Görüş Bildir
Haberler
Hadi Film İzle! IMDb Puanlarına Göre Son 20 Yılın En İyi 20 Türk Komedi Filmi

Hadi Film İzle! IMDb Puanlarına Göre Son 20 Yılın En İyi 20 Türk Komedi Filmi

coptron
13.12.2017 - 00:40

Bugün ne izlesem diye düşünüp, izleyecek film bulamıyor musun? Türk komedi filmleri izlemek mi istiyorsun? Önerileri mi duymak istiyorsun? Doğru yerdesin! 

IMDb'de aldıkları puana göre son 20 yılın en iyi ve en komik 20 Türk komedi filmini sizin için derledik. Hadi film izle!

Keyifli seyirler!

Not:Film bilgileri sinemalar.com'dan alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Eyyvah Eyvah - 7.1

20. Eyyvah Eyvah - 7.1

Hüseyin, Trakya’nın bir köyünde ninesi ve dedesiyle büyüyen bir delikanlıdır. İki büyük aşkı klarnet çalmak ve Müjgan ile hayatı mutlu devam ederken, hiç beklemediği bir olay onu köyünden ayırır. İstanbul’a gelen Hüseyin’e önce klarneti, sonra da şarkıcı Firuzan destek olacaktır. İstanbul’un gece klüplerinde fırtına gibi esen Firuzan’ın hayatı rengarenk ve bir o kadar da karışıktır. Hüseyin’le tanışınca hayatına hem kahkaha hem macera dahil olacaktır.

19. Propaganda - 7.1

19. Propaganda - 7.1

Film; doğup büyüdüğü Hisli Hisar kasabasına, Gümrük Muhafaza Müdürü olarak dönen Mehdi ve çocukluk arkadaşı Rahim'in ailelerinin kasabanın ortasından geçen sınır telleri ile parçalanan hayatlarını anlatıyor. Neredeyse yüzyıllardır birlikte yaşayan Hisli Hisarlıların altüst olan sosyal yaşamlarını, aşklarını, ticaretlerinin önünde duran dikenli telleri ve merkezi otoriteye karşı hayatlarını nasıl savunduklarını görüyor, 1948 de yaşanan bu trajikomik öykünün yarım asırdır çok fazla değişime uğramadığına tanık oluyorsunuz.

Bu arada Mehdi'nin oğlu Adem ile Rahim'in kızı Filiz arasındaki tutkulu aşk, aralarından geçen sınır çizgisi nedeniyle iyice imkansızlaşır.

Arkadaşlıkla, bürokrasi arasında çelişkinin anlatıldığı bir film.

18. Kara Bela - 7.2

18. Kara Bela - 7.2

Orta yaşa gelmiş, ama hayatı boyunca kuralların hiç dışına çıkmamış bir adam olan Kudret'in (Cengiz Bozkurt) hayatı, bir arkadaşı yüzünden karıştığı soygun vakası ve sonrasında aralarına katılan yeni arkadaşlarıyla bir anda değişir, kendini emektar Toros'uyla birlikte Gaziantep'e doğru giderken bulur. Yol boyunca Kudret ve arkadaşlarının başlarına hem tehlikeli, hem de komik birçok olay gelecektir.

17. Neredesin Firuze - 7.2

17. Neredesin Firuze - 7.2

Hayri ve Orhan piyasaya sürdükleri başarısız kasetler sonucu borç batağında olan iki müzik yapımcısıdır.Hayri ve Orhan, Sansar isimli menajerin 'genç yetenek' diye lanse ettiği, o sıralar Almanya'da yaşayan Ferhat ile irtibata geçerler. Telefonda şarkı söylettikleri Ferhat'ın sesini çok beğenirler ve acil bir eylem planı oluştururlar: Ferhat gelecek, altyapıyı söyleyecek, kasetten gelen paralarla borçlar ödenecek ve düze çıkılacaktır.

Firuze isimli gizemli, kararlı ve zengin bir kadın gelir. Ferhat'ı televizyonda seyretmiş ve çok beğenmiştir. Parası olduğunu ve Ferhat'a yatırım yapmak istediğini söyler. Ama herşeyden önce 'imaj'larını değiştirmeleri gerekmektedir: Yeni bir ofis, şık kıyafetler, yaşayacakları güzel bir villa.

16. Yahşi Batı - 7.3

16. Yahşi Batı - 7.3

19. Yüzyıl'da özel bir görev kapsamında padişah tarafından Amerika'ya gönderilen iki Osmanlı yetkilisi Aziz Bey ve Lemi Bey trenle yaptıkları yolculuk esnasında yanlarında taşıdıkları değerli elması, treni durduran haydutlara kaptırırlar. Sonrasında hem elması bulmak hem de çalınan paralarını toparlamak için para kazanmanın yollarını arayan ikili dönemin revaçta olan işlerinden birine atılırlar. Kasabalarda aranan azılı suçluluların peşine düşüp ödül avcısı olan ikilinin maceralı yolculuğu sadece bunlarla sınırlı kalmaz. Yaşadıkları kasabada başlarına türlü dertler açan ikiliyi fazlasıyla eğlenceli maceralar beklemektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Çalgı Çengi - 7.3

15. Çalgı Çengi - 7.3

Salih ve Gürkan, düğün, kına gecesi gibi organizasyonlarda müzisyenlik yaparak hayatını kazanan Ankaralı iki teyzeoğludur.İkili, bir gece ikinci sınıf bir düğün salonunda sahne almak için yola çıkarlar. Bodrum katında hazırlanırlarken, yanı başlarında işlenen bir cinayet komik olaylar zincirinin de tetikleyicisi olacaktır...

14. A.R.O.G - 7.3

14. A.R.O.G - 7.3

G.O.R.A gezegeninde tutsak olan Arif'e büyük kin besleyen Komutan Logar, onu zaman makinesiyle bir milyon yıl öncesine gönderir. Taş Devri insanları, dinozorlar ve prehistorik kuşların yer aldığı AROG'da Arif'in yeni maceralarını izleyeceğiz.

13. Düğün Dernek - 7.3

13. Düğün Dernek - 7.3

Orta Anadolu'daki bir köyde, 4 arkadaş imece usulü düğün yapmaya çalışınca işler birbirine girer ve planlanan evlilik sürprizler doğurmaya başlar...

12. Organize İşler - 7.4

12. Organize İşler - 7.4

İstanbul'da oto hırsızlığı yapmakta olan bir çetenin reisi bir kovalamaca sırasında intihar etmek üzere olan birinin evine sığınır. Hayatını kurtardığına inandığı bu kişiye iş vermek ve hırsızlığa teşvik etmek ister. Yaptığının büyük bir hata olduğunu kısa sürede anlayacaktır.

11. İftarlık Gazoz - 7.5

11. İftarlık Gazoz - 7.5

1970'lerde bir Ege kasabasında yaşayan Adem, ilkokulu yeni bitirmiştir. Yazı çalışarak geçirmek isteyen Adem, ailesinden zorlukla da olsa izin alır ve Gazozcu Cibar Kemal Usta'nın çırağı olur. Ramazan ayı gelmiştir ve Adem bir yandan çalışırken oruç tutmaya niyetlenir. Ancak alışkın olmadığı için çalışırken oldukça zorlanır, serap görmeye başlar. Bu gün, Adem'in hayatının en uzun günü olacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Hokkabaz - 7.5

10. Hokkabaz - 7.5

İskender (Cem Yılmaz) hokkabazdır. Yani aslında sihirbazdır. Ama onun ve çocukluk arkadaşı Maradona'nın (Tuna Orhan) dışında herkes onun hokkabaz olduğunu düşünmektedir. İstanbul'dan hızla kaçmak zorunda kalan ikili, turne programına Sait'i (Mazhar Alanson) de dahil ederek büyük risk alırlar. Baba Sait, İskender'i takdir etmeyi uzun yıllar evvel bırakmıştır. Turne üçlüyü kaynaştırırken, aynı zamanda görkemli bir dağılmaya sebep olur. İskender, Maradona ve Sait, yol arkadaşları Fatma ile bir dağılıp bir toparlanırlar.

9. Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü? - 7.5

9. Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü? - 7.5

Karagöz ve Hacivat inşaatta çalışan iki ameledir. Her ikisinin de birbirlerini ve çevredekileri eğlendirme konusunda doğal bir yetenekleri vardır. İnsanlar tarafından ne kadar komik oldukları keşfedilince şehrin ileri gelenlerinin de katıldığı çeşitli toplantılara ve eğlencelere davet edilirler ve bir anda ünlü olurlar. Bu şöhret onların düşüşlerinin de başlangıç noktası olur.Olaylar 14. yy'da Bursa şehrinde geçer. Şehir, artık son dönemlerini yaşamakta olan Bizans-Hıristiyan İmparatorluğu'nun elitleri ile yeni gelen göçebe ve İslam topluluklarının beraber yaşadıkları bir yerdir. İktidar mücadeleleri ve şiddetin kıyasıya yaşandığı bir ortamda mizah da tehlikeli bir uğraştır aslında. Böyle bir ortamda Karagöz ve Hacivat'ın her gösterisi izleyen seçkinler için bir tehdit unsuru haline geldikçe bu durum komedyenler için de yavaş yavaş bir tehlike haline dönüşür. Karagöz ve Hacivat'ın komedi anlayışları sadece söze dayalı değil, aynı zamanda görsel ve fiziksel unsurlar da taşımaktadır. Konuşmaya başladıkları anda doğal yetenekleri ortaya çıkar ama sözlerini sakınmadıkları bu sınır tanımaz doğal yetenekleri, içerdiği hiciv ve alaydan dolayı insanlarda büyük bir rahatsızlık yaratır. Onlar klasik anlamdaki kahramanlar değillerdir artık. Ne etraflarındaki diğer ameleler tarafından, ne de kendilerini eğlencelerine davet eden seçkinler tarafından sevilirler.Kahramanlarımız filmin tüm hikayesinin geçtiği birkaç aylık süre boyunca rastladıkları herkesle eğlenme fırsatı bulurlar. Bu da onların trajik sonlarını hazırlar...

8. Limonata - 7.6

8. Limonata - 7.6

Senaryosu Ali Atay ve Ertan Saban tarafından yazılan Limonata, başka kültürlerden gelen, birbirini tanımayan iki kardeşin, benzerliklerine, farklılıklarına hatta kavgalarına şahit olacağımız eğlenceli bir yol hikayesi.

7. Pek Yakında - 7.7

7. Pek Yakında - 7.7

Eski bir figüran ve korsan DVD satıcısı olan Zafer (Cem Yılmaz), hayatta dikiş tutturamamış bir adamdır. Karısı Arzu ondan ayrılmak isteyince ona kendini kanıtlamak için son çaresine başvurur: 1970'lerde yazılmış ancak hayata geçmemiş bir film projesi olan Şahikalar'ı çekmek ve artık boş işlerle uğraşmadığını ona gösterecektir. Bu planında ona eski Yeşilçam emektarı arkadaşları yardımcı olmaya çalışacaktır, Zafer filmde Arzu ve diğer arkadaşlarıyla birlikte ünlü oyuncu Boğaç Boray'ı oynatacaktır. Zafer hem yeteneklerini ispat etmek, hem karısına güzel bir film hediye etmek, hem de onu ayrılıktan caydırmak için bu yetenekleri kısıtlı ekiple zorlu ve eğlenceli bir maceraya atılır.

6. Bana Masal Anlatma - 7.8

6. Bana Masal Anlatma - 7.8

Filmde dolmuş şoförlüğü yapan Rıza'nın (Fatih Artman) günün birinde hem güzel hem de çok iyi kalpli bir kız olan Ayperi (Hande Doğandemir) ile tanışmasından sonra yaşadığı olaylar anlatılıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. G.O.R.A - 8,0

5. G.O.R.A - 8,0

Anadolu’nun turistik kentlerinden birinde tüccarlık yapan Arif uzaylılar tarafından kaçırılarak G.O.R.A adlı gezegene götürülür. Arif, gezegenden kaçmak için uğraşır. Bunun için de uzaylı Komutan Logar’a karşı mücadele vermesi gerekir. Bu mücadele esnasında gezegenin kralının kızı olan Ceku'ya aşık olan Arif, G.O.R.A'da tanıştığı dostlarının da yardımıyla Logar'ı alt etmeye çalışır.

4. Vizontele - 8.1

4. Vizontele - 8.1

Sene 1974. Van'ın Gevaş ilçesi. Köyün futbolcu delikanlısı Rıfat askere gidiyor. Sevgilisi Asiye ise gururlu bir kız. Üzüldüğünü göstermek istemiyor.Köyün delisi Emin'se teknoloji meraklısı. Ama kontrol edemediği bir tiki var. Başkalarının hareketlerini tekrar etmek. Tüm köy halkı sinemayla yatıp sinemayla kalkıyor. Bir gün TRT'den bir ekip köye TV vericisi getirmek için geliyor ama işi ciddiye almıyor. Deli Emin'se televizyon olayını onur meselesi yapıyor ve bu yolda tek destekçisi ilçenin belediye başkanı Nazmi Bey.

3. Aile Arasında - 8.2

3. Aile Arasında - 8.2

Çok takıntılı bir adam olan Fikret (Engin Günaydın) ve müzikhol vokalisti Solmaz (Demet Evgar), aynı gün yıllar süren evliliklerini bitirmiş, ve çok tuhaf olaylar sonucunda karşılaşmışlardır. Bu sırada Solmaz'ın kızı Zeynep, zengin bir kebapçının oğluyla evlenmeye karar vermiştir. Ancak ilk başta aile arasında olması planlanan nikah, giderek tantanalı bir hal alınca Fikret kendini hiç beklemediği olayların ortasında bulacaktır.

2. Pardon - 8.2

2. Pardon - 8.2

İbrahim, Aydın ve Muzaffer çok yakın 3 arkadaştır. İbrahim, resmi üniforma görmekten çok rahatsız olan biridir. İbrahim, bir gün resmi üniformalı birisiyle karşılaşınca hemen oradan kaçmak ister ancak durumdan şüphelenen polis, 3 arkadaşı da içeri alır. Suçsuz yere 6,5 yıl hapis yatan arkadaşlar sonunda dışarı çıkmayı başarır.

1. Her Şey Çok Güzel Olacak - 8.2

1. Her Şey Çok Güzel Olacak - 8.2

Filmin başrol oyuncusu ve aynı zamanda trajikomik hadiselerin başına üşüştüğü Altan (Cem Yılmaz) bir kavga sırasında yıllardır görmediği ağabeyi Nuri (Mazhar Alanson)'nin ecza deposunu , yıllardır açmaya planladığı barı için kaynak olarak görmektedir. Altan sinsi hesaplarıyla Nuri'ye yaklaşır . Fakat kader Altan ve Nuri'nin başını hep tehlikeli maceralara sürer. Herşeyin çok güzel olacağını zanneden ikilimiz beraber ağlar , beraber güler.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
533
415
233
154
115
102
98
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mukaddem Meral

hakedip etmemeyi geçtim, bu listeyi kim hazırlmaışsa filmleri düzgün izlesin -Propaganda -Pek yakında -İftarlık gazoz -Her şey çok güzel olacak bu filmler k... Devamını Gör

Erdem Ertop

Ailecek Şaşkınız da bu listede olmalıydı bence ..

Ece Gerik

İçerikteki bütün filmler çok güzel... Eminim ki uğraşılıp güzelce vakit harcanmış! Onedio ekibine teşekkür ederim. Listenizdeki çoğu filmler yerli yapımı ols... Devamını Gör