Görüş Bildir
Haberler
Her Yaşa Hitap Eden Yapımlar! İşte 2021 Yılının Birbirinden Yaratıcı En İyi Animasyon Filmleri

Her Yaşa Hitap Eden Yapımlar! İşte 2021 Yılının Birbirinden Yaratıcı En İyi Animasyon Filmleri

claude cahun
26.12.2021 - 20:24

2021'in ufuk açıcı ve birbirinden yaratıcı filmlere ev sahipliği yaptığına şüphe yok. Şahane filmlerle yılı noktalarken 2021'in en iyi animasyonlarını içeren bir listeyi de sizlerle paylaşmayı ihmal etmedik. Aralarında hâlâ izlemedikleriniz varsa zaman kaybetmeden izlemenizi tavsiye ediyor ve sizi bu yıl adından sıkça söz ettiren yapımların yer aldığı 10 filmlik listeyle baş başa bırakıyoruz!

Not: Film açıklamalarında Beyazperde'den faydalanılmıştır.

Kaynak: https://www.pastemagazine.com/movies/...
İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Encanto - Byron Howard, Jared Bush & Charise Castro Smith

10. Encanto - Byron Howard, Jared Bush &  Charise Castro Smith

Encanto, Kolombiya dağlarında, sihirli bir evde yaşayan, özel güçleri olan bir ailenin hikayesini konu ediyor. Encanto adı verilen sihirli yerde yaşayan Madrigal ailesinde bir kişi hariç her bir çocuk, kendisine özgü sihirli bir hediye ile kutsanır. Yalnızca Mirabel'in sihirli güçleri yoktur. Ancak Encanto'yu çevreleyen sihir tehlikedir ve ailenin yuvası tehdit edildiğinde onların tek umudu Mirabel olur.

9. Cryptozoo - Dash Shaw

9. Cryptozoo - Dash Shaw

Türü belirlenmemiş hayvanlarla ilgilenen bir ekip, melez bir yaratık olan Baku’yu yakalamak için çabalar. Ancak ekip peşine düştükleri yaratığı, mitolojik yaratıkları kurtarıp, barındırdıkları hayvanat bahçesinde sergilemeleri mi gerektiğini yoksa efsanevi yaratığın gizli ve bilinmeyen olarak mı kalması gerektiğini tartışmaya başlar.

8. Raya and the Last Dragon - Don Hall, Carlos Lopez Estrada, Paul Briggs & John Ripa

8. Raya and the Last Dragon - Don Hall, Carlos Lopez Estrada, Paul Briggs & John Ripa

Raya and The Last Dragon, Lumandra’yı kurtarmak için son ejderhanın izini süren yalnız bir savaşçı olan Raya’nın hikâyesini konu ediyor. Yıllar boyu Lumandra'nın fantastik dünyasında insanlar ve ejderhalar huzur içinde yaşar. Druun adındaki canavarlar ülkeyi tehdit edince, ejderhalar insanlığın kurtulması için kendisini feda eder. Aradan geçen 500 yılın ardından canavarlar ülkeye geri döner. Onları sonsuza dek durdurmanın tek yolu ise son ejderhanın bulunmasıdır. Yalnız bir savaşçı olan Raya, ülkeyi kurtarmak için sonra ejderhayı bulmak üzere yola koyulur. Bu süreçte Raya, dünyayı kurtarmak için ejderha sihrinden çok daha fazlasının gerekli olduğunu fark eder.

7. The SpongeBob Movie: Sponge on the Run - Tim Hill

7. The SpongeBob Movie: Sponge on the Run - Tim Hill

The SpongeBob Movie: Sponge on the Run, ikonik çizgi film karakteri SüngerBob’un maceralarını konu ediyor. Gary, Poseidon tarafından kaçırılıp Antantik City’nin kayıp şehrine geçirilince, SüngerBob ve arkadaşları Gary’yi kurtarmak için macera dolu bir yolculuğa koyulur.

6. Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba the Movie: Mugen Train - Haruo Sotozaki

6. Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba the Movie: Mugen Train - Haruo Sotozaki

Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba the Movie: Mugen Treni, ailesi acımasızca öldürüldükten sonra iblis avcısı olan Tanjiro Kamado'nun hikayesini anlatıyor. Tanjiro Kamado, ailesinin öldürülüp, kız kardeşinin bir çeşit iblise dönüştürülmesinden sonra, iblis avcılığına başlar. Butterfly Mansion'da rehabilitasyon eğitimlerini tamamlayan Tanjiro ve ekibi, yeni görevleri için kısa sürede 40 kişiden fazla kişinin kaybolduğu Mugen Treni'ne giderler. Enitsu ve Inosuke ile birlikte Demon Slayer Corps'un en güçlü kılıç ustalarından biri olan Flame Hashira Kyojuro Rengoku'ya katılan Tanjiro ve Nezuko, artık Mugen Treni'ndeki iblislerle yüzleşmeye hazırdır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Flee - Jonas Poher Rasmussen

5. Flee - Jonas Poher Rasmussen

Yönetmen koltuğunda Jonas Poher Rasmussen'in oturduğu Flee, Avrupa'ya kaçan mültecilerin hayatına odaklanıyor.

4. The Mitchells vs. the Machines - Michael Rianda & Jeff Rowe

4. The Mitchells vs. the Machines - Michael Rianda & Jeff Rowe

Ailem Robotlara Karşı, ayaklanan teknolojiye karşı zorlu bir mücadeleye girişen bir ailenin hikayesini konu ediyor. Katie, hayalini kurduğu sinema okuluna girmeyi başarınca mutluluktan deliye döner. Evinden kilometrelerce uzaklıktaki okuluna gitmek için hazırlıklara başlayan Katie’ye bu yolculuğunda ailesi de eşlik eder. Keyifli bir şekilde yola koyulan aile, yolculuk sırasında robotların dünyayı istila ettiğini öğrenir. Teknoloji ayaklanıp, robotlar sokaklarda dolaşmaya başlayınca, aile dünyayı kurtarmak için zorlu bir mücadeleye girişir.

3. On-Gaku: Our Sound - Kenji Iwaisawa

3. On-Gaku: Our Sound - Kenji Iwaisawa

Hayattan sıkılmış, heyecan arayan bir genç olduğunuzda bazen başvurabileceğiniz tek şey rock’n roll olabilir. Bununla ilgili hiçbir bilgiye, beceriye, paraya hatta enstrümana sahip olmasanız bile grup kurmak isteyebilirsiniz, tıpkı üç liseli genç gibi. Hayatları boyunca bir müzik aletini dokunmamış olan üç marjinal lise öğrencisi, hayatlarına heyecan katmak için müzik grubu kurmaya karar verir.

2. Evangelion 3.0+1.0: Thrice Upon a Time - Mahiro Maeda, Katsuichi Nakayama, Kazuya Tsurumaki & Hideaki Anno

2. Evangelion 3.0+1.0: Thrice Upon a Time - Mahiro Maeda, Katsuichi Nakayama, Kazuya Tsurumaki & Hideaki Anno

Anime dizisi Neon Genesis Evangelion: The End of Evangelion'un ardından çekilen dört bölümlük Rebuild of Evangelion'ın son filmi: Evangelion 3.0+1.0: Thrice Upon a Time!

Neon Genesis Evangelion: The End of Evangelion'da Shinji Ikari, yaşanan yenilgiden sonra derin bir depresyona girer. Bu sırada Seele, Gendo henüz kontrolü altında Üçüncü Çarpma’yı ve Tamamlama’yı tetiklemeden hemen önce Eva’ları yok etmeyi planlar. Bu yüzden de Seele, Nerv’e büyük bir saldırı düzenler. İnsanlığın kaderine karar verecek olan Shinji Ikari vakit kaybetmeden harekete geçmek zorundadır.

Evangelion 3.0+1.0: Thrice Upon a Time'da ise uzun yıllardır merak konusu olan Shinji'nin kaderinin ne olacağı açığa çıkıyor.

1. The Summit of the Gods - Patrick Imbert

1. The Summit of the Gods - Patrick Imbert

The Summit of the Gods, dağcılık tarihini değiştirebilecek bir iz bulan genç bir Japon foto muhabiri Fukamachi'nin hikayesini konu ediyor. Fukamachi, Everest Dağı'na yapılan ilk tırmanış hakkında gerçeği öğrenmeyi saplantı haline getiren bir foto muhabiridir. Adım adım gerçeğe yaklaşan Fukamachi, kaybolan bir dağcıya ait olduğunu düşündüğü bir kamera bulur.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
2
2
1
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
feyk

evangelion'un 4uncu bolum cikmis mi? hic yapmasalarmis. 3uncu bolumun uzerinden 9 sene gecmis.