Görüş Bildir
Haberler
TV
Televizyon Dizisi Olarak Çekilse Reyting Rekorları Kıracak 15 Yeşilçam Filmi

Televizyon Dizisi Olarak Çekilse Reyting Rekorları Kıracak 15 Yeşilçam Filmi

Aburoski
05.03.2022 - 09:45

7'den 70'e Türk seyircisi olarak Yeşilçam filmlerinin hastasıyız. Bu bizlerin yadsınamaz bir gerçeği... O filmleri izlediğimizde adeta huzur doluyoruz, o dönemlerde yaşama isteğiyle doluyoruz. Yeri doldurulamayacak onlarca Yeşilçam filmiyle büyüdük. Kaliteli işlere imza atan usta isimleri heyecanla izledik. Her filmden bir şeyler öğrendik. Şimdi zamanın filmlerinde ya da televizyon dizilerinde pek fazla aynı tadı alamıyoruz. Biz de 'Acaba Yeşilçam filmleri dizi olarak çekilse nasıl olur?' dedik ve sizlere 15 filmden oluşan bir liste hazırladık. Belki ilerde olur? Ne dersiniz?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Garip - 1986

1. Garip - 1986

Hayattaki tek bağlı olduğu şey Beşiktaş olan Garip, yalnız bir adamdır. Yaşayabilmek için küçük işlerde çalışan genç adamın hayatı, arkadaşının sandalında küçük bir bebek bulması ile değişiverir. Başlarda bebeğe aile bulmaya çalışsa da ondan ayrılamayarak bakmaya karar verir. Günden güne birbirlerine sevgiyle bağlanan ikili, zamanla baba-kız olmaya başlar. Bu küçük ailenin mutluluğu yaşanacak zorluklara göğüs gerebilecek midir?

Oyuncular: Kemal Sunal, Nilgün Saraylı, Sevil Üstekin

Yönetmen: Memduh Ün

2. Çiçek Abbas - 1982

2. Çiçek Abbas - 1982

Çiçek Abbas (İlyas Salman), Şakir adında (Şener Şen) bir minibüs şoförünün yanında muavindir. Şakir çapkın bencilin tekidir. Abbas ise tam tersine saf biridir. Tek hayali minibüsçü olmak ve âşık olduğu ve patronunun da evlenmek istediği kızla (Pembe Mutlu) evlenmektir. Abbas hurda bir minibüsü tefeciden borçlanarak alır ve çalışarak borcunu ödemeye başlar. Bu sırada patronun ayrıldığı nişanlısı ile birbirlerine aşık olurlar. Şakir bunu hazmedemez ve Abbas'ın minibüsünün tekerleklerini ve motorunu çalar. Zor duruma düşen Abbas borcunu ödeyemez ve minibüse mahallenin tefecisi el koyar. Şakir Abbas'ın âşık olduğu kızla evlenmek için zorla bastırır ve babası (İhsan Yüce), ekonomik durumu daha iyi olduğu için kızını ona verir. Nikâh günü Şakir'in kız kardeşi (Ayşen Gruda) Abbas'a yardım eder ve Abbas sevdiği kızı nikâh masasından kaçırır.

Oyuncular: İlyas Salman, Şener Şen, Ayşen Gruda

Yönetmen: Sinan Çetin

3. Bizim Aile - 1975

3. Bizim Aile - 1975

Talat Usta, Yaşar Usta’nın fabrikadan arkadaşıdır ve eşi ile birlikte, Yaşar Usta’yı Melek Hanım ile evlendirmeye çalışmaktadırlar. İkilinin çabaları sonunda başarılı olur ancak Melek Hanım’ın üç, Yaşar Usta’nın ise dört çocuğu vardır. Çocuklar devamlı kavga halindedir. Melek Hanım’ın oğlu Ferit’in ise bir kız arkadaşı vardır: Alev. Kızın babası, Alev’in Ferit ile sevgili olduğunu öğrenince olaylar karışır.

Oyuncular: Münir ÖzkulTarık Akan, Adile Naşit, Halit Akçatepe, Şener Şen, Ayşen Gruda

Yönetmen: Ergin Orbey

4. Gülen Gözler - 1977

4. Gülen Gözler - 1977

Karısı ve beş kızı ile birlikte İstanbul’da yaşayan Yaşar Usta, ailesinin ihtiyaçlarını karşılamak için çok çalışmak zorundadır. Ancak her şeyin yanında, kızlarının fikirlerine önem vermeden onlara birer damat adayı aramaktadır. Yakında geçim derdi, gönül dertleriyle birleşecektir.

Oyuncular: Itır Esen, Şener Şen, Müjde Ar

Yönetmen: Ertem Eğilmez

5. Neşeli Günler - 1978

5. Neşeli Günler - 1978

Saadet ve Kazım, altı çocuklu turşuculuk yapan bir ailedir. Ancak turşu yapımı konusunda tartışma yaşamaları, ikilinin boşanmasına neden olur. Çocuklarının üçü annesinde, üçü ise babasında kalır. Ayırılan kardeşler, yıllar boyu birbirlerinden habersizlerdir. Ancak kardeşlerin rastlantı sonucu tanışması, aileyi yeniden bir araya getirecektir.

Oyuncular: Adile Naşit, Münir Özkul, Oya Aydoğan, Şener Şen

Yönetmen: Orhan Aksoy

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Süt Kardeşler - 1976

6. Süt Kardeşler - 1976

Yıllardır kimsenin sahip olamadığı konağın sahibi Melek Hanım sütoğlu Şaban sanıp da Şaban'ın arkadaşı Ramazan'ı eve alır. Fakat sinirli abisi Hüsamettin'e Ramazan'ı damadı Bayram olarak tanıtır. Konağa gelen gerçek Şaban ve gerçek Bayram'ın işleri karıştırdığı yetmiyormuş gibi bir de damat Bayram'ın babasının eve Gulyabani adında bir esrarengiz canavarı konağa illet etmesi her şeyi birbirine karıştıracaktır.

Oyuncular: Hale Soygazi, Şener Şen, Adile Naşit

Yönetmen: Ertem Eğilmez

7. Hababam Sınıfı - 1975

7. Hababam Sınıfı - 1975

Öğrencilik hayatları haylazlık ve tembellik üzerine kurulu olan bir sınıf dolusu matrak öğrencinin, Özel Çamlıca Lisesi’nde yaşadığı yer yer eğlenceli, yer yer de dokunaklı öyküleri anlatan film, Hababam Sınıfı serisinin ilk filmidir. Keskin zekaları sayesinde tüm öğretmenlerini avuçlarında oynatıp okul düzeni ve eğitim sistemini alaşağı eden bu birbirinden renkli karakterdeki öğrenciler hem okulun hem de sinemamızın en yaramaz sınıfı olma özelliğinde. Ancak bu hükümdarlık okula atanan yeni müdür muavinin gelişiyle sarsıldığında, Hababam Sınıfı daha önce hiç karşılaşmadığı türden bir disiplin anlayışına ve zekaya sahip olan Mahmut Hoca tarafından unutulmaz derslere tabi tutulur.

Oyuncular: Münir ÖzkulTarık Akan, Adile Naşit, Kemal Sunal

Yönetmen: Ertem Eğilmez

8. Selvi Boylum Al Yazmalım - 1977

8. Selvi Boylum Al Yazmalım - 1977

Birbirlerine körkütük aşık olan İlyas ve Asya'nın arasındaki muhteşem aşkın sonu felaketle sonuçlanır. İlyas Asya'yı aldatmıştır. Destansı aşk beklenmedik şekilde sona ermiştir. Hayattaki en büyük tutkusu kamyonu 'Arkadaş' olan İlyas'ın geçimsiz tavırlarının üzerine bu ihanet de eklendiğinde Asya evini terk eder. İlyas başka bir seçenek bırakmamıştır çünkü. Tek oğlu Samet'le kimsesiz kalan çaresiz kadın türlü zorluklar sonrasında Cemşit isimli bir adamla tanışır. İyilik timsali olan Cemşit çaresiz kadın ve oğluna evinin kapılarını açar, kendi ailesiymiş gibi yakın davranır. Yıllarca bu şekilde yaşayan Cemşit ve Asya artık bir aile olmuştur ve Samet Cemşit'e 'baba' demektedir. Her şey böylesine yolunda giderken bir gün ansızın İlyas çıkagelir. 

Oyuncular: Türkan ŞorayKadir İnanır, Ahmet Mekin

Yönetmen: Atıf Yılmaz

9. Kapıcılar Kralı - 1976

9. Kapıcılar Kralı - 1976

Saf görünüşlü ancak cin gibi kurnaz ve işini bilir bir kapıcının apartman sakinleriyle olan renkli ilişkilerini anlatan komedi. Seyid büyük bir apartmanda kapıcıdır. Yönetici ile arası iyi olan Seyid, apartmanda olup bitenleri lehine çevirmeyi ve yerini sağlama almayı becerir. Zamanla apartmandaki tüm olaylara hakim olan ve daire sakinlerini parmağında oynatan kapıcı, kısa zamanda köşeyi döner.

Oyuncular: Kemal Sunal, Bilge Zobu, Sevda Ferdağ

Yönetmen: Zeki Ökten

10. Üç Kağıtçılar - 1975

10. Üç Kağıtçılar - 1975

Horoz Ali Deve Ömer ve Piç Rıza başlarına türlü bela açan üç kafadardır. Hapishanede olan üç arkadaş, cezalarını çekip serbest kaldıklarında artık kendilerine düzgün bir hayat kurmaya karar verir. Suçtan uzak durmaya kararlı olan gençler, ne kadar çabalasa da kendilerini yine türlü oyunların içinde bulur. Birbirlerinden gizli aynı mafya babasını soymayı planlayan üç arkadaş kendilerini zorlu bir maceranın içinde bulur.

Oyuncular: Cüneyt ArkınGülşen Bubikoğlu, Hulusi Kentmen

Yönetmen: Natuk Baytan

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Nereye Bakıyor Bu Adamlar? - 1976

11. Nereye Bakıyor Bu Adamlar? - 1976

Zeki, beşik kertmesi ile evlenmek için İstanbul’a gelen arkadaşı Metin’i yalnız bırakmamaktadır. İki arkadaş, yolda yaralı biriyle karşılaşırlar ve onu hastaneye götürdüklerinde, adamın öldüğü anlaşılır. Bu olaydan Metin ve Zeki sorumlu tutulur. Polisten saklanırken her yerde basılmış fotoğrafları bulunan ikili, kaçarak ortalığı iyice karıştırır. Ancak onlar, aslında bir reklam kampanyasına kurban gitmişlerdir.

Oyuncular: Zeki Alasya, Metin Akpınar, Meral Zeren

Yönetmen: Osman F. Seden

12. Sultan - 1978

12. Sultan - 1978

İstanbul'un varoşlarında geçen filmde, mahallenin genç ve yakışıklı genci ve aynı zamanda mahalle muhtarının oğlu olan Kemal (Bulut Aras) minibüsçülük yapmaktadır. Mahallede pek çok genç kız ile çıkmakta olan Kemal, bir gün Sultan'ı (Türkan Şoray) elde etmeyi planlar. Ancak çetin ceviz çıkan kız yakışıklı genci bayağı bir hırpalar. Bu esnada genç kıza gerçekten aşık olur. Diğer taraftan mahalle muhtarına gelen bazı kişiler gecekonduların bulunduğu yeri satın almış ve herkesi evlerinden atmak istemektedirler. Mahalleli ve muhtar arasında kıyasıya bir kavga başlar. Mahallede en son kalan dul kadın ve birkaç aile daha başka bir yere ev yapmak üzere göç ederken, yakışıklı delikanlı dul kadının peşinden giderek ona evlenme teklif eder.

Oyuncular: Türkan Şoray, Bulut Aras, Adile Naşit

Yönetmen: Kartal Tibet

13. Aile Şerefi - 1976

13. Aile Şerefi - 1976

Fakir ama gururlu bir adam olan Rıza işportada çeşitli işler yaparak kalabalık ailesini kıt kanaat geçindirmeye çalışır. Karısı Adile 5 çocuğunu da layıkıyla yetiştirerek, hepsinin iyi eğitim alıp, elinin ekmek tutmasını ister. Kızları Ayşe evlenince yeni damat Zihni de onların evine iç güveysi taşınır. Ailenin tüm fertleri, işportacılık, fabrika ve atölye işçiliği gibi işlerde çalışır ve kendi yağlarıyla kavrulurken evin en küçük oğlu Murat bir araba kazası geçirir. Şimdi tüm aile Murat'ın iyi olması için her türlü çareye başvurur.

Oyuncular: Münir Özkul, Adile Naşit, Itır Esen

Yönetmen: Orhan Aksoy

14. Köyden İndim Şehire - 1974

14. Köyden İndim Şehire - 1974

İstanbul’a gelip zengin olma hayalleri tarihimizde olduğu gibi sinemamızda da bir döneme bir hayli etkide bulunmuştur. Bu hayal peşinde koşan geniş bir Anadolu ailesinin, kendi köylerinden başlayıp metropol Ankara’ya doğru uzanan yolculuğu da zengin olma, daha iyi yaşama hayallerini gerçekleştirme hayalini ele alıyor. Salak Milyoner filminin devamı niteliğinde olan yapıtta Saffet, Himmet, Hayret ve Gayret isimli dört kardeş, köylerinde buldukları gömü altınları bozdurabilmek için Ankara’ya gittiklerinde burada kendilerini eğlence dolu bir macera bekliyor.

Oyuncular: Metin Akpınar, Zeki Alasya, Kemal Sunal, Halit Akçatepe

Yönetmen: Ertem Eğilmez

15. Canım Kardeşim - 1973

15. Canım Kardeşim - 1973

Kahraman, ağabeyi ve ağabeyinin arkadaşı Halit, beraberce yoksulluk içinde bir yaşam sürmektedirler. Bu durumun sona ermesi için tek umutları Kahraman’ın okumasıdır. Bu üçlü, içerisinde yaşadıkları yoksulluğa rağmen her zaman güçlü ve iyimser kalabilmiştir. Ancak Kahraman’ın kanser olduğunu öğrendikleri andan itibaren hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır. Ağabeyi ve Halit’in artık tek amacı, hayattaki son isteği bir televizyon olan Kahraman’ın hayalini gerçekleştirmektir.

Oyuncular: Tarık Akan, Halit Akçatepe, Kahraman Kıral

Yönetmen: Ertem Eğilmez

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
19
10
5
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
bu sunako

dizileri bi zahmet olmasın. yeteneksiz oyuncular ile ve 4-5 sezon uzatmak için saçmalayan senaristlere tahammül edemem. 😒

Serkan Sevinc

Çok yaratıcı bi içerik olmuş))) bi de şu kadın erkek olsaydı veya şu erkek kadın olsaydı falan gibi içeriklerde yapın … boş zaman çok …