Görüş Bildir
Haberler
Hafta Sonu Keyfini Ayağınıza Kadar Getirdik! Mayıs Ayı Boyunca Netflix'te En Çok İzlenen Filmler

Hafta Sonu Keyfini Ayağınıza Kadar Getirdik! Mayıs Ayı Boyunca Netflix'te En Çok İzlenen Filmler

addictedmovie
31.05.2019 - 10:22 Son Güncelleme: 01.06.2019 - 08:44

Hafta sonu film keyfiniz bizden...

Şimdiden iyi seyirler!

İçeriğin Devamı Aşağıda

19. Bird Box (2018)

19. Bird Box (2018)

IMDb: 6.7

Bird Box, peşlerinde olanlardan kurtulmak için gözleri bağlı bir şekilde yola koyulan bir kadın ve çocuklarının hikayesini konu ediyor. Her şey tam beş yıl öncesinde başlar. Başlangıçtan bu zamana kadar hayatta kalmayı başaran Malorie ve iki çocuğu için hayat bu süreçte hiç de kolay olmaz. Nehir kenarında terk edilmiş bir evde kalan aile, bugünlere her adımlarını planlayarak gelir. Ailesini güvende olabilecekleri bir yere götürmenin hayalini kuran Malorie ve çocukları için artık gitmedir. Ancak bu yolculuk oldukça tehlikelidir. Tek bir hataları ölümlerine sebep olacaktır. Her şeyden önemlisi de yolculuk sırasında ne olursa olsun gözlerinin bağlı olması gerekir. Zekalarına ve geliştirdikleri duyma yetilerine güvenerek çıktıkları bu yolculukta Malorie ve çocukları yalnız değildir. Peki onların peşinde olan insan mı, hayvan mı, yoksa bir canavar mıdır?

18. 22 July (2018)

18. 22 July (2018)

IMDb: 6.8

Film, 22 Temmuz 2011 tarihinde aşırı sağcı terörist Anders Behring Breivik'in Norveç’i kana buladığı korkunç saldırıyı konu alıyor. Başkent Oslo’nun hemen dışındaki Utøya Adası’nda düzenlenen İşçi Partisi Gençlik Kampı’nı basan terörist 77 kişinin hayatına son veriyor. Film, olayları üç farklı bölümde anlatıyor: Saldırıdan kurtulanlar, Norveç’in siyasal liderliği ve davada görev alan avukatlar.

17. The Meyerowitz Stories (2017)

17. The Meyerowitz Stories (2017)

IMDb: 6.9

Dağılmış bir aile, babalarının sanatsal çalışmalarını kutlayacakları bir etkinlik için New York'ta toplanır.

Noah Baumbach'ın yazıp yönettiği filmin başrollerinde Adam Sandler, Ben Stiller, Emma Thompson, Grace Van Patten ve usta oyuncu Dustin Hoffman yer alıyor.

16. Yok Oluş (2018) Annihilation

16. Yok Oluş (2018) Annihilation

IMDb: 6.9

Gerçekleşen anormal faaliyetlerden dolayı hükumet tarafından gizlice karantinaya alınan gizemli “Area X” bölgesi, on yıllardır kıtanın geri kalanından ayrıdır. Doğa, insan uygarlığının son izlerini de bölgeden silmiş durumdadır. İlk keşif gezisi, bozulmamış, cennet gibi bir doğanın süregeldiğini rapor eder. Bölgeye giden 2. keşif grubu toplu intiharla, 3. keşif grubu dost ateşiyle, en sonuncu olan 11. keşif grubu ise kendilerinin bir gölgesi olarak geri dönmüş ve kısa süre sonra kanserden ölmüştür. 12. keşif grubunu oluşturan bir biyolog, bir antropolog, bir psikolog ve bir araştırmacı, kendilerini nelerin beklediğini bilmeden bölgeye giriş yapar. Görevleri araziyi haritalamak, örnek toplamak ve bütün gözlemlerini raporlamaktır. Akıl almayacak topografik anomalilere ve yeni yaşam biçimlerine şahit olan ekibin birbirlerinden sakladıkları sırların ortaya çıkması ise her şeyi değiştirecektir.

15. Outlaw King (2017)

15. Outlaw King (2017)

IMDb: 7.0

Outlaw King, İngiltere kralı I. Edward’ın Orta Çağ İskoçyası’nı işgali sırasında Robert the Bruce’un verdiği mücadelenin ve fedakarlıklarının hikayesini anlatıyor. Robert, 1300'lü yılların başlarında İskoç bağımsızlığı için İngiltere'ye karşı onurlu bir savaş verir. Bu mücadelesinin sonunda da İskoçya Kralı olmaya hak kazanır. Ancak I. Robert'ın gözü tahtta ve altında değildir. Olabilecek ağır sonuçlarına rağmen Robert İskoç tacını giydikten sonra bir grup hırslı askeri toplayarak acımasız krala ve onun dengesiz oğlu olan Galler Prensi’ne karşı savaşmaya başlar. Bruce kendisininkine oranla daha büyük ve daha iyi donanımlı olan işgalci İngiliz ordusunu yenmek için kurnazlığını ve cesaretini kullanmak zorundadır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

14. First They Killed My Father (2017)

14. First They Killed My Father (2017)

IMDb: 7.2

Loung Ung; Khmer Rouge Kamboçya’da gücü eline aldığında 5 yaşındadır. 70’lerde göçe zorlanmış orta sınıf bir ailenin çocuğu olan kızın hayatı, Khmer Rouge Kamboçya’yı işgal ettiğinde alt üst olur. Bu dönemde 4 yıl süren bir terör yönetimi ve soykırım sonunda 2 milyon insan ölür. Loung Ung ve ailesi konforlu evlerini ve hayatlarını bırakıp çalışma kampında yaşamaya zorlanırlar. Eski bir memur olan babası öldürüldüğünde ise küçük kız ailesiyle birlikte hayatta kalmaya çalışacaktır.

13. Punch-Drunk Love (2002)

13. Punch-Drunk Love (2002)

IMDb: 7.3

Barry Egan, 7 tane çekilmez kız kardeşiyle yaşayan ve hayatındaki bütün boşlukları işiyle doldurmaya çalışan kendi halinde bir genç adamdır. Kadınlar konusunda doğuştan yeteneksiz olan Egan, günün birinde bir kadınla tanışır. Aralarında yavaş yavaş bir şeyler filizlenmeye başlar...

12. Black Mirror: Bandersnatch (2018)

12. Black Mirror: Bandersnatch (2018)

IMDb: 7.3

Her bir bölümde başka bir hikayeyi ele alan Black Mirror dizisinin 5 saat 12 dakikalık interaktif film uyarlaması olan Black Mirror: Bandersnatch, genç bir programcının maceralarını konu ediyor. Genç adam, kapsamlı bir fantastik romanı video oyunu haline getirir. Ancak romandan dönüştürdüğü bu oyun onun hayatının alt üst eder. Genç adam bir süre sonra gerçeklik ve sanal dünyayı sorgulamaya başlar. Büyük bir kargaşaya yol açan adam, çok geçmeden kendisini zorlu bir mücadele içerisinde bulur.

11. Okja (2017)

11. Okja (2017)

IMDb: 7.3

En iyi arkadaşını kaçırmamak için çok uluslu büyük bir şirketin her şeyini riske atan genç kız Mija'yla tanışın, en yakın arkadaşı ise Okja adında büyük bir hayvan. Başrollerinde Tilda Swinton, Paul Dano ve Seo-Hyun Ahn'ın yer aldığı filmin yönetmen koltuğundaJoon-ho Bong oturuyor. Joon-ho Bong senaryoyu ise Jon Ronson ile birlikte kaleme aldı.

10. To All the Boys I've Loved Before (2018)

10. To All the Boys I've Loved Before (2018)

IMDb: 7.3

Lara Jean, on altı yaşında olan genç bir kızdır. Her genç kızın başına geldiği gibi onun da kalbi başkaları için atmaktadır. Fakat onun ilişkileri yazdığı mektuplardan ibarettir. Lara, sevdiği her çocuk için bir mektup yazmıştır. Genç kız asla söyleyemeyeceği duygularını kimsenin okuyamayacağını bildiği için rahatça mektuba aktarır. Bu zamana kadar kimseye göndermediği beş mektubu vardır ve yazdığı mektupları odasında bir kutuda saklamaktadır. Fakat bir gün beklenmedik bir durumla karşı karşıya kalır. Lara’nın gizli aşk mektupları gizemli bir şekilde sahiplerine postalanır. Lara’nın kontrolünde olan aşk hayatı bir anda rayından çıkmıştır. Sevdiği erkekler, Lara’nın kendileri hakkında artık ne düşündüğünü öğrenmiştir; üstelik hepsi de aynı anda. Peki bu mektupları kim göndermiştir?

İçeriğin Devamı Aşağıda

9. Vahşi Batı Hikayeleri (2018) The Ballad of Buster Scruggs

9. Vahşi Batı Hikayeleri (2018) The Ballad of Buster Scruggs

IMDb: 7.3

Western türündeki filmde altı farklı öykü konu ediliyor. Vahşi Batı hakkındaki birbirinden farklı 6 öykü, İç Savaş’ın son zamanlarında yaşanan olayları ele alıyor. Yönetmen koltuğunda Joel & Ethan Coen nam-ı diğer Coen Kardeşlerin oturduğu filmin kadrosunda James Franco, Liam Neeson, David Krumholtz, Brendan Gleeson, Zoe Kazan, Stephen Root gibi isimler yer alıyor.

8. Limonata (2015)

8. Limonata (2015)

IMDb: 7.5

Makedonya'da yaşayan Suat eski bir tır şoförüdür ve ölümcül bir hastalık nedeniyle yatağa düşer. Oğlu Sakip'i yanına çağırır ve ölmeden önceki tek arzusunu açıklar. Suat seneler önce İstanbul'da imam nikahı kıyarak bir kadınla evlenmiştir ve bu evlilikten bir çocuğu olmuştur. Ancak Suat bebekken terk ettiği bu çocuğu hiç görememiştir. Ölmeden önce tek dileği Selim adındaki ikinci çocuğunu bulup ondan helallik istemektir. Buna göre oğlu Sakip'ten İstanbul'a gidip kardeşini bulmasını ister. Sakip babasının emektar arabasına atlayıp elinde yalnızca kardeşinin adı ve eski bir adresle İstanbul yollarına düşer.

7. Apollo 13 (1995)

7. Apollo 13 (1995)

IMDb: 7.6

Apollo 13 ekibi aya gitmek için hazırlanmaktadır. Dönemin en ünlü astronotları olan Jim Lovell, Fred Haise ve Jack Swigert'tan oluşan ekip tüm hayatlarını bu heyecan verici görev için hazırlanarak geçirmişlerdir. Artık her şey yolunda gidiyor gibidir. Ta ki daha aya varmadan oksijen tanklarından biri patlayana ve ölümle imtihan başlayana kadar...

6. Birdman (2014)

6. Birdman (2014)

IMDb: 7.7

Bir dönemin 'Birdman' adlı süper kahraman filmleri serisiyle ünlenen oyuncusu Riggan, Broadway'de kendi yönettiği ve başrolünde yer aldığı bir oyunun son hazırlıklarını yapmaktadır. Ancak provalar esnasında oyunculardan biri beklenmedik bir biçimde yaralanır ve yerinin acil olarak doldurulması gerekir. Lesley ve onun en yakın arkadaşı olan Jake'in önerisiyle bir zamanların gözde yıldızı olan Mike Shiner ile anlaşılır. Riggan sahneye çıkma hazırlıkları yaparken en başta Mike Shiner ardından ise oyuncu olan sevgilisi Laura, kişisel asistanlığını yürüten kızı Sam ve mükemmeliyetçi eski karısı Sylvia baş etmek durumunda kalır. Riggan kendine yeniden prestij kazandırmasını beklediği bu oyunu, beklentilerin aksine olumlu tepkiler kazanması için elinden geleni yapacaktır.

5. Ananı Da! (2001) Y tu Mamá También

5. Ananı Da! (2001) Y tu Mamá También

IMDb: 7.7

Başarılı bir indie-yapım 'Y Tu Mamá También'... Türkiyede'de vizyon şansı bulan bu nitelikli yapım, ayrıksı bir yol sineması örneği... Bir çok festivalden ödül ile dönen 'Y Tu Mamá También' Meksikalı 17 yaşlarında iki arkadaş; Julio ve Tenoch'ın öyküsünü beyazperde'ye yansıtıyor. Bu iki kafadar, hayali bir kumsala doğru bir yolculuk planlarlar. Julio ve Tenoch'un olgun bir arkadaşları daha onlara eşlik edecektir; kendilerinden yaşca büyük olan Luisa...

İçeriğin Devamı Aşağıda

4. Beasts of No Nation (2015)

4. Beasts of No Nation (2015)

IMDb: 7.8

Jane Eyre uyarlamasıyla uluslararası sinema arenasında parlayan ve True Detective dizisiyle de dikkatleri üzerine toplayan genç yönetmen, Afrika ülkesindeki iç savaşta savaşması için ailesinden kopartılan çocuk asker Agu’nun öyküsü anlatıyor.

3. Roma (2018)

3. Roma (2018)

IMDb: 7.8

Cleo, Meksiko’nun orta sınıf ailelerinin yaşadığı bir Roma mahallesinde bulunan bir evde hizmetçi olarak çalışan genç bir kadındır. Bir yandan ev işleri ile uğraşan Cleo, bir yandan da evdeki dört çocukla ilgilenir. O tüm zamanını hizmetlisi olduğu evde geçirse de kendisine ait bambaşka bir dünyası vardır. Genç kadın, gönlünü Fermin adındaki bir adama kaptırmıştır. Fakat bu ilişki pek de Cleo’nun düşlediği gibi sonuçlanmaz. Bu sırada evin dört çocuk annesi olan hanımı Sofia, kocasının yokluğu ile başa çıkmaya çalışır. Birbirinden farklı hayatlara sahip olsalar da benzer travmalar yaşayan Cleo ve Sofia, siyasi kargaşanın hüküm sürdüğü bir ortamda birbirlerinin en büyük destekçisi olur.

2. Not Defteri (2004) The Notebook

2. Not Defteri (2004) The Notebook

IMDb: 7.9

Yaşlılar için yapılmış bir bakımevinde yaşayan ve çevresindekiler tarafından 'Duke' diye çağırılan ihtiyar adam sararmış defterinde yazılı olan bir aşk hikayesini okumaya başlar. Hikaye 1940 yılında başlar. Güney Carolina'da yer alan Seabrook Adası'na Allie Hamilton isimli 17 yaşında bir genç kız gelir. Ailesiyle birlikte tatile gelen Allie, burada yaşayan Noah isimli bir gençle yakınlaşmaya başlar. Aralarındaki sınıfsal ve ekonomik farklılıklara rağmen birbirlerine duydukları hissi engellemez, doyasıya yaşamaya başlarlar. Ancak onları bekleyen ayrılık 2. Dünya Savaşı'nın kızışmasıyla birlikte gelmek üzeredir.

1. Paris Is Burning (1990)

1. Paris Is Burning (1990)

IMDb: 8.1

1980'li yıllardaki New York'taki uyuşturucu trafiğini ön plana alan yapım; bir grup kafadarın yaşam biçimini sunuyor. 80'li yılların sıcaklığını barındıran filmin yönetmen koltuğuna ise; ilk yönetmenlik deneyimini belgesel sinema üzerine yapan Jennie Livingston üstleniyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
39
14
7
5
3
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ümit Taşkın

netflix bir fiyaskodur.Hep aynı filmler

Bora Aslan

çoğunluğu netflixte var ama liste yanlış.Türkiye olmayabilir diye düşündüm ama amerika netflixte de yok. örnek john wick 3.