Görüş Bildir
Haberler
İlk Bölümünden Son Bölümüne Kadar Soluksuz İzleyeceğiniz Televizyonda Yayınlanan 24 Polisiye Dizi

İlk Bölümünden Son Bölümüne Kadar Soluksuz İzleyeceğiniz Televizyonda Yayınlanan 24 Polisiye Dizi

Aburoski
09.03.2022 - 09:00 Son Güncelleme: 09.03.2022 - 12:50

Televizyon tarihine adını altın harflerle yazdıran ve seyirciyi ekrana kilitleyen dizilerin başında kuşkusuz polisiye türündeki yapımlar geliyor. Millet olarak da bu türü çok seviyoruz. Biz de bu nedenle televizyon kanallarında yayınlanan hem eski hem de yeni polisiye dizilere bakmak istedik. Bakalım adrenalin, gerilim yüklü bu dizilerden kaç tanesini izlediniz?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kanun Savaşçıları (1989)

1. Kanun Savaşçıları (1989)

Emin Gerçeker'in yönetmenliğini üstlendiği Cahit Berkay'ın müziklerini yaptığı, 234 bölüm süren ve Türkiye'nin en uzun 35 mm yayımlanan dizisidir. Serdar Gökhan ve Eşref Kolçak başrol olarak yer aldı.

2. Yılan Hikayesi (1999)

2. Yılan Hikayesi (1999)

Oğlu Can mafya tarafından öldürülen Komiser Memoli, o günden sonra kendini sadece işine adamıştır. Tek amacı oğlunu öldürenlerden intikamını alabilmek ve mafyanın ensesinde dolaşarak soluğunu sürekli onlara hissettirebilmektir. Bütün bunları yapmaya çalışırken, hayat onu hiç ummadığı bir dizi maceranın içine atar. Köyünden kaçıp, İstanbul'a kocasını aramaya gelen Zeyno ile Memoli'nin yollarını kesişir.

3. Karanlıkta Koşanlar (2001)

3. Karanlıkta Koşanlar (2001)

Senaryosunu Ahmet Ümit'in öyküsünden Uğur Yücel'in uyarlayarak yazdığı Karanlıkta Koşanlar, bir seri katilin işlediği cinayetleri çözmeye çalışan emniyet mensuplarının ve çocukluktan beri yakın arkadaş olan üç insanın bakışlarından hayatı anlatır.

4. Alacakaranlık (2003)

4. Alacakaranlık (2003)

Yapımcılığını Paranoya TV'nin üstlendiği dizinin yönetmenliğini Yağmur Taylan yaptı, senaryosunu Sulhi Dölek yazdı. Dizide Uğur Yücel, Kenan İmirzalıoğlu, Olgun Şimşek, Tuncel Kurtiz, Ayça İnci, Settar Tanrıöğen, Sinem Öztufan, Hakan Bilgin, Nurcan Eren gibi oyuncular rol aldı.

5. Hırsız Polis (2005)

5. Hırsız Polis (2005)

Başrollerini Uğur Yücel, Özlem Düvencioğlu ve Timuçin Esen'in paylaştığı, 2005-2007 yılları arasında Kanal D'de yayımlanan polisiye türündeki Türk televizyon dizisidir. Toplam 2 sezondan oluşan dizi, 15 Mart 2007 tarihinde yayımlanan 50. bölümü ile final yaparak sona erdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Arka Sokaklar (2006)

6. Arka Sokaklar (2006)

31 Temmuz 2006 tarihinde Kanal D'de yayınlanmaya başlayan ve yönetmenliğini Orhan Oğuz'un yaptığı polisiye, aksiyon, dram, komedi ve suç türündeki Türk yapımı televizyon dizisi. 16 yıldır (16 sezon) kesintisiz yayımlanan Arka Sokaklar, yayın yılı, sezon sayısı ve bölüm sayısı bakımından Türk televizyon tarihinin en uzun süren haftalık dizisidir.

7. Pars: Narkoterör (2008)

7. Pars: Narkoterör (2008)

Pars: Kiraz Operasyonu filminin devamı niteliğinde çekilmiştir. Lakabı Pars olan bir polisin, abisi şehit edildikten sonra yaşadığı hayatını anlatmaktadır. İbrahim Çelikkol ve Seda Bakan yer almıştır.

8. Kollama (2008)

8. Kollama (2008)

Başrollerini Emniyet Amiri Necip Yılmaz rolünde Mehmet Özgür ve Emniyet Başkomiseri Yiğit Gündüzalp rolünde Orhan Bıyıklı paylaşmıştır. 21., 58. ve 95. bölümlerde sezon finali, 134. bölümde final olmuştur. Toplam 4 sezondan oluşmaktadır.

9. Adanalı (2008)

9. Adanalı (2008)

Maraz Ali (Mehmet Akif Alakurt), İstanbul'un en büyük suç çetesinin lideridir. Kurduğu çetesiyle birlikte ne kadar kötü iş yapan kişi ve çete varsa onlara gün yüzü göstermez. Ancak Maraz Ali ve çetesinin çok büyük bir suç örgütü olarak gören polis, vaktiyle İstanbul'da görev yapan ama sonradan İzmir'e tayin edilen Adanalı'yı (Oktay Kaynarca), İstanbul'a geri çağırır ve macera başlar.

10. Behzat Ç. (2010)

10. Behzat Ç. (2010)

Behzat'ın eski eşiyle yaşadığı problemler kızına karşı ilgisiz kalmasına sebep olur. Bir süre sonra kızı intihar eder. Behzat, bu olaydan olumsuz şekilde etkilenir. Behzat Ç. ve ekibi, birinci sezon boyunca bir yandan Behzat'ın kızının ölümüyle ilgili olabilecek kişilerle ilişki kurarken, bir yandan da her bir bölümde yaşanan farklı cinayetlerin çözümüyle uğraşırlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Kanıt (2010)

11. Kanıt (2010)

Yönetmenliğini Cem Sürücü ve Biray Dalkıran'ın üstlendiği, hikâyelerini Sevil Atasoy ve senaryosunu Ahmet Saatçioğlu'nun yazdığı, 2010-2013 yılları arasında Kanal D'de yayımlanan Türk yapımı polisiye türündeki televizyon dizisidir. 3 sezondan oluşan dizi, 100. bölümü ile final yaparak sona erdi.

12. Umut Yolcuları (2010)

12. Umut Yolcuları (2010)

3 yıl gibi uzun bir dönemde planlanması tamamlanan dizide  Zuhal Olcay çocuk şube başkomiserini canlandırdı. Yetkin Dikinciler, Haluk Piyes ve Sedef Avcı diğer başrolleri paylaştı.

13. Kurşun Bilal (2011)

13. Kurşun Bilal (2011)

Arda Kural ile başlayan dizi Kural ile yönetmen Karacadağ'ın sette tartışmasından dolayı yoluna Gökhan Mumcu ile devam etmiştir.

14. Son (2012)

14. Son (2012)

Aslında hiçbir şey göründüğü gibi değildir. Mutlu bir evlilik. Birbirine aşık bir karı-koca. Çocuklarının üzerine titreyen anne-baba. Şüphesiz, yalansız, güven dolu bir ilişki. Bir gün tüm hayatınızın aslında koca bir yalandan ibaret olduğu gerçeği yüzünüze bir tokat gibi çarpabilir. Üç tip kadın vardır: Eviyle evli olan, çocuğuyla evli olan, kocasıyla evli olan. Aylin ilk günden beri kocasıyla evli olan kadınlardan olmuştu. Evlilikleri boyunca bir gün bile şüphe duymamıştı Selim’den. Bir gün bile yalan söyleyebileceğini düşünmemişti, aldatılacağını aklına getirmemişti. Ta ki o güne kadar. Bir uçak kazası haberi ile hayatı altüst olana kadar...

15. Kayıp (2013)

15. Kayıp (2013)

Hikaye Doğan TV Holding Kanal D CEO'su İrfan Şahin tarafından yaratılmış, senaryosu Elif Usman tarafından kaleme alınmıştır. Dizi Türk televizyon tarihinde bir ilki gerçekleştirmiş ve ilk bölümünden 3 gün önce bir dizinin ortasında 14 dakika 41 saniyelik ön gösterimi yapıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Güzel Çirkin (2013)

16. Güzel Çirkin (2013)

Başrolleri Komiser Nazlı rolünde Naz Elmas ve Komiser Murat rolünde Ali Sunal paylaştı. Dizinin final bölümünde Nazlı, Murat ve Şenol'un bulunduğu binada patlama oldu. Nazlı, Murat ve Şenol'un patlamadan kurtulup kurtulamadığı anlaşılamadı.

17. Kaçak (2013)

17. Kaçak (2013)

Yeraltı dünyasının en acımasız adamının oğlunu öldüren ve bu yüzdende kimliğini değiştirerek Anadolu'da ücra bir kasabada kahvecilik yapmaya başlayan eski bir polisin mafyaya karşı savaşmasını anlatmaktadır.

18. İçerde (2016)

18. İçerde (2016)

Başrollerini Gürkan Uygun ve Berk Hakman'ın paylaştıkları dizide  mafya-polisiye çatışması ve öldürülen oğlunun intikamını almak isteyen eski bir polisin mafyaya karşı verdiği mücadele anlatıldı.

19. Çarpışma (2018)

19. Çarpışma (2018)

Çarpışma, dört arabanın dahil olduğu kaza sonucu birbirlerinin hayatına dokunan insanların hikayesini konu ediyor. Başrollerini Kıvanç Tatlıtuğ ve Elçin Sangu'nun paylaştığı dizinin yönetmen koltuğuna Uluç Bayraktar oturuyor.

20. Börü (2018)

20. Börü (2018)

Dizi, Türkiye'de bir ilk denenerek ön çekimli 6 bölüm televizyon serisinden sonra bir sinema filmi ile final yaptı. Börü, filmlerdeki gibi Türkiye'nin yakın geçmişteki iç ve dış sorunlarını konu aldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Mahkum (2021)

21. Mahkum (2021)

Fırat Bulut, İstanbul Adliye'sinde görevli bir cumhuriyet savcısıdır. Başarılı bir savcı olan Fırat, eşi Zeynep ve beş yaşındaki kızı Nazlı'yla mutlu bir hayat yaşar. Ancak bir gün uyandığında son dört ayda olanları hiçbir şekilde hatırlamadan kendisini cezaevinde bulur. En son anısı, kızının doğum gününü kutladığı gecedir. Şok ve dehşet içinde, karısını ve kızını öldürmekle suçlandığını fark eder. İkinci duruşması yaklaşmaktadır ve müebbet cezasına çarptırılmıştır. Karısını ve kızını gerçekten öldürmüş müdür? Cumhuriyet savcısı Fırat Bulut’un hapsedilmesinden önce araştırdığı en son dava, ülkenin en önce gelen ailelerinden olan Yesari'lerin halefleri olan ikiz kardeşlerden, Barış Yesari'nin davasıdır.. Barış Yesari'nin evinde bir genç kız öldürmüştür. Hafızası geçici olarak mı yoksa sonsuza dek mi kaybolmuştur teşhis konulamayan Fırat Bulut, masumiyetini kanıtlamak için hem hatırlamak, hem hayatta kalmak hem de cezaevinden kaçmak zorundadır.

22. Üç Kuruş (2021)

22. Üç Kuruş (2021)

Kendine has karakterleri ve sert kurallarıyla renkli bir Roman mahallesi olan Çıngıraklı’nın “koruyucusu” konumundaki mafya lideri Kartal ile Organize Büro’nun gözü kara ve kural tanımaz komiseri Efe’nin arasındaki kovalamaca oyunu bir cinayet vakasıyla ters yüz olur. Katili yakalamak için girdikleri yollar onları hiç tahmin etmeyecekleri bir ismin karşısına çıkaracaktır.

23. Yargı (2021)

23. Yargı (2021)

Bir cinayet vakasıyla yolları kesişen Ilgaz ve Ceylin, katili bulma yolunda birlikte hareket etmek zorunda kalacak ve bu durum ikisinin de hayatında geri dönüşsüz bir kırılma noktası yaratacaktır.

24. Son Nefesime Kadar (2022)

24. Son Nefesime Kadar (2022)

Yıllar önce kızını büyük bir felaket sonrası kaybetmiş acılı bir annedir Mihri. Bu kayıp sonrası aldığı radikal bir karar yüzünden ailesi dağılmış, oğlu ve kocası tarafından terk edilmiş, tek başına kalmıştır. Ancak Mihri yılmamış, kızından geriye kalan tek hatıra olan torununa sımsıkı sarılmış, hayatın ona getirdikleriyle barışık, küçük sade bir hayat yaşamaya başlamıştır. Ta ki kızının ölümünün müsebbibi ve bir suç makinası olan Ejder’in hapisten çıktığını duyana kadar. Mihri, Ejder’in serbest kaldığını duyduğu an adeta çılgına döner. Artık tek düşüncesi onu yakalamak, adaleti tesis etmek ve kendi kızının başına gelen felaketin bir başka masumun daha başına gelmesine mani olmaktır. Mihri sezgilerine güvenir ve onun peşine düşer. Mihri sezgilerinde haklıdır. Ejder gerçekten de hapisten çıkar çıkmaz korkunç bir suça bulaşır. Mihri onu engellemek, onu durdurmak için mesleğini, hatta canını ortaya koyar. Ancak Ejder ile Mihri’yi birbirine bağlayan ve sonsuza kadar kopmayacak bir bağ daha vardır. Bu küçük Umut’tur. Mihri bir yandan dağılan ailesinin parçalarını toplamaya çalışırken, bir yandan da torununu kaybetmemek için büyük bir mücadeleye girer.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
6
2
2
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın