Görüş Bildir
Haberler
İster İşkembe İster Tuzlama! İstanbul'da Bayıla Bayıla Yiyeceğiniz En İyi Çorbacılar

İster İşkembe İster Tuzlama! İstanbul'da Bayıla Bayıla Yiyeceğiniz En İyi Çorbacılar

Saat fark etmeksizin her an lezzetle tüketilen çorba, günümüzde en çok tüketilen yemeklerden biri desek yeridir. Özellikle keyifli akşamların sonunda gece ayılmak için ilk duraklardan olan çorbacıların İstanbul'daki en iyilerini sizler için derledik. Kimisi yılların eskitemediği kimisi de modern bir konseptle hizmet veren bu mekanlar, İşkembeden Damar Çorbasına, Mercimekten, Beyrana birçok farklı tadı müşterileriyle buluşturuyor. Klasik lezzetlerin yanı sıra kendine özgü çorbaları da olan bu güzel mekanlar nerelermiş gelin birlikte görelim!

Ayık

Ayık

Gece hayatının en sevilen ve popüler lokasyonlarından Kadıköy'ün adı üzerinde ayılmak için en sevilen durağı Ayık. Dışardan bakıldığında oldukça sevimli bir dizayna sahip olan mekan içeri geçildiğinde de aynı sempatiyi çalışanlarının ilgisiyle devam ettiriyor. Konumuza gelecek olursak da çorbalarını beğenmeyen yok desek abartmış olmayız. En iyisi yerinde görmek, en kısa sürede gitmenizi tavsiye ederiz.

Adres: Caferağa, Dumlupınar Sk. No:14, 34710 Kadıköy/İstanbul

Ziyaretçi Yorumu: Personel çok ilgili ve alakalı, dana gerdan çorbası ve işkembe denedik yemekler oldukça lezzetliydi. Hatta hayatımda içtiğim en iyi dana gerdan çorbasıydı. Tercihen tekrar gelip çorba içmek isterim. Mekan temiz ve çay ikramları da vardı. Oldukça mutlu ayrıldık. Sabahımıza güzel başlamamızı sağladılar.

Hebun Çorba Evi

Hebun Çorba Evi

İstanbul'un en iyi çorbacıları denince bilenlerin ilk sıraya ekledikleri arasında kesin yer bulacak olan Hebun Çorba Evi, bir gidenin mutlaka bir kez daha uğradığı mekanlardan. İster işkembe, kelle paça gibi klasikleri içmeye isterseniz de farklı tatları denemeye gidin, Hebun Çorba Evi bu konuda hem çeşitliliğe hem de tadı damağınızda kalacak leziz çorbalara sahip. 

Adres: Huzur Mh., HEBUN ÇORBA EVİ, Atatürk Cd. no:3a, 34470 Sarıyer/İstanbul

Ziyaretçi Yorumu: Kesinlikle gitmelisiniz. Arkadaşımın sonsuz övgüsüyle bugün ilk kez gittim ve bir kase çorba en fazla ne olabilir ki? Sorusunu düşünerek içeri girdim. 30-35 çeşit çorba saydılar hepsi de özel ve emek verilen çorbalardı... Ne ararsanız var, her yöre her lezzet...

Karaköy Çorba Evi

Karaköy Çorba Evi

Çorba çorbacıda içilir mottosuyla hizmet veren Karaköy Çorba Evi, kendisini haklı çıkaracak kadar güzel çorbalara sahip. Oldukça popüler olan mekan, atmosferiyle de sizi rahat hissettirecek cinsten. İlgili ve güler yüzlü hizmet sağlamaları da ayrı bir konu. Yalnız dikkat edilmesi gereken bir nokta var, mekan 7/24 değil gece 02:00'ye kadar açık.

Adres: Kemankeş Karamustafa Paşa, Mumhane Cd. No:35, 34425 Beyoğlu/İstanbul

Osmanağa, Halitağa Cad, Gençlik Sk. No:6/B, 34714 Kadıköy/İstanbul

Ziyaretçi Yorumu: Bölgede karnınız acıkınca gelmeniz gereken yer burası, diğer mekanlara geçmeden buraya oturmak mis gibi çorbalardan içmek hem cebinize hem midenize yarar. Kelle paça çorbası çok iyiydi, mercimek çorbası da harika, yoğurt çorbası da süper. Fiyatlar uygun temizlik iyi hizmet hızlı.

Sarıhan Gusto

Sarıhan Gusto

Lezzetten sunuma, sunumdan çalışanların ilgisine kadar aklınıza gelebilecek her konuda usta olan Saruhan Gusto, yalnızca çorbalarıyla değil ana yemekleriyle de oldukça meşhur. Şimdilik konumuz çorbaları olduğu için birkaç öneri yapacak olursak yolunuz düştüğünde Ayak Paça ve Tuzlamayı kesinlikle denemelisiniz deriz. Beşiktaş'ta ve Bakırköy'de olmak üzere iki şubesi olan mekan çorba kültürüne sahip herkesin uğraması gerekenlerden. 

Adres: Etiler, Nisbetiye Cd No:109, 34337 Beşiktaş/İstanbul

Zuhuratbaba, İncirli Cd. No:79, 34147 Bakırköy/İstanbul

Ziyaretçi Yorumu: Hem ailecek hem de arkadaş çevrenizle gelebileceğiniz güzel bir restoran. Çorba çeşitleri güzel, özellikle sakatat severler için farklı tercihler mevcut. Başlangıçta gelen sıcak ekmekler süperdi👍🏻 Seçtiğim tavuk çorbası oldukça lezzetli ve sıcaktı.

Paçacı Mahmut Usta

Paçacı Mahmut Usta

Fatih'te bir ara sokakta yer alan Paçacı Mahmut Usta oldukça samimi atmosfere ve ilgili çalışanlara sahip bir esnaf lokantası. Türkiye'nin yemek konusunda yorumlarına dikkat edilen Vedat Milor tarafından da yorumlanmış olan işletme, yemek eleştirmeninin deyimiyle İstanbul'a değer katanlardan. Bir dipnot, mekan çorbalarının yanı sıra kavurması ve irmik helvası ile de kendini sevdirmiş. 

Adres: İskenderpaşa, Kızanlık Cd. No:16, 34080 Fatih/İstanbul

Ziyaretçi Yorumu: Kesinlikle tavsiye ediyorum. Özellikle ayak paça ve kavurma konusunda İstanbul’daki en iyi yer. Ayrıca paça dışındaki yemekleri de çok lezzetli. Birkaç yıldır ramazan ayında da hizmet veriyor. Bunların dışında dükkanın sahibi Ahmet Kodal’ın sohbeti de oldukça keyifli ve iyi bir Beşiktaşlıdır.

Lale İşkembecisi

Lale İşkembecisi

Beyoğlu'nun en eski çorbacılarından Lale İşkembecisi, yıllardır birçok kişinin ilk tercihlerinden oluyor. Küçük bir mekan olmasına rağmen büyük işler başarmış desek yeridir çünkü en iyi çorbacı konusu geçince adını ilk sıralara yazdırmayı başarmış. Yolunuz düşerse mutlaka mercimek çorbasını ve işkembesini denemelisiniz.

Adres: Şehit Muhtar, Tarlabaşı Blv No:5, 34435 Beyoğlu/İstanbul

Ziyaretçi Yorumu: En otantik ve lezzetli restoranlardan biri. Anadolu yakasındaki taklitlerle karıştırmamak gerek. Sahibi ve çalışanları son derece ilgili ve bilgili. Kelle paça çorbası, ciğeri ve kokoreç çok güzeldi.

Paçacı Necip Usta

Paçacı Necip Usta

Bir diğer meşhur çorbacımız ise Paçacı Necip Usta. Oldukça köklü ve başarılı bir mekan olan Paçacı Necip Usta da Vedat Milor'un İstanbul'a değer katanlar arasında saydığı değerli işletmelerden. Özellikle herkesin Kuzu Tandır Çorbasını denemek için gittiği işletme, sizden de 10 üzerinden 10 puan alacak.

Adres: Akşemsettin, Sarıgüzel Cd. 2A D:B, 34080 Fatih/İstanbul

Ziyaretçi Yorumu: Mekan küçük ama samimi bir ortam. Ayak paça çorbası içtim ve beğendim. İşletme sahipleri çok kibar ve ilgili. Çorbanın yanında çıtır taze ekmek olması önemli bir ayrıntı.

Kadim İşkembe Salonu

Kadim İşkembe Salonu

Çorba dediğin bol malzemeli olacak diyenlerdenseniz işte aradığınız mekan Kadim İşkembe Salonu. Özellikle Çürük çorbasıyla namı yayılan mekan, aslında tüm çorbalarında fazlasıyla başarılı. Sabah 06:00 ile 10:00 arasında kapalı olan işletme, dekor açısından da oldukça sempatik.

Adres: Osmanağa, Serasker Cd. No:50, 34714 Kadıköy/İstanbul

Ziyaretçi Yorumu: Antalya'dan geldim çok beğendim. Çok temiz bir işletme, porsiyonlar oldukça doyurucu, yanındaki ikramları da öyle. Mercimek çok lezzetliydi; arkadaşlarım kelle paça içti çok memnun kaldılar. Fiyat olarak da oldukça uygun.

Hacıbey Kelle Paça & İşkembe

Hacıbey Kelle Paça & İşkembe

İstanbul'un enlerinden bir diğeri olan Hacıbey Kelle Paça & İşkembe de listemize eklemezsek ayıp edeceğimiz türden başarılı bir işletme. Taptaze ve leziz çorbalar içmek isteyenler, bugün canım yemek yapmak istemiyor ama yine de fast food tercih etmeyeceğim diyenler için ilk adres olmalı.

Adres: Altayçeşme, Bağdat Cd. No:335 D:1, 34843 Maltepe/İstanbul

Ziyaretçi Yorumu: Restaurant içeri girdiğinizde sıradan gözüküyor esnaf lokantasından hallice. Ama güler yüzlü garsonun sıcak ilgisi sayesinde gelmişken oturalım dedim. Şimdiye kadar içtiğim en lezzetli çorba benim aklımı başımdan aldı. Çok teşekkürler lütfen bu kalitede devam edin. Atom dedikleri acı bir sos vardı. Böyle bir lezzet olamaz. Şiddetle tavsiye ederim.

Tepeüstü Kervansaray İşkembe Salonu

Tepeüstü Kervansaray İşkembe Salonu

Tüm klasiklerin en leziz şekilde müşteriye sunulduğu Tepeüstü Kervansaray İşkembe Salonu'nun özellikle Tuzlamasına bayılacaksınız diyerek söze başlayabiliriz. Çorbanın yanında gelen yeşillik ve turşu ikramı da müşterilerinin kalbinden vuruyor diyebiliriz. 

Adres: Tepeüstü, Alemdağ Cd No:532, 34771 Ümraniye/İstanbul

Ziyaretçi Yorumu: Normalde çorbacı kültürüm yoktu, ta ki Kervansaray'da yiyene kadar. Beyran porsiyon büyüklüğü, içeriği, sarımsağı ve sosu ile çok iyi. Kelle paça ve işkembe içmiyorum o yüzden onlar için yorum yapamayacağım. Tavuk suyu çorbanın da çok iyi aroması var.

Kamil Usta Kelle Paça

Kamil Usta Kelle Paça

Kamil Usta Kelle Paça ise şehrin şirin ve salaş işletmelerinden. Salaş yerlerde lezzetin ve keyfin arttığını düşünenler vardır, işte Kamil Usta Kelle Paça da böylesine bir mekan. Tam adı Kahramanmaraşlı Kamil Usta olan mekanda özellikle Maraş usulü Kelle Paçayı denemelisiniz.

Adres: Sahrayı Cedit, İnönü Cd. No:2/2 D:1B, 34734 Kadıköy/İstanbul

Ziyaretçi Yorumu: Bir akşam geç saatte gittiğimiz çorbacı gayet güzel ve keyifli bir yer çalışanlar çok ilgililer servis çok hızlı fiyatlar makul olması gerektiği gibi. Kellepaça eti baya bol ve lezzetliydi. Kokoreç çöp şiş çiğ köfte gibi çorba dan başka seçenekler de var. her şey çok güzeldi herkesin eline emeğine sağlık.

Çorba Konağı

Çorba Konağı

24 saat hizmete devam eden işletmelerden Çorba Konağı, belki de bir arada bu kadar çeşidi ilk defa göreceğiniz yerlerden olacak. Gerek lezzet gerek hizmet gerekse de hijyen açısından bizden tam puan alan Çorba Konağı, dizayn açısından da oldukça modern. 

Adres: Maltepe, Fazıl Paşa Cd 10/3, 34010 Zeytinburnu/İstanbul

Ziyaretçi Yorumu: Güzel bir çorba içmek istiyorsanız hiç durmayın atlayın arabanıza direk buraya gelin. İstanbul da içtiğim en güzel çorbalardan ilk 3 girer kesinlikle 20 den fazla çorba çeşidi mevcut bazı zamanlarda bu sayı 30-35 e kadar yükseliyormuş. Porsiyonları normalden daha büyük. Ben sabah geldim çok sakindi mantar çorbası içtim. Çorba içmek için favori mekanlarım arasına alıyorum.

Sarıhan İşkembe

Sarıhan İşkembe

Güler yüzlü hizmet, ilgi ve alaka ile ekstra bir güzelleşen Sarıhan İşkembe, gece gece canı İşkembe içmek isteyenler için en doğru adreslerden. Mekanın müdavimi haline gelebilirsiniz çünkü bir kere İşkembesini içen bir daha başka yere gitmek istemiyor. 

Adres: Merkez, Abide-i Hürriyet Cd No: 126, 34400 Şişli/İstanbul

Ziyaretçi Yorumu: Normalde kelle paça içmek bir yana dursun kokusu dahi beni mahvederdi. Bir arkadaşımın ısrarı üzerine gittim. Normalde çorbayı da çok seven biri değilim (herhangi bir çorba) çok nadir bir kase çorba bitiririm. Gerçekten severek ve zevkle içtim kelle paçayı. Hiç rahatsız etmedi. Çok güzel ve kokusuz pişmişti. Kelle paça içmek isteyen herkese sonuna kadar tavsiye ederim.

Shorba

Shorba

Ve son önerimize geldik. Ataşehir'in gözde çorbacılarından Shorba, özel ekmek içerisinde servis ettiği Arabaşı çorbasıyla çokça adını duyurmuş. Alışık olduğumuz lezzetlerin yanı sıra Fransız usulü çorbaları da müşterileriyle buluşturan Shorba'ya en kısa sürede uğramalısınız.

Adres: Ataşehir Atatürk Arkadlı Çarşı Ata Plaza 3 No:3, D:5, 34758 Dudullu Osb/Ataşehir/İstanbul

Ziyaretçi Yorumu: Size Ataşehir civarındaki en iyi çorbacıyı buldum. İçeride klasik müzik çalan efsane çeşit çorbaların olduğu ve fiyatların da uygun olduğu bu çorbacıyı çok tavsiye ediyorum. Hijyen çok iyi tertemiz bir mekan. Tandır çorbası ve kelle paça favorimiz.

İstanbul ile ilgili dahası için bu içeriklerimize de bakabilirsiniz.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın