Görüş Bildir
Haberler
Christopher Nolan'ın 'Inception' Filmini Sevenlerin Bayıla Bayıla İzleyeceği Beyin Yakan Diziler

Christopher Nolan'ın 'Inception' Filmini Sevenlerin Bayıla Bayıla İzleyeceği Beyin Yakan Diziler

claude cahun
16.06.2022 - 20:22

Usta yönetmen Christopher Nolan'ın başyapıtlarından 'Inception' (Başlangıç) 2010 yılında hayatımıza girdi. Bugün hâlâ en çok izlenen filmler arasında yer alan bilim kurgu efsanesi, en iyi filmler listelerinde kendine yer bulmaya devam ediyor. Gerçekten de Leonardo DiCaprio'nun performansından senaryosuna ve kurgusuna kadar hepimizi çok etkilenmiştik...

Biz de düşündük ve 'Şöyle 'Inception' gibi bir dizi olsa da izlesek' diye arayışta olanlar için bilim kurgu dizileri felsefi diziler, aksiyon dizileri ve dram dizileri gibi türlerden dizi önerileri hazırladık. Hazırsanız, 'Inception' filmini sevenler bayıla bayıla izleyeceği beyin yakan dizi tavsiyelerimize birlikte göz atalım;

İçeriğin Devamı Aşağıda

Christoher Nolan'ın yönetmen koltuğunda oturduğu ve senaryosunu da kaleme aldığı 'Inception' (Başlangıç), bundan 12 yıl önce, 2010 yılında hayatımız girdi!

Christoher Nolan'ın yönetmen koltuğunda oturduğu ve senaryosunu da kaleme aldığı 'Inception' (Başlangıç), bundan 12 yıl önce, 2010 yılında hayatımız girdi!

Leonardo DiCaprio'nun başrolde olduğu Marion Cotillard, Elliot Page gibi isimlerin ona eşlik ettiği film dört dalda Oscar ödülü aldı. Film o dönem katıldığı festivallerden sayısız ödülle döndü.

Daha önce 'Inception'ı sevenlerin keyifle izleyeceği film önerilerini sizinle paylaşmıştık;

Şimdi de 'Inception'ı sevenlerin beğeneceğini düşündüğümüz, 'bunları izlemezseniz ayıp olur' dediğimiz dizi tavsiyeleri hazırladık 👇

18. Homecoming (2018-)

18. Homecoming (2018-)

Özet: Heidi Bergman, sıra dışı ve gizli bir devlet tesisinde sosyal danışman olarak çalışmaktadır. Bu tesiste savaştan döndükten sonra sivil hayata adapte olmakta zorlanan askerlere hizmet verilmektedir. Dizi iki ayrı zaman akışında ilerliyor. Heidi Bbundan dört yıl önce işten ayrılırken, Savunma Bakanlığı’ndan gizli bir müfettişin genç kadına tesisle ilgili sorular sormasıyla hikâye başlıyor.

Oyuncular: Julia Roberts, Bobby Cannavale, Stephan James

Yaratıcılar: Sam Esmail, Eli Horowitz, Micah Bloomberg

17. Maniac (2018)

17. Maniac (2018)

Özet: Annie Landsberg ve Owen Milgrim adında iki yabancı, hiçbir komplikasyon veya yan etki olmaksızın tüm sorunlarını kalıcı olarak çözeceklerinden emin oldukları bir ilaç için gizemli bir farmasötik araştırmaya katılır. Ancak işler hiç de planlandığı gibi gitmez...

Oyuncular: Emma Stone, Jonah Hill, Justin Theroux

Yaratıcı: Patrick Somerville

16. The OA (2016-2019)

16. The OA (2016-2019)

Özet: görme yetisi olmayan Prairie Johnson bundan yedi yıl önce gizemli bir şekilde ortadan kaybolur. Genç kadın yıllar sonra aniden ortaya çıkar. Üstelik gözleri de görmektedir. Dizi Prairie'nin esrarengiz hikâyesini takip ediyor.

Oyuncular: Brit Marling, Emory Cohen, Jason Isaacs

Yaratıcılar: Zal Batmanglij, Brit Marling

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Russian Doll (2019-)

15. Russian Doll (2019-)

Özet: Genç bir kadın olan Nadia, New York'ta bir partiye davet edilir. Anca bu parti diğerlerinden çok daha farklı ve esrarengizdir. Gece boyunca tuhaf şeyler yaşayan Nadia, bir noktada kaza geçirip ölür. Ancak sonra hiçbir şey olmamış gibi tekrar uyanır. Peki bu partiden çıkmanın bir yolu var mıdır?

Oyuncular: Natasha Lyonne, Charlie Barnett, Greta Lee

Yaratıcılar: Natasha Lyonne, Amy Poehler, Leslye Headland

14. Preacher (2016-2019)

14. Preacher (2016-2019)

Özet: Diğer Vaizlerden çok daha farklı ve bir miktar kötü bir tarafı olan Jesse Custer, Tanrı'yı bulmak için bir vampirden ve eski sevgilisinden yardım ister. Bu arayışı bir yanıt bulur ve bedeni, Genesis adlı bir ruhla birleşir. Ancak bu bileşme Jesse'in tüm hayatını değiştirir. 

Oyuncular: Dominic Cooper, Joseph Gilgun, Ruth Negga

Yaratıcılar: Sam Catlin, Seth Rogen, Evan Goldberg

13. Humans (2015-2018)

13. Humans (2015-2018)

Özet: Teknolojinin ilerlemesiyle türeyen robot-insanların, yani Synth'lerin hayatımızın en önemli parçası olduğu bir dünya düşünün. Öyle ki tüm işlerimizi görüyor, yaşamımızı kolaylaştırıyor ve yaşam biçimimizi değiştiriyorlar. Bu dizide robotların gözünden hayatımızın geldiği noktaya bakıyoruz. 

Oyuncular: Colin Morgan, Ivanno Jeremiah, Gemma Chan

Yaratıcılar: Jonathan Brackley, Sam Vincent

12. Altered Carbon (2018-2020)

12. Altered Carbon (2018-2020)

Özet: Bilincin dijitalleştirildiği ve depolanabildiği alternatif bir gelecekteyiz. Neredeyse 250 yıldır dondurulmuş olarak bekleyen bir mahkûm, yeni bir bedende hayata döner. Özgürlüğünü kazanabilmesi için akıllara durgunluk veren bir cinayeti çözmesi gerekir.

Oyuncular: Anthony Mackie, Lela Loren, Renée Elise Goldsberry

Yaratıcı: Laeta Kalogridis

11. Counterpart (2017-2019)

11. Counterpart (2017-2019)

Özet: Birleşmiş Milletler'e bağlı Berlin merkezli bir casusluk ajansında neredeyse 30 yıldır çalışan Howard Silk, burada paralel evrene açılan gizemli bir kapı olduğu keşfeder. Ancak bu keşif ona tehlikeli ve karanlık bir dünyanın kapılarını açacaktır. 

Oyuncular: J.K. Simmons, Olivia Williams, Harry Lloyd

Yaratıcı: Justin Marks

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Undone (2019-)

10. Undone (2019-)

Özet: Genç bir kadın olan Alma, neredeyse ölümüne sebep olacak bir trafik kazasından sağ çıktıktan sonra zaman kavramıyla arasında tuhaf bir ilişki olduğunu keşfeder. Dizinin uzun zamandır beklenen ikinci sezon öncesinde özel bir soru-cevap bölümü yayımlanacak ve 29 Nisan'da Amazon Prime'da seyirciyle buluşacak.

Oyuncular: Rosa Salazar, Siddharth Dhananjay, Bob Odenkirk

Yaratıcılar: Raphael Bob-Waksberg, Kate Purdy

9. Legion (2017-2019)

9. Legion (2017-2019)

Özet: Şizofreni teşhisi konmuş sorunlu genç bir adam olan David Haller, garip bir karşılaşmanın ardından hayatını sonsuza dek değiştirecek özel güçleri olduğunu keşfeder.

Oyuncular: Dan Stevens, Rachel Keller, Aubrey Plaza

Yaratıcı: Noah Hawley

8. The Leftovers (2014-2017)

8. The Leftovers (2014-2017)

Özet: Bir gün aniden dünyadaki insan nüfusunun yüzde 2'si ortadan kaybolur. Olaydan üç yıl sonra ise geride kalan insanlar çeşitli gruplara ayrılmış ve kaotik bir ortamda yaşam savaşı vermektedirler.

Oyuncular: Justin Theroux, Amy Brenneman, Christopher Eccleston

Yaratıcılar: Damon Lindelof, Tom Perrotta

7. Fringe (2008-2013)

7. Fringe (2008-2013)

Özet: FBI Özel Ajanı Olivia Dunham, açıklanamayan fenomenlerin sebep olduğu bir kimyasal saldırının ardındaki gerçekleri çözmek için görevlendirilir. Bu esrarengiz görev için bir bilim insanı ve oğluyla birlikte çalışmak zorunda kalır.

Oyuncular: Anna Torv, Joshua Jackson, John Noble

Yaratıcılar: J.H. Wyman, Jeff Pinkner, J.J. Abrams

6. Utopia (2013-2014)

6. Utopia (2013-2014)

Özet: İnternette tanışan bir grup insan, gizemli cevaplar içeren tuhaf bir çizgi roman keşfettikten sonra, kendilerini 'Ağ' olarak bilinen acımasız bir organizasyon tarafından takip edilirken bulurlar.

Oyuncular: Fiona O'Shaughnessy, Alexandra Roach, Nathan Stewart-Jarrett

Yaratıcı: Dennis Kelly

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Westworld (2016-)

5. Westworld (2016-)

Özet: Yapay zekânın kontrolünde, zengin tatilcilere yönelik fütüristik bir park olan Westworld, ziyaretçilerinin yapay bilinç yoluyla fantezilerini yaşamalarına izin veriyor.

Oyuncular: Evan Rachel Wood, Thandiwe Newton, Jeffrey Wright

Yaratıcılar: Jonathan Nolan, Lisa Joy

4. Dark (2017–2020)

4. Dark (2017–2020)

Özet: Almanya'da bir kasabada bir çocuğun gizemli kaybı, bölge halkına yıllar önceki başka bir kayıp çocuk vakasını anımsatır. Kasabadan dört ailenin geçmişi ve geleceği, zamanın ve mekânın iç içe geçtiği olaylar zincirinde şekillenecektir.

Oyuncular: Kate Siegel, Zach Gilford, Kristin Lehman

Yönetmen: Mike Flanagan

3. Twin Peaks (1990-1991)

3. Twin Peaks (1990-1991)

Özet: Kendine has bir FBI ajanı olan Dale Cooper, dünyanın en sıra dışı kasabası olan Twin Peaks'e bir kadın cinayetini çözmek üzere geliyor. Ancak dediğimiz gibi burası dünyanın en sıra dışı kasabası ve herkesin bir sırrı var.

Oyuncular: Kyle MacLachlan, Sheryl Lee, Michael Ontkean

Yaratıcılar: David Lynch, Mark Frost

2. Severance (2022-)

2. Severance (2022-)

Özet: İnsanların özel yaşamları ve işlerine dair anıları ayıran özel bir sistem üzerine kurulu olan bir şirkette yaşananlar dizinin konusunu oluşturuyor. Dizi ofisin bu birimine liderlik eden Mark'ı odağına alıyor. Unutmayın ki yaşam-iş dengesini kurmakla övünen Lumon Industries şirketi, göründüğü kadar masum değil.

Oyuncular: Adam Scott, Zach Cherry, Britt Lower

Yaratıcı: Dan Erickson

1. Black Mirror (2011-2019)

1. Black Mirror (2011-2019)

Özet: Black Mirror insanlığın hızla gelişen dünyadaki değişimini, tüketimini ve tükenişini konu alan bir antoloji dizisi. Birbirinden bağımsız bölümlerde ileri teknolojiyi ve robotlaşmayı konu alan dizi insanlığın en büyük yeniliklerinin ve en karanlık içgüdülerinin çarpıştığı bir çoklu evren sunuyor.

Oyuncular: Daniel Lapaine, Hannah John-Kamen, Michaela Coel

Yaratıcı: Charlie Brooker

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
2
2
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Halil Değerli

Russian Doll ve Westword efsane... ..... 👍👏👍👏👍

Neo Theone

Hazır Matrix'in de b*ku çıkmışken dizisi de çıksa keşke.