Görüş Bildir
Haberler
TV
Sihirlerden Uzaylılara Hayaletlerden Prenseslere Türk Dizi Tarihinin Fantastik Unsurlara Sahip 19 Dizisi

Sihirlerden Uzaylılara Hayaletlerden Prenseslere Türk Dizi Tarihinin Fantastik Unsurlara Sahip 19 Dizisi

Aburoski
04.03.2022 - 08:00

Hikayesi alışılmışın dışında olan dizileri izlemeyi daha keyifli bulanlar için Türk televizyon tarihinin fantastik unsurlara sahip dizilerini listeledik. Bu listede sihirlerden, uzaylılara, perilerden farklı alemlere ne ararsan var!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Krem (2012)

1. Krem (2012)

Dizide, çirkin bir kızın sihirli bir krem sayesinde rüyalarındaki kadına dönüşmesi ve etrafında gelişen olaylar konu ediliyor. Başrollerini Duygu Yetiş, Kenan Ece, Ebru Akel, Larissa Gacamer paylaşıyor.

2. Prenses Perfinya (2008)

2. Prenses Perfinya (2008)

Galaksus adındaki gezegenin en büyük enerji kaynağı, hayal gücü. Peki, ya hayal güçleri biterse? Galaksus'lu Santor ve Garoks'un dünyada geçen maceraları böyle başlıyor. Mutlu evinde, hayal güçlerinin başlarına ne büyük bir problem yaratacağından habersiz yaşayan Ayşe ve Cenk'in hayatlarıysa tamamen değişiyor. Her şeyin dostluk ve barışla çözülebileceğine inanan Perfinya ise dünyaya barış getirmek için yola çıkıyor.

3. Mavi Kolye (2003)

3. Mavi Kolye (2003)

Başarılı iş adamı ve disiplinli bir baba olan Selçuk Bey yaşları altı ila onbir arasında değişen iki kız ve iki erkek çocuğu ile birlikte lüks bir evde yaşamaktadır. Yakışıklı, karizmatik ve orta yaş grubunda olan Selçuk Bey, paragöz, statü düşkünü genç bir kadın olan Aylin'le sözlüdür. Aylin annesi Selma Hanım ile birlikte ayrı bir evde yaşamaktadır. Selma Hanım kızını Selçuk Bey ile evlendirebilmek için elinden geleni yapar. Selçuk Bey'in çocukları ise bu iki kadından nefret ederler. Olası bir evliliği engellemek için her türlü numaraya baş vururlar. Özellikle küçük kız kardeş Ece'nin annesinden yadigar 'Mavi Kolye'nin sihiriyle olağan dışı görüntüler yaratarak iki kadını da şaşkına çevirirler. Selçuk Bey çocuklara dadı bulamamaktan şikayet ederken bir gün sekreterinin önerisi ile genç bir kadınla dadılık yapması için anlaşır. Ve genç, güzel, hayatla barışık, çılgın biri olan Nil dört çocuğa dadı olarak eve gelir.

4. Dedemin Dolabı (2012)

4. Dedemin Dolabı (2012)

Okyanus annesini erken yitirmenin etkisi ile içine kapanık bir çocuktur. Çiçek'se hayalci bir kız. Ve bir gün yaşamlarına giren sihirli bir dolap her şeyi değiştirir. Masallar Alemi’ndeki Amonya Krallığı’nda insanların dileklerini gerçekleştiren bir dolap yapmıştır bir dede. Ve bu dolap sadece iyilik için kullanılmalıdır. Ancak kötü komutan Gomodor, dolabı kendi emelleri için kullanma niyetindedir. Dede dolabı Amonya Krallığı'ndan dünyaya kaçırtır ve iki masum çocuğa, Okyanus ve Çiçek’e emanet eder. Bu ailede herkes birbirini sevdikçe dolap güvendedir. Ancak komutan Gomodor da peşinden dünyaya gelir. Ve herkesin hikayesi sil baştan yeniden yazılmaya başlar.

5. Kayıp Prenses (2008)

5. Kayıp Prenses (2008)

Duru, henüz 7 yaşında küçük bir peri kızıdır ve yeteneklerini yeni keşfetmiştir. Güneş Ülkesi’nin kraliçesi Defne’nin kızı olan Duru, annesinin esaretine son vererek ülkesini kurtarmakla görevlidir. Fakat bu tehlikeli yolda ona engel olacak pek çok kötücül güç vardır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Peri Masalı (2008)

6. Peri Masalı (2008)

İyilik perisi Talya ve kötü cadı Pamira'nın arasında kalan Rüya, kaybolan düşler ülkesinin kapısını aralarken, bir köşkte hiçbir şeyden haberi olmaksızın yaşamaktadır. Kötü cadı Talya üvey annesi, iyilik perisi Talya ise en yakın dostudur. Düşler ülkesinin kapısı, Rüya'nın en güzel düşü gerçekleştiğinde açılacaktır.

7. Hayal ve Gerçek (2007)

7. Hayal ve Gerçek (2007)

Hayal ile Gerçek, birbirlerini deli gibi seven genç bir çifttir. Gerçek'in annesi Badire Hanım ile kız kardeşi Firuze bu evliliğin olmaması için ne yaptılarsa ie yaramamış, genç aşıklar evlenmişlerdir. Ancak mutlulukları çok uzun sürmez.

Hayal'in zamansız ölümüyle yıkılan Gerçek, annesi ve kız kardeşinin ona beğendikleri gelin adayları ile de uğraşmak zorunda kalır. Bu arada bir takım özel yetenekler ile dünyaya kısa ziyaretlerde bulunan Hayal sadece kocası Gerçek'e görünmekte ve diğerlerine dünyanın kaç bucak olduğunu göstermenin peşindedir.

8. Zeliha'nın Gözleri (2007)

8. Zeliha'nın Gözleri (2007)

Rüyalarında geleceği gören, üç çocuklu bir anne olan Zeliha, cinayet masasından aykırı bir polisle işbirliği yaparak olayları çözmeye çalışır.2007 yılında Star TV'de yayınlanan, başrollerini Sarp Levendoğlu ve Emel Çölgeçen'in paylaştığı Türk televizyon dizisidir.

9. Sana Bir Sır Vereceğim (2013)

9. Sana Bir Sır Vereceğim (2013)

Sonunda bizim de olağanüstü güçlere sahip, sıra dışı bir ailemiz oldu. Zihin okuyan, düşünce gücüyle nesneleri hareket ettiren çocuklar, görünmez olabilen bir delikanlı, ürettiği elektrik yüzünden sevdiği insana bile dokunamayan bir genç kız.

10. Hadi Uç Bakalım (2003)

10. Hadi Uç Bakalım (2003)

Tanrının insan gibi yaşama cezasına çarptırdığı iki meleğin komik öyküsünü konu alan Hadi Uç Bakalım, Kâtip ve Kâtibe adlı iki meleğin dünyadaki yaşamda ne kadar da zorlandığına dikkat çekiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Melek (2003)

11. Melek (2003)

Babaanne torununun doğumunda gördüğü peri kızını bir işaret saymış ve Melek'in özel bir çocuk olduğuna inanmıştır. Melek ise sahip olduğu doğaüstü yeteneklerin farkına olmadan büyümüş, doğumda gözüken peri kızını çoğu zaman babaannesinin anlattığı bir masal kahramanı gibi dinlemiştir. Ne de olsa masallarla, şahmeran ustası babasının resmettiği şahmeran efsanesini dinleyerek büyümüştür. Bir masal ülkesindeki gibi mutlu bir hayat süren Melek'in kaderi, kasabaya film çekimi için gelen Ferhat'la bir anda değişiverir. Aşkını bir türlü itiraf edemeyen Melek, önce Ferhat'ın İstanbul'a çekip gitmesiyle sarsılır. Ardından babasının onu istemediği bir evliliğe zorlamasıyla yıkılır. Tam tüm umutlarını kaybettiği anda beklenen mucize gerçekleşir. Rüyalarında gördüğü babaannesinin anlatıp durduğu, onu sonsuza dek koruyacak peri kızının karşısındadır. O andan sonra Melek'in hayatı asla eskisi gibi olmayacaktır.

12. En İyi Arkadaşım (2003)

12. En İyi Arkadaşım (2003)

Barış, kendi halinde yaşayan ama mutsuz bir çocuktur. Cinler diyarında Barış'ın mutsuzluğunu fark eden cinler, onun derdine çare olması, arkadaşlık etmesi ve eğlenmesi için Cino adında bir cini dünyaya yollarlar.

Barış'ın en iyi arkadaşı olacak Cino, hem komik ve sakar hem de tembelliği ile ün yapmış bir cindir. Yapması gereken tek şey Barış'ı mutlu ederek kendi gittiği Cin Okulu'ndan mezun olabilmektir. Bu hedefini yerine getirirken de Cinler ülkesi ve Dünya arasında çok fazla seyahat etmesi gerekecektir.

13. Acemi Cadı (2005)

13. Acemi Cadı (2005)

Ayşegül, annesi ve babası yurtdışında çalıştığı için Melda ve Selda adlı çılgın iki halası ile birlikte yaşar. Yeni okuluna alışmaya çalışan Ayşegül'ü 16. yaşına bastığı gün büyük bir sürpriz beklemektedir. Yıllardır kendisinden saklanan sırrı, halaları, doğum gününde ona açıklar. Ayşegül sihirli güçlere sahip bir cadıdır. Üstelik sadece o değil, iki halası ve ABD'de çalıştığını zannettiği babası da cadıdır. Önceleri bu durumu inkar eden Ayşegül cadı olmaktan mutsuzdur. Fakat okulda yeni tanıştığı, ilk bakışta hoşlandığı Selim ve ona rakip okulun popüler kızları, fikrinin değişmesine neden olur. Halalarının rehberliğinde Ayşegül bu büyülü dünyayı keşfetmeye çalışır. Ancak acemilik Ayşegül'ün başına bir çok dert açacaktır.

14. Bücür Cadı (1999)

14. Bücür Cadı (1999)

Zeliş annesiyle birlikte yaşayan yoksul bir aile çocuğudur. Annesi Şehriye çalıştığı fabrikada uğradığı iftira sonucu işinden atılmıştır. Mahallede köfte satan Köfteci Abbas Şehriye'den hoşlanmaktadır. Zabıta Enver, ev sahibi Virhane ve Abbas'a aşık olan şişman komşu Cazibe Abbas'ın en büyük baş belalarıdır. Şehriye'nin kaynı Haydar da Şehriye ile evlenmek istemektedir. Zeliş, iyi ve yardımsever bir çocuk olduğu için bir gece rüyasında bir melek tarafından ödüllendirilir ve bazı doğaüstü yeteneklere sahip olur.

15. Bez Bebek (2007)

15. Bez Bebek (2007)

Bir bez bebek oyuncak olan Nana'nın 100 yıl boyunca hayali eski sahibi Makbule'nin yanında insan olarak yaşamaktır ve insanlarla aynı duyguları hissedebilmektir. 100. doğum gününde hayallerini gerçekleştirmek için insan olmayı diler. Nana'nın insan olma dileği kabul edilir. Nana insan olana kadar geceleri bez bebek haline döner ve gündüzleri de insan olarak yaşar. Bu durum 1 yıl boyunca devam etmek zorundadır. Oyuncaklar Ülkesindeki kurallara göre dilenen bir dileği başka hiçbir kimse dileyemezdi. Bu kuraldan dolayı bu süre içinde doğum gününe 1 yıl kalan ve Nana'yla aynı dileği paylaşan Şoker onu bu zorlu dünyaya alışma sürecinde dileğinden vazgeçirmeye çalışmaktadır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Selena (2006)

16. Selena (2006)

Anne ve babaları bir trafik kazasında ölen Selin, Leyla ve Nazlı'nın hayatı alt üst olunca, üç kız kardeş çareyi birkaç parça eşya ve bir sandık dolusu hatıra defteri ile birlikte amcalarının yanına yerleşmekte bulurlar. Fakat amcanın huysuz eşi Aslı ve kuzenleri Kıvılcım, öksüz kalan üç kardeşi evde istemez; onların hayatını zindana çeviriler. Üstelik kardeşlerin çektiği sıkıntılar okulda da devam eder.

17. Sihirli Annem (2003)

17. Sihirli Annem (2003)

Başrollerini İnci Türkay ve Şahap Sayılgan'ın paylaştığı dizi, Betüş isimli bir perinin, eşi vefat eden iki çocuk babası Sadık ile evlenmesi sonucu başlarından geçen macera dolu hayatlarını konu alır.

18. Ruhsar (1998)

18. Ruhsar (1998)

 Dizi Ruhsar ve Mazhar adında iki insanın ölümsüz aşklarını ve başlarından geçen tuhaf olayları anlatır. Toplam 5 sezondan oluşan dizi, 108. bölümü ile sona erdi.

19. Uzaylı Zekiye (1987)

19. Uzaylı Zekiye (1987)

TRT 1'de yayınlanmış olan Uzaylı Zekiye, bilim insanlarının yaptıkları bir hata sonucu süper güçler kazanmış alık bir kız olan Zekiye'nin başına gelen olayları tersine çevirme sürecini fantastik bir şekilde anlatıyor.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
28
18
12
7
4
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Başar Demirsoy

Sır dosyası vardı 1999 yapımı. Taner Birsel, Mehmet Günsür, Özge Özberk, Ayça Bingöl ve Zafer Ergin'in oynadığı "X Files" atmosferini taşıyan mükemmel bir di... Devamını Gör

SO_FAR_SO_GOOD

tamam anladık. sır dosyası vardı

Birol Yüksel

İnci Türkay'ın oynadığı Dünya Varmış dizisi vardı

feyk

kac numara favoriniz soyleyin yasinizi yazalim :)))