Görüş Bildir
Haberler
Hangi İle Bağlı Olduğu Konusunda Sıkça Kafa Karışıklığı Yaşadığımız 15 İlçemiz

Hangi İle Bağlı Olduğu Konusunda Sıkça Kafa Karışıklığı Yaşadığımız 15 İlçemiz

Fulin
29.07.2017 - 22:46

Bazı ilçeler var ki hangi ilçeye bağlı olduğu konusunda herkesin kafasında bir soru işareti var; çünkü bu ilçeler bazen bağlı oldukları il merkezlerinden büyük ya da bulundukları konum itibariyle kafalarda karışıklık yaratıyor. Gelin bu ilçelere hep birlikte göz atalım. Eğer unuttuğumuz bir ilçe olduğunu düşünüyorsanız, sizi yorumlara bekliyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kuşadası

1. Kuşadası

Bu mükemmel tatil beldesi, her zaman İzmir'e bağlı zannedilir ancak Kuşadası, Aydın'ın bir ilçesidir.

2. Lüleburgaz

2. Lüleburgaz

Lüleburgaz, bağlı olduğu Kırklareli'nin şehir merkezinden daha büyük olduğu için her zaman kendi başına bir şehirmiş gibi düşünülür ancak sadece bir ilçedir. Bunun yanında ülkemizde 'L' harfi ile başlayan bir şehir bulunmadığından bu eksiklik hep Lüleburgaz ile giderilmek istenir.

3. Çorlu

3. Çorlu

Bu sanayinin çok yoğun olduğu büyük nüfuslu ilçemizin de her zaman İstanbul'a yakınlığı sebebiyle buraya bağlı olduğu düşünülür; ancak Çorlu, Tekirdağ şehrine bağlıdır. Bir diğer yandan da Çorlu'nun kendi başına şehir olduğunu düşünenlerin sayısı da çok düşük değildir.

4. Silivri

4. Silivri

İstanbul'a olan uzaklığı sebebiyle Silivri, çoğunlukla İstanbul'un bir parçası olarak düşünülmez; ancak Silivri İstanbul'un ilçelerinden biridir.

5. Bodrum

5. Bodrum

Ülkemizin en ünlü tatil bölgesi Bodrum'a gitmeyenler genelde orayı başlı başına bir şehir olarak düşünür; ama bu tatil beldesi Muğla ilimize bağlıdır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Bozüyük

6. Bozüyük

Ülkece hep aklımızı karıştıran bir başka ilçe de Bozüyük. Hem bulunduğu konum hem de bağlı olduğu Bilecik'ten çok daha büyük bir yerleşim olması sebebiyle kafaları karıştırıyor. Bir de bunun yanında Kütahya ve Eskişehir'e olan yakın konumu da bu karmaşadaki diğer sebeplerden.

7. Bandırma

7. Bandırma

Bandırma da diğer büyük ilçeler ile aynı kaderi yaşayan bir ilçemiz. Bandırma, Balıkesir ilimize bağlı bir ilçe.

8. Bigadiç

8. Bigadiç

Bu şirin ilçemiz de ismi sebebiyle karıştırılan yerlerden. Çanakkale'ye bağlı Biga ilçesine olan isim benzerliği sebebiyle Bigadiç'in de Çanakkale'ye bağlı olduğu düşünülüyor. Ancak bu ilçemiz Balıkesir'e bağlı.

9. Merzifon

9. Merzifon

Merzifon'un bir şehir olduğunu düşünenler hata yapıyor; zira kendisi Amasya'ya bağlı bir ilçe.

10. Amasra

10. Amasra

Bu doğa harikası ilçemiz adı itibariyle sürekli karıştırılan bir yer. Amasra, Bartın ilimize bağlı bir ilçe.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Cizre

11. Cizre

Nüfus yoğunluğu sebebiyle Cizre'nin bir şehir olduğu düşünülüyor; ancak Cizre Şırnak'ın bir ilçesi. Basında geçen haberlere göre Şırnak şehir merkezinin Cizre'ye taşınması ve şehrin adının Cizre olarak değiştirilmesi de gündemde.

12. Tarsus

12. Tarsus

Tarsus ilçemiz de kafaları karıştıran yerler arasında. Tarsus, Mersin'e bağlı bir ilçemiz.

13. Fethiye

13. Fethiye

Bu doğa harikası ilçemiz de sürekli karıştırılanlar ilçeler listesinde. Antalya'da olduğu ya da kendi başına bir il olduğu düşünülen Fethiye, Muğla'ya bağlı.

14. Of

14. Of

Bu ilçemizden olan yurttaşlarımız genelde Oflu olduklarını söyledikleri için bu bölgeyle ilgisi olmayanlar Of'un Trabzon'a bağlı bir ilçe olduğunu bilmez.

15. Tatvan

15. Tatvan

Adı itibariyle Van ilimizin bir ilçesi olduğunu düşünenler hata yapıyor. Tatvan, Bitlis'e bağlı bir ilçe.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
233
107
40
34
30
23
23
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
hiseme

İlçeleri niye il sanalım.

den_den_mushi_

çorlu istanbul'a çok yakın diye istanbul'da düşünülür yazmışsınız, ardından silivri istanbul'a çok uzak diye istanbul'da düşünülmez demişsiniz?????

B O R A

bu kadar salak değilizdir heralde amk