Görüş Bildir
Haberler
Bağdat Caddesi'nde Tecavüze 12 Yıl Daha: Kadının İstediğini Yapma Özgürlüğüne İhlal

etiket Bağdat Caddesi'nde Tecavüze 12 Yıl Daha: Kadının İstediğini Yapma Özgürlüğüne İhlal

Batuhan
22.05.2017 - 11:50

İstanbul’un Bağdat Caddesi’nde takip ettiği üniversite öğrencisine evinin bahçesinde cinsel saldırıda bulunup gasp eden servis şoförü Cengiz Ay’a verilen 45 yıl hapis cezası, açılan ikinci davada emsal niteliğinde bir karar verilerek Cengiz Ay'ın cezası ‘toplumda travma ve hak yoksunluğu sonucu doğurduğu’ gerekçesiyle 12 yıl artırıldı.

Böylece Cengiz Ay’a verilen ceza 57 yıla çıkarılmış oldu...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kadıköy Bağdat Caddesi’nde 24 Ocak 2016 tarihinde saat 03.00 sıralarında evine giden E.F.B. kendisini takip eden bir kişinin saldırısına uğramıştı. Saldırgan, E.F.B’ye tecavüz ettikten sonra para ve cep telefonunu alarak kaçmıştı.

Geçtiğimiz yıl yaşanan olayın detayları 👇

Habertürk’te yer alan habere göre, mahkeme ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçunu da işlediğini belirterek, sanık hakkında suç duyurusunda bulundu. Bu suç duyurusu üzerine sanık Cengiz Ay hakkında ‘cinsel amaçlı kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçundan 14 yıla kadar hapis cezası talebiyle bir dava daha açıldı.

Anadolu 44’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde yeniden hâkim karşısına çıkan Cengiz Ay susma hakkını kullandı.

Anadolu 44’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde yeniden hâkim karşısına çıkan Cengiz Ay susma hakkını kullandı.

‘İstediği saatte istediği eylemi yapabilme özgürlüğü’

‘İstediği saatte istediği eylemi yapabilme özgürlüğü’
İçeriğin Devamı Aşağıda

Sanığın bıçak zoruyla E.F.B.’nin hareket özgürlüğünü kısıtladığına hükmeden mahkeme, “Mağdurun bir bayan olarak özgürce dilediği saatte istediği eylemi yapabilme özgürlüğünü kısıtlayarak, toplumda güvensizlik, korku ortamının oluşmasına sebebiyet vermiştir. Sanığın mağdurda ve toplumda doğurduğu depresyon, travma, maddi, manevi ve fiziki hak yoksunluğu sonucunun oluşması nazara alınarak alt sınırdan uzaklaşılarak hüküm kurulmuştur” değerlendirmesinde bulundu.

Sanık cezaya itiraz etti

Sanık cezaya itiraz etti

Mahkeme sanığa sekiz yıl hapis verdi, ancak cinsel amaçla işlendiği için ceza 12 yıla çıkarıldı. Sanık, cezayı çok bularak karara itiraz etti.

İtirazı değerlendiren İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 20’inci Ceza Dairesi de kararı onadı. Böylece Cengiz Ay’a verilen ceza 57 yıla çıkarıldı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
908
161
45
5
4
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
kartacali

benim anlamadığım kısım bu gibi olaylara böyle karar verebiliyorsa bir hakim, diğer tecavüzcüyü serbest bırakanlar nasıl hakim?? bu heriflerin çoluğu cocuğu ... Devamını Gör

Hipergrafi

Kesinlikle! Cidden çok merak ediyorum biz bu suçları okurken öfkeden gözümüz dönüyor, türlü cezalar geçiyo aklımızdan da. Hakim karar yetkisi olan bi insan o... Devamını Gör

theravenwoman

fenerin şampiyonluğu, hatayın tabela kaldırması ve şimdide bu. ülkede güzel şeyler oluyor :)

cristophernolann

lütfen kaşı bi yerlerini ilk defa güzel bir gün geçiriyoruz =)

esen-miray-yilmaz

Modern düşünen hakimler, savcılar da var demek ki. Oh olsun! Emsallerine de örnek olsun.

Ömer

idam gelirse ultra modern olucak