Görüş Bildir
Haberler
2022'yi Evde Karşılayanlara Özel: Yılbaşını Evde Geçirecekler İçin Birbirinden Mükemmel 23 Film Önerisi

2022'yi Evde Karşılayanlara Özel: Yılbaşını Evde Geçirecekler İçin Birbirinden Mükemmel 23 Film Önerisi

Begüm
28.12.2021 - 09:00

2022'ye mükemmel filmler ile girmek mi? İşte yılbaşında evde izleyebileceğiniz birbirinden iyi yılbaşı temalı filmleri listeledik. Hazırsanız başlayalım!

Not: Film açıklamaları beyazperde.com'dan alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Aile Bağları (2005)

1. Aile Bağları (2005)

IMDb: 6,3

Stone Ailesi, bir yılbaşı tatili döneminde, oğulları Everett’in, kız arkadaşı Meredith’i eve getirmesi ve bir teklifte bulunma planı için bir araya gelirler. Yalnız bohem bir tarzı olan Stone Ailesi, kendi tarzlarına son derece uzak kaçan Meredith’i fena halde yabancılardır. Bu New Yorklu, zengin ve güç sahibi iş kadın, mesafeli ve soğuk gelir onlara. Kendisine karşı olumsuz yaklaşanlar karşısında mahçup bir pozisyona düşen genç kadın, kız kardeşinden destek için yanına gelmesini ister. Julie’nin gelişi dikkatleri farklı bir alana kaydıracaktır.

2. The Night Before (2015)

2. The Night Before (2015)

IMDb: 6,4

Joseph Gordon-Levitt, Seth Rogen, Anthony Mackie, Lizzy Caplan, Jillian Bell, Michael Shannon ve Mindy Kaling'in başrollerinde oynadığı komedi filmi The Night Before'un yönetmen koltuğunda Jonathan Levine oturuyor.

3. Çılgın Ofis Partisi (2016)

3. Çılgın Ofis Partisi (2016)

IMDb: 5,9

Zenotek CEO'su Carol Vanstone, erkek kardeşi olan Clay'in performansından memnun değildir. Bu yüzden de ona ait olan şirket şubesini kapatmaya karar verir.  Clay ve baş teknoloji sorumlusu ise durumu kurtarmak için bir plan hazırlarlar. İkilinin planı Carol’ı da etkilemek için efsane bir ofis Noel partisi hazırlamaktır. Potansiyel bir müşteriyi etkilemek ve işlerini kurtaracak bir satış anlaşması yapmak Carol'ın gözünde departmanlarını kurtarabilecek tek şeydir. Çalışanlarını bir araya getirip muazzam bir yılbaşı partisi planlamak zorunda kalan ikili pratikte her şeyi düşünmüş olsa da işler bir anda çığırından çıkacaktır...

4. Noel Gecesi Kabusu (1993)

4. Noel Gecesi Kabusu (1993)

IMDb: 8,0

 Filmde, Balkabağı Kral Jack Skellington'un hanedanlığı, Halloweentown'da geçen olaylar işlenmektedir. Kabuslardan fırlamış bir kasabayı andıran Halloweentown, cinler, ecinniler, periler, ruhlar, gulyabaniler ve yarasalardan oluşan 'dinamik' bir nüfusa sahiptir. Jack'in yolu, bir gün Christmastown’a düşer. Bu tuhaf memlekete yaptığı bu ziyaret sonucu, bu tuhaf yerden çok etkilenir. Christmastown'da gördüklerine özenerek kendi şehrini de oraya benzetmek için Santa Claus’u kaçırır. Santa’nın yerine geçen Jack, çocuklara kendince alternatif hediyeler dağıtmaya başlar. 'Noel Gecesi Kabusu', en iyi özel efekt dalında Oscar’a aday olmuş ancak ödülü Babe filmine kaptırmıştı.

5. Elf (2003)

5. Elf (2003)

IMDb: 7,0

Buddy, Kuzey Kutbu’nda büyümüş ve bir elf olmuştur. Fakat boyu büyümeye başlayınca esasında bir insan olduğu ortaya çıkar. Ve Buddy tası tarağı toplayıp New York’a gelir. Amacı babasını bulmaktır. 

Kendi büyüdüğü dünyaya benzemeyen New York ona bir baba, yeni bir anne ve bir kardeş kazandır. Fakat bu insanların Noel’e inançları zayıftır ve Buddy en çok buna şaşırır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Deck the Halls (2006)

6. Deck the Halls (2006)

IMDb: 5,0

Noel tatilinde sadece komşuların değil; tüm uzaydan dahi görülebilecek kadar caf-caflı bir süsleme yarışına hazır mısınız? İki komşu ve iki aile arasında ezeli bir rekabet başlayacaktır. Kim daha gösterişli bir noel kutlaması yapacak? Bu tuhaf rekabette havai fişeklerden elektrikli aletlere, benzin kullanmaktan komşunun ağaçlarını telef etmeye her türlü küçük hesap mübahtır. Bakalım en kutlu Noel ışıklandırması hangi aileye ait olacaktır?

7. Tatil (2006)

7. Tatil (2006)

IMDb: 6,9

Iris Simpkins, Londra’da yaşayan bir gazete köşe yazarıdır. Aynı zamanda meslektaşı Jasper Bloom’a karşılıksız bir aşk beslemektedir. Yılbaşı yaklaşırken Jasper’ın nişanlandığını ve başka bir meslektaşları ile evlenmek üzere olduğunu haber aldığında Iris’in tüm dünyası tepetaklak olur. Diğer yanda Los Angeles’da yaşayan Amanda Woods, kendisine ihanet eden sevgilisinden henüz ayrılmıştır ve onu unutmaya çalışmaktadır. Kader bu iki kadının yollarını kesiştirir. Bir internet sitesi aracılığı ile yaşadıkları evi takas etmeye karar verirler. Amaçları hayatlarında tamamen bir farklılık yaratmaktır. Filmin yönetmeni Kadınlar Ne İster? İle Aşkta Her Şey Mümkün adlı romantik komedilerin de yaratıcısı olan Nancy Meyers.

8. Grinç (2018)

8. Grinç (2018)

IMDb: 6,8

Who köyünden ayrılarak dağın başında, kimsenin yaklaşmaya cesaret edemediği mağarasında yaşayan Grinch'e yalnızca sadık köpeği Max eşlik etmektedir. Günlük yaşamın sukünetinden memnun olan Grinch'in kabusu ise, Noel kutlamalarına aşırı düşkün olan Who halkının yıl sonu başlayan coşkusudur. Bu yıl kutlamaların daha da coşkulu olacağının ilan edilmesi sonucu, Grinch bu coşkuyu yok etmek adına, Noel Baba kılığına girerek yılbaşını çalmaya karar verir. O sırada köyde yaşamakta olan küçük Cindy-Lou ise arkadaşlarıyla birlikte Noel gecesinde Noel Baba'yı yakalayıp, bekar annesine yaptığı yardımlar için teşekkür etme planı yapmaktadır. İkilinin Noel planları birbirlerini nasıl etkileyecektir?

9. Jack Frost (1998)

9. Jack Frost (1998)

IMDb: 5,4

Sık sık seyahat eden bir müzisyen olan Jack Frost, oğlu Charlie ile yeterince ilgilenememektedir. Charlie ise babası ile daha çok zaman geçirmek ister. Yine seyahate çıktığı bir sırada geçirdiği trafik kazası sonucu Jack hayatını kaybeder. Babasının vefatı Charlie için büyük bir yıkım olur. Babasını çok özleyen Charlie, Noel günü evinin bahçesinde bir kardan adam yapar. Kardan adama babasının kıyafetlerini giydiren küçük çocuk Noel gecesi babasının geri dönmesini diler. Ertesi gün uyandığında ise Charli’yi büyük bir sürpriz beklemektedir.

10. Jingle All The Way (1996)

10. Jingle All The Way (1996)

IMDb: 5,7

Bir şirketin satış ekibinde çalışan Howard Langston tam bir işkoliktir. Sürekli işiyle meşgul olan Howard’ın ailesi ise bu durumdan oldukça muzdariptir. Oğlu Jamie’nin karate kursundaki kuşak merasimine katılacağına söz vermiştir fakat işine dalıp töreni kaçırır. Jamie’nin kalbi çok kırılmıştır. Yaptığı hatayı telafi etmek isteyen baba, oğlu ne isterse almaya hazırdır. Jamie istediği hediyeye hemen karar verir; bir süper kahraman “Turbo Man” oyuncağı ister. Howard, bunu basit bir istek olarak görür fakat durum öyle değildir. Oyuncuğu bulmak için uğraşan Howard, kendisi gibi oyuncağın peşine düşen başka bir baba Myron ile kıyasıya bir mücadeleye girişecektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. The Princess Switch (2018)

11. The Princess Switch (2018)

IMDb: 6,1

Chicago’da pastacılık yapan Stacy, Noel’den bir hafta önce kendisine tıpatıp benzeyen güzeller güzeli Montenaro Düşesi Margaret ile karşılaşır ve ikili birkaç günlüğüne birbirlerinin yerine geçmeye karar verir. Bu küçük değişim sırasında Margaret Stacy’nin yakışıklı iş arkadaşına, Stacy ise Margaret’ın nişanlısı olan Prens’e aşık olur.

12. Happiest Season (2020)

12. Happiest Season (2020)

IMDb: 6,6

“Happiest Season”, kız arkadaşına evlenme teklifi etmeyi planlayan genç bir kadına odaklanıyor. Kız arkadaşının ailesinin her yıl bir araya geldiği günü kafasına koyan kadının planları beklenmedik bir gelişmeyle altüst olur. Kız arkadaşının ailesi muhafazakardır ve kızlarının lezbiyen olduğundan haberleri yoktur.

13. Holidate (2020)

13. Holidate (2020)

IMDb: 6,1

“Holidate”, bayram günlerinden nefret eden Sloane (Emma Roberts) ve Jackson’ın hikayesini anlatıyor. Yalnız oldukları için bayram günlerinde aileleri tarafından yargılanan ikili, hoşlarına gitmeyen garip randevularla boğuşmaktadır. Birbirleriyle tanıştıktan sonra akıllarına dahiyane bir fikir gelir. Bir yıl boyunca tüm bayram tatillerinde birbirleriyle sevgiliymiş gibi rol yapmaya karar verirler.

14. Şakrak Jangle'ın Noel Serüveni (2020)

14. Şakrak Jangle'ın Noel Serüveni (2020)

IMDb: 6,5

Jingle Jangle, eksantrik bir oyuncakçı ve onun torununun hayatına odaklanıyor. Tuhaf bir adam olan Jeronicus Jangle, macera düşkünü torunu ile birlikte, hayatlarının bambaşka bir hal almasına neden olacak büyülü bir icada imza atar.

15. Aşk Her Yerde (2003)

15. Aşk Her Yerde (2003)

IMDb: 7,6

Dünyanın yönetim koltuğunda oturan otoriter başkanı ya da kitleleri büyüleyen bir rockstar olun aynı kapıya çıkacaktır: Aşktan kaçamazsınız! İşte, günümüz Londra’sında Noel’den iki ay önce yaşanan farklı olayları mercek altına alan 'Aşk Her Yerde' adlı bu filmde de, aşkın yüceliği üzerine bir yapım... Filmin nihai amacının, aşkın yüceliğine dair bir güzelleme olduğunu ileri sürmek mümkün... Belki de 'Aşk Her Yerde'nin başrolünde 'Aslında Aşk' var...

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. The Holiday Calendar (2018)

16. The Holiday Calendar (2018)

IMDb: 5,7

The Holiday Calendar, Noel’de aldığı hediye ile hayatı değişen genç bir kadının hikayesini konu ediyor. Genç bir kadın olan Abby Sutton, yetenekli bir fotoğrafçıdır. Kariyerinde büyük bir çıkmaza giren Abby, hayallerinin peşinden koşmak ister ancak bunu yapmak onun için pek de kolay değildir. Yaklaşmakta olan Noel için ailesi ile bir araya gelen Abby’yi bir sürpriz beklemektedir. Büyükbabası Abby’ye, büyükannesinin miras bıraktığı antika bir Noel takvimi hediye eder. Ancak bu takvim pek de Abby’nin düşündüğü gibi bir takvim değildir. Her gün takvimden küçük hediyeler alan Abby, başta bu hediyelerin sırrını anlamaz. Ancak takvimin kendisine sunduğu minyatür hediyelerin gerçekleri hayatını etkilemeye başlayınca takvimin sırrını keşfeder. Takvim hem Abby’nin geleceğini öngörüyor hem de büyükannesinin dedesini bulmasını sağladığı gibi onu da hayatının aşkına götürüyordur. Bradley Walsh’in yönetmen koltuğunda oturduğu filmde Abby karakterine Kat Graham hayat veriyor. Senaryosunu Amyn Kaderali’nin kaleme aldığı filmin kadrosunda Quincy Brown, Ron Cephas Jones, Romaine Waite, Genelle Williams, Laura De Carteret gibi isimler yer alıyor.

17. Eyvah Annem Dağıttı! 2 (2017)

17. Eyvah Annem Dağıttı! 2 (2017)

IMDb: 5,6

Mükemmel annelik olgusuna karşı çıkarak, onlardan beklenen sorumluluk ve istekleri karşılamayan üç anne, kendi aileleri için güzel bir Noel düzenlemeye karar veririler. Aynı zamanda kendi annelerini de ağırlamak zorundadırlar. Güzel bir Noel geçirmek için uğraşan bu üç kadın, bu tatili özel bir hale getirecek ve anneleriyle de daha yakın olmayı başaracaklardır.

18. Zoraki Tatil (2008)

18. Zoraki Tatil (2008)

IMDb: 5,7

Kimse tatilleri Brad ve Kate'ten daha çok sevemez. Her Aralık ayının 25'inde, San Francisco üst tabakasına mensup bu mutlu ama evli olmayan çift, tanışmalarından bu yana her sene sürdürdükleri bir tatil geleneğine kucak açarlar: Güneşli, egzotik bir yerde, rahatlatıcı, eğlence dolu bir gezi için ailelerini geride bırakırlar. 

Gittikleri yerde havuz kenarında margaritalarını yudumlarlar ve mevsimin tadını çıkarırlar çünkü bilirler ki evlerindeki dört unsurun yarattığı kaos ve keşmekeşten uzaktırlar: Boşanmış anne babalar, sürekli didişen kardeşler, kontrolden çıkmış çocuklar, ve Noel'de her ailenin değişmezi olan küskünlükler ve rahatsız anlar. 

Ama bu yıl öyle olmayacaktır. Şortlarını ve güneş gözlüklerini bavullarına koymuş olan Brad ve Kate tüm seferlerin iptal edilmesine neden olan sisten ötürü San Francisco havaalanına kısılıp kalırlar.

19. The Santa Clause (1994)

19. The Santa Clause (1994)

IMDb: 6,5

Oğlu Charlie ile zorlu bir ilişkisi olan Scott Calvin, tesadüf eseri bir kazaya tanık olur. İşin ilginç yanıysa kazayı geçiren kişinin Noel Baba olmasıdır. Noel vaktine dek işlerini tamamlayıp hediyeleri dağıtmak zorunda olan Noel Baba'nın bu haliyle ayakta durması imkansızdır. Bu yüzden de tüm işler Scott'a kalır. Scott, noel baba kostümü giyerek çocuklara hediyeleri vaktinde ulaşmak zorundadır. Scott'ın başlarda istemeyerekkabul etmek zorunda kaldığı bu görev, kısa bir süre sonra, ona beklemediği bir şekilde cazip gelmeye başlar.

20. Kutup Eskpresi (2004)

20. Kutup Eskpresi (2004)

IMDb: 6,6

Geçirdiği Noel'ler nedeniyle artık Noel babaya olan bir inancı kalmayan küçük bir erkek çocuğu, oldukça tuhaf bir trene atlayarak hiç bilmediği yollara düşer. İnancını sorguladığı için gideceği yere varmak onun için çok da heyecan uyandırıcı değildir. Ancak trenin içi kesinlikle öyledir. İçerisinde bir sürü mucizenin yaşandığı bu tren, Noel Baba'nın ikamet ettiği Kuzey Kutbu'na doğru yol almaktadır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Evde Tek Başına 2 (1992)

21. Evde Tek Başına 2 (1992)

IMDb: 6,8

Kevin McCallister geri dönüyor ama bu sefer Kevin’a New York’ta rastlıyoruz yanında Big Apple’ı kendi oyun parkına dönüştürecek kadar nakit para ve kredi kartlarıyla. Yanlış uçağa binip ailesini yine kaybeden Kevin yine hapishaneden kaçan Harry ve Marry ile New York’ta tekrar karşılaşır. Ama Kevin onlara yine unutamayacakları bir karşılama hazırlamıştır. 

Evde Tek Başına 1’deki aynı esprileri farklı şekilde sunan birinci filmden gerek oyuncu kadrosu gerek konusu bakımından kopmamış, eğlenceli keyifle izlenebilecek bir aile filmi.

22. Çılgın Aile Yılbaşı Tatilinde (1989)

22. Çılgın Aile Yılbaşı Tatilinde (1989)

IMDb: 7,6

Clark Griswolds ailesine harika bir Noel vaat eder. Evi ışıklarla donatan Clark, oturma odasına bile zor sığan bir ağaç hazırlar. Her şeyi hazırladıktan sonra ailenin geri kalanını da Noel zamanı yanlarında olmaya davet eder. Aylar süren hazırlıklar sona erip büyük gün geldiğinde işler hiç de Clark’ın planladığı gibi gitmez ve planları büyük bir felakete dönüşür.

23. Şahane Hayat (1946)

23. Şahane Hayat (1946)

IMDb: 8,6

Şahane Hayat'da, üst üste gelen olaylar yüzünden iş adamı George Bailey intiharın eşiğine gelmiştir ve köprünün kenarında sallanmaktadır. Tam o sırada Clarence adlı ‘koruyucu melek’ belirir ve George’u intihar düşüncesinden vazgeçirmek için George’a küçük bir oyun oynamaya karar verir. Bu oyunda George eski hayatına geri dönecektir ve George, hayatındaki insanların George’la hiç tanışmamış olsalardı ne şekilde bir hayat süreceklerini görecektir. Bu sıradışı deneyim sonucunda George iyi niyetinden dolayı ne kadar çok insana yardım ettiğini anlar ve hayatının değerinin farkına varır. Frank Capra başyaptı dünyanın en güzel filmlerinden biridir. Her izleyenin kendisini iyi hissettiği yapım, verdiği pozitif duygular nedeniyle her yılbaşı gecesi Amerikan televizyonlarında gösterilmektedir. Kesinlikle izlenmesi gereken filmlerden biri.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
2
2
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın