Görüş Bildir
Haberler
İzlemeyen Çok Şey Kaybeder! 18 Yaşına Gelmeden Önce Mutlaka İzlemeniz Gereken 18 Film

etiket İzlemeyen Çok Şey Kaybeder! 18 Yaşına Gelmeden Önce Mutlaka İzlemeniz Gereken 18 Film

Serngl
21.03.2020 - 06:45

Bu filmler arasından izlemedikleriniz var mı hala?

Bazı film yorumları beyazperde.com'dan alınmıştır ve sıralamada IMDb puanları esas alınmıştır. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

18. Jumanji (1995)

18. Jumanji (1995)

IMDb: 7,0

Bir kız ve erkek kardeşi eski ve esrarengiz bir masa üstü aile oyununu keşfedip oynamaya baladıklarında, aynı oyun tarafından 25 yıl önce yutulmuş Alan Parrish’in serbest kalmasına sebep olurlar. Yutulduğu zaman onlar gibi bir çocuk olan Parrish şimdi koca bir adamdır. Oysa oyun bitmemiştir ve önce evleri sonra tüm kasaba oyunun içinden çıkıp gelen muzip maymunlar, yok edici gergedanlar, filler, aslanlar ve her türden hayvan tarafından işgal edilmeye başlanır. Yarım kalan oyunu durdurmanın tek yolu, tabii ki oyunu kazanıp bitirmektir. Peki kahramanlarımız bunu anladıklarında her şey için çok mu geç olmuştur?

17. The Karate Kid (1984)

17. The Karate Kid (1984)

IMDb: 7,2

Daniel’ın annesi Kaliforniya’da iyi bir iş bulur ve New Jersey’i terk edip buraya taşınırlar. Bu yeni şehirde ilk arkadaşı Ali ve okulun popüler kızlarından biri olacaktır. Ancak bu ilişki bu çekici kızın erkek arkadaşı Johhny’i fazlaca kızdırır. Johnny dövüş sanatlarında en yetenekli öğrencilerden biridir, bu yeteneğini de vahşice ve etik olmayan bir şekilde kullanır. İlk kavgayı kaybeden Daniel, sonrasında fırsat buldukları her anda Johnny ve çetesi tarafından dövülür. Dövüş sanatları ustası Mr. Miyagi tarafından hiç bilinmeyen bir dövüş stiline, karateye yönlendirilen Daniel, karatenin türlü zorluklarını öğrenip bu sayede talihini döndürebilecek midir?

16. The Secret Garden - Gizli Bahçe (1993)

16. The Secret Garden - Gizli Bahçe (1993)

IMDb: 7,3

Yakın zamanda yetim kalmış genç bir kız, hayatı boyunca Hindistan'da yaşadıktan sonra İngiltere'ye gönderilir. Bu genç kız, burada yeni şeyler keşfetmeye başlayacaktır.

15. Büyük - Big (1988)

15. Büyük - Big (1988)

IMDb: 7,3

Tom Hanks tarafından canlandırılan Josh karakteri, lunaparktaki dilek makinesine artık büyümek istediğini söyler ve bir anda Josh'ın dileği gerçek olur...

14. Hiç Bitmeyen Öykü - The Never Ending Story (1984)

14. Hiç Bitmeyen Öykü - The Never Ending Story (1984)

IMDb: 7,4

Fantastik bir çocuk filmi olan Hiç Bitmeyen Öykü, eski bir kitapçıdan alınan büyük, kalın kapaklı bir kitabın içinden girilen sihirli bir diyarı konu alıyor. Uçan beyaz dev köpekler, prensesler, cüceler, kaplumbağadan dağların olduğu bu diyar, macera dolu bir hikayeye ev sahipliği yapıyor!

İçeriğin Devamı Aşağıda

13. Balinanın Sırtında - Whale Rider (2002)

13. Balinanın Sırtında - Whale Rider (2002)

IMDb: 7,5

Whangara kabilesinin enteresan bir inanışı vardır. Yeni Zelanda’nın Doğu yakasında konuşlanan Whangara kabilesi, soylarının binlerce yıl önce o topraklara bir balinanın sırtında geldiğine dair güçlü bir inanca sahiptir. Bu atalarının adı Paikea'dır. Bu inanışa göre kabilenin geleneklerinde işleyen töre şu şekildedir: Kabileye şef olarak seçilen kişiler ailenin ilk doğan erkek çocukları olmak zorundadır ve bu kabilede yaşayan 11 yaşındaki 'kız çocuğu' Pai'nin ise gözü şefliktedir. Pai'nin bilge Büyükbabası Koro, kabilenin müstakbel başkanını tayin edecek olan mercidir. Lider olmak isteyen küçük kız Pai, bu uğurda ne gerekirse yapmaya kararlıdır. Dünyada her şeyden çok sevdiği büyükbabasına karşı gelecek bile olsa...

12. Frozen - Karlar Ülkesi (2015)

12. Frozen - Karlar Ülkesi (2015)

IMDb: 7,5

Krallık, Karlar Kraliçesi (Snow Queen)'in laneti sonrasında ebediyen sürecek bir kış mevsimine mahkum edilmiştir. Bu krallıkta yaşamakta olan maceracı ve iyi kalpli Anna, Karlar Kraliçesi'ni bulup laneti sona erdirmesini sağlayarak; şehrinde yaşayan insanları eski güzel günlerine döndürmeye karar verir. Masalsı bir yolculuğu çıkan Anna'nın yol arkadaşı ise usta bir dağcı olan Kristoff'tur. Başarıya ulaşmaları için Karlar Kraliçesi'ni görüp tanıyabilmeleri gerekmektedir. Görünürde basit olan bu plan, izbe dağdaki yolculuk ilerledikçe zorlaşmaya başlar. Mitolojik yaratıklar ve ürkütücü büyüler eşliğinde süren yolculuğun her dönemecinde ayrı bir tehlike ortaya çıkar. Yolculuğun asıl zor yanı ise zamanla yarışıyor oldukları gerçeğidir.

11. Billy Elliot (2000)

11. Billy Elliot (2000)

IMDb: 7,7

1984 İngiltere’si… Kuzeyde çalıştırılma metotları nedeniyle koşullarına karşı gelen madencilerin grev yaptığı dönem… Billy Elliot yaşına rağmen olgun, 11 yaşındaki bir çocuktur. Babası ve ağabeyi ile birlikte yapılan grevlere katılmaktadır. Billy, kararlarını tıpkı bir yetişkin kararlılığıyla vermeye çalışmaktadır. Bir gün boks sporunu bırakıp bale yapmak istediğini söyleyince ise ailesi ona karşı çıkacaktır. Ancak Billy’nin yanında onun bu kararını destekleyen insanlar da olacaktır.

10. Être et Avoir - Olmak ve Sahip Olmak (2002)

10. Être et Avoir - Olmak ve Sahip Olmak (2002)

IMDb: 7,8

Fransız köyündeki çocukların yakınlarda gidebilecekleri bir okul olmadığı için köyden biraz uzaktaki, kreş yaşından ilkokul son sınıf yaşına kadar tüm öğrencilerin aynı sınıfta eğitildikleri bir okula gitmelerini konu alan film, öğrencilerin öğretmenleriyle ve sınıf arkadaşlarıyla gerçekleştirdiği etkileyici konuşmalarıyla dikkat çekiyor.

9. Makas Eller - Edward Scissorhands (1990)

9. Makas Eller - Edward Scissorhands (1990)

IMDb: 7,9

Edward Scissorhands’i yatan mucit, işini tam olarak bitiremeden ölmüş ve Edward’ı makaslardan oluşan elleriyle bırakmak zorunda kalmıştır. Münzevi bir yaşam süren genç, Peg Boggs’in onu evine götürmesiyle birlikte topluma karışmaya başlayacaktır. Fakat kimi sürprizler içeren bu buluşma, üzücü olaylara da gebedir...

İçeriğin Devamı Aşağıda

8. Güzel ve Çirkin - Beauty and the Beast (1991)

8. Güzel ve Çirkin - Beauty and the Beast (1991)

IMDb: 8,0

Güzel ve Çirkin, çirkin bir yaratığa dönen bir prens ve onun tarafından alıkonulan genç bir kızın hikayesini anlatyor. Yaşlı bir dilenci genç bir prense bir gül verir ve karşılığında bir gecelik konaklayacak yer ister. Fakat prens dilenciyi reddeder. Dilenci bunun karşılığında prensi lanetler ve onu çirkin bir yaratık olan Beast'e, hizmetçilerini ise mobilyaya çevirir. Yaşlı dilenci prense sihirli bir ayna ve bir adet gül bırakarak 25 yaşına kadar gerçekten sevmeyi ve sevilmeyi öğrenirse bu lanetin ortadan kalkacağını söyler. Yıllar sonra Belle isimli güzeller güzeli bir genç kız ve babası Maurice çıktıkları bir yolculuk esnasında ormanda yollarını kaybederler ve kendilerini lanetli bir şatonun önünde bulurlar. Bu şato Beast'e aittir ve bu çirkin yaratık Belle'i alıkoyar. Belle bu lanetli yerden kurtulmak için mücadele ederken yıllardır süren büyük sırları öğrenecektir.

7. The Princess Bride - Prenses Gelin (1987)

7. The Princess Bride - Prenses Gelin (1987)

IMDb: 8,1

Prenses Gelin Buttercup isimli masal kahramanının hikayesine odaklanır. Florin isimli hayali bir ülkenin çiftliğinde yaşayan Buttercup ile çiftlik çalışanlarından biri arasında masumane bir aşk doğmuştur. Buttercup'a duyduğu aşk için yaşadığı yeri terk eden Westley iyi bir geleceğe sahip olup evlenebilmeleri için bir gemiye atlar. Fakat yolculuk sırasında korsanların saldırısına uğrayan gemi iki aşığı birbirinden ayırır. Westley'nin öldüğünü düşünen Buttercup derin bir hüzne ve umutsuzluğa kapılır. Çaresizce bir prensle evlendirilen Buttercup yakın zamanda kaderin çeşitli hamleleriyle karşılaşacak, hayatı beklemediği bir şekilde değişecektir.

6. Ölü Ozanlar Derneği - Dead Poets Society (1989)

6. Ölü Ozanlar Derneği - Dead Poets Society (1989)

IMDb: 8,1

1950’lerin Welton Akademisi ciddi, disiplinli ve akademik çevrelerde saygınlığı yüksek olan ancak geri kafalılığın iktidarda olduğu bir okuldur. Okul yönetiminin muhafazakar ve ortodoks tavırları okulu öğrenciler için sıkıcı ve bunaltıcı bir yer haline getirmektedir. Fakat yeni İngilizce öğretmeni John Keating’in okula atanmasıyla çok şey değişecektir... Keating öğrencilerine ders kitaplarını yırtıp atmalarını, kalıplaşmış düşünce şekillerinden uzaklaşmalarını ve hayatlarını dolu dolu yaşamalarını öğütlemesiyle okulun statükocu tavrına son derece zıt bir profil çizmektedir. Öğrencilerini şiir ve nitelikli edebi yapıtlarla tanıştıran Keating onların pek çoğu üzerinde derin bir etki yaratır ve onların geleceğe dair hayallerinin şekillenmesini sağlar. Elbette Keating’in yaklaşımının okul yönetimi tarafından fark edilmesi ve üstüne gidilmesi uzun sürmeyecektir. Fakat okul müdürü Nolan Keating’i okuldan uzaklaştırma kararı aldığında hayatlarını değiştirdiği öğrencileri Keating’i savunmak için harekete geçerler.

5. Kırmızı Balon - The Red Balloon (1956)

5. Kırmızı Balon - The Red Balloon (1956)

IMDb: 8,2

Çocuk olmayı ve çocukluğun o masumluğunu tüm çıplaklığıyla yansıtan bir film 'Kırmızı Balon'... Pascal, sokakta yürürken bir yere takılı kalmış kırmızı bir balon görür. Takılıp kaldığı yerden kurtardığı bu balonla arasında tuhaf bir bağ gelişir ve aralarında bir dostluk kurulur.

4. Geleceğe Dönüş - Back to the Future (1985)

4. Geleceğe Dönüş - Back to the Future (1985)

IMDb: 8,5

Geleceğe Dönüş'te, deli dolu bilim insanı Dr. Brown zamanda yolculuğu mümkün kılan bir araba geliştirir. Bu makineyi ilk kullanan genç Marty ufak bir zamanlama yanlışıyla gelecek yerine geçmişe gönderilir. Otuz yıl öncesine dönen Marty’nin burada yaptığı bir hamle, kendi kaderini ilginç bir noktaya sürükleyebilecek bir hataya sebebiyet verir. Artık Marty’nin yapması gereken tek şey kendi doğumunu bile engelleyecek bu hatayı bir şekilde düzeltmeye çalışmak olacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

3. Şehir Işıkları - City Lights (1931)

3. Şehir Işıkları - City Lights (1931)

IMDb: 8,5

Şehir Işıkları, görme engelli genç bir kızla evsiz bir gencin hikayesini anlatıyor. Kör bir çiçekçiye aşık olan ve sokaklarda yaşayan iyi niyetli bir serseri, kıza kendisini varlıklı biri olarak tanıtır. Bir milyonerin hayatını kurtarmıştır ve onun kendisine yardım edeceğine güvenmektedir. Adamı ziyaret edip sevdiği kızın gözlerini ameliyat ettirebilecek kadar para ödünç alabileceğini düşünür. Ama zengin insanlar aslında ikiyüzlü bir yaşam sürmektedirler. Çoğu eleştirmene göre bu film Charlie Chaplin’in başyapıtı.

2. Spirited Away - Ruhların Kaçışı (2001)

2. Spirited Away - Ruhların Kaçışı (2001)

IMDb: 8,6

Ruhların Kaçışı, Japon animasyon üstadı Hayao Miyazaki’nin en değerli yapıtlarından biri. Film, küçük Chihiro ve ailesinin yeni bir kasabaya taşınmalarıyla açılır. Yolculuk esnasında yolda gördükleri bir tünele dikkat eden aile, tünelin içerisinden geçtiklerinde karşılaştıkları fantastik dünyanın içerisinde büyülenirler. Ancak bu kasabada yolunda gitmeyen bir şeyler vardır, bu büyü kısa bir zaman sonra bozulacaktır. Ailesini kaybeden küçük Chihiro, babasını kurtarmak için korku dolu bir maceraya atılacaktır.

1. Pather Panchali - Yol Türküsü (1955)

1. Pather Panchali - Yol Türküsü (1955)

IMDb: 8,6

Apu, Bengal’in küçük bir köyünde yaşayan bir çocuktur. Bir şair ve bir din adamı olan babası ailesini ayakta tutacak kadar para kazanamamaktadır. Bu sebeple Apu’nun ailesinin hayat standartları oldukça düşüktür. Apu’nun kardeşi olan Durga komşuların evinden bir şeyler çalarak hırsızlık yapmakta ve ailesine katkı sağlamaya çalışmaktadır. Annesi ise hayatını oldukça zor hale getiren yaşlı halalarının baskılarına karşı ayakta durmaya çalışmaktadır. Babasının hastalanması sonucu işlerin zaman ilerledikçe de daha iyiye doğru gitmeyeceği ortaya çıkacaktır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
501
258
122
105
68
58
58
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Edi neden "şu yaşa gelmeden yapılması gereken şeyler" diye bir takıntın var ? Üzüyorsun insanları.Sana inat 65. yaşımda bisiklet turuna çıkıcam :D

İkta Solork

Gözlerim yürüyen şatoyu aramadı değil.

Meryem

Yine de bir Studio Ghibli filmi görmek güzel.

psyhedelichead

BeetleJuice, BeetleJuice, BeetleJuice nerede ya! Dur bi aklıma gelmişken izleyeyim :)

Lestat

Michael Keaton'ın insan üstü performansını unutursak kalbimiz ve diğer organlarımız senkronize şekilde kurusun.