Görüş Bildir
Haberler
İnternet Aramalarına Göre Belirlendi: İzleyicilere Göre Tüm Zamanların En Kafa Karıştırıcı Filmleri

İnternet Aramalarına Göre Belirlendi: İzleyicilere Göre Tüm Zamanların En Kafa Karıştırıcı Filmleri

claude cahun
25.06.2022 - 13:20

Im-a-puzzle ekibi, internet kullanıcılarının yaptıkları aramalara göre tüm zamanların en kafa karıştırıcı filmlerini açıkladı. Ekip, ilk başta film adları ve açıklamalarının internette ne sıklıkta arandığını analiz ederek 150 film belirledi. Filmlerin çözümlemesine yönelik aramaları da detaylıca inceleyen ekip, bu listeden 15 filmin öne çıktığını belirtiyor.

Eğer hazırsanız, sizi tüm zamanların en kafa karıştırıcı filmleri listesine ışınlıyoruz!

Kaynak: https://www.thewrap.com/most-confusin...
İçeriğin Devamı Aşağıda

15. 2001: Uzay Macerası (2001: A Space Odyssey, 1968)

15. 2001: Uzay Macerası (2001: A Space Odyssey, 1968)

Özet: Arthur C. Clarke'ın bir öyküsünden uyarlanan, teknoloji ve insanlık üzerine şiirsel bir hikâye anlatan filmde, tarih öncesi atalarımızın karşılaştığı gizemli bir siyah monolit sayesinde insanlığın yıldızlara ulaşacak seviyeye ulaşması çıkış noktası kabul ediliyor. Bir uzay gemisinde dünyanın en gelişmiş bilgisayarıyla seyahat eden astronot Bowman, keşfedilmemiş bölgeleri keşfe çıkıyor.

Oyuncular: Keir Dullea, Gary Lockwood, William Sylvester

Yönetmen: Stanley Kubrick

14. Başlangıç (Inception, 2010)

14. Başlangıç (Inception, 2010)

Özet: İnsanların rüyalarına girerek değerli bilgileri çalma sanatında ustalaşan bir hırsız olan Dom Cobb, bu nadir yeteneğini başka bir şekilde kullanması istenen tehlikeli bir iş teklifi alır. Görevi bu defa bir şirket CEO'sunun aklına bir fikri yerleştirmektir.

Oyuncular: Leonardo DiCaprioMarion Cotillard, Elliot Page

Yönetmen: Christopher Nolan

13. Akıl Defteri (Memento, 2000)

13. Akıl Defteri (Memento, 2000)

Özet: Leonard, dışarıdan şaşalı bir yaşam sürüyormuş gibi görünen, ancak tek gayesi eşinin katilini bulmak olan bir adamdır. Katili bulmak için elinden geleni yapsa da onu engelleyen bir durum vardır. Çok nadir görünen ve henüz tedavisi olmayan bir hafıza kaybı problemi, Leonard'ın işini oldukça zora sokar.

Oyuncular: Guy Pearce, Carrie-Anne Moss, Joe Pantoliano

Yönetmen: Christopher Nolan

12. Matrix (The Matrix, 1999))

12. Matrix (The Matrix, 1999))

Özet: Bilgisayar korsanı Neo, 'Matrix nedir?' sorusunun peşine takılıp bir tavşan deliğinden içeri girecektir. Artık geri dönüşü olmayan bir yolculuğa çıkan Neo, dünyayla ilgili sıra dışı gerçeği öğrenecektir. 

Oyuncular: Keanu Reeves, Laurence Fishburne, Carrie-Anne Moss

Yönetmenler: Lana Wachowski, Lilly Wachowski

11. Predestination (2014)

11. Predestination (2014)

Özet: Zamanda yolculuk edebilen bir ajan, son görev olarak bugüne kadar kendisinden kaçmayı başarmış tek suçlunun peşine düşmelidir. 1970'li yıllarda New York'ta düzenlediği saldırıda binlerce insanın ölümüne yol açan bombacıyı yakalayabilmek için o yıllara geri dönen ajan, bir barda barmen olarak işe başlar ve bara gelen bir adamla derin bir sohbete koyulur.

Oyuncular: Ethan Hawke, Sarah Snook, Noah Taylor

Yönetmenler: Michael Spierig, Peter Spierig

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Dövüş Kulübü (Fight Club, 1999)

10. Dövüş Kulübü (Fight Club, 1999)

Özet: Chuck Palahniuk'in aynı adlı romanından uyarlanan Dövüş Kulübü'nde birbirine taban tabana zıt iki adamın sıra dışı dostluğu anlatılıyor. Jack, sıradan bir sigorta memuru olmasının yanı sıra uykusuzluk ve depresyonla mücadele eden bir adamdır. Bir gün sabun tüccarlığı yapan Tyler'la tanışır ve hayatı tümden değişir. İkili bir yeraltı dövüş kulübünde ölesiye kavga edip deşarj olur ve bu durum onları birbirine yakınlaştırır. Ta ki Marla adlı bir kadın hayatlarına girene kadar...

Oyuncular: Brad Pitt, Edward Norton, Helena Bonham Carter

Yaratıcı: David Fincher

9. Geliş (Arrival, 2016)

9. Geliş (Arrival, 2016)

Özet: Nereden geldikleri ve amaçlarının ne olduğu bilinmeyen birçok uzay gemisi dünyaya iniş yapar. Bir dilbilimci olan Dr. Louise Banks'in görevi ise uzaylı yaşam formlarıyla iletişime geçip onların barışçıl mı yoksa tehditkâr mı olduklarını öğrenmektir. Louise bu zorlu görevinde fizikçi Ian Donnelly ile birlikte çalışacaktır.

Oyuncular: Amy Adams, Jeremy Renner, Forest Whitaker

Yönetmen: Denis Villeneuve

8. Cinnet (The Shining, 1980)

8. Cinnet (The Shining, 1980)

Özet: Bir aile, kışın kapalı olan izole bir otele giderek bakımını üstlenir. Burada uğursuz bir varlık babayı şiddete sürüklerken psişik oğlu, hem geçmişten hem de gelecekten korkunç önseziler görür. Cinnet, Stephen King'in aynı adlı kitabından uyarlandı.

Oyuncular: Jack Nicholson, Shelley Duvall, Danny Lloyd

Yönetmen: Stanley Kubrick

7. Gece Hayvanları (Nocturnal Animals, 2016)

7. Gece Hayvanları (Nocturnal Animals, 2016)

Özet: Austin Wright'ın 1993'te kaleme aldığı 'Tony & Susan' adlı kitabından uyarlanan film, eski eşinin ilk romanının müsveddesini içeren bir paket aldığında hayatı değişen bir kadını odağına alıyor. 'Gece Hayvanları' adlı bu kitabı okudukça elinden bırakamayan Susan, geçmişindeki sorunları hatırladığı gibi hayatındaki sorunlarla da yüzleşmeye itilir.

Oyuncular: Amy Adams, Jake Gyllenhaal, Michael Shannon

Yönetmen: Tom Ford

6. Yıldızlararası (Interstellar, 2014)

6. Yıldızlararası (Interstellar, 2014)

Özet: Bilim insanı tarafını bir kenara bırakıp ailesiyle bir çiftlikte mutlu bir yaşam süren Cooper, bir gün sıra dışı bir görevle karşı karşıya gelir. İlk başta çocuklarının, daha sonra da insanlığı geleceğini kurtarmak için uzayda bir arayışa çıkması gerekmektedir.

Oyuncular: Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Michael Caine

Yönetmen: Christopher Nolan

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Mulholland Çıkmazı (Mulholland Dr., 2001)

5. Mulholland Çıkmazı (Mulholland Dr., 2001)

Özet: Bir gün büyük bir aktris olacağı hayaliyle Hollywood'a gelen Betty, bir araba kazasından sonra hafıza kaybıyla mücadele eden garip bir kadınla karşılaşır. Hayal ve gerçeğin ötesinde dolambaçlı bir maceraya çıkan ikilinin hayatları da bilinçleri de birbirine karışır.

Oyuncular: Naomi Watts, Jeanne Bates, Dan Birnbaum

Yönetmen: David Lynch

4. Karanlık Yolculuk (Donnie Darko, 2001)

4. Karanlık Yolculuk (Donnie Darko, 2001)

Özet: Sorunlu bir lise öğrencisi olan Donnie, ismi Frank olan tavşan kostümlü bir adam tarafından ziyaret edilmektedir. Bu hayali arkadaş Donnie'ye bir dizi tuhaf istekte bulunup onu manipüle etmektedir. Donnie, tüm sosyal yaşantısına ket vurup Frank'in peşinde karanlık bir yolculuğa çıkacaktır.

Oyuncular: Jake Gyllenhaal, Jena Malone, Drew Barrymore

Yönetmen: Richard Kelly

3. Zindan Adası (Shutter Island, 2010)

3. Zindan Adası (Shutter Island, 2010)

Özet: Uzak bir adadaki akıl hastanesinde bir mahkûmun ortadan kaybolması, iki ABD polisinin orada bir soruşturma başlatmasına neden olur. Fakat işler beklendiğinden daha karmaşıktır. Şimdi polislerin aklında, bu gizemli hastane ve içinde yaşayan insanların karıştığı olaylarla ilgili birçok soru işareti vardır. Ayrıca ilginç bir biçimde rüya ve gerçek arasındaki keskin çizgi bulanıklaşmaya başlar.

Oyuncular: Leonardo DiCaprio, Mark Ruffalo, Ben Kingsley

Yönetmen: Martin Scorsese

2. Her Şeyi Bitirmeyi Düşünüyorum (I’m Thinking of Ending Things, 2020)

2. Her Şeyi Bitirmeyi Düşünüyorum (I’m Thinking of Ending Things, 2020)

Özet: Ian Reid’in aynı adlı romanından uyarlanan film, genç bir çiftin çıktığı yolculuğu anlatıyor. Kuşkularla dolu genç bir kadın, bir yandan erkek arkadaşını ailesiyle tanışmaya hazırlanırken bir yandan da ondan ayrılmayı düşünmektedir. İkili ailenin kaldığı tenha çiftliğe doğru yola koyulur. Vardıklarında ise genç kadın, kendisi hakkında bildiğini düşündüğü her şeyi sorgulamaya başlar.

Oyuncular: Jessie Buckley, Jesse Plemons, Toni Collette

Yönetmen: Charlie Kaufman

1. Tenet (2020)

1. Tenet (2020)

Özet: Listenin ilk sırasında yine bir Nolan filmi yer alıyor. Vizyona girdiği günden bu yana çoğu  insanın anlayabilmek için tekrar tekrar izlediği Tenet'ın konusu şöyle: Tüm dünyayı tehlikeye sokacak bir savaşın başlamasını önlemek için görevlendirilen gizli bir ajan, bunun için tehlikeli bir zaman yolculuğuna çıkar.

Oyuncular: John David Washington, Kenneth Branagh, Robert Pattinson

Yönetmen: Christopher Nolan

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
3
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Zlator Hulkamca

Şu predestination'u 800 defa filan seyrettim, yine anlamadım 😲

Yasin Altıntren

“Vanilla Sky” kesinlikle bu listede olmalıydı.

Sanane

Cabin in the woods u ekliyorum ve diyorumki Matrix ve Zindan adası hariç hepsi saçmalıktı