Görüş Bildir
Haberler
İçerdiği Vahşet Sahneleriyle Sizi Gerim Gerim Gerecek Korku Filmleri!

İçerdiği Vahşet Sahneleriyle Sizi Gerim Gerim Gerecek Korku Filmleri!

elif vural
16.02.2023 - 13:22

Korku filmleri, korkutucu veya ağır sahneleriyle üzerimizde geçici ya da belki de kalıcı hasar bırakabilir. Bu deneyimi yaşamak istediğinizi düşünüyorsanız, bazı ülkelerde izlenmesi yasaklanan bu liste tam size göre! İşte ağır şiddet ve vahşet içeren, izlediğinizde uzun süre etkisinden kurtulamayacağınız 20 korku filmi önerisi...

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Martyrs (2016)

20. Martyrs (2016)

IMDb: 7/10

Özet: Filmde, çocukken kaçırılıp işkence gören genç bir kadının hikayesi anlatılıyor. İntikam arayan genç kadın, onu ve kendisi gibi çocuk istismarına maruz kalmış bir arkadaşını sapkınlığın korkunç ve derin bataklığına sürükler. Mezbahadan kaçtıktan sonra yerleştirildiği yetimhanede yaşadığı olayların izlerini taşımaya devam eder. Yetimhanede, sadece Anna ile arkadaş olan Lucie, belli zamanlarda vücudunda oluşan yaraların bir yaratık  tarafından yapıldığını düşünmektedir.

Oyuncular: Troian Bellisario, Bailey Noble, Kate Burton

Yönetmen: Kevin Goetz, Michael Goetz

19. A Serbian Film (2010)

19. A Serbian Film (2010)

IMDb: 5/10

Özet: Milos, emekli bir porno filmi yıldızıdır. Ailesiyle 'normal' bir hayat sürdürürken, eski iş arkadaşlarından Lejla bir gün bir teklifle çıkagelir. Milos'un yer almasını istediği 'sanat filmi projesi'nde reddedemeyeceği kadar büyük bir para vardır; fakat öte yandan bu işin arka yüzü ve detayları sır gibi saklanmaktadır...

Oyuncular: Srdjan Todorovic, Sergej Trifunovic, Jelena Gavrilovic

Yönetmen: Srdjan Spasojevic

18. High Tension (2003)

18. High Tension (2003)

IMDb: 6.7/10

Özet: Alex ve Marie adında iki arkadaş, sınavlarına daha rahat bir yerde çalışabilmek ve biraz da dinlenmek amacıyla, Marie'nin ıssız bir yerde olan evine giderler. Eve varır varmaz ise yatarlar. Kısa bir süre sonra kapı çalınır ve psikopat bir seri katil içeri dalıp evdekileri öldürmeye başlar. Marie bütün bu olanlara şahit olur ve katil onun odasına bakacağı sırada saklanır. Fakat katil Alex'i bulur ve onu kelepçeler. Marie, Alex'e yardım edeceğine söz verir ve katilden saklanarak hayatlarını kurtarmaya çalışır. Acaba Marie bu zorlu mücadeleden arkadaşıyla sağ kurtulabilecek midir? Acaba her şey göründüğü gibi midir? Yüksek gerilimi ve yüksek tansiyonuyla, festivaller tarafından ilgi gören bu yapım, büyük beğeni topladı.

Oyuncular: Cécile de France, Maïwenn, Philippe Nahon

Yönetmen: Alexandre Aja

17. Aftermath (1994)

17. Aftermath (1994)

IMDb: 5.3/10

Özet: 30 dakikalık bu kısa filmin tüm sahneleri, morgda geçmektedir. Hiçbir diyalogun olmadığı bu filmde, 30 dakika boyunca otopsi ve otopsiyi yapan doktorun cesetlerle yakınlaştığı sahnelerini izleyeceksiniz...

Oyuncular: Pep Tosar, Xevi Collellmir, Jordi Tarrida

Yönetmen: Nacho Cerdà

16. Bad Boy Bubby (1993)

16. Bad Boy Bubby (1993)

IMDb: 7.3/10

Özet: Buby yaşadığı 35 yılı, annesinin dışarıdaki havanın zehirli olduğunu düşünmesi sebebiyle yine annesi tarafından kilitlenen bir bodrum katında geçirmiştir.  Ancak yıllardır görmediği babası geri döndüğünde hayatın gerçeklerini öğrenir ve ilk kez dış dünya ile tanışır.

Oyuncular: Nicholas Hope, Claire Benito, Ralph Cotterill

Yönetmen: Rolf De Heer

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Hush (2016)

15. Hush (2016)

IMDb: 6.6/10

Özet: Sağır bir kadın olan Maddie, tek başına yaşamak için ormanın içinde bulunan bir eve yerleşir. Bu evde üzerinde çalıştığı kitabını bitirmeye çalışırken oldukça mutludur. Fakat bir gün bilgisayar başındayken kendine gelen bir mesaj, her şeyi altüst eder. Mesajda o anki halinin fotoğrafı vardır. Evin dışından birisinin kendisini izlediğini düşünen Maddie, çok geçmeden maskeli katil ile karşılaşır. Maddie, eve girmeye çalışan maskeli adamdan kurtulmaya çalışmak için zorlu bir mücadele vermek zorundadır.

Oyuncular: Kate Siegel, John Gallagher Jr., Michael Trucco

Yönetmen: Mike Flanagan

14. The Green Inferno (2013)

14. The Green Inferno (2013)

IMDb: 5.3/10

Özet: Bir grup aktivist öğrencinin, Amazon ormanlarında karşılaştıkları yamyam bir kabileyle olan imtihanını yine kendisinden beklenilecek biçimde mizahi bir dille ve kafi miktarda kan banyosuyla anlatmayı planlayan Eli Roth, inceden inceye de ortaya Cannibal Holocaust parodisi çıkarmayı hedefliyor.

Oyuncular: Lorenza Izzo, Ariel Levy, Aaron Burns (V)

Yönetmen: Eli Roth

13. The Last House on the Left (1972)

13. The Last House on the Left (1972)

IMDb: 5.9/10

Özet: Henüz on yedi yaşında olan Mari ve Phyllis, hayranı oldukları bir grubun konserine gitmek üzere yola çıkarlar. Bir grup katil tarafından yolları kesilen kızlar, bütün bir gece işkence, tecavüz ve her türlü şiddete maruz kalarak öldürülürler. Kızları öldürdükten sonra kaçarken bir eve sığınan katiller, kendileri için de sonun başlangıcına geldiklerinden habersizdirler. Sığındıkları evin sahipleri, Mari’nin anne ve babasıdır. Kızlarının başına gelen felaketten habersiz olan anne ve baba, evlerine sığınan gençlerin işledikleri korkunç cinayetin farkına vardıkları anda, dehşet saçan bir intikam tutkusuna bağlanacaklardır.

Oyuncular: Sandra Cassel, Lucy Grantham, David Hess

Yönetmen: Wes Craven

12. Garez (2004)

12. Garez (2004)

IMDb: 5.9/10

Özet: Karen, katıldığı eğitim nedeniyle Amerika'dan Tokyo'ya gelir ve burada sosyal hizmetlerde çalışır. Yatağa mahkum birine bakmak için görevlendirilen Karen'ın hastabakıcılık yapmak için kaldığı evde tuhaf sesler duyulmaya başlar. Evin üst katına intikam almak için gelen kötü bir ruh ile karşı karşıya kalan Karen, kurban konumuna geçmemek için önce büyüyü bozmak adına çare aramaya başlar. 

Oyuncular: Sarah Michelle Gellar, Jason Behr, Clea DuVall

Yönetmen: Takashi Shimizu

11. The Neon Demon (2016)

11. The Neon Demon (2016)

IMDb: 6.1/10

Özet: On altı yaşındaki model adayı Jesse, başarılı bir model olmayı umarak Los Angeles'a gelir. Aday fotoğrafçı Dean, portföyü için fotoğraflar çeker ve genç kıza aşık olur. Jesse, bir partide lezbiyen makyaj sanatçısı Ruby ve ardından kıskanç modeller Gigi ve Sarah ile arkadaş olur. Bu arada ajans, Jesse'yi farklı kılan bir 'şey' ile güzel görür ve onu profesyonel fotoğrafçı Jack'e gönderir. Jesse, sektörün dikkatini çeker ve kariyerine başarılı bir başlangıç ​​yapar. Ancak Ruby, Gigi ve Sarah bu 'şeyi' kendileri için elde etmek için ne gerekiyorsa yapacaklardır.

Oyuncular: Elle Fanning, Jena Malone, Bella Heathcote

Yönetmen: Nicolas Winding Refn

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. The House That Jack Built (2018)

10. The House That Jack Built (2018)

IMDb: 6.8/10

Özet: Hikaye, son derece zeki bir seri katil olan Jack'in on iki yılını ve içindeki deliyi gerçekten geliştiren cinayetleri konu ediniyor. Filmde bir seri katilin 12 yıl boyunca işlediği cinayetler konu edinilir. Jack, hayalindeki evi inşa etmeye çalışan sessiz, görünüşte zararsız bir mimardır. Bir gün sinir krizi esnasında birisini öldürür ve bundan zevk aldığını keşfeder. Sessiz mimarın seri katile dönüşmesini konu edinen bir filmdir. 

Oyuncular: Matt Dillon, Bruno Ganz, Uma Thurman

Yönetmen: Lars von Trier

9. Signs (2002)

9. Signs (2002)

IMDb: 6.8/10

Özet: Pennsylvania'daki bir çiftlikte çocukları ve erkek kardeşiyle birlikte yaşayan dul bir eski peder, tarlalarında gizemli ekin çemberleri bulur ve bu da daha korkutucu olayların yaşanacağına dair bir işaret olur. Yaşadığı kötü olayların ardından inancını yitiren eski rahip Hess'in tarlasına bulduğu işaret ile birlikte korkutucu hale bürünen hayatının konu edinildiği bir filmdir. 

Oyuncular: Mel Gibson, Joaquin Phoenix, Rory Culkin

Yönetmen: M. Night Shyamalan

8. Salò o le 120 giornate di Sodoma (1975)

8. Salò o le 120 giornate di Sodoma (1975)

IMDb: 5.8/10

Özet: Sadizm, cinsel sapkınlık ve akla gelmeyecek korkunçlukta işkencelerle dolu olan bu film, 1943 Mussolini sonrası İtalya yıllarını anlatır. Faşist olarak tanınan dört adam Paolo Bonacelli, Giorgio Cataldi, Umberto Quintavalle, Aldo Valetti kurbanlarının bir listesini yapar. Yaşları 12 -18 arası olan dokuz kız ve erkek çocuğunu kaçırarak bir bölgeye getirirler. Hepsinden de 'efendileri'ne tam sadakat istenir. Ve 4 ay (120 gün) boyunca cinsel istismar dahil olmak üzere pek çok işkenceye maruz bırakılırlar. 

Oyuncular: Paolo Bonacelli, Caterina Boratto, Laura Betti

Yönetmen: Pier Paolo Pasolini

7. The Human Centipede (2009)

7. The Human Centipede (2009)

IMDb: 4.4/10

Özet: Filmde, hastalıklı bir beyne sahip Dr. Hieter’in Nazi doktorlarını dahi kıskandıracak bir fikrinin, insanları boşaltım sistemleriyle birbirine bağlayarak insan yapımı bir kırkayak yapma fikrinin gerçekleşmesine tanık oluyoruz.

Roger Ebert’in hakkında yorum yapılamayacak kadar kötü bulduğu bu film, midesi sağlam izleyiciler için iğrenç bir seyirlik sunuyor. Amerikalı iki genç kız Avrupa tatiline çıkarlar. Almanya'da yaptıkları bir gezi esnasında arabaları bozulur, hava kararmıştır ve yardıma ihtiyaçları vardır. Bir ormanın ortasında mahsur kalan genç kızların karşılarına bir villa çıkar. Sabah olduğunda kendilerini eski bir mahsende bulan genç kızlar, hiç tanımadıkları bir Japon turistle karşılaşırlar. Kıstırılmış oldukları mahsende onlara ev sahipliği yapacak olan kişi, eski bir cerrah olan Dr. Hieter'dir. Zamanında siyam ikizlerini ayırma konusundaki başarısı ile tanınan doktor, kendi hastalıklı düşlerini üç tutsağın üstünde denemeye kalkacaktır.

Oyuncular: Akihiro Kitamura, Dieter Laser, Ashley C. Williams

Yönetmen: Tom Six

6. The Entity (1982)

6. The Entity (1982)

IMDb: 6.7/10

Özet: Carla Moran, yalnız yaşayan bir annedir ve bir gün, görülmeyen bir güç tarafından tecavüze uğrar. Bunun bir kabus olduğunu düşünen kadın sonuç olarak çocuklarını da alarak bir arkadaşının evine sığınır. Varlık tarafından halen daha takip edilmekte olan kadın trafikte araba kullandığı bir esnada kontrolünü kaybeder ve ölümle burun buruna gelir. Bu olaylar sonrasında arkadaşı Cindy tarafından psikologa görünmesi için ısrar gören Carla, arkadaşının sözünü dinleyerek Dr. Sneiderman'la tanışır ve tedaviyi kabul eder. Bu tedavi süresince hali hazırda gizemli olan durumlar gittikçe daha da esrarengiz bir hal alacaktır.

Oyuncular: Barbara Hershey, Ron Silver, George Coe

Yönetmen: Sidney J. Furie

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Faces Of Death (1978)

5. Faces Of Death (1978)

IMDb: 4.2/10

Özet: 43 ülkede yasaklanan bu filmde adı açıklanmayan bir hasta,  bir ameliyat masasında açık kalp ameliyatı geçirir. Film, başlıklar, taze ve çürümüş kadavraların görüntüleri ve bir hastanın kalbinin alındığı tam bir organ toplama işleminin görüntüleri üzerinde ilerler. Patolog Francis B. Gröss, temizlendikten sonra izleyiciye, tekrarlayan bir rüya sayesinde yaşam ve ölümün geçiş dönemleriyle ilgilenmeye başladığını ifade ediyor. Bu rüyanın grotesk ölümler içeren bir rüya olduğunu, ancak bir cerrah olarak deneyimlerinin olayları olduğu gibi kabul etmesine izin verdiği için bir kabus olmadığını gösteriyor. 

Oyuncular: Adolf Hitler, Thomas Noguchi

Yönetmen: John Alan Schwartz

4. A Spit On Your Grave (1978)

4. A Spit On Your Grave (1978)

IMDb: 6.2/10

Özet: Gösterildiği dönem büyük tepkiler alan, hatta kimi ülkelerde gösterimi yasaklanan filmde, umut vaadeden genç yazar Jennifer Hills, ilk romanını yazabilmek adına şehir dışında bir kulübe kiralar. Çekici ve özgür ruhlu bu genç kadının kasabaya gelmesi, benzin istasyonu idarecisi Johnny ve tek işleri bu benzincide vakit öldürmek olan Stanley ve Andy’nin dikkatini çeker. Jennifer kendisine gelen hediye sonrasında akli sorunları olan Matthew ile tanışır ve kısa sürede arkadaş olurlar. Oysa ki Matthew diğer üç adamın yakın arkadaşıdır ve Jennifer’a dair herhangi bir şeyi onlara anlatmaktadır. Kısa zaman içerisinde Jennifer’ın başına ölümcül tacizler gelecek, sonrasında ise ölümüne bir intikam oyununa atılacaktır.

Oyuncular: Anthony Nichols, Gunther Kleemann, Camille Keaton

Yönetmen: Meir Zarchi

3. Cannibal Holocaust (1980)

3. Cannibal Holocaust (1980)

IMDb: 5.8/10

Özet: Film, Güney Amerika’ya çekime gittikten sonra kaybolan bir film ekibinin araştırılmasını konu ediniyor. Olayı araştıran profesör, film ekibinin çevrede yaşayan yerlilerin keyfini kaçırdığını ve bunun karşılığında onların yamyam yüzleriyle karşılaştıklarını öğreniyor. Üstelik bu bilgiyi geride kalan video kasetlerden almak zorunda kalıyor! İlginç bir ayrıntı olarak, yönetmenin filmin İtalya prömiyerinden sonra tutuklandığını ve ancak oyunculara zarar vermediğini ispat ettikten sonra salındığını ekleyelim.

Oyuncular: Robert Kerman, Francesca Ciardi, Perry Pirkanen

Yönetmen: Ruggero Deodato

2. Nekromantik (1988)

2. Nekromantik (1988)

IMDb: 4.9/10

Özet: Nekromantik filmi, ölülere karşı ilgisi olan bir adamın hikayesini konu ediyor. Rob Schmadthe, kazaların ardından olay mahalini temizleyen bir şirkette çalışır. Tuhaf alışkanlıkları olan genç adamın ölülere karşı bir ilgisi vardır. Olay yerindeki cesetlerden gizlice ufak tefek parçalar alarak eve götürür. Kendisi gibi nekrofil olan kız arkadaşı Betty, onun getirdiği ceset parçalarından oldukça memnundur. Rob daha fazla risk alarak cesetleri bütün halde eve götürmeye başlar. Fakat Rob’un işten çıkarılması sevgililerin arasının açılmasına neden olur. Artık eve ceset getirmediği için Betty tarafından terk edilen Rob’un hayatı gittikçe tuhaflaşmaya başlar. 

Oyuncular: Daktari Lorenz, Béatrice Manowski, Harald Lundt

Yönetmen: Jörg Buttgereit

1. The Seasoning House (2012)

1. The Seasoning House (2012)

IMDb: 6.1/10

Özet: Savaş dönemi acı içinde yaşayan Sırbistan’da halk, korku ve öfke karışımı duygular içindedir. Pek çok değer istemeden de olsa savaşın getirdikleri ile yozlaşmıştır. Bu dönemi anlatan film farklı da bir durumu gözler önüne seriyor. Savaş döneminde tecavüz edilen, dövülen ve para karşılığında herkese satılan ufak kızların yaşadıkları anlatılıyor. Özellikle para ile savaşan askerlere satılan bu kızların çektiği acı çok iyi bir şekilde seyirciye aktarılmış durumda. Böyle zor bir durum izleyenlere hissettiriliyor. İçlerinden bir kız, yetim ve kimi sağır kimi dilsiz olan bu kızlara hapsedildikleri evde sahip çıkması için görevlendiriliyor. Tanık olduğu olaylar ve yaşadıkları ile oradan kaçmayı planlayan bu kız, daha sonra planlarını değiştiriyor. Kaçıp daha sonra dönerek bu masum kızlara yapılanların intikamını almayı kafasına koyuyor…

Oyuncular: Rosie Day, Sean Pertwee, Kevin Howarth

Yönetmen: Paul Hyett

İlginizi çekebilir:

👇

👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
13
5
4
3
3
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın