Görüş Bildir
Haberler
2021'in En Akılda Kalan Film ve Dizi Afişleri!

2021'in En Akılda Kalan Film ve Dizi Afişleri!

27.12.2021 - 07:45

2021 yılı, birçok açıdan zorlayıcı geçse de, film ve diziler bakımından oldukça tatmin edici bir yıldı. Yapımların kendisi kadar afişleri de görsel olarak çarpıcı ve bir o kadar da akılda kalıcıydı. IndieWire sitesinin her yıl olduğu gibi, bu yıl da en iyi 25 film ve dizi afişini seçtiği listeyi incelemek ister misiniz? 

Not: Film açıklamaları konusunda Beyazperde sitesinden yardım alınmıştır.

Kaynak: https://www.indiewire.com/gallery/bes...
İçeriğin Devamı Aşağıda

25. Zamanda Tutsak (2021)

25. Zamanda Tutsak (2021)

IMDb: 5,8

Zamanda Tutsak, tatil için gittikleri tenha bir kumsalda beklenmedik durumlarla karşılaşan bir ailenin hayatına odaklanıyor. Bir aile, hem dinlenmek hem de eğlenceli zaman geçirebilmek için tropik bir tatile gitmeye karar verir. Geldikleri plaj oldukça kuytudadır ve aile birkaç saatliğine burada dinlenir. Ancak sonra beklenmedik bir şey olur. Aile, plajın anlam veremedikleri bir şekilde hızla yaşlanmalarına neden olduğunu ve hayatlarının sadece bir güne indirgendiğini keşfeder.

24. The Matrix Resurrections (2021)

24. The Matrix Resurrections (2021)

IMDb: 6,0

Matrix Resurrections'la çifte gerçeklik dünyasına geri dönülüyor. Bay Anderson yeniden beyaz tavşanı izlemeyi seçmek zorunda kalır. Çünkü Anderson gerçekliğinin fiziksel mi yoksa zihinsel bir kurgu mu olduğunu anlayıp, kendisini gerçekten tanımak istemektedir. Neo’nun bildiği tek bir şey vardır; o da bir illüzyon dahi olsa Matrix'e girmenin ve çıkmanın tek yolunun seçimden ibaret oluşudur. Neo ne yapması gerektiğini çok iyi bilse de Matrix'in artık daha güvenli, güçlü ve tehlikeli olduğundan bihaberdir.

23. Blood and Water (2020-)

23. Blood and Water (2020-)

IMDb: 6,5

Blood & Water, 16 yaşındaki liseli bir gencin hayatına odaklanıyor. Güney Afrikalı genç bir kızın ablası, 17 yıl önce kaçırılmıştır. Aradan yıllar geçse de ablasının başına gelenleri öğrenmeye çalışan genç kız, yaptığı araştırmalar sonucu ablası olduğunu düşündüğü bir kıza ulaşır. Genç kız, bulduğu kişinin gerçekten ablası olup olmadığını öğrenebilmek için ona yakınlaşmaya karar verir ve onun lisesine kaydolur. Genç kız, çok geçmeden ailesinin geçmişi ile ilgili büyük bir sırrı ortaya çıkarır.

22. The Eyes of Tammy Faye (2021)

22. The Eyes of Tammy Faye (2021)

IMDb: 6,7

Televizyon programları aracılığıyla Hristiyanlığı yaymaya çalışan Tammy Faye Bakker ve Jim Bakker’ın hikayesini konu ediyor. Televangelist Tammmy ve Jim’in, hızla gelen yükselişinin ardından aniden yaşadıkları düşüsün konu edildiği filmin başrollerini Jessica Chastain, Andrew Garfield üstleniyor.

21. Titane (2021)

21. Titane (2021)

IMDb: 6,7

Titane, yıllar önce kaybolduğu iddia edilen bir adamın ortaya çıkmasıyla yaşananları konu ediyor. Özel müfettişler bir gün havaalanında yüzü morarmış bir adam bulur. Adam, kendisini on yıl önce kaybolan Adrien Legrand olduğunu iddia eder. Oğlunun bulunduğu haberini alan Adrien'in babası Vincent, on yıl boyunca yaşadığı kabusun artık sona erdiğini düşünerek genç adamı evine götürür. Bu süreçte bir dizi korkunç cinayet bölgeyi etkisi altına alır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Spencer (2021)

20. Spencer (2021)

IMDb: 6,9

Spencer, 1981 yılında Prens Charles ile evlenen Diana Frances Spencer’ın hayat hikâyesini konu ediyor. 1991 yılında İngiltere Kraliyer ailesi Noel tatilini Sandringham Köşkü'nde geçirmeye karar verir. Her şey yolunda gözükür ancak Lady Diana mutsuzluğunu saklamaya çalışır. Dışarıdan gözüken şaşalı yaşamın içine hapsolan Diana, Prens Charles ile olan evliliğinin artık sonuna geldiğini düşünür ve 1991 Noel tatilini Kraliyet içinde geçirmek istediği son günleri olmasına karar verir.

19. Emily in Paris (2020-)

19. Emily in Paris (2020-)

IMDb: 7,0

Emily, Şikago’da yaşayan genç bir kadındır. Pazarlama yöneticisi olan Emily, hiç beklemediği bir anda rüya gibi bir iş fırsatı yakalar. Kariyeri için çok önemli olan bu teklifi geri çevirmeyen Emily, yeni işi için Paris’e taşınır. Yeni bir hayata başlayan Emily, bir yandan yeni işine adapte olmaya çalışırken bir yandan da ailesini, arkadaşlarını ve ilişkisini idare etmeye çalışır.

18. Shiva Baby (2020)

18. Shiva Baby (2020)

IMDb: 7,2

Genç bir kız olan Danielle, sevdiği bir kişinin ölümünün ardından gerçekleştirilecek olan Yahudi ritüeli  Shiva'ya katılmak için ailesinin yanına gider. Yolculuk sırasında evli bir adam olan Max ile tanışan Danielle, onunla para karşılığında ilişki yaşar. Ailesinin yanına gittiğinde tavırları ile aile üyelerinin tepkisi ile karşılaşan Danielle’i kötü bir sürpriz beklemektedir. Max, karısı ve ağlayan bebeğiyle ortaya çıktığında bu özel günde beklenmeyen olaylar meydana gelir.

17. Brand New Cherry Flavor (2021)

17. Brand New Cherry Flavor (2021)

IMDb: 7,2

Brand New Cherry Flavor, Los Angeles'a giderek film çekmek üzere olan genç bir kadının hikâyesine odaklanıyor. Genç kadın, etrafta kediyle gezen bir yabancının garip teklifini kabul edecek ve işler yolundan çıkacaktır. Yabancıdan gelen teklif, genç kadının kimden isterse intikam almasını sağlayacaktır. Tabii bu teklif, onu fazlasıyla karanlık bir yola sürükleyecektir.

16. Acapulco (2021-)

16. Acapulco (2021-)

IMDb: 7,2

Meksikalı bir genç adam, en prestijli otellerden biri olan Acapulco'da çalışma fırsatı yakaladığında bütün hayalleri gerçeğe dönüşür. Ancak zaman geçtikçe bu işin düşündüğünden çok daha karışık olduğunu anlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Nomadland (2020)

15. Nomadland (2020)

IMDb: 7,4

60’lı yaşlarında olan Fern, Nevada kırsalında yaşamaktadır. Şehirdeki ekonomik çöküşten etkilenen Fern, neredeyse tüm eşyalarının kaybeder. Bu durumun ardından Fern, minibüsünü bir karavan haline getirip, modern bir göçebe olarak yola koyulur.

14. The Underground Railroad (2021-)

14. The Underground Railroad (2021-)

IMDb: 7,4

The Underground Railroad, Cora isimli siyahi bir kadının yaşamını ele alıyor. Amerika’nın güneyinde geçen dizide, Cora, pamuk tarlasında köle olarak çalışan genç bir kızdır. Hayat bütün köleler için cehennemdir ama özellikle Cora için durum daha da kötüdür. Bir gün kendisi gibi köle olan arkadaşı Ceaser, yeraltı ulaşım sistemi ile ilgili konuşmaya başlar. Bu konuşma ikilinin korkunç bir risk alıp kaçış planı yapmasına neden olur. Fakat bu sandıkları kadar kolay olmaz. Onların peşinde acımasız köle avcısı Ridgeway vardır. Oscar ödüllü Moonlight’ın yönetmeni Barry Jenkins’in yönetmen koltuğunda oturduğu The Underground Railroad, Colson Whitehead’ın aynı adlı Pulitzer ödüllü romanından uyarlanıyor...

13. The Tragedy of Macbeth (2021)

13. The Tragedy of Macbeth (2021)

IMDb: 7,5

Macbeth, üç kahin tarafından, İskoçya’nın kralı olacağına ikna edilen bir İskoç lorduna odaklanıyor. Bir İskoç lordu ile iletişim kuran üç kahin, ona İskoç kralı olacağını söyler. Bunun üzerine lord ve onun hırslı eşi, tacı ele geçirmek için harekete geçer. Shakespeare'in başyapıtlarından biri olan Macbeth'in 2021 yapımı Joel Coen uyarlamasında, Macbeth rolünde Denzel Washington'ı izliyoruz. Washington'a, Lady Macbeth rolü ile Frances McDorman eşlik ediyor.

12. Halston (2021)

12. Halston (2021)

IMDb: 7,5

Halston, tarzıyla bir döneme yön veren ve dünya çapında bir moda imparatorluğu kuran Roy Halston Frowick'in hayatına o daklanıyor. Kariyer basamaklarını hızla çıkan, 1970'lerde ve 80'lerde New York'ta büyük üne sahip olan Halston'ın hayatı aynı hızla kontrolden çıkar.

11. The Last Duel (2021)

11. The Last Duel (2021)

IMDb: 7,5

Norman (Normandiya'da yaşayan Frenk ve İskandinav kökenli halk) şövalyesi Jean de Carrouges ve Norman beyi Jacques le Gris eskiden çok yakın arkadaşlardır. Carrouges savaşa gider ve döndüğünde hiçbir şey eskisi gibi değildir. Le Gris, Carrouges'in karısına tecavüz etmek suçundan yargılanıyordur. Ancak kimse Margerite'e inanmaz. Bunun üzerine asker, karara itiraz etmek üzere Fransa kralına kadar gider. Hakim açısından ise Le Gris avantajlı konumdadır. Mahkemenin yeni kararına göre iki adam düello yapacak ve bu düellonun sonucunca biri ölecektir. Hayatta kalan kişi Tanrı'nın isteğini yerine getirmiş olacak ve eğer ki Le Gris hayatta kalırsa da aklanacaktır. Ayrıca eğer ki Carrouges kaybederse karısı ceza olarak bir kazığa bağlanarak yakılacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Midnight Mass (2021)

10. Midnight Mass (2021)

IMDb: 7,7

Gece Yarısı Ayini, küçük bir topluluğun yaşadığı ıssız adada hayat bulan esrarengiz bir hikâyeyi konu ediyor. Adaya, karizmatik ve gizemli bir rahibin gelmesi ile birlikte birtakım sıra dışı olaylar meydana gelmeye başlar.

9. Yellowjackets (2021-)

9. Yellowjackets (2021-)

IMDb: 8,0

Yellowjackets, kuzeyin derinliklerinde gerçekleşen bir uçak kazasından kurtulan bir lise kız futbol takımının hikâyesini konu ediyor. Lise futbol takımında forma giyen yetenekli oyuncular, korkunç bir uçak kazasından sağ kurtulur. Ancak onlar için yaşam savaşı yeni başlar.

8. The Great (2020-)

8. The Great (2020-)

IMDb: 8,1

17. yüzyılda Avusturya’nın kırsal kesiminde yaşayan genç bir kadın, bir Rus imparatoru ile evlenir. Fakat bu evlilik genç kadını kendi mutluluğu ve Rusya'nın geleceği arasında bir seçim yapmak zorunda bırakır. Dizide, Rus İmparatoriçesi II. Katerina’nın sansasyonel hayatına odaklanılıyor. II. Katerina’nın yükselişini ele alındığı dizide aynı zamanda kocası İmparator Peter ile olan olaylı ilişkisine de değiniliyor.

7. Only Murders in the Building (2021-)

7. Only Murders in the Building (2021-)

IMDb: 8,1

Only Murders in the Building, suçla ilgili bir takıntıyı paylaşan ve kendilerini bir anda bir suçun içinde bulan üç yabancının hikayesini konu ediyor. Aynı apartmanda yaşayan üç yabancı, apartmanlarında korkunç bir ölüm meydana geldiğinde bunun bir cinayet olabileceğinden şüphelenir. Gerçeği ortaya çıkarmaya karar veren üçlü, araştırma yapmaya başlar ve bunu belgelemek için bir podcast kaydeder. Üç yabancı olayı araştırırken, binanın yıllar öncesine uzanan karmaşık sırlarını ortaya çıkarırlar.

6. Dune (2021)

6. Dune (2021)

IMDb: 8,2

Uzak bir gelecekte geçen 'Dune', ailesi çöl gezegeni Arrakis’in kontrolüne sahip olan Paul Atreides’in hikayesini anlatıyor. Galaksinin farklı noktalarındaki gezegenler, rakip feodal aileler tarafından yönetilmektedir. Çok değerli bir kaynağın tek üreticisi olan çöl gezegeni Arrakis'in kontrolü asil aileler arasında son derece talep görmektedir. 'Baharat' adı verilen bu kaynak, yüksek bilinç ve uzun bir yaşam süresi sunarken, beraberinde çok ciddi yan etkileri de getirmektedir. Ayrıca yıldızlararası yollarda gezinmeye yardımcı olan kaynak da bu 'baharat'tır. Bu kaynağı elde etmek isteyen feodal rakiplerden Harkonen ailesi tarafından Paul ve ailesine tuzak kurulur. Bu tuzağın sonucunda Paul'un ailesi darmadağın olarak firari hale gelir. Paul, ailesinin Arrakis kontrolünü yeniden kazanması için bir isyan başlatırken, tüm evrenin seyrini değiştirebilme ihtimalini yakalayacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Loki (2021-)

5. Loki (2021-)

IMDb: 8,3

Disney'in dijital içerik platformu Disney+ tarafından ekrana taşınan dizi, Marvel evreninin en ünlü kahramanlarından Loki'nin hikayesini ekrana taşımaya hazırlanıyor. Uyarlamanın showrunner koltuğu 'Rick & Morty'nin senaristi Michael Waldron'a emanet edilirken başrolde karakterle bütünleşen Tom Hiddleston’ın yer alması bekleniyor.

4. Licorice Pizza (2021)

4. Licorice Pizza (2021)

IMDb: 8,4

1970'lerin San Fernando Vadisi'nde geçen film, aynı zamanda başarılı bir çocuk oyuncu olan bir lise öğrencisinin hayatına odaklanıyor.

3. Succession (2018-)

3. Succession (2018-)

IMDb: 8,8

Jesse Armstrong’un yaratıcısı olduğu dizide New York’ta yaşayan, dünyanın en büyük medya şirketlerinden birini yöneten Logan Roy ve dört çocuğunun hikâyesi para, güç, siyaset ve aile değerleri ekseninde ele alınıyor. Dizinin oyuncu kadrosunda Brian Cox, Jeremy Strong, Hiam Abbass, Sarah Snook, Kieran Culkin, Alan Ruck, Nicholas Braun, Matthew Macfadyen gibi isimler yer alıyor.

2. 1883 (2021-)

2. 1883 (2021-)

IMDb: 9,2

1883, yoksulluktan kurtulup, daha iyi bir yaşama ulaşmak için Great Plains üzerinden Amerika'nın batısına doğru bir yolculuğa çıkan Dutton ailesinin yaşamına odaklanıyor.

1. The Sandman (2022)

1. The Sandman (2022)

IMDb: Belli Değil

Neil Gaiman'ın DC Comics Vertigo etiketiyle basılan 'Sandman' çizgi romanları, ekran izleyicisiyle buluşmaya hazırlanıyor. Netflix tarafından hayata geçirilen 'Sandman' uyarlaması, live-action formatlı bir dizi olarak izleyici karşısına çıkacak. Uyarlamanın baş senaristliğini “Wonder Woman”ın eş senaristi Allan Heinberg üstlenecek.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın