Görüş Bildir
Haberler
Çorlu Tren Katliamı Davası: TCDD Yöneticisi Mümin Karasu Tutuklandı

Çorlu Tren Katliamı Davası: TCDD Yöneticisi Mümin Karasu Tutuklandı

Çorlu Tren Katliamı davasında hakkında yakalama kararı verilen dönemin TCDD 1. Bölge Müdürlüğü Bakım Servis Müdürü Mümin Karasu, bugün teslim oldu. Karasu’nun, 5 Ekim Perşembe günü yapılan duruşmadan sonra notere gittiği ve burada gözaltına alınmadığı ortaya çıktı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Karasu, Çorlu Cezaevine gönderildi

Karasu, Çorlu Cezaevine gönderildi

Uzunköprü-İstanbul seferini yapan yolcu treninin 8 Temmuz 2018'de Çorlu yakınlarında vagonlarından bazılarının devrilmesi sonucu 25 kişi yaşamını yitirmiş, 340 kişi yaralanmıştı.

Çorlu Tren Katliamı'nda haklarında kamu davası açılan 13 sanık arasındaki TCDD 1. Bölge Müdürlüğünde Bakım Servis Müdürü olan Mümin Karasu tutuklandı.

Davanın 5 Ekim Perşembe günü görülen 11. duruşmasında hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılan Karasu, avukatıyla Çorlu Adliyesine geldi. Karasu, ifadesinin ardından Çorlu Cezaevine gönderildi.

6 Ekim’den bu yana hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı olan Karasu’nun ayna gün notere giderek vekaletname çıkarttığı ve noterde gözaltına alınmadığı da ortaya çıktı.

Karar geçen haftaki duruşmada çıkmıştı

Karar geçen haftaki duruşmada çıkmıştı

Geçen hafta Çorlu 1. Ağır Ceza Mahkemesince Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda görülen duruşmaya, tutuksuz sanıklar, kazada hayatını kaybedenlerin yakınları ve yaralananlar ile tarafların avukatları katılmıştı.

Mahkeme heyeti, duruşmaya katılmayan Mümin Karasu hakkında tutuklamaya yönelik yakalama, yargılanmaya yeni dahil olan TCDD 1. Bölge Müdürü olarak görev yapan Nihat Aslan, Bakım Servis Alanlarından Sorumlu Müdür Yardımcısı Levent Meriçli, Üst Yapıdan Sorumlu 1. Bölge Bakım Servis Müdür Yardımcısı Levent Kaytan, Altyapıdan Sorumlu 1. Bölge Bakım Servis Müdür Yardımcısı Nizamettin Aras, yol kontrolörü Burhan Ortancıl, mühendisler Tevfik Baran Önder, Deniz Parlak ve Kubilay Başkaya'ya, yurt dışına çıkış yasağıyla adli kontrol tedbiri uygulanmasına karar vermişti.

Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığına, soruşturma açılmasında görevlendirilen bilirkişiler hakkında yürüttüğü dosya akıbetinin ve son yapılan işlerin ne olduğunun sorulması için müzekkere yazılmasına karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı 11 Ocak 2023'e bırakmıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
17
3
2
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Konuyla ilgili en az alakalı olan kişi tutuklandı gücünüz bir tek ona yetebildi

Çağatay Bayazit

Adım kadar eminim.Emniyet pasif kaldı yargı kararrı çıkarmak için bekledi.Kulağına fısıldanıcak şey için beklendi.Çok çok kısa bir süre tutuklu kalacak ve çı... Devamını Gör

Ayşe Haseki

Susurluk skandalında da sadece kamyon şoförü ceza almış kamyona tedbir konmuştu. Mafya - Devlet ilişkisi ilk kez ve tüm dünya önünde ortaya çıkmıştı.