Görüş Bildir
Haberler
İkinci Dünya Savaşı Nerede Oldu?

İkinci Dünya Savaşı Nerede Oldu?

Elif Ateş
21.01.2022 - 10:00

Tüm dünyayı etkisi altına alan II. Dünya Savaşı, 1939 yılından 1945 yılına kadar sürmüştür. Dönemin büyük güçleri ve dünya ülkelerinin birçoğu bu savaşa katılmıştır. Bu devletler tüm ekonomik, bilimsel,  endüstriyel kapasitelerini savaşta kullanmıştır. 100 milyondan fazla askeri personelin katıldığı bu savaşta, 60 milyona yakın insan hayatını kaybetmiştir. Sadece savaştan değil, katliamlar, soykırımlardan, açlıktan da birçok insan ölmüştür. II. Dünya Savaşı'nın etkileri halen daha devam etmektedir. Peki, II. Dünya Savaşı nerede oldu? İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

İkinci Dünya Savaşı'na katılan devletler, Mihver ve Müttefik olmak üzere iki blok oluşturmuşlardır. Müttefik Devletler, Birleşik Krallık,  Fransa, Sovyetler Birliği, Amerika Birleşik Devletleri ve Çin olmak üzere beş ülkeden oluşmaktaydı. Mihver Devletler ise Macaristan, Romanya, Bulgaristan, Finlandiya, Bağımsız Hırvatistan Devleti, Vichy Fransası, Arnavutluk, Habeşistan, Mançukuo, Tayland, Burmanya, Hindistan, Filipinler ve Irak'tan oluşmaktaydı. İspanya her ne kadar savaşa katılmasa da Mihver Devletleri desteklemiştir. II. Dünya Savaşı'nın gerçekleştiği bölgeler hakkında merak edilenleri sizler için derledik...

İkinci Dünya Savaşı Nerede Oldu?

İkinci Dünya Savaşı Nerede Oldu?

İkinci Dünya Savaşı Avrupa, Pasifik, Atlantik, Hint Okyanusu, Güneydoğu Asya, Çin, Japonya, Orta Doğu, Akdeniz, Kuzey Afrika, Afrika Boynuzu, Orta Afrika, Avustralya, Kuzey ve Güney Amerika'da gerçekleşmiştir.

Avrupa cephesi, Almanya'nın Polonya'yı işgal etmesinden Almanya'nın teslim olmasına kadar süren bir cephe bölgesidir. Bu bölge içerisinde ayrıca iki cephe daha açılmıştır. Aynı zamanda Akdeniz ve Orta Doğu cepheleri de açılmıştır. 

Pasifik bölgesinde ki savaş ise Pasifik Okyanusu ve adaları, Çin ve Güneydoğu Asya'yı kapsar. Burada açılan cephelerde Çin- Japon savaşının etkisi olduğu düşünülmektedir. Japonya burada birçok ülkeye saldırmış, daha sonra Pearl Harbor saldırı gerçekleştirmiştir. Bu savaş Pasifik Savaşı olarak da bilinir.

Atlantik bölgesinde ki savaşlar ise tarihin en uzun deniz savaşları olarak bilinir. Avrupa bölgesinde ki savaşlardan hemen sonra burada da başlamıştır. Almanya'nın yenilmesi ile son bulmuştur. Denizaltı savaşlarından dolayı her iki tarafta birçok kayıp vermiştir. Hint Okyanusu Dünya Savaşları'ndan önce oldukça önemli ticaret yollarından biriydi. Mihver devletler, Müttefik devletlerin yaptığı ticareti kesmek için denizaltılar ile saldırılar gerçekleşmiştir. Akdeniz bölgesinde Balkan cephesi olarak  Yunanistan ve Yugoslavya'da savaşılmıştır. Bu bölgede İtalya cephesi, Kuzey Afrika cepheleri açılmıştır.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
3
2
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Kafkas İslam Ordusu'nun 2.Dünya Savaşı ile ne alakası var?