Görüş Bildir
Haberler
Çipras Almanya’ya Meydan Okudu: 'Yunanistan Kurtarma Paketleri Devrine Dönemez'

Çipras Almanya’ya Meydan Okudu: 'Yunanistan Kurtarma Paketleri Devrine Dönemez'

Caner
11.02.2015 - 18:40
İçeriğin Devamı Aşağıda

Yunanistan’daki erken genel seçimlerin ardından kurulan SYRIZA – Bağımsız Yunanlar koalisyonu parlamentodan güvenoyu aldı. Ancak oturuma bugün yapılacak Eurogroup toplantısı damgasını vurdu.

Oturumda konuşan Başbakan Aleksis Çipras ve Maliye Bakanı Yannis Varufakis, Yunanistan’ın yeniden borç almayacağını ve kendilerine dayatılan tasarruf planını kabul etmeyeceklerini söyledi.

Çipras’ın gündeminde bugün Bürksel’de yapılacak Avrupa Birliği Maliye Bakanları Zirvesi vardı.

Çipras konuşmasına, “ Yarın Eurogroup toplantısına Maliye Bakanı Yannis Varufakis katılmayacak, Yunanistan katılacak. 10 milyon Yunan haksızca acı çekti. 1 milyon 500 bin insan işsiz. 2 milyon 500 bin insan yoksul. 300 bin genç insan göç etti. Bu insanların hepsi Eurogroup toplantısında olacak ” söyleriyle başladı.

Seçim sonuçlarının saygı görmediği bir Avrupa’yı kabul edemeyeceklerini söyleyen Çipras, “ Böyle bir durumda parlamentoyu AB bürokratlarına teslim etmeliyiz ” diye konuştu.

Yunanistan’ın momerandumu müzakere etmediğinin altını çizen Çipras, “ Size temin ederim ki geriye dönmeyeceğiz. Yunanistan, kurtarma paketleri devrine geri dönemez ” ifadelerini kullandı.

Almanya’ya da bir mesaj gönderen Yunanistan başbakanı, “ Öncü güçler, hakimiyetlerini, birilerini ortadan kaldırarak ve ceza vererek değil, dayanışma ve iknayla kazanır ” dedi.

Oturumda Maliye Bakanı Varufakis de söz aldı.

Yunan hükümetinin, şu anki kurtarma paketinin yüzde 70’ini kabul edeceği iddialarına yanıt veren Varufakis, geçmişte imzalanan momerandumun hiçbir maddesini kabul etmeyeceklerini söyledi.

Varufakis, “ Momerandum, tasarruf piramidi bitti. Bize borç verenlerle anlaşmamızsa bitmedi. Bizler neden seçildik? Yeni bir anlaşma için ” ifadelerini kullandı.

Yeni bir kurtarma paketi üzerinde uzlaşana kadar geçecek süre için yaptığı geçici program önerisini yineleyen Varufakis, “ Brüksel’e tatikler uygulamak için gitmiyoruz. Yıllarımı oyun teorisini araştırmaya harcadıysam da kullanmayacağım. Oyun teorisi oyunlar içindir; bir ülkenin ya da Avrupa’nın geleceğiyle oynayamazsınız ” diye konuştu.

Yunan bakan, “ En azından dövüşmeyi göze almaya gönüllü olmazsan müzakere edemezsin ” dedi.

Diken

Kaynak: http://www.diken.com.tr/guvenoyu-alan...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0