Görüş Bildir
Haberler
Her Şeyin Başı Bilinçli Olmak! İlk Seks Hakkında Asla Kulak Ardı Etmemeniz Gereken Öneriler

Her Şeyin Başı Bilinçli Olmak! İlk Seks Hakkında Asla Kulak Ardı Etmemeniz Gereken Öneriler

Seks 101 dersine hoş geldiniz! 😏🔥

İçeriğin Devamı Aşağıda

İlk seks deneyimi hemen herkes için büyük önem taşır. Bu nedenle neyi, nasıl yapacağı konusunda pek çok gencimiz kafa karışıklığı içerisinde.

İlk seks deneyimi hemen herkes için büyük önem taşır. Bu nedenle neyi, nasıl yapacağı konusunda pek çok gencimiz kafa karışıklığı içerisinde.

İlk seks deneyimi harika geçebilecekken, heyecandan ve yeterli bilgi edinilmemesinden dolayı çok kötü ve acı dolu geçebilir.

Kaliteli bir seks deneyimi için her iki tarafında dikkatli bir araştırma yapması ve her şeyden önce insanların önerilerini kulak ardı ederek birbirleri ile konuşması gerekir.

Kaliteli bir seks deneyimi için her iki tarafında dikkatli bir araştırma yapması ve her şeyden önce insanların önerilerini kulak ardı ederek birbirleri ile konuşması gerekir.

Sonuçta her şeyin başı iletişim ve ilk seks için taraflar neyi isteyip, neyi istemediklerini konuşmalı!

Doğru bir ilk seks için size birkaç önerimiz var ama yine de en iyisini çiftler bilir.

1. İsteklerinizi partnerinize açık yüreklilikle söyleyin ve utanmayın.

Unutulmamalı ki partnerinizle ilk seks hakkında konuşmak bir lüks değil, gerekliliktir. İyi bir seks için ihtiyacınız olanı, isteklerinizi ve arzularınızı partnerinize söylemelisiniz. Tabii o da size söylemeli. Karşılıklı konuşarak kaliteli bir ilk seks deneyiminin ilk adımını atabilirsiniz.

2. Asla orgazm taklidi yapmayın.

İlk sekste çoğu kadın zevk alamayabilir ve partnerini üzmemek adına pek çok kadın gibi orgazm taklidine başvurabilir. İlk sekste orgazm olamamak oldukça normaldir ve bunu bir sorun olarak görmemeniz gerekir. İlişkinizin ilerleyen zamanları için bunu yapmamalısınız. Her yeni deneyimde yaşadıklarınızın değişeceğini göreceksiniz.

3. Korunun, korunun, korunun!

Öncelikle genç dostum, geri çekilme bir korunma yöntemi değildir. Artık bu insanların dilinde tüy bitti ama geri çekilerek korunacağına inanan insanların sayısı bir türlü bitmedi. İlk seks için prezervatif iyi bir korunma seçeneğidir. Eğer tekli eşli biri değilseniz, cinsel yolla bulaşan hastalıklara karşı zaten bir zorunluluktur. Kullanın!

İçeriğin Devamı Aşağıda

4. Kayganlaştırıcı sizin dostunuz!

İlk seks yapacaklara bir diğer önerimiz kayganlaştırıcı kullanmaları. Elbette kadınlar doğru uyarıldıkları zaman ıslanırlar ve cinsel ilişki rahatlıkla gerçekleşir, fakat ilk sefer için işi şansa bırakmayıp hem acısız hem de daha fazla zevk almak için kayganlaştırıcı alınmalı! Ha, şunu da unutmayalım. Vazelin ve benzeri kremler alkol ve petrol içerir ve doğal olarak kayganlaştırıcı olarak kullanılmaz. Acımayın, su bazlı kayganlaştırıcı alın.

5. Aklınıza takılanları sorun.

İlk seksinizi yaparken en kötü şey partnerinizin ne istediğini bilememek olabilir. Şöyle yapsam hoşuna gider mi ya da bunu yapsam rahatsız mı olur gibi düşüncelere kapılmak yerine 'ne istersin?' diye sormak en doğrusu... Tabii siz de aynı şekilde aklınıza takılan her şeyi ama bakın abartmıyorum her şeyi sormalısınız.

6. Kızlık zarı konusunda bilinçlenin!

Yıl olmuş 2021 ama ne yazık ki çoğu erkek ve kadın hala kızlık zarı konusunda yeterli bilgiye sahip değil. Utandıran örf ve adetlerimize göre ilk seks sonrası kadından kan gelmesi gibi bir saçmalığın kadının bakire olduğunu belli ettiği düşünülse de bu hiç de doğru değil. Herkesin yapısı farklıdır ve bazı kadınların kızlık zarı esnek ya da çok kalın olabilir. Hatta bazı kadınlarda doğuştan olmayabilir. İlk sekste kadından kan gelecek diye bir şey beklerseniz, ne yaptığınız seksten bir şey anlarsınız ne de partnerinizin rahat olmasını sağlarsınız. Sizin kızlık zarını yırttım, kan geldi diye sevindiğiniz kan, aslında kadının çok kasılması ve ilişkinin zor gerçekleşmesi sonucu geliyor. Pek de sevinmemek lazım yani.

7. Kendinizi başkalarının deneyimiyle kıyaslamayın!

Seks yapmaya karar verdiyseniz, çevrenizdeki çoğu insan size tavsiyeler vermeye ve kendi seks yaşantısından örnekler vermeye başlar. Tüm bu öneriler doğrultusunda seks yapmaya çalışırsanız, sonuç pek kaliteli olmayabilir. İlk cinsel deneyimde hiç kimse mükemmel olmak zorunda değildir. Kulaklarınızı tıkayın ve yalnızca içinizden geldiği gibi davranın.

8. Rızanız olmayan hiçbir şey yapmayın.

Seks yapıyorum diye istemediğiniz hiçbir şey yapmak zorunda değilsiniz. Seks esnasında hiçbir şeye mecbur değilsiniz ve aynı şekilde partnerinizde istemediği bir şey yapmak zorunda değil. Seks esnasında konuşun ve birbirinize sorular sorun. Her şey ne kadar kolay ilerleyecek şaşıracaksınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

9. Uzuuuun bir ön sevişme yapın.

Ön sevişme diye diye dilimizde tüy bitse de hala ön sevişmesi maksimum 10 dakika süren çiftler görüyorum. Her iki tarafta artık 'seks' yapacağını idrak edince bir an önce o kadim ana ulaşmak ister ama bu acelecilik kötü sonuçlara neden olur. Öpüşün, oral seks yapın, birbirinize dokunun...

10. İlk sefer için beklentilerinizi biraz düşük tutun.

10. İlk sefer için beklentilerinizi biraz düşük tutun.

İlk seks deneyimi mükemmel olan bazı şanslılar olsa da onlar ne yazık ki biraz azınlıkta. Yani çevrenizden hikayeler dinleyip çıtayı çok da yukarıya koymayın. Bu işler yavaş yavaş güzel kardeşim. Rahat olun ve akışına bırakın. Belki de harika olacak!

11. Seks esnasında konuşun.

İlk seksin kötü geçmesinin en büyük nedeni çiftlerin yeteri kadar konuşmamasıdır. Mesela hoşunuza giden bir şey olunca partnerinize devam etmesini söyleyin. Tabii bir şeyden rahatsız olunca da sırf gönlü olsun diye devam etmesini istemeyin.

12. Sakinleşin, nefes alın ve tadını çıkarın.

Her şeyi öğrendiyseniz sıra geldi sakinleşmeye ve düzenli nefes egzersizlerine... O kadim an geldi ve bunu olabildiğince iyi geçirmeniz gerekiyor. Birbirinizi keşfedin, aceleniz olmadığını idrak edin ve kendinizi yavaşça akışa bırakın.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
77
35
17
11
11
10
9
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
morningstars

ulan yeter seks içerikleriniz sabah kalkıyoz seks içeriği akşam yatıyoz seks içeriği sonunda haykıracam buradan izmir de sevişmek isteyen kadın var mı diye (... Devamını Gör

kadir_33

Olum elalemin ilk sexinden size ne mk burnunuzu sokmadığınız bi orası kaldıydı