. Onward (2020)

IMDb Puanı: 7,5

Komedi türündeki animasyon filmi Onward, iki elf kardeşin dünya üzerinde hiç sihir kalıp kalmadığını merak etmeleri üzerine çıktıkları macerayı anlatıyor. Filmde, Tom Holland çekingen küçük erkek kardeş Ian Lightfoot’a sesiyle hayat verirken; Chris Pratt ise büyük erkek kardeş Barley Lightfoot’u seslendirir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Abominable (2019)

6. Abominable (2019)

IMDb Puanı: 7,0

Genç Yi, Şangay’daki apartmanının çatısında genç bir Yeti’yle karşılaşır. Haylaz arkadaşları Jin ve Peng ile birlikte ona “Everest” adını verirler ve sihirli yaratığı dünyanın en yüksek noktasında ailesiyle buluşturmak için efsanevi bir yolculuğa çıkarlar. Fakat üç arkadaşın Everest’in evine gitmesine yardım etmek için, Yeti’yi yakalamaya çalışan bir zengin olan Burnish ile zoolog Dr. Zara’dan her zaman bir adım önde olmaları gerekmektedir.

7. Missing Link (2019)

7. Missing Link (2019)

IMDb: 6,7

Missing Link filminin konusu şöyledir: Büyüleyici Sir Lionel Frost (Hugh Jackman), dünyanın önde gelen fanteziler ve canavarlar ajanı olduğuna inanıyor. Zorluk, onun yüksek toplum akranları tarafından onaylanmadığı küçük hiçbirinin bunu algıladığı görülmüyor. Sir Lionel'in maceraperest üst tarafından kabul edilme olasılığı, inanılmaz bir hayvanın varlığını göstermek için Amerika'nın Kuzeybatı Pasifik Bölgesi'ne bir yolculuk yapmaktır.

8. The Lego Movie 2: The Second Part (2019)

8. The Lego Movie 2: The Second Part (2019)

IMDb: 6,6

Lego Duplo saldırısı altındaki şehirde her şey hızla yok olmaktadır ve kahramanlarımız şehri kurtarmak için yeniden bir araya gelecektir. Yıkıntı şehrin kalıntıları arasında keşfedilen uzaylı bir robot ise tehlikeyi giderecek artırırken; Emmet, Lucy ve Batman istilacıları geri püskürtmek ve şehri eski düzenine kavuşturmak için keşfedilmemiş dünyalara doğru bir yolculuğa çıkacaktır. Bu zorlu mücadele sırasında, kendi becerilerini sınarken cesaretlerini de ortaya koyacaklardır.

9. Smallfoot (2018)

9. Smallfoot (2018)

IMDb: 6,6

Migo adında bir Yeti, günün birinde düşen bir uçağın pilotunu görmüş ve 'küçük ayak' efsanesinin gerçek olduğuna inanmıştır. Ancak, diğer yetiler kendisine inanmayınca iddiasını kanıtlamak için insanların dünyasına doğru maceralı bir yolculuğa çıkmaya karar verir.

10. The Secret Life of Pets 2 (2019)

10. The Secret Life of Pets 2 (2019)

IMDb: 6,5

Evcil Hayvanların Gizli Yaşamı 2'de ekibe yeni katılan üyelerle macera büyümeye devam ediyor. Köpekler için hiç de kolay olmayan şehir hayatından etkilenen kahramanlarımız, davranışsal sorunlar yaşamaya başlar. Köpek davranış uzmanının onların doğayla yaşamasını ve özlerine dönmelerini tavsiye etmesi üzerine, Max (Patton Oswalt) kendisini bir çiftlikte tanıştığı Rooster'ın (Harrison Ford) da yardımıyla köpek olmayı öğrenirken bulur!

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. The Willoughbys (2020)

11. The Willoughbys (2020)

IMDb Puanı: 6,4

The Willoughbys, aileleri tarafından terk edilen dört çocuğun yaşadıklarını konu ediyor. Dört Willoughby, ebeveynleri tarafından terk edilince, kendi başlarının çaresine bakmaları gerektiğini fark eder. Sorumsuz ebeveynlerinin yokluğunda kendilerini türlü maceraların içinde bulan dört çocuk, bu süreçte aile olmanın gerçek anlamını keşfeder.

12. The Grinch (2018)

12. The Grinch (2018)

IMDb: 6,3

Bir mağarada sadık köpeği Max ile yalnız yaşayan Grinç alaycı bir huysuzdur. Günlük ihtiyaçları için pek çok icat ve teknolojiyle dolu olan mağarasından dışarı çıkması pek de gerekmeyen Grinç, yaşadığı Who Köyü'ndeki komşularıyla ise nadiren görüşmektedir. Ne var ki komşuların her yılki Noel coşkuları kendisine kadar gelmekte ve sinirlerini bozmaktadır. Hele ki bu yılın Noel kutlamalarının her zamankinden üç kat daha büyük yapılacağını duyduğunda, Grinç için yapılacak tek bir şey kalmıştır: Noel'i çalmak! Bunu yapmak için Noel arifesinde Noel Baba gibi davranmaya karar verir, hatta kızağını çekmek için zavallı bir geyiği yakalayacak kadar ileri gider. O sırada köyde yaşamakta olan Cindy-Lou ise arkadaşlarıyla birlikte yılbaşında Noel Baba'yı yakalayıp, bekâr annesine yaptığı yardımlar için teşekkür etme planı yapmaktadır. Bu Noel'in kazananı kim olacak dersiniz? Cindy-Lou Noel Baba'yla tanışabilecek mi? Yoksa Who Köyü'nün tatil coşkusunu Grinç yüzünden yok mu olacak?

13. Ploey: You Never Fly Again (2018)

13. Ploey: You Never Fly Again (2018)

IMDb: 5,4

Babası ve sürüsündeki diğer kuşlar gibi Güney'deki sıcak topraklara göç etmesine izin verilmeyen küçük Puloi, kışı kutuplarda yalnız geçirmek zorunda kalmıştır. Burada geçirdiği sürede yeni arkadaşlar edinip Cennet Vadisi'ne ulaşmaya çalışırken, kötü kalpli kartal Gölge'nin hain planlarına karşı da dikkatli olmalıdır.

14. The Emoji Movie (2017)

14. The Emoji Movie (2017)

IMDb: 3,2

Alex adında bir gencin telefonundaki mesajlaşma uygulamasındaki emojilerin yaşadığı Textopolis şehrinde tüm Emoji'ler, en favori emoji olabilmek için yanıp tutuşarak günlerini geçirmektedir. Tüm emojiler yalnızca bir ifadeyi verebilecek şekilde doğmuştur, ancak Bezgin (Gene) birçok ifadeye bürünebilmektedir. Bu durum emoji merkezinde bir kargaşaya neden olunca Bezgin'in silinmesine karar verilir. Bunu önleyebilmek için Bezgin, diğer iki emoji Beşlik (Hi-5) ve Kaçak (Jailbreak) ile telefondaki diğer uygulamalara girerek durumu düzeltecek kodu bulmak üzere heyecanlı bir yolculuğa çıkar. Bu esnada telefonda yaşana ve hepsini tehdit eden daha büyük bir problem, tüm emojilerin umudunu 3 maceracı emojiye bağlamasına neden olacaktır.

15. Bigfoot (2018)

15. Bigfoot (2018)

IMDB: 2,8

2018 yılında yapılmış olan Bigfoot filminin yönetmenliğini ele alan isim Evan Tramel'dir. Oyuncu kadrolarında ise Charlie Suntress, Kj Schrock, Martin Singer, Nathan Gray gibi daha bir çok isim bulunuyor. Filmde, bir çocuk ve ejderhası, Noel Baba'ya kötülük yapmak isteyen bir kocaayağın planlarına engel olmaya çalışırlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu listedekilerden hangisini izlediniz ve sizin favoriniz hangisi? Yorumlarınızı bekliyoruz. :)

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
184
145
80
69
51
43
42
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Yağmur Doru

Otel transilvanyayı unutmuşsunuz galiba

Sema Eraslan

Bunlar gibi zeka seviyesini düşürecek animasyonları çocuklarınıza izletmeyin. Çok daha iyi animasyonlar var. Zaten burdakilerin çoğu disney ve dreamworks'un ... Devamını Gör

Boş kafalar anlamaz boşuna izlemesin. En iyi yetişkin animasyon diziler; 1- Rick and Morty (best of best) 2- Love Death and Robot