Görüş Bildir
Haberler
Bayramı Evde Geçireceklerin Kesinlikle Tekrar İzlemesi Gereken 1980'li Yıllara Ait 29 Muhteşem Film

Bayramı Evde Geçireceklerin Kesinlikle Tekrar İzlemesi Gereken 1980'li Yıllara Ait 29 Muhteşem Film

cakyz
05.07.2016 - 07:44

Evet sevgili dostlar, bu bayram da evde oturacakları unutmadık ve sizler için 80'ler temalı bir bayram tertip ettik. İşte 9 günlük tatilinize yaraşır 29 muhteşem 80'ler filmi:

NOT: Unutanlar için filmlerin özeti fotoğrafların altındadır ve bu özetler kadim dostumuz beyazperde'den alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. E.T. (1982)

1. E.T. (1982)

Meraklı bir uzaylı grubu, ziyaret etmek ve meraklarını gidermek üzere dünyaya gelirler. Geri dönüşleri esnasında aralarından bir kişiyi memleketlerine döndürmeyi unuturlar. 3 milyon ışık yılı uzaktan gelen bu sevimli yaratık korku içerisinde, hiç tanımadığı bir yerde tek başına kalmıştır. Elliot isimli, 10 yaşlarında bir çocuk, yapayalnız olan bu yaratığı sahiplenip evine götürmeye karar verir. Elliot, sadece E.T.'yi tanırken değil; önyargıları yıkmaya çabalarken de büyük bir efor sarf edecektir.

IMDB: 7,9

2. Flashdance (1983)

2. Flashdance (1983)

Alex köpeğiyle birlikte Pittsburg'ta izbe bir evde yaşayan on sekiz yaşındaki bir genç kızdır. Gündüzleri bir inşaat şirketinde kaynakçı olarak, geceleri ise Maxby's isimli bir kulüpte dansçı olarak çalışan Alex'in en büyük hayali profesyonel bir dansçı olabilmektir, ancak bu alanda hiçbir eğitimi bulunmamaktadır. Ancak bu bir engel olmayacak, bir ailesi bile olmayan bu genç kız sıkı sıkıya bağlı olduğu çalışma arkadaşlarının da verdiği desteklerle büyük başarılara koşmaya çalışacaktır.

IMDB: 6,1

3. Elm Sokağı Kabusu (1984)

3. Elm Sokağı Kabusu (1984)

Los Angeles’taki bir mahallede gençler tuhaf bir şekilde ölmeye başlarlar. Parmaklarında jilet keskinliğinde bıçaklar olan korkunç bir adamın bulunduğu kabuslar uyurken canlarını almaktadır. Rüyalardaki bu hayalet, yıllar önce çocuklarını öldürdüğü aileler tarafından linç edilen sapık Fred Krueger’dan başkası değildir. Freddy her nasılsa şimdi geri dönmüş, yeni yetmeleri bir bir rüyalarında öldürerek intikam almaktadır. Eğer Freddy peşinizdeyse tek çare uykuya direnmek midir? Yoksa onunla kendi kabusunda yüzleşmek mi?

IMDB: 7,5

4. 16. Doğum Günüm (1984)

4. 16. Doğum Günüm (1984)

Samantha’nın hayatı hızla inişe geçmiş bir haldedir. On beş yaşındaki bu genç kız okulda bir çocuğa aşık olur. Okulun en sevimsiz tipi de ona aşıktır. Samantha’nın ablası evlenmek üzeredir ve bu olayın telaşı içerisindeki ailenin tüm diğer fertleri, kendisinin yaş gününü unuturlar. Bütün bunlara ek olarak da utanç verici bir büyük anne ve büyük baba, yabancı bir dönüşüm öğrencisi olan Long Duc Dong’un varlığı ile genç bir kızın dünyasına eğlenceli bir yolculuğa çıkmaya hazır olun.

IMDB: 7,2

5. Geleceğe Dönüş (1985)

5. Geleceğe Dönüş (1985)

Deli dolu bilimadamı Dr. Brown zamanda yolculuğu mümkün kılan bir araba geliştirir. Bu makineyi ilk kullanan genç Marty ufak bir zamanlama yanlışıyla gelecek yerine geçmişe gönderilir. Otuz yıl öncesine dönen Marty’nin burada yaptığı bir hamle, kendi kaderini ilginç bir noktaya sürükleyebilecek bir hataya sebebiyet verir. Artık Marty’nin yapması gereken tek şey kendi doğumunu bile engelleyecek bu hatayı bir şekilde düzeltmeye çalışmak olacaktır.

IMDB: 8,5

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Girls Just Want to Have Fun (1985)

6. Girls Just Want to Have Fun (1985)

Janey, şehre yeni gelmiş bir kızdır ve kısa süre sonra Lynne ile tanışır. Onların ortak bir tutkusu vardır: dans etmek. İkisi de 'Dance Tv' hayranıdır ve bu program için bir yarışma düzenleneceğini duyduklarında çok heyecanlanırlar ve seçmelere katılmaya karar verirler. Tek sorun ise Janey'nin babasının bu durumu hiç tasvip etmiyor oluşudur.

IMDB: 6,0

7. Kahvaltı Kulübü (1985)

7. Kahvaltı Kulübü (1985)

Filmde bir 'nerd', atletik bir sportmen, bir 'freak', bir entelektüel ve bir 'sarışın' aralarında keşfedecekleri ortaklığa doğru yol alacaklardır. Amerikan lise hayatından bu beş tip, cezalı oldukları cumartesi gününü okul kütüphanesinde geçirmek gibi bir işkenceye maruz kalmışlardır. Bir yandan da at gözlüklü lise müdürünün tacizi altında inlemektedirler.

IMDB: 7,9

8. The Goonies (1985)

8. The Goonies (1985)

Çevresiyle uyumsuz bir grup genç, birlikte geçirecekleri son birkaç günde eve kapanıp yeni ve eğlenceli bir uğraş bulabilmenin peşindedir. Macera peşinde koşan ve her biri birbirinden farklı karakterlerde olan bu gençler, bir gün tavan arasında tanınmamış bir korsan tarafından yazılan gizemli bir hazine haritasıyla karşılaşırlar. Ailelerinin evlerinin yerine bir sosyal spor kulübü yapılacak olan gençler evlerinin yıkılmasını önlemek adına para bulabilmek için gizli hazineyi aramaya koyulurlar ve böylece vahşi bir yolculuk başlamış olur.

IMDB: 7,8

9. Ferris Bueller’le Bir Gün (1986)

9. Ferris Bueller’le Bir Gün (1986)

Hayat kadar uçsuz bucaksız... Kararları tesadüflerle belirlemek... Kendini ve hayatı fazla ciddiye alanlar için kesinlikle iyi bir model. Boş bir günün değerini bilen bir adam. Son sınıfın son günlerine yaklaştığı bir bahar günü Ferris (Matthew Broderick) kız arkadaşını (Mia Sara) ve en yakın arkadaşını da (Alan Ruck) yanına alarak okuldan kaçar ve Chicago’ya yola koyulurlar.

IMDB: 7,9

10. Pretty in Pink (1986)

10. Pretty in Pink (1986)

Andie, bir lise öğrencisidir. O dönemde genç kız hem okur hem de çalışır. Okul sonrası bir plakçıya gider ve orada para kazanır. Babası hayata dargın ve mutsuz bir adamdır. Andie’nin o yıllarda yani seksenlerde en çok pembe renkte giysilerle dolu bir gardırobu vardır. Çalıştığı plakçıda görevli bir diğer kişi olan Iona ile yakın arkadaşlık kurar. Yaş farkından ötürü Iona ona anaç yaklaşır. Öte yanda Duckie yani Andie’nin çocukluk arkadaşı da ona deli gibi aşıktır. Ama Andie’nin kalbi bir başkası için çarpmaktadır. Okuldaki zengin çocuğu Steff’in kibiri her daim ondan uzak durmasına yol açmaktadır. Okul balosunun yaklaştığı gerilimli Amerikan lise ortamında birdenbire ortaya çıkan beyaz atlı prens Blane işleri genç kız için daha da zorlaştıracaktır.

IMDB: 6,7

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Top Gun (1986)

11. Top Gun (1986)

Top Gun bir onur ödülüdür. Bunu elde etmek için bu alanda mücadele veren herkes heyecan içindedir. Pete Mitchell, yüksek düzeyde eğitim görmek üzere Miramar Donanma Hava Üssü’nde bulunmaktadır ve bu ödülün peşindedir. Aynı zamanda kıdemli pilot Tom Kasansky de bu yola baş koymuştur. İkisi arasında bir rekabet söz konusudur. Mitchell, diğer pilotlar tarafından çok sıcak karşılanan biri değildir çünkü babası vaktiyle bir kazaya neden olmuştur. O kazada hem kendi ölmüş hem de birçok asker şehit olmuştur. Mitchell bir süre sonra Charlotte Blackwood ile tanışır ve onunla aşk yaşamaya başlar. Arkadaşın ölüm haberinin etkisi ile Mitchell, Top Gun ödülünü kaybeder. Ruhsal sorunlar yaşamaya başlar. Gerçek ve kalıcı bir başarı için bir şansı vardır. Yeni görevinin üstesinden gelmek zorundadır...

IMDB: 6,9

12. Adventures in Babysitting (1987)

12. Adventures in Babysitting (1987)

Chris'in geceyi geçirmek üzere enfes planı vardır ancak erkek arkadaşı ona engel olur. O da küçük bir kıza ve oğlana bebek bakıcılığı yapmayı kabul eder. Maceralarla dolu bir gece başlamak üzeredir çünkü Chris'in bu konuda hiçbir tecrübesi yoktur.

IMDB: 6,9

13. İlk Aşk, İlk Dans (1987)

13. İlk Aşk, İlk Dans (1987)

Bir yaz kampında dans öğretmenliği yapan Johnny Castle, iş dışında kalan vakitlerinde de diğer dansçılarla dans etmektedir. Baby olarak tanınan genç bir kız Johnny’e aşık olur ve onun hem sevgilisi hem de dans partneri olur.

IMDB: 6,9

14. Öldüren Cazibe (1987)

14. Öldüren Cazibe (1987)

Karısı ve kızı şehir dışındayken avukat Dan Gallagher bir gecelik ilişki yaşamaya kalkışır. Yayıncı Alex Forrest ile yaşadığı bu kısa ilişkinin ona nelere malolacağından ise haberi yoktur. Dan, yaşadıklarından sonra iletişimi kesmeye çalışır ama Alex ilişkiyi bitirmek niyetinde değildir. Dan’in onu reddetmesi üzerine çıldıran Alex, şiddete başvurmaya başlar ve bunu Dan’in ailesine de yansıtır.

IMDB: 6,9

15. Moonstruck (1987)

15. Moonstruck (1987)

Eşini yıllar önce bir trafik kazasında kaybeden Loretta Castorini, otuzlu yaşların sonunda New York'ta yaşayan yalnız bir kadındır ve artık yeniden evlenmenin zamanının geldiğini düşünmektedir. Bu nedenle arkadaşı Johnny Cammareri'den gelen teklifi değerlendirmeye karar verir. Ona göre ilk evliliği lanetlidir ve bu kez işlerin yolunda gitmesi için elinden geleni yapacaktır. Her ne kadar Johnny'e deliler gibi aşık olmadığını kabul etse de onun son derece kibar ve hoş bir adam olduğuna ve bu sayede mutlu bir aile hayatı kuracağına emindir. Ancak Johnny'nin tuhaf erkek kardeşi bir anda ortaya çıkacak ve ilişkilerini çıkmaza sürükleyecektir.

IMDB: 7,1

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Overboard (1987)

16. Overboard (1987)

Yatın bakıma gitmesiyle çaresiz kalan Joanna, tuvalet bölgesini değiştirmesi için marangoz Dean Proffitt’i işe alır. Joanna için hiçbir şeyin yeteri kadar iyi olmamasından dolayı, Dean’in parasını ödemek istemez. Bu durum genç adamı kızdırır. Fakat Joanna güverteden düşer ve kötü bir hafıza kaybı geçirir. Bu durumu kendi çıkarına uygun hale dönüştüren Dean, cezalandırıcı dehasıyla Joanna’ya dört haylaz çocuğun annesi hem de kendisinin eşi olduğunu söyleyerek son vuruşu yapar…

IMDB: 6,7

17. Three Men and a Baby (1987)

17. Three Men and a Baby (1987)

Üç bekar arkadaş, mimar Peter, sanatçı Michael, ve oyucu Jack Manhattan'da aynı apartman dairesini paylaşmaktadırlar. Jack bir film çekimi için yurt dışına çıkınca, iki ev arkadaşı kapının önünde terk edilmiş bir bebek bulurlar. Üstelik Jack'in kızı olan bu bebekten kendisinin de haberi yoktur! Jack dönene kadar bebeğin bakımını üstlenen iki arkadaş ne kadar büyük bir yükün altına girdiklerini ise çok sonradan fark edeceklerdir.

IMDB: 5,9

18. Big (1988)

18. Big (1988)

Bu film ile 1988 Oscar En İyi Erkek Oyuncu ödülüne aday gösterilen Tom Hanks, hikayede lunaparktaki dilek makinesine artık büyümek istediğini söyleyen ve bir anda dileğinin gerçekleştiğini gören ve kendini yetişkin bir adam olarak bulan Josh’u canlandırıyor.

IMDB: 7,3

19. Mystic Pizza (1988)

19. Mystic Pizza (1988)

Mystic Pizza küçük bir pizzacı dükkanıdır. Bu romantik komedide, dükkanın sahiplerinin yoğun çalışma ortamları, arkadaşları, sevgilileri ve müşterileri ile olan ilişkileri anlatılmaktadır.

IMDB: 6,2

20. Who Framed Roger Rabbit? (1988)

20. Who Framed Roger Rabbit? (1988)

1947 yılında, Hollywood'ta geçen yarı animasyon hikayenin başkarakteri ünlü yıldız Roger Rabbit. Parladığı stüdyo ve yapımlar ona gerçek bir şöhret ile güzel ve seksi karısı Jessica Rabbit'i getirmiştir. Ne var ki son zamanlarda ilişkileriyle ilgili büyük bir problem vardır. Karısının Marvin Acme ile birlikte olduğundan ve aldatıldığından şüphelenen Roger, bu şüphelere son vermek için Eddie Valiant isimli bir dedektifle anlaşır. Bir süre sonra Marvin Acme esrarengiz bir şekilde ölü bulunduğunda ise Roger bu cinayetin baş şüphelisi haline gelir. Bir yanda Roger'ı karalamanın peşinde olan Hakim Doom, öte yanda ise baş şüphelisi olduğu bir cinayet... Roger, artık dedektiften acilen bu cinayeti çözmesini istemek zorunda kalır, fakat dedektifin karşılaştığı manzara daha da korkunçtur: yaşadıkları Toontown'ın varlığını tehdit eden tuhaf durumlarla karşı karşıyadırlar...

IMDB: 7,7

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Working Girl (1988)

21. Working Girl (1988)

Tess McGil, Staten Island’lı üniversite mezunu bir sekreterdir. Kariyerinde yükselmek için fazlasıyla çalışan Terry, yeni yöneticisi olan Katharine’e işle ilgili bir projesini anlatır. Katharine projeyi dinler ve bu fikri birkaç kişiye anlatacağını söyler. Sonrasında ise bu kişilerin projeye sıcak bakmadığını söyler. Fakat bu sırada ilginç bir tuzak kuran Katharine, Terry’nin projesini alıp kendi fikriymişçesine lanse etmiştir. Sevgilisi tarafından da aldatıldığını öğrenen genç kadın tam bir yıkıma uğrar. Hayal kırıklığıyla dolup taşan Terry, intikam için harekete geçerek kendi dönüşümünü hazırlayacaktır.

IMDB: 6,7

22. Heathers (1988)

22. Heathers (1988)

Okulun en popüler üç kızı, Heather I, Heather II ve Heather III kod adlı zengin ve kibirli kızlardır. Veronica (Winona Ryder) en az onlar kadar popüler olmasına rağmen bu üç kızdan ölesiye nefret etmektedir. Hatta kendi kafasına uygun bir erkek arkadaş (Christian Slater) da bulunca onları tek tek ortadan kaldırma planlarına başlayacaktır.

IMDB: 7,3

23. Ölü Ozanlar Derneği (1989)

23. Ölü Ozanlar Derneği (1989)

1950’lerin Welton Akademisi ciddi, disiplinli ve akademik çevrelerde saygınlığı yüksek olan ancak geri kafalılığın iktidarda olduğu bir okuldur. Okul yönetiminin muhafazakar ve Ortodoks tavırları okulu öğrenciler için sıkıcı ve bunaltıcı bir yer haline getirmektedir. Fakat yeni İngilizce öğretmeni John Keating’in okula atanmasıyla çok şey değişecektir...

IMDB: 8,0

24. Eyvah Çocuklar Küçüldü (1989)

24. Eyvah Çocuklar Küçüldü (1989)

Profesör Wayne Szalinski herşeyi küçültebilen bir makine yapmaktadır. Henüz test aşamasında olan bu makineyi Wayne evde yokken oğlu ve komşularının çocuğu kurcalar, makine çalışır ve çocuklar küçülür… Durumu fark eden Wayne’in acilen bir şeyler yapması lazımdır çünkü hem çocukların hayatı hemde kendi hayatı tehlikededir…

IMDB: 6,3

25. Bak Şu Konuşana (1989)

25. Bak Şu Konuşana (1989)

Mollie (Kristie Alley) bekar bir annedir ve kendisi için uygun bir erkek arkadaş aramaktadır. Oğlu Mikey’nin ise daha iyi bir fikri vardır: Annesinin buluştuğu erkekler içinde hangisinin daha iyi bir baba olacağına karar vermeye çalışmaktadır. Tabii annesi kendisini anlarsa… Ve karşısına bir gün James (John Travolta) çıkar.

IMDB: 5,8

İçeriğin Devamı Aşağıda

26. Parenthood (1989)

26. Parenthood (1989)

Buckman ailesi çocuklarını kendi dünya görüşleri doğrultusunda yetiştirmeyi tercih eden bir ailedir ve her ailenin başına gelebileceği gibi sık rastlanan zorluklarla karşılaşmaktadırlar. Çocuklarla yaşanan zorluklar, ebeveyn olmanın kaçınılmaz şartlarından biridir. Yaşanan zorluklar içinse akrabalardan çözüm için türlü türlü fikirler gelecektir.

IMDB: 7,0

27. Say Anything (1989)

27. Say Anything (1989)

Lloyd Dobler, hobi olarak kick boks yapan, ortalama notlarla okulu bitirmiş bir öğrencidir. Çıkma teklif ettiği Diane Court ise aynı okulun birincisidir. Diane İngiltere’deki bir üniversiteden burs kazanmıştır ve yaz bitince oraya gitmenin planlarını yapmaktadır. Derslerindeki başarısını o güne kadar sosyal hayatına yansıtamamış olan Diane, Lloyd’un çıkma teklifi karşısında heyecanlanır ve onunla görüşmeyi kabul eder. Bunun ardından genç ikili, birbirlerini sıklıkla görmeye başlayacaklardır.

IMDB: 7,4

28. Uncle Buck (1989)

28. Uncle Buck (1989)

Annneanneleri hastalanan üç yaramazın acilen birisine bırakılması gerekmektedir. Buck Amca tek başına, dağınık ve avare yaşayan bir adamdır. Bir kaç kez evlenmeye teşebbüs etmiş fakat başarılı olamamıştır. Çocukları ona bırakmak iyi bir fikir değildir ama anne baba mecburen birkaç günlüğüne çocuklarını ona bırakır. Anne ve babanın gidişiyle komik olaylar başlar. Çocuklar ilk başta Buck amcayı hiç sevmezler ve korktuklarından onun sözünü dinlemek zorunda kalırlar...

IMDB: 7,0

29. Harry ile Sally Tanışınca (1989)

29. Harry ile Sally Tanışınca (1989)

Bir yolculuk sırasında tanışan Harry ve Sally isimli iki genç, sohbetleri esnasında aynı üniversiteden mezun olduklarını, ancak daha önce hiç karşılaşmadıklarını fark ederler. Bu keyifli sohbet sırasında konu ikili ilişkilere gelir ve iki karşı cinsin arkadaş olup olamayacağı üzerine uzun uzun tartışırlar. Sonuç ise arkadaş olamadıkları yönündedir. New York'a vardıklarında ayrılırlar ve ikisi de ayrı ayrı kendi hayatlarını yaşamaya devam ederler. Ta ki kader yollarını tekrar birleştirene dek...

IMDB: 7,6

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
94
25
23
7
6
5
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
onuryavuztekin

Harika bir icerik arsive attim tesekkurler))

Ayşe

ben şimdiden söyleyeyim hemen hemen hepsini izledim ve imdb puanlarına bakmayın hepsi çok iyi filmlee