Görüş Bildir
Haberler
Dünyadan Türkiye'ye Destek Mesajları

Dünyadan Türkiye'ye Destek Mesajları

Deniz Gök
17.02.2016 - 23:25 Son Güncelleme: 18.02.2016 - 10:04

Ankara'da gerçekleştirilen terör saldırısı sonrasında dünyanın birçok ülkesinden Türkiye'ye destek mesajları geldi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

ABD Dışişleri BakanlığıAnkara'da düzenlenen terör saldırısında hayatını kaybedenler için başsağlığı diledi.

"Samimi başsağlığı dileklerimizi ifade ediyoruz"

"Samimi başsağlığı dileklerimizi ifade ediyoruz"

Bakanlık Sözcüsü Mark Toner, düzenlediği basın toplantısında Ankara'daki saldırıya ilişkin açıklama yaparak, 'Samimi başsağlığı dileklerimizi ifade ediyoruz' dedi.

Patlamaya ilişkin haberleri takip ettiklerini belirten Toner, saldırıyı henüz üstlenen bulunmadığını gördüklerini kaydetti.

ABD'nin Ankara Büyükelçiliğinin de patlama sırasında olay yerinde Amerikan vatandaşı bulunup bulunmadığını tespit etmeye çalıştığı bilgisini veren Toner, vatandaşlarına her türlü konsolosluk desteğini sağlamaya çalıştıklarını kaydetti.

Toner, 'Büyükelçiliğimiz ayrıca Amerikan vatandaşları için acil uyarı yayımlayarak bölgeden uzak durmaları ve gelişmeler hakkında haberleri takip etmeleri çağrısında bulundu' ifadesini kullandı.

Almanya Başbakanı Merkel: Türkiye'nin yanındayız

Almanya Başbakanı Merkel: Türkiye'nin yanındayız
İçeriğin Devamı Aşağıda

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Ankara'da meydana gelen terör saldırısını şiddetle kınadığını belirterek, ''İnsanlık dışı saldırıları yapanlarla mücadelede Türkiye'nin yanındayız'' ifadesini kullandı. 

Merkel, yaptığı yazılı açıklamada Ankara'daki terör saldırısını dehşet içinde öğrendiğini, hükümet olarak bunu şiddetle kınadıklarını vurguladı.

Saldırı nedeniyle Türk halkına yönelik, ''Biz Almanlar acınızı paylaşıyoruz. Bu tür insanlık dışı saldırıları yapanlarla mücadelede Türkiye'nin yanındayız'' ifadelerini kullanan Merkel, saldırıda hayatını kaybedenler için taziyelerini bildirirken, yaralılara da 'acil şifa' diledi.

Fransa Cumhurbaşkanlığı ve Dışişleri Bakanlığı saldırıyı kınadı

Fransa Cumhurbaşkanlığı ve Dışişleri Bakanlığı saldırıyı kınadı

Fransa Cumhurbaşkanlığı, Ankara'da meydana gelen terör saldırısını kınadı.

Elysee Sarayı'ndan yapılan resmi açıklamada, Cumhurbaşkanı François Hollande'ın korkunç saldırıyı kınadığı belirtildi. Açıklamada, Fransa'nın Türk halkının ve Türkiye Cumhuriyeti'nin yanında olduğu da ifade edildi.

Öte yandan, Fransa Dışişleri Bakanlığı da saldırıyı kınarken hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yakınların baş sağlığı dileğinde bulundu.

NATO Genel Sekreteri: Güçlü bir şekilde kınıyorum

NATO Genel Sekreteri: Güçlü bir şekilde kınıyorum

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg de yaptığı yazılı açıklamada, 'Ankara'nın kalbinde, askeri personel taşıyan otobüslere dönük terör saldırısını güçlü bir şekilde kınıyorum. Yakınlarını kaybedenlere ve Türk halkına başsağlığı diliyorum. Düşüncelerimiz yaralılarla birilikte. Bu tür saldırılara hiçbir şekilde meşruiyet addedilemez. NATO müttefikleri, terörle mücadelede omuz omuzadır' ifadesini kullandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Avrupa Birliği : Bu zor zamanda Türkiye ve halkıylayız

Avrupa Birliği : Bu zor zamanda Türkiye ve halkıylayız

Avrupa Birliği (AB) ise Ankara'daki terör saldırısı ile ilgili açıklamasında, Türkiye'nin ve Türk halkının yanında olduğunu bildirdi.  

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ve AB Komisyonunun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Johannes Hahn'ın ortak açıklamasında, başka bir korkunç saldırının Ankara'nın merkezini vurduğu belirtildi.  Açıklamada, 'AB, kurbanların ailelerine başsağlığı ve yaralılara acil şifalar diliyor. Türk halkı ve yetkililerinin acısını paylaşıyoruz. Bu zor zamanda Türkiye ve halkıylayız, bu tür şiddet eylemleri ve terörizmden etkilenenlerin yanındayız' ifadesine yer verildi.

İngiltere ve ABD büyükelçileri saldırıyı kınadı

İngiltere ve ABD büyükelçileri saldırıyı kınadı

İngiltere Büyükelçisi Moore, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, 'Birleşik Krallık bu zor zamanında Türkiye ile omuz omuzadır. Terörizmi kesin ve net olarak kınıyorum' mesajına yer verdi.

Moore, terör saldırısını 'korkunç bir haber' olarak nitelerken, 'Olayda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifa diliyorum' ifadelerini kullandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Jonh Bass: Derin üzüntü içerisindeyim

Jonh Bass: Derin üzüntü içerisindeyim

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Bass ise Twitter mesajında, 'Ankara'da gerçekleşen terör saldırısının derin üzüntüsü ve şoku içerisindeyim. Kalbimiz ve dualarımız saldırıdan etkilenenlerledir' ifadelerine yer verdi.

İngiltere Dışişleri Bakanı: Bu acımasız şiddet eylemini kınıyoruz

İngiltere Dışişleri Bakanı: Bu acımasız şiddet eylemini kınıyoruz

İngiltere, Ankara'da bugün meydana gelen terör saldırısını kınadığını bildirdi. 

İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond resmi Twitter adresinden, 'Düşüncelerim Ankara'daki terör saldırısının kurbanlarıyla birliktedir. Birleşik Krallık, bu acımasız şiddet eylemini kınamaktadır' diye yazdı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İtalya Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni'den taziye mesajı

İtalya Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni'den taziye mesajı

İtalya Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni, Ankara’daki terör saldırısı nedeniyle Türkiye'ye taziyelerini iletti. 

Roma’da Yabancı Gazeteciler Derneği’nde katıldığı bir konferansta konuşan Gentiloni, Ankara’da bu akşam saatlerinde meydana gelen saldırıya değindi.

Türk halkına taziye dileklerini ifade eden Bakan Gentiloni, 'Ankara’da bugün gerçekleşen saldırıdan derin üzüntü duyuyor ve İtalya’nın Türk halkına, Türk Hükümeti’ne dayanışmasını dile getirmek istiyorum' diye konuştu.

Avusturya Başbakanı Faymann'dan kınama

Avusturya Başbakanı Faymann'dan kınama

Avusturya Başbakanı Werner Faymann, Ankara'da meydana gelen terör saldırısını kınadı. Faymann, yaptığı açıklamada, Brüksel'de yarın başlaması planlanan AB Fikirdaş Ülkeler Toplantısı'nın terör saldırısı nedeniyle iptal edildiğini söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun toplantıya katılmayı iptal etmesini anlayışla karşıladığını kaydeden Başbakan Faymann, 'Ankara'daki bombalı saldırı karşısında şoktayım' ifadelerini kullandı.

Werner Faymann, sığınmacı akınıyla başa çıkılabilmesi amacıyla somut önlemlerin ele alınmasının planladığını zirve için hızla yeni bir tarih kararlaştırılacağını da sözlerine ekledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Aliyev'den taziye mesajı

Aliyev'den taziye mesajı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybedenler için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a taziye mesajı gönderdi.

Aliyev, Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı resmi internet sitesinde yayımlanan mesajında, Ankara'daki patlama sonucunda çok sayıda insanın hayatını kaybetmiş olmasından derin üzüntü duyduğunu bildirdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'Aziz gardaşım' diye hitap eden İlham Aliyev, mesajında şu ifadelere yer verdi:

'İnsanlık için korkunç bir bela haline gelen terörizmi şiddetle kınıyor, teröre karşı mücadeleyi her türlü destekliyoruz. Bu acımasız olay, terörizme karşı evrensel mücadelenin zorunluluğunu bir kez daha teyit etmektedir. Yaşanan facia nedeniyle kederinizi paylaşıyor, size, hayatını kaybedenlerin aile ve yakınlarına, kardeş Türk halkına kendim ve Azerbaycan halkı adına taziye dileklerimi iletiyor, yaralılara şifa diliyorum.'

Rus siyasetçilerden kınama

Rus siyasetçilerden kınama

Rusya Parlamentosu Üst Kanadı Federasyon Konseyi Savunma ve Güvenlik Komisyonu Başkanı Birinci Yardımcısı Frants Klintseviç, terör saldırısını kınadı.

Rus senatör, her türlü terör saldırılarına karşı çıktıklarını kaydetti. Klintseçiv, 'Rusya, her türlü tartışmalı sorunlarının çözümünde terör eylemlerinin yöntem olarak kullanılmasına karşı. Biz Ankara'nın merkezinde yapılan saldırıları sert şekilde kınıyoruz, hayatını kaybedenlerin aile ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz' dedi.

Belçika: Terör saldırısı karşısında Türkiye'yle dayanışma içindeyiz

Belçika: Terör saldırısı karşısında Türkiye'yle dayanışma içindeyiz
İçeriğin Devamı Aşağıda

Belçika Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Didier Reynders, Ankara'daki terör saldırısını şiddetle kınadığını bildirdi. 

Reynders, yazılı açıklamasında, düşüncelerinin kurbanlar ve yaralılarla birlikte olduğunu belirterek, ailelere başsağlığı diledi. Hem kurbanların ailelerinin hem de Türk halkının acısını paylaştığını vurgulayan Reynders, terör saldırısı karşısında Belçika'nın Türkiye'yle dayanışma içinde olduğunu ifade etti.

Arnavutluk Dışişleri Bakanı Bushati: Şiddetle kınıyoruz

Arnavutluk Dışişleri Bakanı Bushati: Şiddetle kınıyoruz

Arnavutluk Dışişleri Bakanı Ditmir Bushati Ankara'da meydana gelen terör saldırısını şiddetle kınadı.

Bushati, sosyal paylaşım sitesindeki resmi hesabında yaptığı açıklamada, 'Arnavutluk olarak Ankara'da meydana gelen korkunç saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Dualarımız hayatını kaybedenler ve aileleriyle birliktedir' ifadelerine yer verdi.

Kosova Dışişleri Bakanı'nından taziye

Kosova Dışişleri Bakanı'nından taziye

Kosova Dışişleri Bakanı Haşim Thaci Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı dileklerinde bulunarak, 'Terör saldırısı karşısında şaşkınız. Yanınızdayız' ifadelerine yer verdi.

Macaristan: Türkiye'deki saldırıların haberini derin şok içinde aldık. Bu aşağılık eylemi kınıyoruz

Macaristan Dış Ticaret ve Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Ankara'daki terör saldırısı kınanırken, ''Türkiye'deki saldırıların haberini derin şok içinde aldık. Bu aşağılık eylemi kınıyoruz'' ifadelerine yer verildi.

Ölü ve yaralı sayısındaki artışın endişe içinde takip edildiği belirten açıklamada şunlar kaydedildi:

'Terör hiçbir şeye cevap olamaz. Böyle bir eylem hiçbir şekilde haklı gösterilemez. Bu zor anlarda yas tutan ailelere başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz.''

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yemen Cumhurbaşkanı Hadi: Derin üzüntü duyduk

Yemen Cumhurbaşkanı Hadi: Derin üzüntü duyduk

Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi, Ankara'daki terör saldırısı nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a taziye mesajı gönderdi.

Çalışma ziyareti için Ankara'da bulunan Hadi, mesajında, başkentte meydana gelen terör saldırısından dolayı derin üzüntü duyduğunu belirterek saldırıda hayatını kaybedenler için Türkiye Cumhuriyeti halkı ve devletine başsağlığı diledi. 

Yemen'in Aden kentinde bugün meydana gelen intihar saldırısında yaşamını yitirenler olduğuna dikkati çeken Hadi, Türkiye ve Yemen'in güvenlik ve istikrarı hedef alan bu tür terör olaylarına karşı mücadele edeceklerini vurguladı.

Saldırıların terörle mücadeleyi durdurmayacağını ifade eden Hadi, terörü yenerek karanlığı sona erdireceklerini kaydetti.

İran'dan kınama

İran'dan kınama

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hüseyin Cabir Ensari, yayımladığı mesajda, 'Ankara'daki terör saldırısını şiddetle kınıyor, hayatını kaybedenlerin aileleri, Türk halkı ve devletinin acılarını paylaşıyoruz' ifadelerine yer verdi.

Çipras'tan Davutoğlu'na taziye telefonu

Çipras'tan Davutoğlu'na taziye telefonu
İçeriğin Devamı Aşağıda

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'ın da Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu telefonla arayarak, saldırıda hayatını kaybedenler için taziyelerini ilettiği bildirildi.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, görüşmede Ankara'da meydana gelen patlamada hayatını kaybedenler için taziyelerini ileten Çipras'ın, terörle mücadelede Türkiye ile dayanışma içinde olduklarını söylediği kaydedildi.

Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko'dan kınama

Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko'dan kınama

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko ve Başbakan Arseniy Yatsenyuk, Ankara’daki terör saldırısını kınayarak, Türkiye’nin yanında oldukları mesajını verdi. 

Poroşenko, sosyal paylaşım hesabında yaptığı açıklamada, Ankara’daki terör saldırısından dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirerek, “Ukrayna Türkiye ile beraberdir” ifadesini kullandı. 

Yatsenyuk ise hükümeti ve Ukrayna halkı adına, terör saldırısı sonucu hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dilediğini, yaralananlara da geçmiş olsun dileklerini ilettiğini bildirdi.

Rus Dışişleri'nden taziye mesajı

Rus Dışişleri'nden taziye mesajı

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Ankara'da askeri servis araçlarına yönelik düzenlenen ve 28 kişinin öldüğü bombalı saldırı nedeniyle Türk halkına taziye dilekleri iletildi.

Ankara'daki terör saldırısının hiçbir biçimde haklı bir sebebinin olamayacağını ve bu saldırıyı düzenleyenlerin cezalandırılması gerektiği belirtilen açıklamada, 'Ankara'daki terör saldırısı, tüm ülkelerin uluslararası terörle mücadele için birleşmesi gerektiğine işaret ediyor' denildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Avrupa Konseyi saldırıyı kınadı

Avrupa Konseyi saldırıyı kınadı

Avrupa Konseyi'nden yapılan yazılı açıklamada, Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland'ın saldırıdan büyük üzüntü duyduğu ve olayı kınadığı belirtildi.

Saldırılarının sorumlularının adalet karşısında hesap vermesi gerektiğinin önemi vurgulanan açıklamada, başta Türk hükümeti olmak üzere olayda yakınlarını kaybedenlere de başsağlığı dilendi.

Açıklamada, Jagland'ın 'Bu korkunç terör saldırısından etkilenen herkesin acısını paylaşıyoruz. Avrupa Konseyi, üye ülkemiz Türkiye'nin yanında durmaya devam edecektir' ifadelerine yer verildi.

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanı Pedro Agramunt da yayımladığı açıklamada, saldırıya ilişkin üzüntüsünü paylaştı.

Başta Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve TBMM Başkanı İsmail Kahraman olmak üzere tüm Türkiye'ye başsağlığı dileklerinin yer aldığı açıklamada terörizme karşı birlikte savaşılması gerektiği ifade edildi.

Makedonya Dışişleri Bakanı Poposki başsağlığı diledi

Pakistan Başbakanı Şerif saldırıyı kınadı

Pakistan Başbakanı Şerif saldırıyı kınadı

Pakistan Başbakanı Navaz Şerif saldırıyı kınayarak, şehit ailelerine baş sağlığı diledi.

Pakistan Başbakanlık Basın Bürosu tarafından yapılan açıklamada, 'Başbakan Navaz Şerif Ankara'daki terör saldırısındaki can kayıpları ve yaralılarla ilgili üzüntüsünü dile getirirken, saldırıyı güçlü bir şekilde kınadı' ifadesi kullanıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Burundi ve Çad'dan saldırıya tepki

Burundi ve Çad'dan saldırıya tepki

Burundi Hükümet Sözcüsü Philippe Nzobonariba, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ankara'daki 'alçakça' saldırıyı kınadı. 

Türkiye'yle dayanışma içinde olduklarını belirten Nzobonariba, Burundi'nin de terör saldırılarının hedefinde olduğuna işaret ederek, 'Turkiye'de ya da başka bir yerde olsun, terör saldırılarıyla mücadele edilmesi şart' ifadesini kullandı.

Çad Hükümet Sözcüsü Mustafa Ali Alifey de 'Çad, kardeş ülke Türkiye'de barbarca ve alçakça düzenlenen bu saldırıdan çok etkilendi. Türkiye hükümeti terör olaylarına karşı boyun eğmemeli' dedi.

KKTC Başbakanı Kalyoncu saldırıyı şiddetle kınadı

KKTC Başbakanı Kalyoncu saldırıyı şiddetle kınadı

KKTC Başbakan Ömer Kalyoncu, terör saldırısına ilişkin Başbakan Ahmet Davutoğlu'na başsağlığı mesajı gönderdi. 

Mesajında, Kıbrıs Türk halkı olarak terörü ve hain saldırıyı şiddetle kınadığını belirten Kalyoncu, şunları kaydetti: 

'Bu acı haber, hepimizi derinden yaralamıştır. Bu menfur saldırıda hayatını kaybeden şehitlere Allah'tan rahmet, başta şahsınız olmak üzere şehitlerimizin kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetlerine ve Türkiye Cumhuriyeti halkına başsağlığı ve metanet, yaralılara acil şifalar dilerim.”

AGİT'ten kınama

AGİT'ten kınama
İçeriğin Devamı Aşağıda

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT), Ankara'daki terör saldırısını kınadı.

AGİT Dönem Başkanı ve Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier ve AGİT Genel Sekreteri Lamberto Zannier, yaptığı yazılı açıklamada, en az 28 kişinin hayatını kaybettiği ve 60'dan fazla insanın yaralandığı Ankara'da terör saldırılarını en güçlü şekilde kınadıklarını belirtti.

Açıklamada Zannier, 'Hiçbir devlet yalnız başına terörle mücadele edemeyeceği için terörle mücadele ortak çabaları gerektirmektedir. AGİT, terör ve şiddetle mücadele çabalarında bütün üyeleri ve ortakları ile birlikte çalışmaya ve onları desteklemeye devam edecektir' ifadelerini kullandı.

"Çin, terörün tüm şekillerine karşı"

"Çin, terörün tüm şekillerine karşı"

Çin, Ankara'daki terör saldırısına tepki gösterdi. 

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hong Ley, olağan basın toplantısında yaptığı açıklamada, Ankara'da dün akşam 28 kişinin hayatını kaybetmesine ve 61 kişinin yaralanmasına neden olan terör saldırısıyla ilgili Çin'in terörün tüm şekillerine karşı olduğunu söyledi.

Cibuti Devlet Başkanı İsmail Ömer Guelleh de terör saldırısını, 'korkakça' şeklinde niteleyerek, sert bir şekilde kınadığını belirtti.

Mısır, Kuveyt ve Bahreyn'den kınama

Mısır, Kuveyt ve Bahreyn'den kınama

Mısır Dışişleri Bakanlığı, saldırıyı resmi sözcünün yaptığı yazılı açıklamayla kınadı. 'Ankara'da onlarca kişinin ölmesi ve yaralanmasına neden olan terör saldırısının en sert şekilde kınandığı belirtilen açıklamada, yaralılara acil şifa temenni edildi, ölenlerin yakınlarına ve Türk halkına başsağlığı dilendi.

Kuveyt Emiri Şeyh Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a taziye mesajı yollayarak masumların hayatını kaybetmesine neden olan, ülkenin güvenlik ve istikrarını hedef alan Ankara'daki terör saldırısını kınadı.

Bahreyn Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada da terör saldırısı kınanarak Bahreyn'in Türkiye'nin yanında olduğu vurgulandı. Hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifa dilenen açıklamada, Bahreyn'in her türlü teröre karşı tutumunun sabit olduğu, terörle mücadele için uluslararası toplumun çabalarını birleştirmesi gerektiği belirtildi.

Ajanslar ve Sputnik Türkiye

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Nesli Aracı

Can Azerbaycan'ın dışındakilerin hepsi gösteriş anasını satiim! Yanımızdalarmış, hadi ordan!!

Eyüp Can Yılmaz

Ulan Azerbaycan hariç alayınız şerefsizsiniz be.

Yusuf

Aliyev dışındakilerinin "olmayan" samimiyetine .............. !!!

Memduh Tandoğan

Kosovada canımızdır kardeş