Görüş Bildir
Haberler
Büyük Beklentilerle Vizyona Girdikten Sonra Büyük Bir Hüsrana Uğrayarak Zarar Eden 25 İyi Film

Büyük Beklentilerle Vizyona Girdikten Sonra Büyük Bir Hüsrana Uğrayarak Zarar Eden 25 İyi Film

Toprak Kaya
04.12.2021 - 08:15

Maalesef her iyi film popülerleşmiyor ya da gişe rekorları kıramıyor, işte büyük beklentilere rağmen gişede başarısız olan 25 iyi film.👇

Not: Açıklamalar Beyazperde.com'dan alınmıştır.

Kaynak: https://www.independent.co.uk/arts-en...
İçeriğin Devamı Aşağıda

25. Blackhat

25. Blackhat

IMDb: 5.4

Siber suç dünyasının global çapta ele alan film, izinli bir mahkum ile onun Amerikalı ve Çinli ortaklarını merkezine alıyor. Chicago’dan Los Angeles, Hong Kong ve Jakarta’ya kadar uzanan üst düzey bir siber suç ağının karanlık yüzünü beyazperdeye taşıyan filmin yapımını ve yönetmenliğini Michael Mann üstlenirken, filmin zengin oyuncu kadrosunda Chris Hemsworth, Viola Davis, Tang Wei ve Wang Leehom yer alıyor. Filmin senaryosu ise Morgan Davis Foehl ve Michael Mann ikilisine ait. 

Film gişede tam anlamıyla hüsrana uğradı, 70 milyon harcadıkları film 20 milyonu bile geçemedi.

24. mother!

24. mother!
www.youtube.com

IMDb: 6.6

Film, sakin ve sıradan bir hayat süren bir çift çevresinde gelişiyor. Herkesin yan komşusu olabilecek olan sıradan çiftin hayatı, evlerine gelen istenmeyen misafirden sonra altüst olur. Çiftin ilişkisini sınayacak olan bu misafir evin tüm huzurunu bozacaktır... Misafirin eşinin de aralarına katılmasıyla birlikte işler beklenmeyen bir yön alacak ve gizlenen amaçların ne olduğu sorgulanmaya başlanacaktır.

mother!'ın harika bir psikolojik gerilim filmi olduğunu kimse inkar edemez fakat film ilk gösterime girdiğinde beklentilerin çok gerisinde kalarak sadece 14 milyon dolarlık bir hasılat elde etti.

23. Event Horizon

23. Event Horizon

IMDb: 6.7

Event Horizon 2040 yılında uzaya araştırmalar yapmak üzere gönderilen bir uzay gemisidir. Görevi esnasında kaybolmuştur. Olayın üzerinden geçen yedi senenin ardından bilim insanları bu uzay gemisini aramak ve akıbetini kavramak üzere bir kurtarma gemisi göndermeye karar verirler. Titiz bir şekilde bir araya getirilen ekip, çıkacakları bu karanlık yolculuğun dehşetinden habersizdir. Geriye dönmek, düşündükleri kadar kolay olmayacaktır.

60 milyon doların üzerinde büyük bir bütçeye sahip olan film sadece 26 milyon dolarlık hasılat elde etti.

22. Heaven’s Gate

22. Heaven’s Gate
www.youtube.com

IMDb: 6.8

Film Harvard'dan mezun olmuş zengin bir adamın bir kasabaya şerif olarak atanmasını ve zengin toprak sahiplerine karşı halkın yanında yer almasını konu alıyor.

Film stüdyoya 37 milyon dolar zarar ettirdi, bugünün enflasyon rakamı ile birlikte neredeyse 80 milyon dolar yapıyor.

21. Clockers

21. Clockers

IMDb: 6.9

Siyahi bir 'torbacı' olan 19 yaşındaki Strike, aslında bir gün bu dünyayı terk etmeyi hayal eden, evde kendi başınayken trenlerle oynayıp çikolatalı süt içen biridir. Bir gün uyuşturucu lordlarından Rodney, ondan bir başka sokak satıcısı olan Darryl’i öldürmesini ister. Böylelikle şebekede 'terfi' edecek olan Strike, bu konuda kararsızdır. Darryl gerçekten vurulur, tüm gözler Strike’tadır. Ancak deneyimli polis Rocco Klein başka bir koku almaktadır ve olayların üzerine gider.

25 milyon dolara mal olan film, gişede sadece 13 milyon doları geri alabildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Deepwater Horizon

20. Deepwater Horizon

IMDb: 7.1

Filmin öyküsü açık deniz üzerinde faal durumda olan sondaj kulesinin petrol sızdırması ve Nisan 2010 da patlaması ile Amerikan tarihindeki en büyük petrol kaçağı haline gelmesi üzerine kurulu. O gün Deepwater Horizon ‘da çalışan ve olabilecek en korkutucu şartlara maruz kalan 126 kişilik ekibin hikayesi beyazperdeye taşınıyor. İyi eğitilmiş olan karma ekip vardiyalarını tamamlayıp kıyıda bekleyen aileleriyle bir araya gelmeyi umut ederler. Ancak bir anda hayatlarındaki en kara saati yaşamaya başlayan ekip, okyanusun ortasında durdurulamaz bir yangın ile cesurca savaşmak zorunda kalırlar.

Gerçek hayattan kurgulanan fim, 156 milyon dolarlık bütçesinden 30 milyon dolar daha az kazandı.

19. Man on the Moon

19. Man on the Moon

IMDb:  7.4

Andy Kaufman, nev-i şahsına münhasır bir komedyendir. Bir gün kendini Amerika'nın ünlü şov programı Saturday Night Live'da bir rol alarak gösterme şansı bulan Andy, George Shapiro isimli bir menajerin ilgisini çeker. Shapiro'nun Andy'ye yaptığı reddedilemez teklif, onun kendi şovunu hazırlaması üzerinedir. Lakin Andy, hiç kimseye benzemeyen bir komedyendir. Zira amacı güldürmekten çok şaşırtmaktır. Andy, seyircilerini gerçeklik ile rol dünyası arasındaki bir ikileme doğru sürükleyecektir.

Man on the Moon filmi gişede maliyetinin çok gerisinde hasılat elde etmiştir. Filmin Universal Studios'a maliyeti 50 ila 80 milyon dolar olarak biliniyor.

18. A Simple Plan

18. A Simple Plan

IMDb: 7.5

Minnesota’da kimselerin önemsemediği küçük bir kasaba… Bu kasabada yaşayan Hank’in sevdiği bir karısı ve iyi kazandıran bir işi vardır. Hank’in uzun zamandır haber alamadığı kardeşi olan Jacob, ırkçı bir arkadaşı ile birlikte Hank’in çalışanı olduğu firmanın kapısını çalar. Birbirlerinden apayrı dünyaların insanları olan üç kişi, tuhaf bir şekilde bir araya gelmişlerdir. Bir gün kasabanın yakınlarına düşen bir uçağın enkazını görmeye giderler. Burada buldukları bir çantanın içerisinden tam 4 milyon dolar çıkar. Para, değerince sorunları da beraberinde getirecektir.

Oscar adaylığı bulunan bu film ise gişede 17 milyon dolar gibi küçük bir hasılat elde etti.

17. The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford

17. The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford

IMDb: 7.5

Film, Jesse James’in kendisini idol olarak gören on dokuz yaşındaki Robert Ford ile karşılaması ile birlikte gelen son günlerini anlatır. 1881 yılıdır. Jesse James bir soygunun peşindedir ve aynı zamanda da onu ele geçirmenin sonucunda bu işte para kazanacak olanlara karşı savaş açmıştır. Ancak kimse güvenmesi gerektiği konusu aslında bir muammadır. Robert Hansen’in romanından uyarlanan film çok meşhur bir kanun kaçağının özel hayatına mercek tutmaktadır. Daha ziyade Western görünümlü dramatik bir film.

Film büyük beklentilere rağmen gişede 60 milyon dolarlık bütçesinin yarısını toplayabildi.

16. Hugo

16. Hugo

IMDb: 7.5

Hugo Cabret Paris tren istasyonunun duvarları arasında gizlice yaşayan ve saatlerin düzgün çalışmasından sorumlu olan kimsesiz bir çocuktur. Bir müze yangınında saat ustası babasını kaybeden Hugo, ondan yadigar kalan bir 'automaton'u da gizlice tamir etmeye çalışır. Bu arada Paris tren istasyonunun güvenlik görevlisinden sürekli saklanır, oyuncak dükkanı sahibi Bay Georges'tan (Méliés) çaktırmadan mekanik parça aşırır. Bir gün Georges'un manevi kızı Isabella ile tanışması Hugo'ya yeni bir dünyanın kapılarını daha açacaktır...

Film 150-170 milyon dolarlık maliyetine rağmen sadece 185 milyon dolarlık bir hasılat elde etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Scott Pilgrim vs the World

15. Scott Pilgrim vs the World

IMDb: 7.5

Güzel, akıllı ve hoş bir kız arkadaş edinmek kolay değildir. Hele ki güzel, akıllı, hoş ancak eski yedi sevgilisini dövmek suretiyle kazanabileceğiniz bir sevgili ise düşman başınadır! Ama gönül bu, her zaman kolaya konmaz. İngiliz oyuncu, senarist ve yönetmen Edgar Wright’ın son çalışması Scott Pilgrim Vs. The World’da kahramanımız Scott Pilgrim’in manitacılık kurumuyla gireceği zorlu mücadele gayet eğlenceli. Yaptıkları işlerle komedi dünyasında farklı bir yer edinen iki ismin buluştuğu bu çizgi-roman uyarlaması yılın en merak uyandıran yapımlardan biri.

Başarılı yönetmen Edgar Wright gişe felaketleri konusunda tecrübeli, yaklaşık 90 milyon dolara mal olan film gişede sadece 47 milyon dolar hasılat elde etti.

14. King Richard

14. King Richard

IMDb: 7.6

King Richard, tenis kortlarında birer yıldız haline gelen Venus Williams ve Serena Williams'ın babaları Richard Williams'ın, profesyonel hayatı ve kızları ile olan ilişkisini konu ediyor. Richard Williams, kızları Venus ve Serena'nın adını tarihe yazmak için elinden geleni yapan bir babadır. Richard'ın 78 sayfalık yoğun planı doğrultusunda Serena ve Venus, California'nın ihmal edilmiş tenis kortu Compton'da her türlü zorluğa karşı, yağmur çamur demeden antrenman yapar. Kızları için elinden geleni ardına koymayan babalarının sarsılmaz kararlılığı ve annelerinin dengeli bakış açısı sayesinde Serena ile Venus, tüm ön yargılara karşı meydan okur.

50 milyon dolara mal olan film ikinci haftasında sadece 12 milyon dolarlık bir hasılat elde etti.

13. The King of Comedy

13. The King of Comedy

IMDb: 7.8

Bir yetişkin olmasına rağmen hala ailesiyle yaşayan bir 'kaçık' olan Rupert Pupkin, pek yetenekli olmadığı halde bir gün ünlü bir komedyen olacağına inanmaktadır. İdolü ise komedi yıldızı Jerry Langford’dur. Pupkin, eğer bir gün Langford’un TV programına çıkmanın yolunu bulursa, şöhretin kapısının önünde açılacağına dair bir saplantıya da sahiptir.

Martin Scorsese'nin başarılı filmi gişede pek başarılı olmadı. Gişedeki felaketin ardından filmin yıldızı Robert De Niro şu açıklamaları yaptı, ' Belki de filmde insanların bakmaktan kaçtıları gerçekler var.'

12. The Insider

12. The Insider

IMDb: 7.8

Jeffrey Wigard, dönemin en önemli sigara firmalarından birinde araştırma bölümü başkanı olarak çalışmaktadır. Bir gün yönetim kurulu üyeleri ile farklı düşüncelere sahip olmasından ötürü, onlarla ters düşer ve işten atılır. İşten atıldıktan sonra şirketin sağlıksız tüm politikalarını cesur bir şekilde açığa vurmaya kalkışan Jeffrey, oldukça kallavi kişilerden uyarılar almaya başlar. Günden güne kendini daha tehlikeli bir pozisyona sokan Jeffrey, nasıl bir işin içine girdiğinden habersizdir.

Al Pacino ve Russell Crowe gibi ünlü isimlerin olduğu film de bütçesinin gerisinde kaldı.

11. Willy Wonka & the Chocolate Factory

11. Willy Wonka & the Chocolate Factory

IMDb: 7.8

Dünyanın en popüler ve en çok satış yapan çikolata fabrikasının iş yerinden dışarı adımını atmayan garip sahibi Willy Wonka, günün birinde kapılarını kimseye açmadığı fabrikasını 5 çocuğa gezdirme kararı alır. Ailesi çok fakir olan Charlie’nin şansı yüzüne güler ve çok istediği çikolata fabrikasını görmeye hak kazanan 5 çocuktan biri olur. Acaba Willy Wonka’nın gizemli ve büyüleyici dünyasına adım attığında da o kadar şanslı olup çocuklar arasından sıyrılıp birinciliği kapabilecek midir?

Film beklenenin çok gerisinde kalarak 1 milyon dolar gibi gülünç bir hasılat elde etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Mulholland Drive

10. Mulholland Drive

IMDb: 7.9

Betty Elms, en büyük hayali Hollywood'da ünlü bir aktrist olmak olan bir kadındır. Bunun için Hollywood'a doğru bir yolculuğa çıkmıştır. Burada kendi hayatında mükemmel bir noktaya ulaşmış olan bir kadınla tanışır ve onun başarılarına hayran kalır. O kadın da Betty'den hoşlanmaya başlar ve aralarında gizemli ve oldukça erotik bir ilişki başlar. Mulholland kavşağında bir trafik kazası gerçekleşir. Bilinç ve bilinçaltı birbirlerine karışırlar. Bütün bu hayatlar, birbirlerine gireceklerdir.

David Lynch klasikleri arasında yer alan film, gişede başarısız bir başlangıç yapmıştır. 20 milyon dolara mal olan film, 20 milyonun altında bir hasılat geliri elde etmiştir.

9. Children of Men

9. Children of Men

IMDb: 7.9

Dünyanın en genç insanı on sekiz yaşındayken ölmüştür ve insanlık, neslinin tükenme olasılığı ile karşı karşıyadır. 2027 yılı itibari ile dünya, hiçbir şekilde anlam verilemeyen olaylara sahne olmaktadır. Artık üremek diye bir şey yoktur. Bu durum siyasi açıdan da tüm dengeleri sarsar. Yaşananlar karşısında bir grup insan var oluşlarını akışa teslim ederken diğer bir grup ise olanları değiştirmek için mücadeleye girişir. Bu süreçte Büyük Britanya, yönetim biçimi olarak kullandığı askeri emperyalist sisteminden ötürü kargaşaya engel olmayı başaran ve huzurunu koruyan ülke konumundadır. Yine de ülkeye girmek siteyen çok sayıda mülteci vardır.

Bugünlerde 21. yüzyılın en iyi filmleri arasında yer alan film, gişede maliyetini bile karşılayamadı.

8. This Is Spinal Tap

8. This Is Spinal Tap

IMDb: 7.9

Spinal Tap adlı İngiliz Trash Metal grubu, 1980'li yılların başlarında Amerika'ya yeniden turneye çıkmaya karar verirler. Turnenin organizatörü ise bir film yapımcısı olan Marti DeBergi'dir. DeBergi bu özel durumdan yararlanarak grubun bir belgeselini çekmenin planlarını yapmaktadır. Ancak seyahat esnasında oluşan imkansız durumlar, DeBergi'nin işin içinden çıkmasına izin vermeyecektir.

Film gişede beklentilerin çok altında kaldı.

7. Donnie Darko

7. Donnie Darko

IMDb: 8.0

Yıl 1988… Donnie Darko isimli genç bir gece insan-tavşan karışımı olan bir yaratık tarafından odasından çıkarılıp bir sırra doğru sürüklenir. Yaratık, genç çocuğa 28 gün, 6 saat, 42 dakika, ve 12 saniye sonra dünyanın sonunun geleceğini söylemiştir. Olayın şokunu üzerinden atamayan Donnie, bu büyük sırrın ağırlığı altında, tüm sosyal yaşantısını sonlandırarak bu gizemli tavşanın peşinden gidecektir. Genç yönetmen Richard Kelly'nin henüz ilk uzun metrajı olan bu esrarengiz filmi 2000’li yılların en dikkat çeken yapımları arasında. Donnie Darko özellikle Brokeback Mountain ve Zodiac gibi filmlerle başarılı kariyerini sürdüren Jake Gyllenhaal'ın keşfedilmesinde önemli bir faktör olmuştur.

4.5 milyon dolarlık bütçesi olan film sadece 3.3 milyon dolar üzerinde hasılat elde etti.

6. The Iron Giant

6. The Iron Giant

IMDb: 8.0

1958 yılında dev bir robot, Amerika’nın Maine eyaletinin küçük bir kasabasına düşer ve çevre halkını dehşete düşürür. Bir gün Hogarth adında 9 yaşında bir çocukla arkadaş olur ve bu arkadaşlık ona insaniyet ve cömertlik kavramlarını kazandırır. 

En iyi animasyon filmleri arasında yer alan The Iron Giant da zamanında pek ilgi çekmemiş. 70-80 milyon dolar harcanan film sadece 30 milyon dolar hasılat elde etmiş.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Blade Runner

5. Blade Runner

IMDb: 8.1

Blade Runner, çekildiği yıldan çok uzak bir dönemde, 2019 yılında, dünyanın artık distopik bir yaşam alanı haline geldiği bir dönemde geçer. Tyrell gibi devasa üretici firmalar Replikant isimli, dış görünüm olarak insan türünden ayırt edilemeyen robotlar üretmektedirler. Dünya dışı kolonilerin tehlikeli ve illegal işlerinin halledilmesi için kullanılan bu robotlar, Blade Runners isimli özel polisler tarafından yakalanmaktadır. Uzman bir Blade Runner olan Rick Deckard, görevini bıraktığı bir esnada, Los Angeles’a gelen bir grup replikantı yakalamak için verilen son bir görevi kabul eder. Ancak iki milyon insanın yaşadığı bu şehirde görünüm olarak insandan hiçbir farkı bulunmayan bu robotları teşhis etmek hiç kolay olmayacaktır.

Blade Runner gibi kült bir filmi bu listede görmek sizi şaşırtmış olabilir fakat ilk çıktığında sevilse bile büyük rekorlar kıramadı, film gişeyi, maliyetinin sadece 10 milyon dolar üzerinde kapattı.

4. Citizen Kane

4. Citizen Kane

IMDb: 8.3

Citizen Kane, ölen bir iş adamının ölmeden önce söylediği bir sözün sırrını açığa çıkarmaya çalışan bir muhabirin hikayesini konu ediyor. Tanınmış iş adamı Charles Foster Kane gösterişli bir hayatın barındırdığı her şeye sahiptir; bolca para, şöhret, prestij ve kadınlar... Fakat ani ölümünün ardından, ölmeden önce söylediği son söz olan “Rosebud” bir giz perdesini doğurur. Yakın çevresindeki kimsenin anlamanı bilmediği bu sözcük Kane’in ölümüne ve yaşamına dair bazı sırların varlığını işaret eder.

Bugünün çok sevilen klasikleri arasında yer alan film gişede başarısız olmuştu. Film gişede maliyetini çıkaramadı.

3. It's a Wonderful Life

3. It's a Wonderful Life

IMDb: 8.6

Şahane Hayat'da, üst üste gelen olaylar yüzünden iş adamı George Bailey intiharın eşiğine gelmiştir ve köprünün kenarında sallanmaktadır. Tam o sırada Clarence adlı ‘koruyucu melek’ belirir ve George’u intihar düşüncesinden vazgeçirmek için George’a küçük bir oyun oynamaya karar verir. Bu oyunda George eski hayatına geri dönecektir ve George, hayatındaki insanların George’la hiç tanışmamış olsalardı ne şekilde bir hayat süreceklerini görecektir. Bu sıra dışı deneyim sonucunda George iyi niyetinden dolayı ne kadar çok insana yardım ettiğini anlar ve hayatının değerinin farkına varır. Frank Capra başyapıtı dünyanın en güzel filmlerinden biridir. Her izleyenin kendisini iyi hissettiği yapım, verdiği pozitif duygular nedeniyle her yılbaşı gecesi Amerikan televizyonlarında gösterilmektedir. Kesinlikle izlenmesi gereken filmlerden biri.

Tarihte çok önemli bir yere sahip olan bu film de gişede beklentileri karşılayamamış.

2. Fight Club

2. Fight Club

IMDb: 8.8

Dövüş Kulübünün birinci kuralı: Asla Dövüş Kulübü hakkında konuşma... Dövüş Kulübünün ikinci kuralı: Asla ve asla dövüş kulübü hakkında konuşma... Jack, hayatın sıradanlığına kapılmış bir sigorta memurudur. Uzun bir süredir 'insomnia' yani uykusuzluk hastalığından şikayetçidir. Kendi psikolojik sıkıntılarından kurtulabilmek adına grup terapilerine katılmaktadır. Terapiler esnasında Marla adında bir kızla tanışır. Bir süre sonra da hayatını değiştirecek olan Tyler Durden ile... Durden, Jack'in ulaşmak istediği tüm hedeflere ulaşmış olan bir adamdır ve Jack'i asla hakkında konuşulmaması gereken bir organizasyon olan 'Dövüş Kulübü' ile tanıştıracaktır.

Bilet satışının yüksek olmasını beklemeyen yapımcılar filmin pazarlama bölümüne gereken ilgiyi göstermedi ve film gişede şaşırtıcı bir şekilde başarısız oldu.

1. The Shawshank Redemption

1. The Shawshank Redemption

IMDb: 9.3

Esaretin Bedeli, Andy ve Red isimli iki mahkumun parmaklıklar ardında kurdukları dünyanın hikayesini anlatıyor. Andy Dufresne, genç ve başarılı bir bankerdir. Karısını ve karısının sevgilisini öldürmek suçundan yargılanır ve ömür boyu hapis cezası alır. Shawsank Hapishanesi'nde dayak, işkence, tecavüz, her türlü durum yaşanmaktadır fakat Andy gene de hayata bağlı ve iyimserdir. Bu tutumu etrafındakileri de etkiler. Andy umutlu bakış açısıyla çevresindeki tüm mahkumları, parmaklıklar arkasında bile özgür bir yaşam olabileceğine inandırır. Andy'nin bu çabalarına ortak olacak bir arkadaşı da olacaktır: Red.

Yıllardır IMDb'nin en iyi film listesinin en tepesinde olan film ilk gösterime girdiğinde gişede çok başarılı olmadı. İlk gösterime girdiğinde 16 milyon dolarlık gelir elde etti fakat film sonra tekrar gösterime girdi ve 58 milyon dolarlık bir gelir elde etti.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
5
3
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın