Görüş Bildir
Haberler
Eski Savcı Zekeriya Öz Erivan'dan Almanya'ya Geçmiş

Eski Savcı Zekeriya Öz Erivan'dan Almanya'ya Geçmiş

Onedio Medya
14.08.2015 - 10:09 Son Güncelleme: 14.08.2015 - 12:12

Türkiye’de aranan ve hakkındaki yakalama kararından 12 saat önce yurtdışına çıkan eski savcı Zekeriya Öz’ün, Erivan’dan Almanya’ya geçtiği öğrenildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ergenekon ve 17-25 Aralık soruşturmalarının savcıları Zekeriya Öz ile Celal Kara’nın haklarında yakalama kararı çıkmadan 12 saat önce Gürcistan üzerinden Ermenistan’a gittiklerinin ortaya çıkmasının ardından dün de güzergâha Almanya eklendi. 

Hürriyet'ten Celal Özcan ve Nurettin Kurt'un haberine göre Zekeriya Öz’ün salı akşamı Erivan’dan uçakla Almanya’ya gittiği, hakkında yakalama kararı bulunmadığı için de vizeden muaf yeşil pasaportla rahat bir şekilde kontrolden geçtiği belirtildi. Havaalanı kayıtlarına geçmeyen Öz’ün başka bir ülkeye devam edip etmediği ise öğrenilemedi.

'Kaçışa zemin hazırlandı'

Tuncay Özkan’ın avukatı Ahmet Çörtoğlu ise eski savcıların kaçmalarına göz yumulduğunu iddia etti. MİT TIR’ları savcılarının süreç başlar başlamaz açığa alınarak tutuklandıklarını anımsatan Çörtoğlu, şunları söyledi: “Aynı şey bu savcılar için uygulanmadı? Zira ellerinde hükümeti yıpratacak çok belge var. Silivri soruşturmalarından değil, 17-25 Aralık’ta koydukları tavır nedeniyle yakalama kararı verildi. Ancak kaçmaları için zemin hazırlandı. Bence bu yakalama kararları kaçtıktan sonra alındı. Ya da Cemaat yapılanması yargı içinde halen aktif, karar önceden bildirildi.” 

Kuzen Öz: Teslim olmalıydı

DHA'da yer alan habere göre Zekeriya Öz’ün kuzeni Yusuf Öz, “Kaçmasaydı daha hoş olurdu. Türk yargısına teslim olmalıydı” dedi. 7 Haziran seçiminde Demokrat Parti’den Bursa milletvekili adayı olan Yusuf Öz, şunları söyledi: “AK Parti tarafından kullanıldı. O gün de söyledim. Ona en azından o günün Başbakanı Tayyip Erdoğan da inandı. Tayyip Erdoğan da Zekeriya Öz’ü bir kahraman yaptı. Dünün kahramanı bugün vatan haini yapılıyorsa, orada çok şeyler düşünmek lazım.”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0