Görüş Bildir
Haberler
Amazon Prime'da İzleyecek Dizi Arayanlar Buraya: 30 Harikulade Dizi Önerisi!

Amazon Prime'da İzleyecek Dizi Arayanlar Buraya: 30 Harikulade Dizi Önerisi!

23.12.2021 - 08:30

Amazon Prime uygulamasında izleyecek dizi arayanlar için birbirinden güzel 30 dizi önerisi ile karşınızdayız. 

Not: Dizi sıralaması IMDb puanlarına göre yapılmıştır. Dizi açıklamaları Amazon Prime ve Beyazperde sitelerinden alınmıştır.

Kaynak: https://www.buzzfeed.com/bykitstone/b...
İçeriğin Devamı Aşağıda

30. Tampa Baes (2021-)

30. Tampa Baes (2021-)

IMDb: 4,1

Tampa Kızları kariyerlerinde, aşklarında ve sosyal hayatlarında yollarını bulmaya çalışırken, bir de ortamın merkezindeki iki güçlü çift olan Haley ve Brianna ile Summer ve Marissa arasındaki bir rekabetle uğraşmak zorunda kalırlar. İki çift birbirleriyle kıyasıya rekabet ederken hangi sırlar ortaya çıkacak ve diğerleri taraf seçmek zorunda mı kalacaktır?

Bu diziyi izlemek için Amazon Prime'a buradan üye olabilirsiniz.

29. Fairfax (2021-)

29. Fairfax (2021-)

IMDb: 4,8

Fairfax, en iyi dört arkadaş olan ve hiç durmadan prestij peşinde koşan 13 yaşındaki Dale, Derica, Benny ve Truman'ın başına gelen talihsizlikleri anlatan bir yetişkin animasyonu. Olduğundan daha iyi görünmek, kendini göstermek için ortama uyum sağlamak ve hiçbir zaman yakalayamayacağın bir çift spor ayakkabı için sırada beklemenin verdiği hislere dair olan zamansız mücadeleye modern bir bakış.

28. I Know What You Did Last Summer (2021-)

28. I Know What You Did Last Summer (2021-)

IMDb: 5,3

Dört arkadaş olan Ray, Barry, Helen ve Julie, başlarına geleceklerden bihaber okuldan mezun oldukları günü kutlar. Bir güzellik yarışmasına katılan ve kazanan Helen, birkaç ay içinde New York'a gidip, filmlerde oynamayı planlar. Ray de New York'a gidip ünlü bir yazar olmanın hayalini kurar. Barry ve Julie ise eğitimlerine ve hayatlarına Boston'da devam edecektir. Ancak bunların hepsi sadece onların planıdır. Hayatın onlar için hazırladığı başka sürprizler vardır.

27. Solos (2021-)

27. Solos (2021-)

IMDb: 5,9

Solos, her biri belirsiz bir gelecekte heyecan verici bir maceraya atılan birbirinden farklı karaktere sahip olan yedi karaktere odaklanıyor.

26. Panic (2021)

26. Panic (2021)

IMDb: 6,6

Teksas'ın küçük bir kasabasında yaşayan öğrenciler, her yıl liseden mezun olduktan sonra hayatlarının değişmesinin tek yolu olduğuna inandıkları yarışmaya katılır. Öğrenciler 'Panic' adındaki yarışmaya katılarak en derin korkularıyla yüzleşir. Bu yaz yarışmada bazı değişiklikler vardır ve ödül her zamankinden daha fazladır. Oyuncular yarışmayı kazanabilmek için ne kadar risk alacaklarına karar vermek zorundadır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. Making the Cut (2020)

25. Making the Cut (2020)

IMDb: 6,6

Dikiş Tutturmak'ın bu ilk sezonunda Heidi Klum ve Tim Gunn, yeni bir küresel moda markası yaratmak için dünyanın her yanından yarışmaya gelen 12 deneyimli tasarımcıyı New York'tan alıp Paris ve Tokyo'ya götürüyor.

24. Harlem (2021-)

24. Harlem (2021-)

IMDb: 6,6

Harlem, New York'da yaşayan 20’li yaşlardaki 4 kız arkadaşın hayatına odaklanıyor. Dört arkadaş, üniversiteden mezun olduktan sonra hayallerinin peşinden koşar. Birçok kültürün flört normları hakkında bilgi sahibi olsa da bunu kendi hayatına adapte edemeyen Camille, Columbia Üniversitesi’nin genç antropoloji profesörüdür. Tye, başarılı bir online randevu uygulamasının yaratıcısıdır. Umutsuz bir romantik olan Quinn moda tasarımcısı olur. Kendinden emin olan Angie ise başarılı bir şarkıcı ve aktris olur.

23. September Mornings (2021-)

23. September Mornings (2021-)

IMDb: 7,1

Bağımsızlığını ilan etmiş bir trans kadının hayatı, on yıl önce birlikte olduğu bir kadının ve oğlunun bir anda karşısına çıkmasıyla beklenmedik şekilde değişir.

22. Lorena (2019)

22. Lorena (2019)

IMDb: 7,2

Jordan Peele'in imzasını taşıyan dört bölümlük belgesel dizi, 1993'te Lorena Bobbitt'in, yıllar süren tacizin ardından kocasının penisini kestiği olaylar zincirini araştırıyor. John ve Lorena Bobbitt'in hikâyeleri televizyonların gündemine otururken, erkek egemen basın Lorena'nın çilesini görmezden gelir. İşler John için kötüye giderken, Lorena ise gücü çektiği acılarda bulur.

21. The Underground Railroad (2021-)

21. The Underground Railroad (2021-)

IMDb: 7,4

The Underground Railroad, Cora isimli siyahi bir kadının yaşamını ele alıyor. Amerika’nın güneyinde geçen dizide, Cora, pamuk tarlasında köle olarak çalışan genç bir kızdır. Hayat bütün köleler için cehennemdir ama özellikle Cora için durum daha da kötüdür. Bir gün kendisi gibi köle olan arkadaşı Ceaser, yeraltı ulaşım sistemi ile ilgili konuşmaya başlar. Bu konuşma ikilinin korkunç bir risk alıp kaçış planı yapmasına neden olur. Fakat bu sandıkları kadar kolay olmaz. Onların peşinde acımasız köle avcısı Ridgeway vardır. Oscar ödüllü Moonlight’ın yönetmeni Barry Jenkins’in yönetmen koltuğunda oturduğu The Underground Railroad, Colson Whitehead’ın aynı adlı Pulitzer ödüllü romanından uyarlanıyor...

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. The Wilds (2020-)

20. The Wilds (2020-)

IMDb: 7,4

Farklı geçmişlere sahip olan bir grup genç kız, yaşanan bir uçak kazasının ardından ıssız bir adada mahsur kalır. Adada hayatta kalmak için mücadele etmek zorunda kalan kızlar, bu süreçte farklı kişiliklerinden dolayı çatışır. Zamanla birbirleri hakkında daha çok şey öğrenir ve yaşadıkları travmayı paylaştıkça kızlar arasındaki bağ güçlenir. Adadan kurtulmanın yolunu arayan kızlar, çok geçmeden burada tesadüfen gelmediklerini öğrenir.

19. The Wheel of Time (2021-)

19. The Wheel of Time (2021-)

IMDb: 7,5

The Wheel of Time, kadınlardan kurulu bir organizasyonun üyesi olan Moiraine’in maceralarını işliyor. Moiraine, beş kadın ve adamdan oluşan bir grupla, dünyayı dolaşacağı zorlu bir yolculuğa atılır. Moiraine, aralarından birinin dünyayı kurtaracağı ya da yok edeceği kehanet edilen seçilmiş kişi olduğunu düşünür. Robert Jordan’ın çok satan fantastik roman serisinden uyarlanan dizi Agents of S.H.I.E.L.D.’da imzası bulunan Rafe Judkins tarafından hayata geçiriliyor.

18. Hanna (2019-2021)

18. Hanna (2019-2021)

IMDb: 7,6

2011 yapımı aynı isimli filmden uyarlanan dizi olağan üstü avlanma ve savunma yeteneklerine sahip bir genç kızın, aslında kim olduğunu öğrenmeye çalışan bir CIA ajanından kaçma hikâyesini işliyor. Babasının 15 yıl boyunca insanlardan izole bir şekilde Polonya'daki bir ormanda yetiştirdiği ve her türlü hayatta kalma derslerini öğrettiği Hanna 15 yaşında geldiğinde adeta bir ölüm makinesine dönmüştür.

Bu dizileri izlemek için Amazon Prime'a buradan üye olabilirsiniz.

17. LuLaRich (2021-)

17. LuLaRich (2021-)

IMDb: 7,7

LuLaRich, yumuşak görünümlü tozluklarıyla kötü şöhret kazanmış üst düzey pazarlama şirketi LuLaRoe’nun çöküşünü konu ediyor. Perakendeciler, çalışanlar ve şirket kurucularıyla yapılan röportajların yer aldığı belgeselde, işlerin nasıl ters gittiği gözler önüne seriliyor.

16. Lost in Oz (2015-2018)

16. Lost in Oz (2015-2018)

IMDb: 7,7

On iki yaşındaki Dorothy Gale ve güvenilir köpeği Toto onları eve gönderebileceği umuduyla İyi Cadı Glinda'yı ararlar. Bu esnada şaşırtıcı yeni dostlar edinecek ve hayal bile edemedikleri büyülü bir macerayı paylaşacaktırlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Upload (2020-)

15. Upload (2020-)

IMDb: 8,0

Emmy Ödüllü Greg Daniels'tan şamatalı yeni bir bilim kurgu komedisi. İnsanlar gelecekte bilinçlerini lüks bir dijital ahirete yükleyebilmektedir. Âlemci Nathan bir sanal tatil yerine yüklendiğinde aklı başında Nora ile tanışır. Nora başta Nathan'ın sadece müşteri hizmetleri 'meleği' olsa da dostluğu, sevgiyi ve amacını bulmasına yardım ederek bundan çok daha fazlası olur.

14. Do, Re & Mi (2021-)

14. Do, Re & Mi (2021-)

IMDb: 8,0

Yapımcı ve yıldız Kristen Bell'den, şarkı söyleyen üç sevimli kuşun içinizi ısıtacak maceralarını konu alan Do, Re & Mi eğlenceli ve eğitici, neşe dolu bir müzikal dizi.

13. Good Omens (2019)

13. Good Omens (2019)

IMDb: 8,1

Kıyametin adım adım yaklaşmakta olduğu bir dünya tasvirinin sunulduğu dizide,cennetin dünyadaki temsilcisi melek Aziraphale ile cehennemin dünyadaki temsilcisi Crowley konu ediliyor. Neil Gaiman ve Terry Pratchett'in birlikte kaleme aldığı 1990 basımı Good Omens romanında uyarlanan dizinin oyuncu kadrosunda  Michael Sheen,  David Tennant,  Jack Whitehall, Michael McKean, Miranda Richardson, Adria Arjona, Nina Sosanya, Ned Dennehy ve Ariyon Bakare yer alıyor.

12. Mozart in the Jungle (2014-2018)

12. Mozart in the Jungle (2014-2018)

IMDb: 8,1

Blair Tindall'ın Mozart In The Jungle: Sex, Drugs and Classic Music isimli kitabından uyarlanan dizi, New York'ta yaşayan profesyonel bir obuacının yaşadığı çılgın hayatı ve müzik dünyasının perde arkasını anlatıyor.

11. Jack Ryan (2018-)

11. Jack Ryan (2018-)

IMDb: 8,1

CIA analisti Jack Ryan ve yeni patronu James Greer, takip ettikleri bir dizi şüpheli parasal hareket sonucunda kendilerini, ABD ve müttefiklerine karşı dev bir saldırı planlayan bir terörist liderine karşı, Avrupa ve Orta Doğu'daki ölümcül bir kedi fare oyununun ortasında bulur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Goliath (2016-2021)

10. Goliath (2016-2021)

IMDb: 8,2

Yoldan çıkan bir avukat, kendisini ihraç eden eski firmasından intikam alma fırsatı veren bir dava bulur. Zaman, intikam zamanı!

Bu dizileri izlemek için Amazon Prime'a buradan üye olabilirsiniz.

9. Undone (2019-)

9. Undone (2019-)

IMDb: 8,2

Undone, neredeyse ölümüne neden olabilecek bir trafik kazasının ardından zamanla bir fark bir bağlantısının olduğunu fark eden bir kadının hikayesini konu ediyor. Alma adındaki kadın, geçirdiği kazanın ardından kendisi ile ilgili bir şey keşfeder. Zamanla arasında farklı bir bağ olduğunu anlayan Alma, bu yeteneğini babasının ölümündeki gizemi ortaya çıkarmak için kullanmaya karar verir.

8. Psych (2006-2014)

8. Psych (2006-2014)

IMDb: 8,3

Psych'da James Roday'ın oynadığı eksantrik polis danışmanı Shawn Spencer'in polisiye vakaları çözdüğü gözlem yeteneği o denli güçlü ki, polis onun bir medyum olduğunu sanıyor, ya da o öyle sanmalarını istiyor.

7. Just Add Magic (2015-)

7. Just Add Magic (2015-)

IMDb: 8,3

Kelly ve en yakın iki dostu gizemli bir yemek kitabı bulurlar ve kitaptaki tariflerin hiç de sıradan olmadığını, sihirli olduğunu keşfederler.

6. The Expanse (2015-)

6. The Expanse (2015-)

IMDb: 8,5

Günümüzden 200 yıl sonrası... Deneyimli dedektif Miller, oldukça zengin bir ailenin kayıp kızını bulmak için bir uzay gemisi kaptanıyla işbirliği yapar. Olayı araştırdıkça kahramanlarımız, insanlık tarihinin en büyük komplolarından biri ile karşı karşıya olduklarını fark ederler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. The Boys (2019-)

5. The Boys (2019-)

IMDb: 8,7

The Boys, süper kahramanların güçlerini ve şöhretlerini kötüye kullandığı bir evrende geçiyor. Kendilerini kanunu korumaya adayan ve “The Boys” olarak adlandırılan bir grup insan, yozlaşmış süper kahramanları ortadan kaldırmak için zorlu bir yolculuğa çıkar. Preacher’ın yazarı Garth Ennis ile Derick Robertson’ın kaleme aldığı çizgi romandan uyarlanan dizi, Supernatural’ın yaratıcısı Eric Kripke’nin imzasını taşıyor. Yönetmen koltuğunda ise en son Preacher’da birlikte çalışan Evan Goldberg ile Seth Rogen var.

4. Fleabag (2016-2019)

4. Fleabag (2016-2019)

IMDb: 8,7

Fleabag, Londra'da tek başına ayakları üzerinde durmaya çalışan bir kadının hikâyesini konu ediyor. Dizide, 30'lu yaşlarındaki kadının aşk, aile ve iş hayatında yaşadığı gündelik olaylar ele alınıyor.

3. House M.D. (2004-2012)

3. House M.D. (2004-2012)

IMDb: 8,7

O, biraz gıcık, fazlasıyla huysuz ve aksi. Ayrıca bencilliğe övünen bir ağrı kesici bağımlısı. Ama işinin ehli bir doktor, tanı koyma ustası, hatta bir deha. O, Gregory House. Sağ bacağındaki aksaklık nedeniyle, koltuk değneği kullanması bile karizmasını zedelemiyor, bilakis puanını artırıyor. Çok zeki, çözemeyeceği hasta vakası hemen hemen yok gibi. Ama bir yandan hastaları iyi ederken, diğer yandan ekibinde beraber çalıştığı uzman doktorların psikolojilerini allak bullak etmekten de hiç çekinmiyor. Öyle ki onların özel hayatlarına karışacak kadar da küstah. Ama sayılı gönül ilişkisinde de çuvallamaktan öteye geçemiyor. Gregory House medikal drama tarihinin gelmiş geçmiş en imrenilen karakteri olma unvanını kimselere kaptırmıyor.

2. Invincible (2021-)

2. Invincible (2021-)

IMDb: 8,7

Invincible, dünyanın en güçlü süper kahramanının oğlu olan Mark Grayson’ın hikâyesini konu ediyor. Sıradan bir genç olan Mark’ın hayatı 17. yaşına bastığında bambaşka bir hal alır. O da artık babası gibi bir takım süper güçlere sahiptir. Dizi, The Walking Dead’in yaratıcısı Robert Kirkman’ın illüstratörler Cory Walker ve Ryan Ottley ile birlikte hayata geçirdiği aynı adlı çizgi roman serisinden ekrana uyarlanıyor.

1. The Marvelous Mrs. Maisel (2017-)

1. The Marvelous Mrs. Maisel (2017-)

IMDb: 8,7

The Marvelous Mrs. Maisel, 1960’lı yıllarda, New York City’de geçiyor. Şehrin lüks semtlerinden birinde eşi ve iki çocuğuyla birlikte yaşayan Miriam “Midge” Maisel hayatta istediği her şeye sahiptir. Ancak bir gün tesadüf eseri, hiç bilmediği bir yeteneğe sahip olduğunu keşfeder ve bu gelişme hayatını derinden sarsar.

Bu dizileri izlemek için Amazon Prime'a buradan üye olabilirsiniz.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
3
2
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın