Görüş Bildir
Haberler
Bayramda Ne İzlesem Diye Düşünenlere Müjde! Netflix'te Mutlaka İzlemeniz Gereken Kaliteli Dizi ve Filmler

Bayramda Ne İzlesem Diye Düşünenlere Müjde! Netflix'te Mutlaka İzlemeniz Gereken Kaliteli Dizi ve Filmler

Rana Önder
09.07.2022 - 10:47

Bayram tatilleri ziyaret dolu geçebileceği gibi dinlenmeye dayalı, dizi ve film izleyerek de geçebilir. Bayram, günlük hayat akışı içerisinde izleyemediğiniz ya da boş bir vakitte izlemek için ayırdığınız dizi ve filmleri izlemek için ideal bir zaman olabilir.  

İçerisinde birbirinden kaliteli Kefernahum, Parazit gibi ödüllü filmlerin ve When They See Us, The Crown, Maid benzeri nitelikli dizi ve filmlerin bulunduğu bir listedir. Bayram tatilinde Netflix'te izlenilebilecek ve  imdb puanlarına göre sıralanmış dizi-filmlerin listelendiği bu içeriğe göz atabilirsiniz.🎬

İçeriğin Devamı Aşağıda

Filmler

Trees of Peace (2021)

Trees of Peace (2021)

IMDb: 6.4 

Özet: 1994 yılının Nisan ayında, Ruanda'daki Tutsilere Karşı Soykırım sırasında farklı geçmişlere ve inançlara sahip dört kadın tuzağa düşürülür ve saklanır. Her şeye rağmen hayatta kalma mücadelesinin ve kadınların kaderlerinin kopmayacak bir kardeşlikte birleşmesini konu edinen bir filmdir. 

Yönetmen: Alanna Brown

Oyuncular: Eliane Umuhire, Charmaine Bingwa, Ella Cannon

Enola Holmes (2020)

Enola Holmes (2020)

IMDb: 6.6 

Özet: Enola Holmes-Sherlock'un genç kız kardeşidir ve annesinin kayıp olduğunu öğrendiğinde onu bulmak için yola çıkar. Ünlü kardeşini alt edip gizemli genç bir Lord etrafında tehlikeli bir komployu ortaya çıkarırken başlı başına bir süper dedektife dönüşür. 

Yönetmen: Harry Bradbeer

Oyuncular: Millie Bobby Brown, Henry Cavill, Sam Claflin

Sen Ben Lenin (2021)

Sen Ben Lenin (2021)

IMDb: 6.7 

Özet: İki dedektif, kıyıya vuran kayıp Lenin heykelini bulmak için Türkiye'nin kuzey kıyısındaki küçük bir kasabanın yerlilerini sorguya çeker ve heykel turistleri çekmek için kasaba meydanına dikilir. Sadece 12 saati olan iki dedektifin heykeli bulma maceralarını ve bu arayış dolayısıyla kasabanın da gizli geçmişinin ortaya çıktığı bir filmdir. 

Yönetmen: Tufan Taştan

Oyuncular: Barış Falay, Saygın Soysal, Melis Birkan

Kemiklerine Kadar (2017)

Kemiklerine Kadar (2017)

IMDb: 6.8 

Özet: Anoreksiya ile uğraşan genç bir kadın, durumuyla yüzleşmesi ve hayatı kucaklaması için ona meydan okuyan alışılmadık bir doktorla tanışır. Genç kadın, tedavi olmak için gittiği bu evde hem hastalığıyla hem de kendisiyle yüzleşirken bir yandan da aşık olur. 

Yönetmen: Marti Noxon

Oyuncular: Lily Collins, Keanu Reeves, Carrie Preston

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kazı (2021)

Kazı (2021)

IMDb: 7.1 

Özet: Bir arkeolog, 1938'de Sutton Hoo'nun tarihsel olarak önemli bir kazıya başlar. Arkeologlar kazı sırasında insanlık tarihini değiştirecek keşiflerde bulunurlar ve geçmişe dair keşfettikleri yaşadıkları bölgede büyük ilgi görür. 

Yönetmen: Simon Stone

Oyuncular: Ralph Fiennes, Carey Mulligan, Lily James

Nuh Tepesi (2019)

Nuh Tepesi (2019)

IMDb: 7.1 

Özet: Orta yaş bunalımı yaşayan Ömer, ayrı yaşadığı babasının yarım asır önce diktiğini iddia ettiği kutsal Nuh Ağacı'nın altına gömülmek için son arzusunu gerçekleştirmek için öfkeli köylülerle mücadele etmek zorunda kalır. Ayrıyeten Ömer'in babası ile de arası iyi değildir ancak babasının son isteği için Nuh Tepesi'ndeki ağaç için mücadele eder. Temelinde baba-oğul yüzleşmesine dayanan sarsıcı bir filmdir. 

Yönetmen: Cenk Ertürk

Oyuncular: Haluk Bilginer, Ali Atay, Mehmet Özgür

Koç Carter (2005)

Koç Carter (2005)

IMDb: 7.3 

Özet: Lise basketbol koçu Ken Carter, kendisiyle olan akademik sözleşmesini bozduğu için tüm takımını yedekledikten sonra çevreden tartışmalar cereyan etmeye başlar. Takımı akademik dersleri bırakmak isteyince Koç, bütün takımla not ortalamalarının en az 2.3 olacağı konusunda bir anlaşma yapar. 

Yönetmen: Thomas Carter

Oyuncular: Robert Ri'chard, Rick Gonzalez, Antwon Tanner

Okja (2017)

Okja (2017)

IMDb: 7.3 

Özet: Genç bir kız, güçlü ve çok uluslu bir şirketin en iyi arkadaşı olan Okja adında büyüleyici bir canavarı kaçırmasını önlemek için her şeyi riske atmasını konu edinen bir filmdir. 

Yönetmen: Bong Joon Ho

Oyuncular: Seo-Hyun Ahn, Tilda Swinton, Jake Gyllenhaal

Tenet (2020)

Tenet (2020)

IMDb: 7.3 

Özet: Tek bir kelimeyle, Tenet ile donanmış ve tüm dünyanın hayatta kalması için savaşan bir Kahraman, gerçek zamanın ötesinde bir yerde ortaya çıkacak Üçüncü Dünya Savaşı’ndan daha büyük bir tehlikeyi durdurmaya çalışan kahraman, casusun alacakaranlık dünyasında zorlu bir yolculuğa çıkmasını anlatan bir filmdir. 

Yönetmen: Christopher Nolan

Oyuncular: John David Washington, Kenneth Branagh, Robert Pattinson

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hustle (2022)

Hustle (2022)

IMDb: 7.4 

Özet: Bir basketbol avcısı, İspanya'dayken olağanüstü bir sokak basketbolcusu keşfeder ve bu olasılığı NBA'e geri dönmek için bir fırsat olarak görür. Yeni keşfiyle birlikte NBA'ye gidip başarılı olmayı hedefleyen Hustle, yeni yeteneği ile birlikte ABD'ye gider. 

Yönetmen: Jeremiah Zagar

Oyuncular: Adam Sandler, Queen Latifah, Ben Foster

Kız Kardeşler (2019)

Kız Kardeşler (2019)

IMDb: 7.5 

Özet: Reyhan, Nurhan ve Havva isimlerinde üç kız kardeş küçük yaşta öksüz kaldıkları için farklı kişilerin yanında büyürler ve ayrı kalırlar. Orta Anadolu'da fakir bir köyde, daha varlıklı koruyucu ailelerde başarısız olan üç genç kız, birbiri ardına memleketlerindeki evlerine geri dönerler ve kardeşler geçmişlerine doğru bir yolculuğa çıkarlar.  

Yönetmen: Emin Alper

Oyuncular: Cemre Ebüzziya, Ece Yüksel, Helin Kandemir

Bir Zamanlar... Hollywood'da (2019)

Bir Zamanlar... Hollywood'da (2019)

IMDb: 7.6 

Özet: Soluk bir televizyon oyuncusu ve dublörü, 1969 Los Angeles'ta Hollywood'un Altın Çağı'nın son yıllarında ün ve başarı elde etmek için çabalar. İkili artık yaş aldıkları için Hollywood dünyasında eskimeye başlarlar ve komşuları ise Hollywood'un yeni gözdeleridir.  

Yönetmen: Quentin Tarantino

Oyuncular: Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Margot Robbie

Sadece Merhamet (2019)

Sadece Merhamet (2019)

IMDb: 7.6 

Özet: Dünyaca ünlü sivil haklar savunma avukatı Bryan Stevenson, haksız yere mahkum edilmiş bir idam mahkumunu serbest bırakmak için çalışır. Walter McMillan, ortada bir delil olmamasına rağmen 18 yaşındaki genç bir kadını öldürmekten dolayı idam suçuyla yargılanır. Bryan ise başlarda sanığın suçsuzluğunu kanıtlamaya çalışırken sonrasında aslında davanın altında yatan ırkçılık ile mücadele etmeye başlar. 

Yönetmen: Destin Daniel Cretton

Oyuncular: Michael B. Jordan, Jamie Foxx, Brie Larson

Şikago Yedilisi'nin Yargılanması (2020)

Şikago Yedilisi'nin Yargılanması (2020)

IMDb: 7.7 

Özet: Chicago, Illinois'deki 1968 Demokratik Ulusal Kongresi'ndeki ayaklanmayı çevreleyen çeşitli suçlamalardan yargılanan 7 kişinin hikayesinin konu edinildiği bir filmdir. Halkı devlete karşı kışkırtmaktan ve komplo yaparak ayaklanmaya teşvik ettiği gerekçesiyle suçlanan 7 kişinin duruşmasına yoğunlaşan bir yapımdır. 

Yönetmen: Aaron Sorkin

Oyuncular: Yahya Abdul-Mateen, Sacha Baron Cohen, Joseph Gordon-Levitt

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kefernahum (2018)

Kefernahum (2018)

IMDb: 8.4 

Özet: Şiddet içeren bir suçtan beş yıl hapis cezasına çarptırılan 12 yaşındaki bir çocuk, anne ve babasına ihmal nedeniyle dava açar. Lübnanlı bir çocuğun yaşadığı zorlukların anlatıldığı, Zain'in değişim sürecinin aktarıldığı bir filmdir. Zain'in hem dava süreci hem de verdiği hayat mücadelesi konu ediniliyor. 

Yönetmen: Nadine Labaki

Oyuncular: Zain Al Rafeea, Cedra Izam, Nadine Labaki

Parazit (2019)

Parazit (2019)

IMDb: 8.5 

Özet: Açgözlülük ve sınıf ayrımcılığına değinen bu filmde zengin Park ailesi ile yoksul Kim klanı arasındaki yeni kurulan yalana dayalı ortak yaşam ilişkisinin konu edinildiği bir yapımdır. Zengin aileye sızan Kim ailesi bu evin bodrumundan gizli bir gerçek ile karşı karşıya kalırlar. Sınıf ayrımı üzerinden acımasız bir üstünlük savaşının anlatıldığı, çarpıcı bir filmdir. 

Yönetmen: Bong Joon Ho

Oyuncular: Song Kang-Ho, Woo-sik Choi, Park So-Dam

Diziler

Luna Park (2021)

Luna Park (2021)

IMDb: 6.4 

Özet: 1960'ların Roma'sında ailesinin sirkinde büyüyen özgür ruhlu genç bir kadın, beklenmedik bir şekilde çok farklı iki dünyaya ait olduğunu keşfeder. Farklı iki hayatı keşfetmesiyle birlikte hayatı bambaşka bir hal alır. 

Yönetmen: Isabella Aguilar

Oyuncular: Simona Tabasco, Lia Grieco

Queen (2022)

Queen (2022)

IMDb: 7.0 

Özet: Parisli ünlü bir terzi ve trans birey olan bir kişi, onlarca yıl aradan sonra kızıyla arasını düzeltmek için Polonya'daki memleketine döner. Królowa, hayallerini gerçekleştirmek için memleketini bırakarak Paris'e gidiyor ve burada hem çok iyi bir terzi hem de ünlü bir drag queen olur. Kızının hasta olduğunu öğrenmesiyle memleketine döner ve burada hem kızıyla olan bağı hem de geçmişi gözle önüne serilir.

Yönetmen: Lukasz Kosmicki, Árni Ásgeirsson

Oyuncular: Andrzej Seweryn, Maria Peszek, Kova Réa, Julia Chetnicka, Antoni Porowski, Pawel Koslik

İçeriğin Devamı Aşağıda

Clark (2022)

Clark (2022)

IMDb: 7.4 

Özet: Clark Olofsson, banka soyguncusu olmasının yanı sıra Stockholm sendromunun da ortaya çıkmasına neden olan bir kişidir. Dizi; 1960'ları İsviçre'sinde uyuşturucu kaçakçılığı, cinayete teşebbüs, hırsızlık ve banka soygunu gibi bir çok suça karışmış Clark'ın başarısız bir banka soygunu sonucunda sendromun nasıl ortaya çıktığını konu edinir. Ayrıyeten Clark, gerçek bir hayat hikayesinden uyarlanmıştır. 

Yönetmen: Jonas Åkerlund

Oyuncular: Bill Skarsgård, Vilhelm Blomgren, Alicia Agneson

Ginny & Georgia (2021)

Ginny & Georgia (2021)

IMDb: 7.4 

Özet: Ginny Miller içine kapanık bir kızdır ve genellikle otuz yaşındaki annesinin karşı konulamaz olması ve dinamikliği yüzünden kendisini annesinden daha olgun hisseder. Yıllarca kaçtıktan sonra, Georgia umutsuzca New England'da kök salmak ve ailesiyle normal bir hayatları olmasını istiyor. Ancak Georgia'nın geçmişi onu ve ailesinin yeni yaşam biçimini tehdit ettiğinden Georgia ailesini korumak için elinden gelen her şeyi yapar.

Yönetmen: Sarah Lampert

Oyuncular: Brianne Howey, Antonia Gentry, Diesel La Torraca

Love & Anarchy (2020)

Love & Anarchy (2020)

IMDb: 7.4 

Özet: Kariyer odaklı bir danışman ve evli iki çocuk annesi olan Sofie, eski bir yayınevini modernize etme görevi aldığında, burada genç çalışan genç Max ile tanışır ve beklenmedik bir flört oyunu başlar. Aralarında başlayan bu oyun bir süre sonra ilişkiye evrilir.

Yönetmen: Lisa Langseth

Oyuncular: Ida Engvoll, Björn Mosten, Carla Sehn

Ruh Avcısı (2018-2020)

Ruh Avcısı (2018-2020)

IMDb: 7.7 

Özet: Gazete çizeri John Moore, 19. yüzyılın sonlarında New York'ta bir seri katili araştırmak için kriminal psikolog  Dr. Laszlo Kreizler ile buluşur. Caleb Carr'ın aynı adlı romanından uyarlanmış gizem içeren polisiye bir dizidir. Seri katili bulabilmek için bir polisin, psikiyatristin ve gazetecinin bir araya gelerek katilin peşine düşmelerinin konu edinildiği bir yapımdır.  

Yönetmen: Hossein Amini

Oyuncular: Daniel Brühl, Luke Evans, Dakota Fanning

Alias Grace (2017)

Alias Grace (2017)

IMDb: 7.7 

Özet: 19. yüzyıl Kanada'sında bir psikiyatrist, delilikten dolayı bir katilin affedilip affedilmeyeceğini tarttığı bir yapımdır. Alias, çalıştığı evdeki mülk sahibini ve kahyasını vahşice katlettiği için 16 yaşında hapse girerken diğer suçlu kişi ise idam edilir. Çok ünlü bir psikolog, Alias'ın hafızasını yerine getirmeye ve suçlu olup olmadığı çözmeye çalışır. 

Yönetmen: Sarah Polley, Noreen Halpern

Oyuncular: Sarah Gadon, Edward Holcroft, Rebecca Liddiard

İçeriğin Devamı Aşağıda

Mezarlık (2022)

Mezarlık (2022)

IMDb: 7.8 

Özet: 'Mezarlık', faili meçhul kadın cinayetlerini çözmek için özel bir birimin çalıştığı karanlık bir bodrum katıdır. Komiser Önem'i bu vakaları incelerken yaşadığı en büyük zorluk önyargılarla mücadele etmek olur. Kadın cinayetleri ve ataerkil düzenin ortaya çıkardığı önyargıların konu edinildiği bir dizidir. 

Yönetmen: Abdullah Oğuz

Oyuncular: Birce Akalay, Olgun Toker, Şehsuvar Aktaş

The End of the F***ing World (2017–2019)

The End of the F***ing World (2017–2019)

IMDb: 8.1 

Özet: Toplum tarafından dışlanan iki karakterin bir şekilde bir arada gelerek karıştıkları olay doğrultusunda başlarından geçenlerin konu edindiği bir dizidir. Yaşıtlarından tamamen farklı iki kişi yaşadıkları yerden sıkılır ve bir yolculuğa çıkarlar ancak bu yolculuğun sonu bekledikleri gibi sonlanmaz. Hem komedinin hem dramın ağırlıklı olduğu, izlerken iyi hissettiren bir yapımdır. 

Yönetmen: Jonathan Entwistle; Lucy Tcherniak

Oyuncular: Alex Lawther; Jessica Barden; Gemma Whelan; Wunmi Mosaku; Steve Oram; Christine Bottomley; Navin Chowdhry; Barry Ward

The Get Down (2016–2017)

The Get Down (2016–2017)

IMDb: 8.2 

Özet: 1970'lerin sonlarında, bir grup gencin Bronx sokaklarında yaşadıklarının konu edinildiği bir dizidir. Yıkılmaya mahkum bırakılmış, kimliklerinden koparılmak istenen gençlerin hem hayalleri hem mücadeleleri konu edinilir. Punk, disco, ve hip-hop müzik türlerinin içerisinde olduğu ve hip-hop kültürüne de değinen bir yapımdır. 

Yönetmen: Baz Luhrmann

Oyuncular: Justice Smith, Shameik Moore, Herizen F. Guardiola

Maid (2021)

Maid (2021)

IMDb: 8.4 

Özet: Maid, şiddet içeren bir ilişkinin ardından kızı Maddy ile yani bir hayat kurmak için temizlik görevlisi olarak çalışmaya başlıyor. Alex bir yandan geçimi için diğer yandan da varoluşu için mücadele veren bir annedir. Şiddete dayalı travmalar, dibe vuran hayatların ve umut etmenin konu edinildiği bir dizidir. 

Yönetmen: Molly Smith Metzler

Oyuncular: Margaret Qualley, Nick Robinson, Anika Noni Rose, Tracy Vilar

Stranger Things (2016-)

Stranger Things (2016-)

IMDb: 8.7 

Özet: Will Byers aniden kaybolduğunda Hawkins kasabasının tamamı alt üst olur. Annesi Joyce, kardeşi Jonathan, arkadaşları Mike, Dustin, Lucas, Polis Şefi Jim Hopper ve diğer önemli kişiler de dahil olmak üzere birçok kişi Will'i arar. Bir grup insan kaybolan çocukları ararken bazı doğaüstü güçlerle yüzleşmek durumunda kalırlar ve işler iyice daha da tuhaf bir hal alır. 

Yönetmen: Matt Duffer, Ross Duffer

Oyuncular: Millie Bobby Brown, Winona Ryder, Finn Wolfhard

İçeriğin Devamı Aşağıda

Anne with an "E" (2017-2019)

Anne with an "E" (2017-2019)

IMDb: 8.7 

Özet: Anne kimsesiz ve yetimhanede yaşayan küçük bir çocuktur ve bir gün evlenmemiş yaşlı bir kadın ve kardeşinin erkek çocuk evlat edinmeye karar vermesiyle birlikte yaşanan bir yanlışlık sonucunda  Anne yollanır. Başta Anne'yi yollamak isterler ancak çocuk onlarla yaşamaya başlar ve Anne'nin hayal gücü ile sonsuz enerjisiyle birlikte birbirlerine iyi gelmeye başlarlar. Abla-kardeş ve Anne bir süre sonra aile haline gelirler ve kimsesiz gelen Anne burada geniş bir aile edinmiş olur. 

Yönetmen: Moira Walley-Beckett

Oyuncular: Amybeth McNulty, Geraldine James, Lucas Jade Zumann

The Crown (2016-)

The Crown (2016-)

IMDb: 8.7 

Özet: Kraliçe II. Elizabeth'in tahta geçmesinin arka planının, siyasi rekabetlerin, romantizmin ve yirminci yüzyılın ikinci yarısını şekillendiren olayların  konu edinildiği bir dizidir. Tarihi olayların konu edinildiği bir drama yapımıdır ve pek çok ülkede ilgi görmüştür. 

Yönetmen: Peter Morgan, Stephen Daldry

Oyuncular: Olivia Colman, Tobias Menzies, Helena Bonham Carter

When They See Us (2019)

When They See Us (2019)

IMDb: 8.9

Özet: Harlem'den beş genç, Central Park'ta haksız yere vahşi bir saldırı yapmakla suçlandıklarında kendilerini aniden içinden çıkılamaz bir kabusun içerisinde bulurlar. Gerçek bir hikayeden uyarlanan dizide beş genç işlemedikleri bir cinayetten dolayı tutuklu olarak yargılanırlar. Gençlerin suçsuzluklarını ispatlamak için verdikleri mücadelenin konu edinildiği bir gerçek hayat hikayesidir. 

Yönetmen: Ava DuVernay

Oyuncular: Asante Blackk, Caleel Harris, Ethan Herisse

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
13
3
3
3
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?