Görüş Bildir
Haberler
Ginseng Nedir? Ginsengin Vücuda Faydaları ve Zararları

Ginseng Nedir? Ginsengin Vücuda Faydaları ve Zararları

Elif Ateş
02.03.2022 - 10:53

Son yıllarda oldukça ünlenen ginseng, insan sağlığı için oldukça gereklidir. Çok eski zamanlardan beri bazı Uzak Doğu ülkelerinde tıbbi alanda kullanılmaktaydı. Ginseng, günlük beslenmenin yanında bitki olarak da tüketilebileceği gibi toz, yağ ve çay şeklinde de tüketilebilir. Aynı zamanda ginseng içeren çeşitli kapsüllerde bulunmaktadır. Ancak tüketilirken dikkat edilmesi gerekilir. Bazı kişilerde olumsuz durumlara yol açabilir. Peki ginseng nedir? İşte ginsengin vücuda faydaları ve zararları...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ginsengin, birçok çeşidi bulunur. Bunlar, içerdikleri bileşiklere göre vücuda yararları değişiklik gösterir. Bazılarının ki rahatlatıcı bir etki yaratırken bazılarının ki ise canlandırıcı etkisi bulunur. Ginsengler, genel olarak iki ana bileşik içerir. Bu bileşikler; ginsenositler ve gintonin adı verilen maddelerdir. Bilişsel fonksiyonların yerine getirilmesinde, çeşitli hastalıkların tedavisinde ve fiziksel performansın arttırılmasında oldukça etkilidir. Ginsengin faydaları ve zararları hakkında merak edilenleri sizler için derledik...

Ginseng Nedir?

Ginseng Nedir?

Kısa boylu, saçak köklü bir bitki kökü olan ginseng, yeryüzünde birçok bölgede yetişir. Ginseng, Panax cinsine mensup belirli türlerin ortak adıdır. Birçok sektörde kullanılır. Ancak tıbbi alanda kullanılan ginsengler, genellikle Kuzey Amerika'da ve Kore'de yetişirler. İyileştirici etkisinden dolayı çok eski zamanlardan beri birçok hastalığın tedavisinde kullanılırlar.

Ginsengin Vücuda Faydaları ve Zararları

Ginsengin Vücuda Faydaları ve Zararları

Ginsengin sağlığa pek çok yararı bulunur. Antioksidan bakımından zengin olan ginseng, vücutta oksidanların kontrolünü sağlar. Çeşitli kanser hastalıkları, damar sertliği, yaşlanma, enfeksiyon hastalıkları, yaşlanma ve vücudun bazı bölgelerinde oluşan iltihaplanmaların önüne geçer. Vücuttaki hücrelerin yenilenmesini sağlar. Günlük yaşamda oluşan halsizlik, yorgunluk gibi durumların giderilmesini sağlar. Hafıza, konsantrasyon gibi çeşitli bilişsel fonksiyonların sağlıklı bir şekilde yerine getirilmesinde ginseng oldukça önemlidir. Alzheimer hastalığında ginseng takviyesi önerilir. 

Kan şekerini düşürmede etkili bir takviyedir. Bu nedenle insülin direnci olan hastalar için oldukça sağlıklıdır. Bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesinde oldukça etkilidir. Düzenli kullanılan ginseng, kötü kolesterolü dengeler. Ayrıca tansiyon yüksekliğine de iyi geldiği bilinir. Hormonların düzenlenmesini de sağlayan nadir takviyelerden biridir. Erkeklerde yaşanan erektil disfonksiyonun giderilmesinde etkilidir.

Ginsengin bilinen herhangi bir zarar yoktur. Ancak aşırı tüketildiği zaman baş ağrısı, sindirim sorunları, uyku problemleri, cilt reaksiyonu gibi olumsuz durumlara sebep olabilir. Aynı zamanda nöbetler, sayıklama, kalp çarpıntısı, vajinal kanamalarda görülebilir.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
48
44
40
32
27
25
25
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın