Görüş Bildir
Haberler
Güne Başlarken Piyasalarda Bilmeniz Gereken Gündem Maddeleri

Güne Başlarken Piyasalarda Bilmeniz Gereken Gündem Maddeleri

Yurt içinde öne çıkan bir veri bulunmazken, yurt dışında Hizmet Sektörü PMI ve ABD Merkez Bankası(Fed) toplantı tutanakları takip edilecek.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin bugün MÜSİAD'da yapacağı konuşma da gündemde yer alıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Piyasalarda öne çıkan başlıklar

Piyasalarda öne çıkan başlıklar

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 'Enflasyon ile mücadele kapsamında tüm kurumların iş birliğinin en üst seviyede devam ettirilmesine ve gerekli tedbirlerin alınmasına karar verilmiştir ' dedi.

Fransa Merkez Bankası Başkanı ve ECB üyesi Francois Villeroy de Galhau, Fransa ve Euro bölgesi genelinde enflasyonda gelinin noktanın tepeye çok yakın olduğunu söyledi.

ABD'de Senato Bankacılık Komitesi, ABD Başkanı Biden'in Jerome Powell'ın 4 yıllık bir süre için yeniden Fed başkanlığına, Lael Brainard'ı da Fed başkan yardımcılığına aday göstermesini gelecek hafta yapacağı oturumlar ile değerlendirecek.

OPEC ve Rusya öncülüğündeki müttefikleri, Şubat ayında üretimi önceden planlandığı gibi 400 bin varil/gün artırılması kararına vardılar.

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Suudi Arabistan, BAE ve OPEC+'nın koordineli şekilde hareket ederek, petrol fiyat baskısını azaltmak için üretimi artırma kararı almalarını memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.

Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari, Fed'in faizi en azından 2024 yılına kadar sıfır seviyesinde tutması gerektiği görüşünü terk etti.

Kuveyt Petrol Bakanı Muhammed Al-Fares, Omicron varyantının hızla yayılmasının yarattığı endişelere rağmen küresel ekonomide toparlanmasının süreceğine inandıklarını söyledi.

ABD'nin sermaye piyasaları denetim, düzenleme kurumu SEC, NYDIG'ın bitcoin borsa yatırım fonunun (ETF) ICE NYSE Arca'da işleme açılması için yaptığı başvuru konusunda kararını erteledi.

Kazakistan Devlet Başkanı Kasım Cömert Tokayev, hükümetin istifasına kabul ettiğine yönelik kararnameyi imzaladı.

Toplantılar yurt içi gündemi belirleyecek

Toplantılar yurt içi gündemi belirleyecek

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, MÜSİAD Genişletilmiş Başkanlık toplantısına katılacak (10.00).

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milletvekilleri ile kahvaltılı toplantı gerçekleştirecek (11.00).

TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu, TİM Başkanı İsmail Gülle, birlik ve konsey başkanlarının katılacağı bir webinar toplantı yapılacak (14.00).

TBMM Genel Kurulunda, Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine devam edilecek.

Yurt dışı gündemde Fed tutanakları var

Yurt dışı gündemde Fed tutanakları var

Gün boyu tatil olmayan ülkeler için normal takvimde yer alan Hizmet Sektörü PMI verileri takip edilecek. Hindistan, İsveç, İspanya, İtalya, Fransa, Almanya, Euro Bölgesi, Brezilya ve ABD'nin Hizmet Sektörü PMI verileri gün boyu ekranlara düşecek.

Almanya yılın ilk uzun vadeli tahvil ihalesine çıkacak. Bir önceki ihalede faizi yüzde -0,38 çıkan 10 yıllık tahvil yeniden satışa sunulacak.

ABD'de MBA mortgage verileri (15.00), ADP özel sektör istihdamı (16.15) ve DoE petrol stokları (18.30) verileri bulunuyor. Bunlar içinde özellikle ADP özel sektör istihdamı cuma günü açıklanacak tarım dışı istihdam rakamına öncülük yapacak. Özel sektörde istihdam bir önceki ay 534 bin artış göstermişti.

ABD Merkez Bankası(Fed), 14-15 Aralık FOMC toplantı tutanaklarını açıklayacak (22.00).

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın