Görüş Bildir
Haberler
İkinci Dünya Savaşı Nasıl Başladı?

İkinci Dünya Savaşı Nasıl Başladı?

Elif Ateş
03.01.2022 - 11:49

İkinci Dünya Savaşı, tüm dünyayı etkisine almış bir savaştır. 1939'da başlayan bu savaşa, dönemin büyük güçleri katılmış, iki farklı askeri ittifak kurulmuştur. Birçok devlet, bu savaş için ekonomik, askeri ve bilimsel güçlerini kullanmıştır. Savaşla birlikte milyonlarca insan hayatını kaybetmiş, etkileri uzun dönem devam etmiştir. 1945 yılında biten II. Dünya Savaşı'nın sonucunda katılan ülkelerin bazıları gücünü kaybederken, bazıları daha da güçlenerek dünyayı yöneten ülkeler arasına girmiştir. Peki, II. Dünya Savaş'ı nasıl başladı? İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

II. Dünya Savaşı, çok geniş bir coğrafyaya yayılmıştır. Dünya üzerinde nükleer silahların kullanıldığı ilk ve tek savaş olarak tarihe geçmiştir. Ayrıca bu savaşta soykırımlar, katliamlar birçok kitlesel ölümler yaşanmıştır. Ülke sınırlarında belirli değişiklikler olmuştur. I. Dünya Savaşı'nın da bu savaş üzerinde etkisi oldukça fazladır. İlk savaşta kaybeden ülkelerin hırslanarak 2. Dünya Savaşı'nı ortaya çıkarmıştır. İkinci Dünya Savaşı'nın ortaya çıkışı ile ilgili merak edilenleri sizler için derledik...

İkinci Dünya Savaşı Nasıl Başladı?

İkinci Dünya Savaşı Nasıl Başladı?

I. Dünya Savaşı sonunda imzalanan Versailles Barış Antlaşması, kaybeden pek çok devletin üzerinde ağır etkiler bıraktı. Bu antlaşma özellikle Almanya devletini çok etkiledi. Ekonomik olarak oldukça kötüleşti, gücünü kaybetmeye başladı. Pek çok Avrupalı devlet sömürgeleri olan topraklarını kaybetmeye de başladı. Ancak İkinci Dünya Savaşı'nın altta yatan temel sebebi ise Adolf Hitler'in yayılımcı politikası oldu.

1923 yılında Adolf Hitler, Almanya'yı devirmek için bir darbeye girişti. Ancak bu girişimi başarısızlıkla sonuçlandı.1933 yılında ise Adolf Hitler iktidara yükselerek Almanya Şansölyesi oldu ve tekrar eski silah gücüne kavuşmaya başladı. Almanya'nın bu gücü Fransa'yı, Birleşik Krallığı ve İtalya'yı oldukça endişelendirdi. Adolf Hitler'i engellemek için birçok antlaşma imzalandı. Savaş başlayana kadar çeşitli olaylar yaşandı. İtalya'nın Etiyopya işgali, İspanya'da iç isyanlar, Japonya'nın Çin'i işgal etmesi ve Japonya- Sovyet Rusya arasında bir dizi olay yaşandı.

1938 yılında Almanya'nın Avusturya'yı ilhak etmesi, Avrupa ülkelerinden az bir tepki aldı. Bunun üzerine Adolf Hitler, Çekoslovakya'yı da zorlamaya başladı. Avrupalı devletler, Almanya'nın başka bir yeri de ilhak etmemesi durumunda Çekoslovakya'nın bir kısmının verilebileceği söyleyerek antlaşmayı imzaladı. Fransa ve Birleşik Krallık Polonya ile birlik olunca, Almanya'da İtalya ile Çelik Paktı antlaşması yaptı. Bunun üzerine Almanya,  Polonya ve Birleşik Krallığı kuşatma yapmak ile suçladı.  Aynı zamanda Polonya ile yaptığı saldırganlık paktını iptal etti. 1939 yılında Almanya sahte bir operasyon bahanesi ile Polonya'yı işgal ederek İkinci Dünya Savaşı'nı başlattı.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın