Görüş Bildir
Haberler
TV
Bir Daha Asla Yeri Doldurulamayan Bitmesiyle Büyük Bir Boşluğa Düştüğümüz Televizyon Dizileri

Bir Daha Asla Yeri Doldurulamayan Bitmesiyle Büyük Bir Boşluğa Düştüğümüz Televizyon Dizileri

Aburoski
18.02.2022 - 09:45

Yıllar geçse de unutamadığımız zaman zaman aklımızın bir köşesinde beliren, bitmesiyle büyük bir boşluğa düştüğümüz bazı diziler var. Bu dizilerle çoğumuz bağ kurmuşuzdur. Onların yerini de hiçbir yeni dizi dolduramamıştır. 'Efsane' kelimesinin yakıştığı nadir dizilerdir onlar... Biz de bitimiyle boşluğa düştüğümüz yeri doldurulamayacak bazı dizileri listeledik... Tabii bu listede olmayı hak eden bizim gözümüzden kaçan çok fazla dizi var. Bizlerle bu dizileri yorumlarda paylaşabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Aramızda Kalsın

1. Aramızda Kalsın

Konusu: 

Kocası tarafından aldatıldığını öğrenen Yadigar, iki çocuğunu da alıp Antep’deki evini terk eder. Annesinin ölmeden önce yazdığı mektupta bahsettiği emanetin peşine düşer ve soluğu İstanbul’daki teyzesinin yanında alır.

2. Behzat Ç.

2. Behzat Ç.

Konusu: 

Behzat Ç. cinayet masasında bir polis. Akademiden 1985 yılında mezun olmuş. Sınıf arkadaşı, mesleğinde en üst mevkiye yükselirken o aldığı cezalardan dolayı hep aynı yerde kalmış. Çünkü Behzat Ç. yazılı adalete karşı çıkıyor.

3. Leyla ile Mecnun

3. Leyla ile Mecnun

Konusu: 

Aynı gün, aynı hastanede dünyaya gelen iki bebek, yatak sayısının azlığından dolayı yan yana yatırılırlar. Ailelerinin 'doğar doğmaz birbirlerini buldular' sözü üzerine beşik kertmesi yapılan bebekler, isimlerini de efsane aşıklar Leylâ ve Mecnun'dan alırlar. Aradan 25 yıl geçer. Bir sabah ailesi Mecnun'a durumu anlatır ve Leyla'yı istemeye giderler. Mecnun başta bu durumdan rahatsızlık duysa da Leyla'yı görür görmez aşık olur. Onu etkilemek için ne yapacağını bilemeyen Mecnun, bir gece rüyasında aksakallı dedeyi görür. Aksakallı dedenin rüyalarından çıkıp Mecnun'la beraber yaşamaya başlamasıyla da işler karışır. Mecnun Leylayı bir trafik kazasında kaybeder. Bu durumu kabullenemeyen Mecnun 1 yıl kimseyle konuşmaz. Daha sonra Leyla'nın organlarının bağışlandığını öğrenir. Bunun peşine düşen Mecnun Leyla'nın kalbini alan Şirin ve ciğerini alan Sedef ile tanışır. Bir yanda kültürlü ve bilgili Şirin diğer yanda kuryelik yapan ve kendi gibi olan Sedef vardır. Mecnun ikisi arasında gidip gelir ancak ikisiyle de mutlu olamaz. Sedef ve Şirin mahalleyi terk eder. Leyla'sının peşinde çöllere düşen Mecnun daha sonra babasının eski bir arkadaşı olan Ömer'in kızı Leyla'ya aşık olur.

4. Aşk-ı Memnu

4. Aşk-ı Memnu

Konusu:

Halid Ziya Uşaklıgil'in aynı adlı romanından uyarlanmıştır. Dizi, babasının ölümünden sonra Adnan Bey ile evlenen Bihter Yöreoğlu'nu ve eşinin manevi yeğeni Behlül ile yaşadığı yasak aşk üzerinde yoğunlaşır.

5. Avrupa Yakası

5. Avrupa Yakası

Konusu: 

Avrupa Yakası, ait olmak istediği havalı Nişantaşı hayatı, çalıştığı moda dergisi, tam bir Türk olan aşık olduğu erkek ve bu dünyanın tam zıttı hayat görüşüne sahip ailesi arasında kalmış genç bir kadını konu alıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kavak Yelleri

6. Kavak Yelleri

Konusu:

 Bir Ege kasabası olan Seferihisar'da yaşayan Deniz (İbrahim Kendirci), Aslı (Pelin Karahan), Efe (Dağhan Külegeç) ve Mine'nin (Aslı Enver) hikâyeleri etrafında döner. Mutlu ve güvenli ailesinden kopup kendi yolunu bulmaya, büyümeye çalışan Deniz'in; idealist, güçlü, maddi zorluklara rağmen okuyan, hayata karşı sert görünmeye çalışan hassas Aslı'nın; rahat ve esprili tavırlarıyla içindeki acıyı saklamaya çalışan Efe'nin ve ayrık otu, isyankâr Mine'nin sıkı dostlukları, ilk aşkları, ÖSS baskıları, okul hayatları, aşılmaya çalışılan aile sorunları anlatılır.

7. Yaprak Dökümü

7. Yaprak Dökümü

Konusu: 

Yaşamını biri erkek olan beş çocuğuna iyi fikirler ve temiz kişilik vermeye adayan Ali Rıza Bey, yaşadığı bir olayda haksızlığa göz yumması istenince kaymakamlık görevinden istifa eder. ... Ali Rıza Bey tüm olanlara direnmeye çalışsa da ömrünün sonuna dek seyretmeye mahkûm olduğu 'Yaprak Dökümü' artık başlamıştır.

8. Öyle Bir Geçer Zaman ki

8. Öyle Bir Geçer Zaman ki

Konusu: 

Denizci olan Ali Akarsu’nun, Hollandalı Carolin’le olan aşkı, karısı Cemile Akarsu tarafından öğrenilince, yaşanan büyük sıkıntılar ve  bu durumun yarattığı olumsuz koşullar, Cemile, Ali ve çocukları üzerinde, hayatlarının geri kalanını şekillendirecek kalıcı etkiler bırakır. Hayatla ve birbirleriyle olan mücadeleleri, bir çok  travmanın izlerini taşıyarak, sürer.

Ali ve Cemile’nin üniversiteye gitmekte olan büyük kızı Berrin, liseye gitmekte olan küçük kızı Aylin, Aylin’le aynı liseye gitmekte olan oğlu Mete, bu travmayı kendi hayatları içinde hissederler ve kendi hayat hikayeleri de bu etki altında gelişir.

Ailenin en küçük bireyi olan 6 yaşındaki Osman, bütün bu sürecin içinde olan, etkilenen, gözleyen bir kişi konumundadır. Küçük olduğu için, korunan kollanan, olayların dışında tutulmaya gayret edilen bir durumdadır. Ama bu sebeple, aslında, olayların bütününü görebilen, gözleyebilen ve diğer aile bireylerine oranla, yaşananlara en bütüncül yorumu yapabilecek verilere sahip olarak gelişen biridir. Bu özelliğiyle Osman, 1967’den günümüze uzanan hikayenin, odağında olan kişidir. Ve hikayenin bütünü, aslında Osman’ın hikayesidir. Osman’ın bu niteliği, hikayenin gelişimi içinde derinde olgunlaşacak ve ancak günümüz aşamasına gelindiğinde kendini net bir şekilde açığa vuracaktır.

Ali’nin annesi Hasefe Hanım, hikayedeki en yaşlı kişidir. Dobra, mert, görmüş geçirmiş bir kadındır. Oğlu’nun yanlış yaptığına inandığı için, gelini Cemile’nin tarafını tutacak kadar açık sözlü ve yüreklidir. Diğer oğlu Kemal ve gelini Neriman, çıkarcı, rüzgara göre davranan kişiler olarak, Hasefe Hanım’ın gözünde değer taşımazlar.

9. Hayat Bilgisi

9. Hayat Bilgisi

Konusu: 

Anne ve babasını bir trafik kazasında kaybeden idealist Afet Öğretmen, küçük kardeşi Kerem ile birlikte Anadolu'yu karış karış dolaşmıştır. Ezberci eğitimden değil, yaratıcı eğitimden yana olan Afet Güçverir buralarda türlü tayinler, atılmalar görmüş ve kardeşine tokat attığı için ayrılmak zorunda kaldığı eski meslektaşı, aşkı Tekin Bey'i ise asla unutmamıştır. Kardeşi ile birlikte yıllar sonra son sürgünleri olan İstanbul Rıdvan Kanat Lisesi'ne gelirler. Bu tayin Afet Güçverir için yeni bir yaşam, öğrenciler içinse uzun soluklu bir hayat eğitiminin başlangıcı olacaktır.

10. Poyraz Karayel

10. Poyraz Karayel

Konusu: 

Aşkın ve nefretin, dostluğun ve düşmanlığın, iyiliğin ve kötülüğün en uçlarda yaşandığı bir hikaye...

Poyraz, dibi görmüş bir adam. Hayatta sevdiği, değer verdiği her şeyi ailesini, mesleğini, karısını ve oğlunu kaybetmiş. Bütün bu dertlerle dalga geçerek ayakta kalmış. Canından çok sevdiği oğlunu, kayınpederi Ünsal’dan almak için çaresizlik içinde düşünürken, oğlunu almak için eski amiri Mümtaz, ona bir teklif yapar. Bahri Umman adlı bir mafya babasının yanına girecek ve ona bilgi sağlayacaktır. Çaresiz kalan Poyraz, bu teklifi kabul etmek zorunda kalır. Bu arada Ayşegül diye bir kızla tanışmıştır. Poyraz, kendi başını belaya sokma konusunda uzman olduğundan, Ayşegül’ü de her belanın içine katmayı başarır. İkili, ilk andan itibaren birbirlerinden hoşlanmışlardır. Ne var ki bu iki yaralı, yorgun ve yalnız insan için aşk imkansız gibi görünmektedir. Çünkü Ayşegül, Poyraz’ın patronu Bahri Umman’ın kızıdır ve üstelik Poyraz bu gerçeği Ayşegül’den saklamak zorundadır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Ufak Tefek Cinayetler

11. Ufak Tefek Cinayetler

Konusu: 

Bir düğün sırasında henüz ismini bilmediğimiz bir kadın şüpheli bir şekilde yüksekten düşerek ölmüştür. Savcı davayı kapatmış olsa da Kemal Komiser ve yardımcısı Derya olayı soruşturmaya başlar, tanıkların gözünden gerçekleşen cinayetin öncesinde yaşananları dinleriz. Cemiyetin en sosyal ve popüler kadını olan Merve, kendisini kıskanan ve onun yerine geçme hevesinde olan Pelin ve diğerlerine oranla sessiz, kendi halinde biri olan Arzu ile birlikte yıllardır görmedikleri, olaylı bir şekilde okuldan ve oradan ayrılmış olan  lise yıllarından arkadaşları doktor Oya’ya bir cenazede rastlarlar ve tekrar birlikte takılmaya başlarlar.

12. Ezel

12. Ezel

Konusu: 

1997 yılında İstanbul'da ailesiyle beraber orta-sınıf bir hayat süren Ömer Uçar'ın hayatı bir günde tamamen değişti. Ömer, uzun zamandır en arkadaşları olan Cengiz ve Ali'nin yanında araba tamircisi olarak çalışırken Eyşan'la tanışıp aşık oldu. Eyşan'ın babası Serdar, kısa bir süre sonra Ali ve Cengiz'i bir kumarhane soygununa ikna etti. Planı yapan Serdar soygunun başarılı geçmesi için 4 kişiye ihtiyaç olduğunu hesaplamıştı. İçeri girecek ilk kişi Cengiz'di, içerdeki adamları olmak için orada çalışacaktı. Ali soygun akşamında acımasız bir katil olarak plana dahil olacaktı ve üçüncü kişi erkekleri paralarını almak için yönlendirmeyi kariyer edinen yetenekli dolandırıcı Eyşan'dı. Serdar'ın planı için suçu üzerine atacakları bir kurban gerekiyordu ve bu kurban yani dördüncü kişi Eyşan'ın yeni avı olan Ömer'di. Sahte kanıtlar, polisi yanlış yönlendirme ve tüm soruşturmaların kapatılmasıyla Ömer soygundan suçlu bulundu. Serdar'ın esas motivasyonu paraydı ama iyi bir dolandırıcılığa olan sevgisi de bu planı kurmasında rol oynamıştı.

13. İşler Güçler

13. İşler Güçler

Konusu: 

3 yakın arkadaş kendi filmlerini çekmeye karar verir ama hiç paraları yoktur! İşler Güçler, kariyerlerinde farklı noktalardaki üç oyuncunun, birlikte bağımsız bir film çekebilmek için girdikleri kısır döngünün trajikomik hikayesini konu ediyor.

14. Tatlı Hayat

14. Tatlı Hayat

Konusu: 

Fakir bir hayattan gelip kendi kurduğu kuru temizleme işinden iyi para kazanarak zengin olan İhsan Yıldırım ve ailesinin bu yeni ve lüks hayata, yeni çevrelerine alışma süreçleri ve bu süreçte yaşadıkları anlatılıyor. 

DiziABD yapımı The Jeffersons adlı sitcom dizisinin Türkiye uyarlamasıdır.

15. Hatırla Sevgili

15. Hatırla Sevgili

Konusu: 

Heybeliada'dan çocukluk arkadaşı olan Şevket ve Rıza dünür olmaya hazırlanmaktadırlar. İki adamın çocukluk ve ilk gençlik yılları birlikte geçmiş ancak yıllar içinde yolları ayrılmıştır. Şevket okumuş savcı olmuş, Rıza ise babasının, dönemin milletvekili Adnan Menderes'e söylediklerinden ve görüşlerinden etkilenmiştir. 'Biz Meclisi Mebusanı halkla doldurma arzusundayız,' diyen Menderes, Rıza'ya milletvekilliği teklif eder. Demokrat Parti milletvekilliği iki arkadaşın arasına mesafe koysa da komşuluk ilişkileri devam eder. Çocuklarının evlilik kararları da ortaya çıkınca belli bir nezaket içinde ilişkilerini sürdürürler. Yasemin ve yurtdışında okulunu bitirip dönen Ahmet yıllar sonra karşılaşırlar. Birbirlerine aşık olurlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Yedi Numara

16. Yedi Numara

Konusu:

Aynı üniversitede okuyan ve aileleri başka şehirde yaşayan dört kız arkadaş, yurtta rahat edemedikleri için beraber bir ev kiralamaya karar verirler. Fakat oturabilecekleri, beğendikleri evlere ya maddi güçleri yetmez ya da ev sahipleri evlerini öğrenciye kiralamaz. Sonunda iki katlı ahşap 7 numaralı evin kiralık olduğunu görürler. Hiç çocukları olmamış ama birbirine çok düşkün Vahit ve Zeliha çiftinin olan bu ahşap evin üst katını, 4 kız arkadaş kiralar. Fakat bakkal Vahit'in saf, taşralı amca oğulları da İstanbul'a gelip aynı evin alt katına yerleşince cümbüş başlar.

17. Yabancı Damat

17. Yabancı Damat

Konusu: 

Gaziantep'in ünlü baklavacısı Kahraman Usta'nın (Erdal Özyağcılar) kızı Nazlı (Nehir Erdoğan) Ankara da üniversite eğitimini bitirmiş memleketine dönmüştür. Çok sevgili kızlarının dönüşünü hasretle bekleyen aile çok mutludur. Ama Nazlı'yı bir sürpriz beklemektedir. Kahraman Usta, kızının evliliği için ortağı Ökkeş Usta'nın (Zeki Alasya) oğlu Kadir'e (Engin Akyürek) söz vermiştir. Nazlı buna şiddetle karşı çıkar. Nazlı'nın düşüncesine de başta babası olmak üzere annesi, dedesi, ablası ve eniştesi karşıdır. Bir kere söz verilmiştir ve bu iş olacaktır. Ökkeş ve Kadir'in kendisini istemeye geldikleri gün evden kaçan Nazlı, Bodrum'daki okul arkadaşı Zeynep'e gider. Nazlı burada bir otelde iş bulur ve çalışmaya başlar. Ailesi her yerde Nazlıyı aramaktadır. Bu sırada Nazlı Bodrum da yakışıklı, yabancı bir gençle tanışır. Nazlı bu gencin İngiliz olduğunu zannetmektedir. Oysa ki bu genç, ailesi İstanbul'dan Atina'ya göç etmiş Niko adında bir Yunanlıdır. (Özgür Çevik)

Yıllardır birbirlerine düşmanlık beslemiş iki ülke insanı Yunanlı bir gençle Antepli bir kızın arkadaşlığı nasıl olacaktır? Nazlı ve Niko birbirlerine deliler gibi aşık olurlar. Ancak aşireti ile sözlüsü Nazlı'nın peşine düşer. Ayrıca Niko'nun, ses yıldızı sevgilisi Anna da (Natalia Doussopoulos) bu aşk için büyük bir engeldir. Üstüne üstelik Niko'nun ailesi Türklerden, Nazlı'nın ailesi de Yunanlılardan nefret etmektedir.

18. Bizimkiler

18. Bizimkiler

Konusu: 

Aynı apartmanda yaşayan yedi farklı ailenin günlük yaşamı, birbirleri ile ilişkilerini konu alan bir dizi olan Bizimkiler, Türkiye televizyon tarihinin en uzun süren dizilerinden biri.

19. Ekmek Teknesi

19. Ekmek Teknesi

Konusu:

Fırıncı Nusret Baba, eşi Ayhan Hanım ve birbirinden sevimli kızları ile sıcak bir aile portresi çizen Ekmek Teknesi, orta sınıf, kendi halinde bir mahallenin yaşamını, sevinçlerini ve hüzünlerini, hayata tutunma çabalarını ve aşklarını anlatıyor.

20. Çemberimde Gül Oya

20. Çemberimde Gül Oya

Konusu: 

Yurdanur'un gençlik hikayesi 1970'lerdeki üniversite öğrenici olaylarıyla başlar. Sağ ve sol fraksiyonlarla uzak bir arkadaş çevresinden gelen Yurdanur, olaylar sırasında bir kaza kurşunuyla en yakın arkadaşını kaybeder. Çıkan büyük kargaşada uzanan tek yardım eli Mehmet'indir. Mehmet örgüt üyesi solcu bir gençtir ve bu genç adam hikayenin ilerleyen bölümlerinde Yurdanur'un eşi ve Feriha'nın babası olacaktır. Bu iki genç korkunç anarşik olaylar fonunda karşı konulmaz bir aşkla birbirlerine aşık olurlar. Ancak, dönemin tipik bir burjuva anasından gelen Yurdanur'un siyasal yelpazenin sağında olan babası Dinçer Bey ve annesi Sema karşılarına çıkan bir engel olacaktır.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
65
32
10
9
6
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın