Görüş Bildir
Haberler
'Shutter Island' Filmini Sevenlerin Vakit Kaybetmeden İzlemesi Gereken 25 Ters Köşe Yapan Film

'Shutter Island' Filmini Sevenlerin Vakit Kaybetmeden İzlemesi Gereken 25 Ters Köşe Yapan Film

Begüm
29.06.2022 - 13:21

Shutter Island sevenleri buraya alalım! Shutter Island benzeri filmler arıyorsanız bu içerik tam size göre. Sıradışı filmler ve Zindan Adası filmine benzeyen filmlerden keyifli bir içerik oluşturduk. İşte karşınızda ters köşe filmler ve daha fazlası.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Exam (2009)

1. Exam (2009)

IMDb: 6,8

Oldukça gizemli ve güçlü bir şirkete girmek için çeşitli mülakatlar geçmek gerekir. Bu şirkete girmek için son aşamaya gelen 8 kişi arasından sadece 1 kişi şirkete girebilecektir. 8 kişinin bu aşamadan geçmek için yapması gereken tek şey önlerinde bulunan kayıt ve kaleme 1 sorunun cevabını yazmaktır. Yönetici adaylara kuralları anlatır ve odadan çıkarak 80 dakika süreyi başlatır ama sanılanın aksine çok daha büyük bir problem vardır. Ortada cevaplanacak herhangi bir soru bulunmamaktadır.

Oyuncular: Adar Beck, Gemma Chan, Nathalie Cox

Yönetmen: Stuart Hazeldine

2. Abre Los Ojos (1997)

2. Abre Los Ojos (1997)

IMDb: 7,7

Hayatı oldukça iyi giden Ceaser geleceğe dair umutlarını olan, hayatından oldukça keyif alan biridir. Bir gün arkadaşı Paleya'nın hoşlandığı kadın Sofia ile tanışınca her şey değişir. Kendisini tamamen bu kadına acıyan Ceaser tüm o temkinli davranışlarından vazgeçer ve bambaşka biri olur. Sofia için her şeyi yapabilecek durumdadır. Suç işleyebilir, hatta cinayet bile işleyebilir...

Oyuncular:   Eduardo Noriega, Penélope Cruz, Fele Martínez

Yönetmen: Alejandro Amenábar

3. The Gift (2015)

3. The Gift (2015)

IMDb: 7,0

Yeni evli bir çift olan Simon ve Robyn hayatı olağan şekilde yaşamaktadır. Oldukça mutlu olan çiftin hayatı bir anda Simon'ın geçmişten bir arkadaşı ile karşılaşması ile değişir. Simon lise arkadaşı Gordo ile karşılaşır. İlk başta Gordo'yu tanımayan Simon bu dönem içerisinde çeşitli hediyeler almaya başlar. Rahatsız edici bir düzeye gelen bu hediye ve notlar 20 yıl önce yaşanan bir olayı açığa çıkarır. Sırlarla dolu bir yaşam yavaş yavaş çözülmeye başlar...

Oyuncular: Jason Bateman, Rebecca Hall, Joel Edgerton

Yönetmen: Joel Edgerton

4. eXistenZ (1999)

4. eXistenZ (1999)

IMDb: 6,8

Ünlü bir oyun şirketi yeni oyununu piyasaya sürmek için hazırlanmaktadır. Oyunun yaratıcısı Allegra Geller ve şirket çalışanları oyunu test etmek için toplanır. Geller oyunu test ettikçe oyun ile dünya arasındaki çizginin yavaş yavaş yok olduğunu fark etmeye başlar. Oyunun yayınlanması ile dünyayı bambaşka bir boyut beklemektedir.

Oyuncular: Jude Law, Jennifer Jason Leigh, Ian Holm

Yönetmen: David Cronenberg

5. Identity (2003)

5. Identity (2003)

IMDb: 7,3

Bir kasırgadan dolayı birbirini tanımayan 10 kişi bir otele sığınmak zorunda kalır.  Birbirinden farklı hikayelere sahip bu 10 kişi otel içerisindeyken dış dünya ile bağlantıları kesilir. İletişim kesilmesi ile otelde farklı ve tuhaf durumlar meydana gelmeye başlar.

Oyuncular: John Cusack, Ray Liotta, Amanda Peet

Yönetmen: James Mangold

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Predestination (2014)

6. Predestination (2014)

IMDb: 7,4

Zamanda yolculuk ederek olası suçları engellemeye çalışan bir zamansal ajansın etrafında dönen hikayede gizli ajanın son görevine odaklanılır. Son görevini yerine getirmek için 1975 yılına ve New York'a gider. New York'ta Fiyasko Bombacısı tarafından yapılan ve 11 bin kişinin ölümüne yol açan saldırıyı önlemesi gerekmektedir. Bir barda tanıştığı kişi ile hikaye yön değiştirir.

Oyuncular: Ethan Hawke, Sarah Snook, Noah Taylor

Yönetmen: Michael Spierig, Peter Spierig

7. Memento (2000)

7. Memento (2000)

IMDb: 8,4

Ucuz otel odalarında hayatını geçiren Leonard Shelby oldukça şık giyimli biridir ve Jaguar arabaya binmektedir. Kısa süreli hafıza kayıpları yaşayan Shelby'nin bu hayatta tek bir amacı vardır: Karısına tecavüz edip öldüren kişileri bulmak.

Oyuncular: Guy Pearce, Carrie-Anne Moss, Joe Pantoliano

Yönetmen: Christopher Nolan

8. Triangle (2009)

8. Triangle (2009)

IMDb: 6,9

Arabasıyla yolda giderken bir martıya çarpan Jess'in hayatı bu kaza ile birlikte değişir. Tam olarak ne olduğunu anlayamasa da içini bir huzursuzluk kaplar. Arkadaşları ile bir tekne aracılığıyla denize açılır. Fırtınaya yakalanınca arkadaşlarıyla bir gemiye sığınan Jess daha önce bu gemide olduğunu hissetmektedir. Sırayla arkadaşları öldürülmeye başlar. Katil Jess'in hiç beklemediği biridir...

Oyuncular: Melissa George, Joshua McIvor, Michael Dorman

Yönetmen: Christopher Smith

9. Coherence (2013)

9. Coherence (2013)

IMDb: 7,2

Akşam yemeği için bir araya gelen bir grup arkadaş için o gece oldukça keyifli başlar. O gece kuyruklu bir yıldız dünyanın oldukça yakınından geçecektir. Keyifle geçen akşamda bir anda elektrikler kesilir. Elektriklerin kesilmesi le tuhaf olaylar başlar...

Oyuncular: Nicholas Brendon, Hugo Armstrong, Emily Baldoni

Yönetmen: James Ward Byrkit

10. American Psycho (2000)

10. American Psycho (2000)

IMDb: 7,6

Genç ve yakışıklı Patrick Bateman oldukça zengin bir aileden gelmektedir. İşi ve hayatı güzel bir şekilde giden Bateman büyük bir sırra sahiptir. Bateman'in diğer yüzü korku doludur. İnsanları sebepsizce öldürmeyi seven Bateman öldürdüğü kişilerin kişisel eşyalarını alır ve evinde saklar.

Oyuncular: Christian Bale, Willem Dafoe, Jared Leto

Yönetmen: Mary Harron

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. A Beautiful Mind (2001)

11. A Beautiful Mind (2001)

IMDb: 8,2

Princeton Üniversitesi'nde eğitim gören John Nash oldukça asosyal bir kişiliktir. Burs ile eğitim alan Nash pek fazla çevresindeki kişilerle ilgilenmeyen bir dahidir. Zaman içerisinde geliştirdiği matematik teorisini kanıtlamaya çalışmaktadır. Matematik çevresinde ünlenen Nash zaman içinde kendi şizofrenik belirtileri ile baş etmeye çalışır. Zaman içinde gerçekle hayal birbirine karışır.

Oyuncular: Russell Crowe, Ed Harris, Jennifer Connelly

Yönetmen: Ron Howard

12. Inception (2010)

12. Inception (2010)

IMDb: 8,8

Dom Cobb'un uzmanlık alanı bilinçaltının derinliklerindeki rüyaları görmek ve anlamlandırmaktır. Rüyaları çözümleyebilen Cobb bu yeteneği ile çok iyi bir casus olmuştur. Bu eşsiz yeteceğinden dolayı bir kaçak olarak yaşayan Cobb'a hayatının geri kalanını almak için bir fırsat sunulur.

Oyuncular: Leonardo DiCaprioMarion Cotillard, Elliot Page

Yönetmen: Christopher Nolan

13. The Prestige (2006)

13. The Prestige (2006)

IMDb: 8,5

19.yüzyıl sonlarında Robert Angier ve Alfred Birden oldukça yakın iki arkadaştır. Bir sihirbazın asistanları olan bu ikili bir gün gösteri yaparlarken Robert'ın darısı Julia ölür. Robert kapısının ölümünden Alfred'i sorumlu tutar. Zaman içerisinde her ikisi de çok iyi sihirbazlar haline gelirler ve birbirlerinin düşmanı olurlar. Birbirlerinin ayağını kaydırmaya çalışan bu ikili hile yapmaya başlar ve bir döngüye girerler.

Oyuncular: Hugh Jackman, Christian Bale, Michael Caine

Yönetmen: Christopher Nolan

14. The Machinist (2004)

14. The Machinist (2004)

IMDb: 7,7

Fabrikada işçi olarak çalışan Trevor uykusuzluk ile başa çıkmaya çalışmaktadır. 1 yıldır uykuda problem yaşayan Trevor zaman içerisinde kilo vermeye başlar. Kilo kaybını kağıtlara yazarak dairesine asan Trevor işine odaklanma problemi yaşar. Hayatında yer alan bir hayat kadını Stevie ile tutkulu şekilde bağlandığı Maria vardır. Trevor için işler oldukça zorlu gitmektedir.

Oyuncular: Christian Bale, Jennifer Jason Leigh, Aitana Sánchez-Gijón

Yönetmen: Brad Anderson

15. Moon (2009)

15. Moon (2009)

IMDb: 7,8

Hellium-3'ü keşfetmek için Ay'ın ücra bir köşesine gönderilen Astronot Sam Bell bir talihsizlik yaşar. Yalnız olan Sam'in uydu bağlantısı kopar ve hiçbir şekilde iletişim kuramaz. Eve geri dönmek için günleri sayan Sam hastalanır ve sağlığından olur. Halüsinasyonlar görmeye başlayan Sam Ay'a nasıl geldiğini bile hatırlayamaz hale gelir.

Oyuncular: Sam Rockwell, Robin Chalk, Matt Berry

Yönetmen: Duncan Jones

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Enter the Void (2009)

16. Enter the Void (2009)

IMDb: 7,2

Tokyo'da uyuşturucu işleri ile ilgilenen Oscar’ın gözünden hayata baktığımız filmde bir polis baskınında vurulur. Ölmemek için ruhu direnen Oscar kız kardeşi Linda'yı korumak için onun peşine düşer.

Oyuncular: Nathaniel Brown, Paz de la Huerta, Cyril Roy

Yönetmen: Gaspar Noé

17. Taxi Driver (1976)

17. Taxi Driver (1976)

IMDb: 8,2

Vietnam savaşının izlerini taşıyan Travis Bickle geceleri taksi şoförlüğü yapmaktadır. Taksi şoförlüğü yaparken karşılaştığı adaletsiz dünyayı reddeden. Saplantılı bir şekilde sevdiği Bickle ile işler istediği gibi gitmeyince eline bir silah alan Travis sokağın adaletsizliğini kendi başına temizlemeye karar verir.

Oyuncular: Robert De Niro, Jodie Foster, Harvey Keitel

Yönetmen: Martin Scorsese

18. Dream House (2011)

18. Dream House (2011)

IMDb: 6,0

Hayalleri ve ideallerindeki evi bulan yeni evli çift eve taşındıktan sonra eski ev sahibinin korkunç bir şekilde öldürüldüğünü öğrenir. Kötü bir şekilde öldürülmesini öğrendiklerinden sonra evde işler hiç bekledikleri gibi gitmez.

Oyuncular: Daniel Craig, Naomi Watts, Rachel Weisz

Yönetmen: Jim Sheridan

19. Prisoners (2013)

19. Prisoners (2013)

IMDb: 8,1

Dovers ve Birches aileleri Şükran Günü'nü kutlamak için bir yemekte bir araya gelirler. Gecenin ilerleyen saatlerinde ailenin iki küçük kız çocuğunun kaybolduğu haberi gelir. Çocuklardan hiçbir şekilde haber alamayan aile iyice kötü duruma gelir. Keller Dover adaleti kendi sağlamaya karar verir ve dedektif Loki ile birlikte farklı bir suç dünyasına adım atar.

Oyuncular: Hugh Jackman, Jake Gyllenhaal, Viola Davis

Yönetmen: Denis Villeneuve

20. Videodrome (1983)

20. Videodrome (1983)

IMDb: 7,2

Cinsellik içeren ucuz hikayeleri kovalayan televizyon yöneticisi Max Renn reytingleri artırmak için televizyonda gezinirken oldukça ilginç bir kanalı keşfeder. Videodrome isimli bu kanal gerçek cinayetleri yayınlayan bir kanal gibi durmaktadır. Kanalı izledikçe farklı dünyalara adım atar.

Oyuncular: James Woods, Sonja Smits, Deborah Harry

Yönetmen: David Cronenberg

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Take Shelter (2011)

21. Take Shelter (2011)

IMDb: 7,3

Ohio'da eşi ve 6 yaşındaki küçük kızı ile yaşayan Curtis LaForche ailesiyle mutlu bir hayat sürmektedir. Kızının okulu için kısıtlı gelire sahip olan Curtis yaşadıkları yere doğru bir fırtınanın geldiğine dair rüyalar görür. Ailesine bahsetmeyen Curtis saklanmak için evin altında bir sığınak yapmaya başlar.

Oyuncular: Michael Shannon, Jessica Chastain, Tova Stewart

Yönetmen: Jeff Nichols

22. The Adjustment Bureau (2011)

22. The Adjustment Bureau (2011)

IMDb: 7,0

Oldukça hırslı bir politikacı olan David Norris ABD senatosuna girecektir. Bir gün tanıştığı dansçı Elise Sellas hayatını tamamen değiştirir. Elise'e aşık olmaya başlayan David için işler değişir. Geçmişten geliyormuş gibi duran gizemli adamlar ikiliyi ayırmaya çalışmaktadır.

Oyuncular:  Matt Damon, Emily Blunt, Michael Kelly

Yönetmen: George Nolfi

23. Enemy (2013)

23. Enemy (2013)

IMDb: 6,9

Bir üniversitede tarih dersleri veren Adam, kız arkadaşı ile mutlu bir şekilde sakin bir hayat sürmektedir. Bir gün izledikleri filme kendisine çok benzeyen birini görür ve adamın peşine düşer. Tıpkı ikiz kardeşi gibi ona benzeyen Anthony artık Adam'ın hayatının bir parçasıdır.

Oyuncular: Jake Gyllenhaal, Mélanie Laurent, Sarah Gadon

Yönetmen: Denis Villeneuve

24. Split (2016)

24. Split (2016)

IMDb: 7,3

Kevin çoklu kişilik bozukluğuna sahiptir. 23 farklı alternatifler egosu olan Kevin'in bir alternatif egosu oldukça güçlüdür ve bu anter ego suç işlemeye oldukça meğillidir. Kevin farklı kişilikleri ile farklı kızlarla ilişki kurmaya başladıkça kendisi de bölünmeye başlar ve işler karışır.

Oyuncular: James McAvoy, Anya Taylor-Joy, Betty Buckley

Yönetmen: M. Night Shyamalan

25. The Secret in Their Eyes (2009)

25. The Secret in Their Eyes (2009)

IMDb: 8,2

Dedektif Ray Kasten ve Jess Cobb ile Bölge Savcısı Yardımcısı Claire Sloan 11 Eylül saldırıları sonrası terörle mücadele timinde başlamaya hazırlanmaktadır. Ray ile Jess bir cinayet için görevlendirilir ve olay yerine giderler. Olay yerine gittiklerinde maktulün Jess'in kızı olduğunu görürler. Şüpheli tanık programında olan bir kişidir ve serbest bırakılmıştır. Yıllar sonra hayatlarına devam eden bu üçlünün içinde kapanmayan bir yara vardır. Ray olaya dair yeni bir ipucu bulunca üçlü yeniden bir araya gelir.

Oyuncular: Julia Roberts, Chiwetel Ejiofor, Nicole Kidman

Yönetmen: Billy Ray

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
3
2
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın