Görüş Bildir
Haberler
Bu Filmleri İzlerken Yeni Yılın Gelişini Damarlarınızda Hissedeceksiniz!

Bu Filmleri İzlerken Yeni Yılın Gelişini Damarlarınızda Hissedeceksiniz!

30.12.2021 - 09:00 Son Güncelleme: 28.11.2022 - 11:02

2021 yılının sonuna yaklaşırken birçok insan tarafından yılın en çok sevilen dönemindeyiz. Yeni yıl ruhunu en iyi yansıtan filmler listesine bir göz atmanızı tavsiye ediyoruz.

Kaynak: https://www.hollywoodreporter.com/lis...
İçeriğin Devamı Aşağıda

35. Jack Frost (1998)

35. Jack Frost (1998)

IMDb: 5,4

Sık sık seyahat eden bir müzisyen olan Jack Frost, oğlu Charlie ile yeterince ilgilenememektedir. Charlie ise babası ile daha çok zaman geçirmek ister. Yine seyahate çıktığı bir sırada geçirdiği trafik kazası sonucu Jack hayatını kaybeder. Babasının vefatı Charlie için büyük bir yıkım olur. Babasını çok özleyen Charlie, Noel günü evinin bahçesinde bir kardan adam yapar. Kardan adama babasının kıyafetlerini giydiren küçük çocuk Noel gecesi babasının geri dönmesini diler. Ertesi gün uyandığında ise Charlie’yi büyük bir sürpriz beklemektedir.

34. A Very Murray Christmas (2015)

34. A Very Murray Christmas (2015)

IMDb: 5,5

Başarılı yönetmen Sofia Coppola'nın yazıp yönettiği filmde başrollerde Bill Murray, Paul Shaffer, Michael Cera, George Clooney, Rashida Jones, Amy Poehler gibi ünlü isimler yer alıyor.

33. Jingle All the Way (1996)

33. Jingle All the Way (1996)

IMDb: 5,7

Bir şirketin satış ekibinde çalışan Howard Langston tam bir işkoliktir. Sürekli işiyle meşgul olan Howard’ın ailesi ise bu durumdan oldukça muzdaripdir. Oğlu Jamie’nin karate kursundaki kuşak merasimine katılacağına söz vermiştir fakat işine dalıp töreni kaçırır. Jamie’nin kalbi çok kırılmıştır. Yaptığı hatayı telafi etmek isteyen baba, oğlu ne isterse almaya hazırdır. Jamie istediği hediyeye hemen karar verir; bir süper kahraman “Turbo Man” oyuncağı ister. Howard, bunu basit bir istek olarak görür fakat durum öyle değildir. Oyuncuğu bulmak için uğraşan Howard, kendisi gibi oyuncağın peşine düşen başka bir baba Myron ile kıyasıya bir mücadeleye girişecektir.

32. A Christmas Prince (2017)

32. A Christmas Prince (2017)

IMDb: 5,8

Amber, gelecek vadeden, genç bir gazetecidir. Kral olmaya hazırlanan bir prensle ilgili haber yapmak için yurtdışına gönderilir. Fakat bu prens bildiğimiz prenslerden değildir. Amber’in oldukça havalı bir playboy olan prensi yakından tanıması gerekmektedir. Bunun için de gazeteci olduğunu gizleyerek sarayın içinde gizlice bilgi toplamaya başlar. Amber kısa sürede kraliyette dönen entrikalarla ilgi bilgiler edinir. Fakat bu sırada hiç beklenmedik bir durum gerçekleşir. Havada aşk kokusu vardır; genç kadın yakışıklı prense kalbini kaptırmıştır. Amber, yalanına devam edebilecek midir?

31. How Grinch Stole Christmas (2000)

31. How Grinch Stole Christmas (2000)

IMDb: 6,2

Noel coşkusu, Whoville kasabasının her sokağında müthiş bir şekilde yaşanmaktadır. Noel heyecanı artık çok yakındır. Kasaba halkının tek derdi, diğer insanlara çok güzel hediyeler almaktır. Bu kasabaya Crumpit Dağı'nın tepesinden bakan Grinch ise Noel'den nefret etmektedir ve bu zavallı insanların neden bu kadar aptal göründüğünü sorgulamaktadır. Tek isteği, onları Noel'i beklediklerine pişman etmektir. Grinch planını gerçekleştirebilmek adında elinde ne varsa yoksa ortaya koyacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

30. The Night Before (2015)

30. The Night Before (2015)

IMDb: 6,4

Joseph Gordon-Levitt, Seth Rogen, Anthony Mackie, Lizzy Caplan, Jillian Bell, Michael Shannon ve Mindy Kaling'in başrollerinde oynadığı komedi filmi The Night Before'un yönetmen koltuğunda Jonathan Levine oturuyor.

29. The Grinch (2018)

29. The Grinch (2018)

IMDb: 6,4

Who köyünden ayrılarak dağın başında, kimsenin yaklaşmaya cesaret edemediği mağarasında yaşayan Grinch'e yalnızca sadık köpeği Max eşlik etmektedir. Günlük yaşamın sükunetinden memnun olan Grinch'in kabusu ise, Noel kutlamalarına aşırı düşkün olan Who halkının yıl sonu başlayan coşkusudur. Bu yıl kutlamaların daha da coşkulu olacağının ilan edilmesi sonucu, Grinch bu coşkuyu yok etmek adına, Noel Baba kılığına girerek yılbaşını çalmaya karar verir. O sırada köyde yaşamakta olan küçük Cindy-Lou ise arkadaşlarıyla birlikte Noel gecesinde Noel Baba'yı yakalayıp, bekar annesine yaptığı yardımlar için teşekkür etme planı yapmaktadır. İkilinin Noel planları birbirlerini nasıl etkileyecektir?

28. Jingle Jangle: A Christmas Journey (2020)

28. Jingle Jangle: A Christmas Journey (2020)

IMDb: 6,5

Jingle Jangle, eksantrik bir oyuncakçı ve onun torununun hayatına odaklanıyor. Tuhaf bir adam olan Jeronicus Jangle, macera düşkünü torunu ile birlikte, hayatlarının bambaşka bir hal almasına neden olacak büyülü bir icada imza atar.

27. The Santa Clause (1994)

27. The Santa Clause (1994)

IMDb: 6,5

Oğlu Charlie ile zorlu bir ilişkisi olan Scott Calvin, tesadüf eseri bir kazaya tanık olur. İşin ilginç yanıysa kazayı geçiren kişinin Noel Baba olmasıdır. Noel vaktine dek işlerini tamamlayıp hediyeleri dağıtmak zorunda olan Noel Baba'nın bu haliyle ayakta durması imkansızdır. Bu yüzden de tüm işler Scott'a kalır. Scott, noel baba kostümü giyerek çocuklara hediyeleri vaktinde ulaşmak zorundadır. Scott'ın başlarda istemeyerek kabul etmek zorunda kaldığı bu görev, kısa bir süre sonra, ona beklemediği bir şekilde cazip gelmeye başlar. John Pasquin'in yönettiği ve Tim Allen'ın başrolde yer aldığı film, 2006 yılında tamamlanan üç filmlik serinin ilk yapıtı.

26. The Polar Express (2004)

26. The Polar Express (2004)

IMDb: 6,6

Geçirdiği Noel'ler nedeniyle artık Noel babaya olan bir inancı kalmayan küçük bir erkek çocuğu, oldukça tuhaf bir trene atlayarak hiç bilmediği yollara düşer. İnancını sorguladığı için gideceği yere varmak onun için çok da heyecan uyandırıcı değildir. Ancak trenin içi kesinlikle öyledir. İçerisinde bir sürü mucizenin yaşandığı bu tren, Noel Baba'nın ikamet ettiği Kuzey Kutbu'na doğru yol almaktadır. Robert Zemeckis'in yönetmen koltuğunda oturduğu filmin büyük bir kısmını Tom Hanks seslendiriyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. Happiest Season (2020)

25. Happiest Season (2020)

IMDb: 6,6

Happiest Season, kız arkadaşına evlenme teklifi etmeyi planlayan genç bir kadına odaklanıyor. Kız arkadaşının ailesinin her yıl bir araya geldiği günü kafasına koyan kadının planları beklenmedik bir gelişmeyle altüst olur. Kız arkadaşının ailesi muhafazakardır ve kızlarının lezbiyen olduğundan haberleri yoktur.

24. The Best Man Holiday (2013)

24. The Best Man Holiday (2013)

IMDb: 6,7

Üniversite döneminde arkadaş olan bir grup 15 yıl sonra Noel tatilinde tekrar bir araya geldiklerinde, uzun zamandır unutulmuş rekabetlerin ve aşkların yeniden alevlenmesinin ne kadar kolay olduğunu keşfederler.

23. A Christmas Carol (2009)

23. A Christmas Carol (2009)

IMDb: 6,8

Yapımcılığı, senaryosu ve yönetmenliği tel elden çıkan A Christmas Carol, yaratıcısı Robert Zmeckis'in deyişiyle adeta bir Charles Dickens'a kaside niteliği taşıyan, değişik bir animasyon. Filmde, Ebenezer Scrooge, Noel tatiline son derece zalimce başlıyor, sadık hizmetkarına ve neşeli yeğenine bağırıp çağırırken, etrafına kötülük tohumları saçmakta bir beis görmüyor. Scrooge için kısa bir süre içinde bir sürpriz meydana gelecektir çünkü ansızın öbür dünyada vurdumduymazlığının bedelini ödeyen ölmüş iş ortağı Joseph Marley'nin hayaletiyle karşılaşır. Marley aynı kaderi paylaşmaması için Scrooge'a yardım etmek ister ve ona üç ruhun onu ziyaret edeceğini söyler. Ancak Geçmiş, Bugün ve Gelecek Noellerinin hayaletleri, onu gözlerinin açılmasını sağlayacak bir yolculuğa çıkardığında, Yaşlı Scrooge görmek istemediği gerçeklerle karşı karşıya kalır ve kalbini açarak, çok geç olmadan iblislik dolu yıllarını telafi etmek zorunda kalır. Forest Gump filmiyle Oscar ödülü kazanan yönetmen Robert Zemeckis’in bu filmle ilgili düşünceleri, 1843 yılında A Christmas Carol adıyla ilk defa yayımlanan romanın birçok versiyonu çekilmiş filminin son yorumlanışını özetler nitelikte: 'Sanki Charles Dickens bu hikayeyi filmi yapılsın diye yazmış!'

22. The Holiday (2006)

22. The Holiday (2006)

IMDb: 6,9

Iris Simpkins, Londra’da yaşayan bir gazete köşe yazarıdır. Aynı zamanda meslektaşı Jasper Bloom’a karşılıksız bir aşk beslemektedir. Yılbaşı yaklaşırken Jasper’ın nişanlandığını ve başka bir meslektaşları ile evlenmek üzere olduğunu haber aldığında Iris’in tüm dünyası tepetaklak olur. Diğer yanda Los Angeles’da yaşayan Amanda Woods, kendisine ihanet eden sevgilisinden henüz ayrılmıştır ve onu unutmaya çalışmaktadır. Kader bu iki kadının yollarını kesiştirir. Bir internet sitesi aracılığı ile yaşadıkları evi takas etmeye karar verirler. Amaçları hayatlarında tamamen bir farklılık yaratmaktır. Filmin yönetmeni Kadınlar Ne İster? İle Aşkta Her Şey Mümkün adlı romantik komedilerin de yaratıcısı olan Nancy Meyers.

21. Elf (2003)

21. Elf (2003)

IMDb: 7,0

Buddy, Kuzey Kutbu’nda büyümüş ve bir elf olmuştur. Fakat boyu büyümeye başlayınca esasında bir insan olduğu ortaya çıkar. Ve Buddy tası tarağı toplayıp New York’a gelir. Amacı babasını bulmaktır. Kendi büyüdüğü dünyaya benzemeyen New York ona bir baba, yeni bir anne ve bir kardeş kazandır. Fakat bu insanların Noel’e inançları zayıftır ve Buddy en çok buna şaşırır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. The Christmas Chronicles (2018)

20. The Christmas Chronicles (2018)

IMDb: 7,0

Film, gizlice Noel Baba’nın kızağına binen iki kardeşin macera dolu yolculuğunu konu ediyor. Tüm çocukların heyecanla beklediği güne az bir zaman kalmıştır. Kate ve ağabeyi Teddy’nin de en büyük hayali Noel Baba’yı görebilmektir. Kardeşler Noel Baba’yı görmenin yanı sıra onu kameraya çekmeyi de planlar. Noel arifesinde Noel Baba’nın gelişini gözetleyen Kate ve Teddy gizlice kızağa biner. Çoğu çocuğun hayalini yaşayan kardeşler oldukça heyecanlıdır. Fakat bu macera dolu yolculuk birçok soruna neden olur. Noel Baba’nın kaza yapmasına neden olan kardeşler Noel’i büyük bir tehlikeye atar. Onlar ne yapıp edip her şeyi yoluna koymalı, Noel’i kurtarmalıdır. Kate ve Teddy, Noel Baba ve sadık cinleri ile birlikte Noel’i kurtarmak için zorlu bir maceraya atılır.

19. Scrooged (1988)

19. Scrooged (1988)

IMDb: 7,0

Noel arifesinde bencil, alaycı bir kanal yöneticisine üç ruh musallat olur. Bu ruhlar ona unutamayacağı dersler verir.

18. Bad Santa (2003)

18. Bad Santa (2003)

IMDb: 7,0

Noel Baba ve yardımcısı görünüşlü iki dolandırıcı, kostümlerinin yardımıyla Noel arifesinde alışveriş merkezlerine dalarlar. Sempatik görünüşlerinin altında yatan motivasyon, tabii ki bulundukları mekanları soymaktır. Fakat bu dejenere yolculukları esnasında karşılaşacakları 8 yaşındaki bir çocuk, Noel’in anlamını keşfetmelerine yardımcı olur.

17. Gremlins (1984)

17. Gremlins (1984)

IMDb: 7,3

Rand Peltzer, hiçbir icadı olmayan başarısız bir mucittir. Yılbaşında ailesine hediye olarak Gizmo adında şirin küçük bir yaratığı getirir. Sevimli yaratıkla ilgili 3 önemli kural vardır. Gece yarısından sonra yemek verilmemeli, direk güneş ışığına maruz bırakılmamalı ve birkaç damladan fazla su içmemelidir. Bu kurallardan herhangi birine uyulmazsa korkunç sonuçlar beklemektedir. Rand ve oğlu Billy, her kuralı ayrı ayrı çiğnemeyi başarırlar ve başları oldukça derde girer. Artık Gremlin olarak bilinen yırtıcı ve sürekli aç gezinen çok sayıda canavarlarla uğraşmak zorundadırlar.

16. Holiday Inn (1942)

16. Holiday Inn (1942)

IMDb: 7,4

Sadece tatillerde açık olan bir handa, bir şarkıcı ve bir dansçı, geleceği parlak güzel bir sanatçının sevgisi için yarışır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Trading Places (1983)

15. Trading Places (1983)

IMDb: 7,5

Züppe bir yatırımcı ve kurnaz bir sokak dolandırıcısı, iki duygusuz milyoner tarafından yapılan bir bahsin parçası olarak pozisyonlarının tersine döndüğünü fark eder.

14. Love Actually (2003)

14. Love Actually (2003)

IMDb: 7,6

Dünyanın yönetim koltuğunda oturan otoriter başkanı ya da kitleleri büyüleyen bir rockstar olun aynı kapıya çıkacaktır: Aşktan kaçamazsınız! İşte, günümüz Londra’sında Noel’den iki ay önce yaşanan farklı olayları mercek altına alan Love Actually adlı bu filmde de, aşkın yüceliği üzerine bir yapım... Filmin nihai amacının, aşkın yüceliğine dair bir güzelleme olduğunu ileri sürmek mümkün... Belki de Love Actually'nin başrolünde 'Aslında Aşk' var...

13. White Christmas (1954)

13. White Christmas (1954)

IMDb: 7,6

II. Dünya Savaşı'ndan sonra ordudan ayrılan Bob Wallace ve Phil Davis bir dans ve müzik grubu kurmak için bir araya gelirler. Davis, Wallace'ı hem dans eden hem şarkı söyleyen, Betty ve Judy isimli iki güzel kız kardeş ile tanıştırır. Bir Noel şovunda sahneye çıkacak olan Betty ve Judy'nin peşinden Vermont'a giden ikili, burada eski komutanları General Waverly ile karşılaşırlar. Müziğin ve dansın dünyasında pek çok romantik an onları beklemektedir! Yönetmenliğini Michael Curtiz'in üstlendiği müzikal romantik komedide başroller Bing Crosby, Danny Kaye, Rosemary Clooney ve Vera-Ellen.

12. Home Alone (1990)

12. Home Alone (1990)

IMDb: 7,6

Kevin, ailesi Fransa’ya tatile giderken yanlışlıkla evde unutulur. Yalnız kaldığını fark ettiği anda, evini de hırsızlara karşı korumak zorunda kalacağını anlar. Harry ve Marv’ın niyeti, Kevin’in mahallesindeki tüm evleri soymaktır. Kevin’in evinin kolay lokma olmayacağını acı deneyimlerle öğreneceklerdir. John Hughes’un senaryosunu yazdığı filmin yönetmeni ise Chris Colombus. Evde Tek Başına, vizyona girdiği dönemde büyük ilgi toplamış ve 2 devam filmi çekilmişti.

11. Nationali Lampoon's Christmas Vacation (1989)

11. Nationali Lampoon's Christmas Vacation (1989)

IMDb: 7,6

Clark Griswolds ailesine harika bir Noel vaat eder. Evi ışıklarla donatan Clark, oturma odasına bile zor sığan bir ağaç hazırlar. Her şeyi hazırladıktan sonra ailenin geri kalanını da Noel zamanı yanlarında olmaya davet eder. Aylar süren hazırlıklar sona erip büyük gün geldiğinde işler hiç de Clark’ın planladığı gibi gitmez ve planları büyük bir felakete dönüşür.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. The Muppets Christmas Carol

10. The Muppets Christmas Carol

IMDb: 7,7

Muppet karakterleri, Noel arifesinde cimri bir adamın eski klasik hikâyesini kendi versiyonlarıyla anlatıyor.

9. A Christmas Story (1983)

9. A Christmas Story (1983)

IMDb: 7,9

Noel yaklaşmaktadır ve 9 yaşındaki Ralphie’nin tek bir isteği vardır: Bir oyuncak silah. Bu isteğini annesine ve babasına söylediğinde ise karşılaşacağı tepki onu çok büyük bir hayal kırıklığına uğratacaktır. Bunu öğretmenine söylediğinde alacağı tepki de pek farklı olmayacaktır. Ralphie her gün bu oyuncağa dair hayaller kurmakta, dünyayı bu oyuncakla beraber kurtardığını görmektedir. Bu oyuncağa sahip olmak için ailesi ve öğretmeni başta olmak üzere birçok engeli aşması gerekecektir.

8. Edward Scissorhands (1990)

8. Edward Scissorhands (1990)
images.squarespace-cdn.com

IMDb: 7,9

Edward Scissorhands’i yaratan mucit, işini tam olarak bitiremeden ölmüş ve Edward’ı makaslardan oluşan elleriyle bırakmak zorunda kalmıştır. Münzevi bir yaşam süren genç, Peg Boggs’un, onu evine götürmesiyle birlikte topluma karışmaya başlayacaktır. Fakat kimi sürprizler içeren bu buluşma, üzücü olaylara da gebedir... Hüzünlü ve komik bir Frankenstein hikayesi olan yapımın yönetmenliğini, tarzın usta isimlerinden Tim Burton üstleniyor. Klasikleşmiş bir modern çağ masalı olan Makaseller, defalarca izlenebilecek türde bir film.

7. Miracle on 34th Street (1947)

7. Miracle on 34th Street (1947)

IMDb: 7,9

New York'lu boşanmış bir anne, Macy's'de Noel Baba'yı oynaması için yaşlı ve hoş bir adam tuttuktan sonra, onun gerçek Noel Baba olduğunu öğrenince şaşırır. Akıl sağlığı sorgulandığında, bir avukat yanılmadığını savunarak mahkemede onu savunur.

6. Rudolph the Red-Nosed Reindeer (1964)

6. Rudolph the Red-Nosed Reindeer (1964)

IMDb: 8,0

Kuzey Kutbu'nda yaşayan genç ren geyiği Rudolph'un babası Noel Baba'nın ren geyiklerinden biridir ve Rudolph'un da eninde sonunda bir ren geyiği olması beklenmektedir. Ancak Rudolph'un dışlanmasına neden olan bir özelliği vardır: kırmızı burnu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Nightmare Before Christmas (1993)

5. Nightmare Before Christmas (1993)

IMDb: 8,0

Tüm dünyanın en büyük film-noir fenomenlerinden; deli-dahi Tim Burton'ın artık efsaneleşmiş sayıla gelen yapımlarından biri ile karşı karşıyayız: The Nightmare Before Christmas. Filmde, Balkabağı Kral Jack Skellington'un hanedanlığı, Halloweentown'da geçen olaylar işlenmektedir. Kabuslardan fırlamış bir kasabayı andıran Halloweentown, cinler, ecinniler, periler, ruhlar, gulyabaniler ve yarasalardan oluşan 'dinamik' bir nüfusa sahiptir. Jack'in yolu, bir gün Christmastown’a düşer. Bu tuhaf memlekete yaptığı bu ziyaret sonucu, bu tuhaf yerden çok etkilenir. Christmastown'da gördüklerine özenerek kendi şehrini de oraya benzetmek için Santa Claus’u kaçırır. Santa’nın yerine geçen Jack, çocuklara kendince alternatif hediyeler dağıtmaya başlar.

4. Die Hard (1988)

4. Die Hard (1988)

IMDb: 8,2

Filmde Noel gecesi New York polis departmanı dedektifi John McClane günden güne uzaklaştığı karısı Holly’le arasını düzeltmek ve tekrar barışmak için Los Angeles’a gelir. Holly şirketinin yılbaşı partisi için Nakatomi Plaza’dadır ve McClane bu binaya doğru yola çıkar. McClane plazaya vardığında kıyafetlerini değiştirmek için bir odaya girer. Bu esnada bir grup Alman terörist binayı kuşatarak içindeki insanları rehin alır. Ellerinden kurtulabilen tek kişi McClane’dir. Şimdi McClane’e düşen görev içerisinde eşinin de bulunduğu bu kalabalığı kurtarmak olacaktır.

3. A Charlie Brown Christmas (1965)

3. A Charlie Brown Christmas (1965)

IMDb: 8,4

Çevresinde gördüklerinden bunalan Charlie Brown, Noel'in daha derin bir anlamı olduğunu anlatmaya çalışır.

2. How the Grinch Stole Christmas! (1966)

2. How the Grinch Stole Christmas! (1966)

IMDb: 8,4

Huysuz bir keşiş, Whoville'in sakinlerinden Noel'i çalmak için bir plan yapar.

1. It's a Wonderful Life (1946)

1. It's a Wonderful Life (1946)

IMDb: 8,6

Filmde, üst üste gelen olaylar yüzünden iş adamı George Bailey intiharın eşiğine gelmiştir ve köprünün kenarında sallanmaktadır. Tam o sırada Clarence adlı ‘koruyucu melek’ belirir ve George’u intihar düşüncesinden vazgeçirmek için George’a küçük bir oyun oynamaya karar verir. Bu oyunda George eski hayatına geri dönecektir ve George, hayatındaki insanların George’la hiç tanışmamış olsalardı ne şekilde bir hayat süreceklerini görecektir. Bu sıra dışı deneyim sonucunda George iyi niyetinden dolayı ne kadar çok insana yardım ettiğini anlar ve hayatının değerinin farkına varır. Frank Capra başyapıtı dünyanın en güzel filmlerinden biridir. Her izleyenin kendisini iyi hissettiği yapım, verdiği pozitif duygular nedeniyle her yılbaşı gecesi Amerikan televizyonlarında gösterilmektedir. Kesinlikle izlenmesi gereken filmlerden biri.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
12
4
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
asude özden

Şahane Hayat en iyi yeni yıl filmi bana göre.

ezgi arda

the night before mutlaka izlenmeli, harika bir film

Metin Akalp

Klaus?